Een afwezigheid toevoegen

Updated 23/4/20 by Leigh Hutchens

U kunt een afwezigheid vanaf nul of rechtstreeks van een dienst toevoegen:

• Ga naar "Toevoegen" en selecteer "Verzuim"
  • Ga direct naar de dienst en converteer deze naar een verzuim in de weergave "Dienst bewerken"

Let erop dat u hier het tijdstip van het verzuim kunt wijzigen, dus het hoeft niet dezelfde tijd te zijn als de dienst.

Een verzuim toevoegen

1. Ga naar de weergave “Nieuw verzuim” aanmaken
  2. Selecteer de werknemer
  3. Selecteer een verzuimreden
  4. Datum en tijdstip van het verzuim
  5. Bevestig het verzuim. Afhankelijk van uw instellingen moet de werknemer op wie het verzuim betrekking heeft, het verzuim bevestigen voordat de manager dat kan doen.
  6. Parttime verzuimDeze optie kan worden geselecteerd als u diensten wilt splitsen op basis van een percentage van verzuim. Misschien is een werknemer op 75% ziekteverlof voor een bepaalde periode, dan worden zijn diensten gesplitst op basis van het ingevoerde percentage. U kunt vervolgens selecteren of het verzuim aan het begin van de dienst of aan het einde moet liggen en wat er gebeurt met de diensten tijdens de tijden dat de werknemer afwezig is (verwijderen, niet toewijzen of opnieuw toewijzen).

1. Een optionele opmerking toevoegen
  2. Schakel het vakje “Voorlopig” in als het verzuim nog niet moet worden goedgekeurd maar voor planningsdoeleinden wordt toegevoegd
  3. Klik op "Opslaan"