Hoe naar een nieuwe SSO te verhuizen

Updated by Leigh Hutchens

Overgang naar de nieuwe SSO-providers in Quinyx

Wanneer het certificaat in uw huidige SSO-configuratie verloopt, raden we u aan een nieuwe SSO-provider aan te maken vanuit de accountinstellingen in het Manager-portaal en een van de onderstaande standaarden te selecteren:

Deze providers ondersteunen zowel web- als mobiele SSO-inlogscenario's, waardoor slechts één configuratie nodig is. In de meeste gevallen hoeft u geen wijzigingen aan te brengen in uw huidige SSO-instellingen in uw identiteitsprovider, zoals Azure of Google

Vergeet niet om een e-mail naar support te sturen met het verzoek om de klassieke SSO-instellingen te verwijderen zodra u bent overgestapt naar de nieuwe configuratie!

Nieuwe routering naar de webaanmeldingspagina

Voor klanten die de oude SSO gebruiken voor webaanmelding, zal de SSO-route (https://web.quinyx.com/sso/login/loginroutexample) niet langer geldig zijn. Er wordt automatisch een diepe link gegenereerd wanneer de provider wordt aangemaakt.

U kunt ook een globale aanmeldingsalias instellen in de provider, zodat de gebruiker deze kan invoeren op de aanmeldingspagina om naar de SSO-aanmelding te worden geleid.

Hoe u zich aanmeldt met de nieuwe SSO-provider in het medewerkers- en managerportaal

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om de Global login alias in het Gebruikersnaam veld aan te geven en direct doorgestuurd te worden naar uw IDP. Als u een actieve sessie heeft met uw provider, wordt u automatisch doorgestuurd naar en ingelogd in i Quinyx. U kunt ook een directe link naar deze flow delen. Lees meer over het SSO-provider diepe link.

Inloggen met behulp van onze nieuwe SSO-oplossing

1. Schrijf uw gebruikersnaam (e-mailadres) of de Global login alias in het gebruikersnaam veld van de inlogpagina.
  2. Druk op Doorgaan en selecteer de juiste SSO-omgeving waar u wilt inloggen.
  3. Klaar!

Hoe u inlogt met nieuwe SSO in de mobiele apps

Bij de overgang naar het gebruik van onze nieuwe SSO-oplossing is de inlogflow in de mobiele apps iets anders dan voorheen, waar u op "Instellingen" op de inlogpagina moest klikken en moest zoeken naar de naam van uw inlogprovider. De nieuwe flow is eenvoudiger voor de eindgebruikers en wordt hieronder gedetailleerd beschreven.

Inloggen met behulp van onze nieuwe SSO-oplossing

1. Schrijf uw gebruikersnaam (e-mailadres) in het gebruikersnaam veld van de inlogpagina van de mobiele app.
  2. Druk op Doorgaan en selecteer de juiste SSO-omgeving waarin u wilt inloggen.
  3. Klaar!

Inloggen met aliassen

Dit is een functie die klanten ondersteunt die geen gebruik maken van unieke Quinyx-ID's (e-mail of login-ID). Klanten die aliassen gebruiken, zullen:

1. De naam van de alias invoeren, bijvoorbeeld SSO-provider (bijv. Quinyx), in het gebruikersnaamveld in de mobiele app.
  2. Door op Doorgaan te drukken, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van de SSO-provider, waar u uw bedrijfsreferenties kunt invoeren.
De naam van de SSO-provider die moet worden ingevoerd, is niet hoofdlettergevoelig. Als een gebruiker een scherm krijgt om een gewoon wachtwoord in te voeren (en niet wordt doorgestuurd naar de inlogpagina van de provider), betekent dit dat de gebruiker de naam van de provider verkeerd heeft ingevoerd.