Versie 0097

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 17 december 2020

Houd er rekening mee dat deze release is uitgesteld tot 17 december 2020 om extra kwaliteitsborging mogelijk te maken.
Vergeet niet dat mobiele toegangsrechten nu beschikbaar zijn in Neo. Meer informatie over hoe om het te krijgen up and running voor uw organisatie Lees hier !

Aankomende releasedata

Om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden voor releases van RC en Production tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie, hebben we de volgende wijzigingen aangebracht in de releasekalender:

• Core-391 / Neo-98-release naar RC verplaatst van 24 december naar 21 december 2020
  • Core-391 / Neo-98-release naar Production verplaatst van 30 december naar 29 december 2020
  • Core-392 / Neo-99-release op RC van 7 januari tot 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99-release voor productie onaangeroerd en blijft zoals gepland op 13 januari 2021

Nieuwe functionaliteit

Taalondersteuning

Neo is nu beschikbaar in het Japans en Koreaans!

Initialen in werknemersfoto

Als de medewerker geen foto heeft geüpload, laten we nu de initialen van die medewerker op de medewerkerfoto zien.

Machtigingen voor e-ondertekening

Met deze release voegen we twee nieuwe functiegroepen toe die kunnen worden gebruikt om toestemming te beheren voor klanten die onze e-ondertekeningsfunctionaliteit gebruiken. U kunt deze twee nieuwe functiegroepen zien onder Mensen, als u ten minste leestoegang hebt voor Mensen. De standaardmachtigingen worden ingesteld op dezelfde als die u vandaag voor Personen hebt.

Start e-ondertekening
  • Schrijftoegang : de gebruiker ziet het pictogram voor het starten van e-ondertekening en kan het daadwerkelijke ondertekeningsproces starten.
  • Leestoegang : de gebruiker ziet het pictogram voor het starten van e-ondertekening, maar kan het daadwerkelijke ondertekeningsproces niet starten.
  • Geen toegang : de gebruiker ziet het pictogram niet en kan daarom het ondertekeningsproces niet starten.
Bekijk elektronisch ondertekende documenten
  • Schrijftoegang : de gebruiker ziet alle pictogrammen die betrekking hebben op het bekijken van e-ondertekende documenten, ze kunnen een voorbeeld van e-ondertekeningsdocumenten bekijken voordat het ondertekeningsproces wordt gestart, en ze kunnen eerder ondertekende documenten downloaden.
  • Leestoegang: de gebruiker ziet alle pictogrammen die betrekking hebben op het bekijken van e-ondertekende documenten, maar kan geen voorbeeld van e-ondertekende documenten bekijken voordat het ondertekeningsproces is gestart en geen eerder ondertekende documenten downloaden.
  • Geen toegang : de gebruiker ziet geen pictogrammen die verband houden met het bekijken van documenten voor e-ondertekening en kan daarom geen voorbeeld van documenten bekijken of documenten downloaden.
Om voorbeeld- of downloaden van-E het ondertekenen van documenten, moet de gebruiker ook minimaal leestoegang op het salaris, omdat het mogelijk is voor de documenten die informatie over het salaris bevatten

Voorbeeld van PDF

We voegen de mogelijkheid toe om een voorbeeld van een pdf-document te bekijken dat in kaart gebrachte gegevens van Quinyx kan bevatten. Hiermee kunnen arbeidsovereenkomsten worden gegenereerd met informatie uit Quinyx die vervolgens kan worden afgedrukt.

Rechten

Voor deze functionaliteit hebben we een nieuwe functiegroep toegevoegd met de naam Preview PDF. De standaardmachtiging wordt ingesteld op geen toegang voor alle klanten.

• Schrijftoegang : de gebruiker ziet het voorbeeld-pdf-pictogram in Personen en kan op dat pictogram klikken, selecteren welke pdf-sjabloon moet worden gebruikt en op voorbeeld-pdf-bestand klikken om de pdf te downloaden.
  • Leestoegang : de gebruiker ziet het voorbeeld-pdf-pictogram in Personen en kan erop klikken, maar ze kunnen geen pdf-sjabloon selecteren of klikken op voorbeeld-pdf-bestand.
  • Geen toegang : de gebruiker ziet het voorbeeld-pdf-pictogram niet en kan daarom geen sjabloon selecteren of op een voorbeeld-pdf-bestand klikken.
Voorbeeld

Als de toestemming voor deze functie is ingesteld op schrijftoegang, ziet de gebruiker een pictogram naast de naam van de persoonsovereenkomst

• Klik op het pictogram om het dialoogvenster Voorbeeld PDF te openen.
  • Selecteer welke PDF-sjabloon moet worden gebruikt om het voorbeeld te genereren.
  • Klik op Voorbeeld PDF-bestand om de PDF te downloaden.
Om deze functie te kunnen gebruiken, moet PDF templates worden geüpload naar uw omgeving. Dit kan momenteel worden gedaan onder Formulieren in Klassiek. Neem contact op met ons ondersteuningsteam voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

Schema en basisschema

Basisschema onderhoud

We werken er hard aan om de prestaties van onze basisschema's te verbeteren! Houd er daarom rekening mee dat het eerder geplande onderhoud op woensdag 16 december CET is verplaatst naar vrijdag 18 december van 12.00 uur CET tot 12.00 uur (middernacht). Voor een duur van 30 minuten op elk moment in die periode hebben u en uw mede-Quinyx-gebruikers toegang tot uw basisschema's, maar ze kunnen ze niet bewerken of uitrollen . Plan dienovereenkomstig en neem geen contact op met onze ondersteuningsafdeling als u het bovengenoemde probleem tijdens deze periode ervaart, aangezien dit het verwachte gedrag is.

Met ingang van het hierboven beschreven onderhoud, zal de URL van uw basisschema's veranderen. Dit betekent dat eventuele browserbladwijzers die u voor een specifiek basisschema heeft opgeslagen, niet meer werken. Onze excuses voor het ongemak, maar we willen benadrukken dat dit onderhoud de algehele prestaties van het basisschema moet verbeteren en ons in staat moet stellen om in de toekomst meer coole functies toe te voegen.

Bestaande punch splitst zich op bij toevoeging van een taak

Deze functionaliteit vereist dat de nieuwe instelling "Bestaande punch van ploeg splitsen bij toevoeging van taak" overeenkomst / overeenkomstsjabloon wordt geactiveerd. Merk op dat de standaardwaarde van die instelling false / gedeactiveerd is.

Als de instelling is ingesteld op true, worden bestaande stoten in het verleden gesplitst als een taak wordt toegevoegd aan hun dienst. Dit geldt voor alle rapportagemodi. De stoot wordt alleen gesplitst als deze volledig overlapt met de nieuwe taak, dwz dezelfde stoot moet zich onder de starttijd en eindtijd van de taak bevinden om een opsplitsing te laten plaatsvinden. Merk op dat de punch niet automatisch wordt aangepast als u, nadat u de taak hebt toegevoegd en opgeslagen, bijvoorbeeld de eindtijd van de taak bewerkt en deze opnieuw opslaat. Op het moment van schrijven werken we aan het implementeren van een vergelijkbare logica voor open stoten, bestuurd door dezelfde instelling, dus houd ons in de gaten!

Als de instelling is ingesteld op false, is geen van bovenstaande van toepassing.

Deze specifieke functionaliteit komt overeen met het toevoegen van een onderbrekingsverschuiving vanaf de tijdkaart in Classic. Nu deze functionaliteit is vrijgegeven, kunnen alle klanten die onderbrekingsploegen in Classic gebruiken, nu overstappen naar Neo.
Filter verbeteringen

Werknemerssectie filterlogica in Planning en Basisschema

Tot deze release bevatte het veld Werknemersgedeelte alle gedeelten van uw organisatie in de vervolgkeuzelijst. Vanaf deze release is de regel die bepaalt of een sectie al dan niet verschijnt in de vervolgkeuzelijst van dit veld als volgt: ten minste één medewerker die een rol in de huidige groep heeft, moet een werknemersrol hebben direct in de betreffende sectie . Deze nieuwe logica is van toepassing op zowel Schedule als Base-planning.

Punch-waarschuwingen

Tot deze release hadden we een filterveld met de naam "Punch" onderaan het filterpaneel in Schedule. Vanaf versie 0097 hebben we dat veld hernoemd naar "Warnings" voor punch-waarschuwingen en hebben we er enkele aanvullende wijzigingen in aangebracht.

Een van de dingen die we aan dit veld hebben veranderd, is wat het beoogt; tot deze release was dit veld gericht op stoten en hun ploegen, ervan uitgaande dat je ploegen niet had uitgefilterd in het veld "Schedule Items". Nu richt het "Waarschuwingsveld" zich alleen op stoten. Merk op dat dit veld binnenkort onder een kop zal worden geplaatst die aangeeft dat het op stoten is gericht, daarom is de huidige filternaam niet specifieker.

Een andere wijziging die we in dit veld hebben aangebracht, is het bewerken van de kopie voor de eerder bestaande vervolgkeuzelijsten en ook het toevoegen van meer gedetailleerde opties:

Dit is de volledige lijst met waarschuwingen die in uw lijst kunnen verschijnen, maar houd er rekening mee dat alleen de waarschuwingen die zijn geconfigureerd voor uw Quinyx-account in Tijd> Parameters in Klassiek daadwerkelijk in deze vervolgkeuzelijst worden weergegeven, zodat uw gebruikers geen waarschuwingen voor niet relevant voor hen. De volledige lijst met opties die deze vervolgkeuzelijst zou kunnen bevatten, is als volgt:

• Ponsen met waarschuwingen
  • Stoten zonder waarschuwing
  • De punch bevat salarissen die goedkeuring vereisen
    • Merk op dat als een punch eenmaal is goedgekeurd, de waarschuwing niet meer verschijnt en daarom zal de punch ook niet worden weergegeven wanneer het filter wordt toegepast.
  • Shift ontbreekt
  • Punch ontbreekt
  • Autopunch
  • De stoot is langer dan de dienst
  • Punch becommentarieerd door medewerker
  • De stoot is korter dan de dienst
  • De stoot is niet goedgekeurd door medewerker
  • De stoot is niet goedgekeurd door manager
  • De punch is bewerkt door medewerker
  • De tijd van de punch is gewijzigd
  • De punch genereert extra tijdcompensatie
  • De stoot genereert compensatie voor overuren
  • De stoot genereert tijd in plaats van

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, is er een lijn die de twee bovenste opties van de rest scheidt. De reden is dat de twee belangrijkste keuzes de algehele staat van stoten beschrijven en niet een specifieke waarschuwing. "Ponsen met waarschuwingen" selecteer alle specifieke waarschuwingen "onder de regel", waardoor u gemakkelijk meerdere waarschuwingen kunt selecteren. "Ponsen zonder waarschuwingen" selecteert alleen diezelfde optie en zal alle ponsen zonder waarschuwingen weergeven. De overige opties, zoals "De stoot genereert extra tijdcompensatie", filteren stoten met specifiek die waarschuwing. Als u meerdere opties selecteert, toont Schedule alle stoten met een van de geselecteerde opties.

Shift-statusfilter in Basisschema

Velen van jullie hebben gewacht tot we het filterveld voor de ploegstatus aan het basisschema hebben toegevoegd. Bedankt voor je geduld - en hier is het:

Het veld wordt geplaatst onder “Shift type” en boven “Shift sectie”.

Net als in Schedule gedraagt het veld in Basisschema zich als volgt:

• Om niet-toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Niet toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om beide weer te geven, maakt u geen selectie in dit veld of selecteert u zowel "Niet toegewezen" als "Toegewezen" in dit veld.
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden in de statistieken meegenomen.
  • Merk op dat dit wordt beschouwd als een ploegendienstfilter en dat het de waarschuwing zal genereren die hier wordt beschreven als u filtert op het ploegstatusveld wanneer u op de knop "Uitrollen" klikt. We zullen het gelinkte artikel binnenkort bijwerken om dit weer te geven.

Shift status filterlogica in Schedule

Op veler verzoek hebben we de logica gewijzigd van hoe het ploegstatusveld in Planning werkt. Tot deze release bleef dit veld leeg, maar werd het de facto ingesteld op "Assigned" toen u een van de volgende velden vulde:

• Werknemersgedeelte
  • Huis eenheid
  • Personeelscategorie
  • Werknemer

Dit betekende dat je de en / of wisselknop onderaan het filterpaneel naar "Of" moest schakelen als deze eerder was ingesteld op "En" om de niet-toegewezen ploegen samen met de weergegeven werknemers te laten verschijnen.

Vanaf deze release gedraagt het veld zich als volgt:

• Als u op een van de vier bovengenoemde velden filtert, heeft dit geen invloed op het al dan niet weergeven van niet-toegewezen ploegen.
  • Om niet-toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Niet toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om toegewezen ploegen weer te geven, selecteert u "Toegewezen" in het veld Ploegstatus. Om beide weer te geven, maakt u geen selectie in dit veld of selecteert u zowel "Niet toegewezen" als "Toegewezen" in dit veld.

Net als voorheen worden eventuele selecties in het ploegstatusfilter in de statistieken meegenomen.

Vaardigheidsfilter in basisschema

Net als bij het filterveld voor ploegstatus in Basisschema, hebben velen van jullie ook in Basisschema gewacht op het veld werknemersvaardigheden. In Basisschema wordt het veld onder het veld Werknemer geplaatst. Het veld werkt zoals in Schedule:

• Als u een vaardigheid selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die over die vaardigheid beschikken; Als u meerdere vaardigheden selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die allemaal over al deze vaardigheden beschikken.
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden in de statistieken meegenomen.
Maximale opeenvolgende geplande dagen validatie voor taken

In releaseopmerkingen van versie 0096 wezen we erop met betrekking tot "Genereer salarissen voor takenfunctionaliteit" dat de validatie "Maximaal opeenvolgende geplande onze" nog geen rekening hield met taken. Dit is nu aangepakt.

Shift overlapt met afwezigheid

Het is nu mogelijk om 100% verzuim en een ploegendienst tegelijkertijd te hebben. Voorheen resulteerde het toevoegen van een ploeg waar er al een verzuim was, een “splitsing” van de afwezigheid. We ondersteunen dit gedrag nog steeds, maar nu kan de gebruiker in plaats daarvan voor overlapping kiezen.

Scenario A

1. Gebruiker voegt een ploeg toe als er al een verzuim- EN verzuimploeg is.
    1. ALS Overeenkomst instelling “overschrijven bij overlappende diensten toestaan” = AAN, dan kan de gebruiker kiezen of dit wel of niet
      1. Split = de afwezigheid verandert in 2 afwezigheid (1 voor de dienst, en een erna) en de ploeg wordt toegevoegd.
        Merk op dat de verzuimploeg zal worden "verbruikt" door de nieuwe ploeg en de salarisuitkomst kan veranderen.
      2. Overlap = de verschuiving en de afwezigheid zullen elkaar overlappen. Zowel het verzuim als de shift (punch) kunnen salarisuitkomst genereren.
    2. ALS Overeenkomst instelling “overschrijven bij overlappende ploegen toestaan” = UIT, dan kan de gebruiker geen ploeg toevoegen.

Scenario B

1. Gebruiker voegt een ploeg toe als er al een afwezigheid is.
    1. De gebruiker kan kiezen of hij de dienst wil splitsen of overlappen met de afwezigheid.

Omdat deze implementatie zo uitgebreid is, geven we de basisstroom vrij in deze release, maar we behandelen nog niet alle scenario's (zie hieronder). Maar maak je geen zorgen, het komt binnenkort.

1. We ondersteunen geen overlappende actie wanneer een ploeg wordt toegevoegd vanuit een andere eenheid dan de eenheid waar de verzuim- en verzuimploeg aan is.
  2. We ondersteunen geen overlap bij het verplaatsen / kopiëren van batches van de ene medewerker naar de andere en de 2e medewerker al afwezig is.
  1. We ondersteunen geen overlapfunctionaliteit bij het kopiëren of verplaatsen van een dienst naar een werknemer die al afwezig is.

Secties over globale ploegentypes

In de release-opmerkingen van versie 0095 hebben we geïnformeerd over een geplande opschoning van gegevens die problemen veroorzaakte met attestatie (secties koppelen aan globale ploegentypes). We hebben het nu zo ver opgelost dat de gebruiker een punch kan toevoegen zonder problemen, maar we werken nog steeds aan een oplossing om een reeds bestaande punch te kunnen bewerken. De tweede oplossing is waarschijnlijk klaar voor de volgende release.

Tijd

We hebben enkele prestatieverbeteringen doorgevoerd in Time. Een implicatie hiervan is dat vanaf deze versie gegevens die u hebt opgehaald en die worden weergegeven in de weergave Werknemer en in de weergave Eenheid, na 7 dagen inactiviteit worden gewist.

Updates en prestatieverbeteringen

• Het is nu mogelijk om een startdatum te selecteren bij het genereren van het planningsperiode-rapport.
  • We hebben het veld info aan geavanceerde eenheid instellingen in groepsbeheer toegevoegd.
  • We hebben de dageraad in het veld toegevoegd aan geavanceerde unit-instellingen in groepsbeheer. We hebben de logica verbeterd met betrekking tot welke secties u kunt selecteren bij het genereren van het aanwezigheidsrapport.
  • Het is nu mogelijk om de salarisgegevens en geperforeerde urenrapportage te filteren op personeelscategorieën.
  • We hebben extra bevestigingsstappen voor de gebruiker toegevoegd voordat een groep of persoon wordt verwijderd.
  • We hebben een wijziging aangebracht zodat het rapport Tijdregistratie controleert welke rechten de gebruiker heeft op de functiegroep Tijdregistratie.

Optimalisatie

We hebben de standaardvariabelen "Verkoop" en "Voorspelde verkoop" hernoemd naar "Verkoop (klassiek)" en "Voorspelde verkoop (klassiek)" om beter te kunnen identificeren dat de gegevens afkomstig zijn uit Klassiek.

Bugfixes

• Een probleem met een overeenkomstsjabloon opgelost waardoor er een datafoutbericht werd weergegeven als de gebruiker meerdere keren op Opslaan klikte.
  • In het basisschema geven secundaire overeenkomsten niet langer onjuiste cijfers weer in personeelsstatistieken wanneer er een afwezigheid is op een hoofdovereenkomst.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot de werknemersstatistieken in het basisschema die niet genoeg decimalen bevatten; bijvoorbeeld, 3 stukken van 7 uur en 20 minuten ploegen in Schedule worden weergegeven als 22 uur in Schedule, terwijl het zou worden weergegeven als 21,99 uur in Basisschema. Hetzelfde scenario wordt nu weergegeven als 22 uur in zowel het schema als het basisschema.
  • Een probleem opgelost dat een rekenfout veroorzaakte bij het toevoegen van een parttime afwezigheid aan een ploeg.
  • Een probleem opgelost dat overlappende ploegen met verzuimploegen voorkwam.
  • Een afrondingsprobleem opgelost bij het toevoegen van een deeltijdverzuim aan de tijdstempel en ploegendienst.
  • Een probleem met het beheren van weergavegroepen opgelost waardoor nieuwe weergavegroepen konden worden geselecteerd maar niet echt werden gemaakt na het opslaan.
  • Een probleem opgelost waarbij een bericht voor toegang geweigerd werd weergegeven wanneer de machtiging Personen was ingesteld op geen toegang.
  • Er is een probleem opgelost waardoor aangepaste rapportgegevensvelden niet konden worden geselecteerd totdat ze eerst op sectie werden gefilterd.
  • Het rapport Tijdkosten genereert nu, zoals verwacht, gegevens voor afwezigheden.
  • Een probleem opgelost waarbij het kostenplaatsrapport Salarisdetails en Salarisdetails leeg waren bij het gebruik van filters voor verzuimtype of salaristype.
  • Het rapport Salarisgegevens is niet langer leeg als u ervoor kiest om specifieke verzuimtypes op te nemen.

API- / webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van Classic versie 390 voor meer informatie over updates van API en webservices.

Een nieuw API-eindpunt toegevoegd voor DELETE / prognose-variabelen / {externalForecastVariableId} / budget-data