Planningsweergave

Updated 24/2/21 by Leigh Hutchens

In de Roosterweergave zie je bijvoorbeeld ploegendiensten en medewerkers. Specificeer wat u zou willen zien met behulp van de datumkiezer en filters (zie apart artikel over filters ).

Feestdagen en speciale dagen

feestdagen

Feestdagen die wereldwijd of op unitgroepen zijn ingesteld, worden als volgt weergegeven:

• In de dagweergave: als rode "badge" naast de datum.
  • In de wekelijkse en maandelijkse weergave: De weekdag en datum zijn rood gekleurd; de rode "badge" verschijnt bij het zweven.

Als u meer wilt weten over de configuratie van feestdagen, raadpleeg dan de documentatie over feestdagen .

Feestdagen die zijn ingesteld op overeenkomstsjablonen, worden niet weergegeven.
Op districtsniveau worden feestdagen die op unitgroepen zijn ingesteld, alleen weergegeven als het district bestaat uit ten minste één van de units in de betreffende unitgroep.

Speciale dagen

Bijzondere dagen worden als volgt weergegeven:

• In de dagweergave: als grijze "badge" naast de datum.
  • In de wekelijkse en maandelijkse weergave: er loopt een grijze lijn onder de weekdag en de datum; de grijze "badge" verschijnt bij het zweven.

Als u meer wilt weten over het configureren van speciale dagen, raadpleeg dan de documentatie over speciale dagen .

Voorbeelden van feestdagen en speciale dagen

Dagoverzicht
Maandelijks overzicht

Werknemers

Geplande medewerkers worden aan de linkerkant in de planningsweergave weergegeven. U vindt de naam en foto van de werknemer, evenals Geplande uren versus Nominale (gecontracteerde) uren per berekeningsperiode die is gedefinieerd in de overeenkomst van de werknemer, en het verschil daartussen:

In het voorbeeld is Charlotte 48,5 uur gepland in de planningsperiode, maar zou volgens zijn afspraak 40 uur moeten worden ingepland. Haar geplande uren overschrijden haar nominale uren met 8,5 uur. Kyle is gepland voor 20 uur, wat in overeenstemming is met zijn afspraak. Hij is nul uur minder ingepland dan hij zou moeten zijn.

Merk op dat de nummers onder de profielfoto verschillen tussen Neo en Classic. In Classic worden de geplande uren versus nominale uren getoond op basis van de geselecteerde periode. In Neo laten we het zien per berekeningsperiode die is vastgelegd in de werknemersovereenkomst.

Basisinformatie werknemer in rooster en basisrooster

We hebben basisinformatie over de medewerker toegevoegd in rooster en basisrooster. Klik op de profielfoto van de medewerker in de rooster- en basisschemaweergave en je krijgt de volgende informatie te zien:

• Werknemersstatistieken
  • Badge nummer
  • Voornaam en achternaam
  • Nominale / geplande uren
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Thuis district
  • Huis eenheid

Alle acties onder de drie puntjes zijn ook te vinden in de pop-up.

Merk op dat er geen toegangscontrole is op e-mail, telefoonnummer en gsm-nummer de eerste dag / dagen in de rc-omgeving, maar we zullen dat toevoegen zodra het klaar is op rc en voordat het in productie wordt genomen. In de toekomst, als de toestemming "Details van personen" is uitgeschakeld, zijn e-mail, telefoonnummer en gsm-nummer niet zichtbaar in het schema en het basisschema.

Medewerkers sorteren

De standaardsorteervolgorde van het rooster, behalve voor niet-toegewezen diensten, is de begintijd van de dienst. De dienst die het vroegst begint, staat bovenaan het schema. U kunt de sorteervolgorde eenvoudig wijzigen door op het vervolgkeuzemenu voor sorteren te klikken.

U kunt zelf kiezen op welke manier u uw medewerkers in het rooster wilt weergeven.

• Starttijd: Sorteert op de starttijd van de eerste ploeg van de periode.
  • Naam werknemer AZ
  • Naam werknemer ZA
  • Verschil van geplande / nominale uren : Deze optie plaatst de werknemers die meer uren nodig hebben om hun nominale uren te halen bovenaan het rooster.

Lees meer over het sorteren hier .

Berekeningsperiode voor werknemersstatistieken

U kunt ook kiezen voor welke periode de statistieken voor alle werknemers in de linkermarge van het schema moeten worden weergegeven.

De selecteerbare periodes zijn:

• Geselecteerde periode : dit is de periode die u momenteel bekijkt in Planning.
  • Planningsperiode : Dit wordt geconfigureerd in Accountinstellingen> Overeenkomsten> Overeenkomstsjabloon.
  • Saldoperiode : Dit wordt geconfigureerd in Instellingen> Overeenkomsten> Overeenkomstsjabloon.

De nummers die onder de naam van een medewerker worden weergegeven, veranderen afhankelijk van uw selectie. De cijfers van Gregory veranderen bijvoorbeeld afhankelijk van:

Geselecteerde periode:

Roosterperiode:

Balansperiode:

Lees meer over van werknemers te meten in schema hier .

Laadindicator

De bovenste balk in Planning heeft een laadindicator. Het verschijnt als een blauwe, draaiende cirkel in de bovenste balk:

De laadindicator zal verschijnen zolang Quinyx bezig is met het ophalen en weergeven van nieuwe roosteritems en / of medewerkers. Het wordt echter niet weergegeven wanneer u gegevens verwijdert of herschikt, zoals wanneer u gegevens wegfiltert die al in uw planning staan of wanneer u de sorteermodus in uw planning bewerkt.

In deze eerste versie van de laadindicator zal deze waarschijnlijk tot op zekere hoogte achterblijven in de maandelijkse en aangepaste weergaven. Dit is iets dat we in een later stadium willen aanpakken.

Niet-toegewezen diensten

Niet-toegewezen ploegen hebben geen voorgedefinieerde kleur, maar worden bovenaan de schemaweergave weergegeven. Als een niet-toegewezen ploeg van een Shift-type is dat een kleur heeft, zal de niet-toegewezen ploeg die kleur hebben.

U kunt de niet-toegewezen ploegendienst in de schemaweergave inklappen door op de pijl naast de niet-toegewezen ploegentekst in de planningsweergave te klikken:

Hoe wijs ik een niet-toegewezen ploeg toe aan een medewerker?

1. Selecteer de onbemande ploeg om het zijpaneel "ploeg bewerken" te openen.
  2. Klik aan de rechterkant op "Werknemer toewijzen".
  3. Selecteer de medewerker van uw keuze.
  4. Klik op "Opslaan".

Vergrendelingsperiode

Het is mogelijk om in Neo een periode vast te zetten in het roosteroverzicht.

Ga naar Planning in de navigatiebalk bovenaan, klik op Meer en Vergrendel planning.

Selecteer een tot op heden waar alle schema data (verschuivingen, stoten, afwezigheden) terug in de tijd wordt vergrendeld. U kunt geen wijzigingen aanbrengen in een vergrendelde periode, behalve voor het bevestigen, onattesteren van stoten en afwezigheden en het toevoegen / bewerken van handmatige salaristypes.

Het is niet mogelijk om de datum van vandaag te vergrendelen.

Aanbreken van de dag

Schema en basisschema kijken nog steeds naar het aanbreken van de werkdag. We onderzoeken ook zorgvuldig het veranderen van de logica.