Versie 0186

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 15 mei 2024

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0186

Nieuwe functionaliteit

• Met deze release zijn e-mailadressen niet langer een unieke identificatie voor gebruikers.
  • Voor onze Audit logs introduceren we het zoekveld "Actie uitgevoerd voor" in het Audit log.
  • Audit logs voor aanvullende Rooster acties:
    • Audit logs voor "Vergrendel Rooster" actie.
    • Audit logs "Publiceer Rooster" actie.
  • We zijn verheugd om de eerste open BETA-versie uit te brengen voor de mogelijkheid om het rooster af te drukken.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

Frontline Portal Versie 0186

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

SOAP API / Webservice updates

• Bekijk hier de updates en nieuwe documentatie.

Quinyx web app Versie 0186

Releasedatum 15 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

E-mailadressen zijn niet langer een unieke identificator voor gebruikers

Met de release van versie 186 hebben we de vereiste verwijderd dat e-mails uniek moeten zijn over klanten heen. Het gevolg is dat meerdere gebruikersaccounts hetzelfde e-mailadres kunnen hebben. Binnen een klant handhaven we nog steeds uniciteit.

Alle verschillende login-opties/providers ondersteunen de nieuwe wijziging, wat betekent dat klanten die SSO gebruiken via configuratie in hun Identity provider toegang kunnen geven tot meerdere klant accounts in Quinyx.

Gebruikers met slechts één account gekoppeld aan het e-mailadres zullen geen veranderingen opmerken.

Als een gebruiker inlogt met een e-mailadres dat is gekoppeld aan meer dan één gebruikersaccount, wordt er een verificatiebericht weergegeven en wordt er een e-mail met een verificatielink naar de gebruiker gestuurd.

Wanneer het e-mailadres is geverifieerd, wordt er een lijst van de klant accounts weergegeven. De gebruiker kan slechts één klant account tegelijk selecteren.

Vanaf hier zal het inlog proces hetzelfde verlopen als normaal.

Audit logboek "Actie uitgevoerd voor" zoekveld

We zijn verheugd om u de mogelijkheid te geven (bij het gebruik van de (huidige) auditlogs) te specificeren welke gebruiker is beïnvloed door een bepaalde actie in Quinyx.

Dit stelt u in staat om een volledige lijst van acties voor een specifieke werknemer te krijgen, wat typisch handig is wanneer u probeert claims van specifieke werknemers over oneerlijke behandeling te verifiëren.

Het veld dat hiervoor wordt gebruikt, is te vinden onderaan het Aanpassingsweergave paneel in de (huidige) controle logs:

Het volgende kan worden verwacht van dit veld:

1. Dit veld stelt u in staat om te zoeken naar elke gebruiker met een werknemersrol op de geselecteerde groep(en) in de Aanpassingsweergave groepen van vandaag, elk moment in het verleden of de toekomst.
    Dit betekent dat het bewerken van uw selecties in de groep na het invullen van het Actie gemaakt voor veld, het veld zal resetten.
  2. Elke werknemer in de dropdown van het veld wordt weergegeven in het volgende formaat: [voornaam] [achternaam] [badgenummer]
  3. U kunt zoeken naar een specifieke werknemer door hun naam(en) of badgenummer in te typen en/of door de lijst te scrollen die zich aanpast aan wat u heeft getypt. U kunt ook tegelijkertijd zoeken naar verschillende werknemers door verschillende werknemers in dit veld te selecteren. De werknemers in de lijst zijn alfabetisch gesorteerd.
  4. De standaardwaarde is "Alles", wat betekent dat als u dit veld leeg laat bij het klikken op "Toepassen" in het Aanpassen-weergave veld, logresultaten niet worden opgehaald voor een specifieke werknemer.
Auditlogs voor aanvullende Planning acties

Met deze release voegen we twee nieuwe items toe aan ons Auditlogs framework. Naast auditlogs van plannings items, kunt u nu ook zoeken naar de auditlogs die respectievelijk de publicatie en vergrendeling van de planning weerspiegelen.

Het doel hiervan is om u als manager een completer beeld te geven van de veranderingen die plaatsvinden in uw unit(s).

Auditlogs voor Vergrendel Planning actie

Bij het zoeken en navigeren van de auditlogs voor het vergrendelen van de planning binnen het Aanpassen-weergave paneel, volgt de tabel dezelfde logica als beschreven in Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• "Planning vergrendelen" is een nieuw item met zijn eigen aparte rij binnen de auditlogs tabel.
  • In de kolom "Itemtype" tonen we een nieuw itemtype genaamd "Planning vergrendelen".
  • In de kolom "Item" tonen we de huidige waarde van de vergrendelings datum.
  • Binnen de "Actie" kolom tonen we de acties die zijn uitgevoerd op dit item, en vanwege de aard van deze items is de actie altijd hetzelfde: bijwerken.
  • In de "Actie uitgevoerd door" kolom wordt weergegeven wie de betreffende actie heeft uitgevoerd. Naast de informatie over wie de actie heeft uitgevoerd, wordt ook informatie over de oorsprong van de actie weergegeven. Voor dit item zijn er twee mogelijke oorsprongen:
    • Via Manager portal - wanneer het rooster is vergrendeld vanuit het Rooster tabblad.
    • Vanwege overdracht naar payroll - wanneer het rooster is vergrendeld vanuit het Tijd tabblad tijdens het overdrachtsproces naar payroll.
  • In de "Actie uitgevoerd voor" zullen we N/A weergeven, aangezien er in dit geval geen specifieke werknemers worden beïnvloed door de actie.

In uw audit log zoekresultaten voor deze items, kunt u meer details zien over de eigenschappen die van toepassing waren op het item door te klikken op de chevron in de meest linkse kolom van de tabel met zoekresultaten. Door daar te klikken wordt een sub-tabel weergegeven met eigenschappen die verbonden zijn met de actie bijwerken. Binnen de sub-tabel wordt de Rooster vergrendeling weergegeven Het item zal de volgende eigenschap hebben:

• Vergrendelde datum: Deze eigenschap toont de oude en nieuwe waarde van de bijgewerkte datum voor de Planning vergrendeling.

Hieronder wordt geïllustreerd hoe de sub-tabel voor een rooster goedkeuring eruit kan zien:

Audit logs voor de actie Publiceer Rooster

Het zoeken en navigeren door de audit logs van het rooster publiceren binnen de Aanpassingsweergave veld en tabel volgt dezelfde logica zoals beschreven in Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• "Rooster publiceren" is een nieuw item met een aparte rij binnen de audit logs tabel.
  • In de kolom "Groepen beïnvloed", tonen we de units en secties die beïnvloed zijn door de betreffende actie.
    • Als uw publicatieactie op unit niveau wordt uitgevoerd, toont deze kolom de unitnaam en alle secties die dezelfde publicatiedatum hebben als de unit.
    • Als uw publicatie op sectieniveau wordt uitgevoerd, toont deze kolom de naam van die ene sectie en die van de ouderunit.
    • Een visuele verbetering met deze toevoeging is dat u vanaf deze release altijd de unitnaam kunt zien Als er meer dan één sectie wordt beïnvloed, wordt alleen het aantal getroffen secties weergegeven; u kunt met de muis over die informatie zweven om de namen van de secties te zien:
  • De kolom "Itemtype" toont een nieuw itemtype genaamd "Planning publiceren".
  • De kolom "Item" toont de huidige waarde van de publicatiedatum.
  • De kolom "Actie" toont de acties die zijn ondernomen met betrekking tot dit item, en vanwege de aard van deze items is het altijd dezelfde actie: bijwerken.
  • De kolom "Actie uitgevoerd door" toont wie de betreffende actie heeft uitgevoerd. Naast de informatie over wie de actie heeft uitgevoerd, geeft deze kolom ook informatie over de oorsprong van de actie. Voor dit item zijn er vier mogelijke oorsprongen:
    • Vanwege automatische unit publicatie - Wanneer de nieuwe datum is ingesteld vanwege automatische publicatie die is geactiveerd op unitniveau.
    • Vanwege handmatige unit publicatie - Wanneer de nieuwe datum is ingesteld vanwege handmatige publicatie vanuit het tabblad Planning.
    • Vanwege handmatige sectiepublicatie - Wanneer de nieuwe datum is ingesteld vanwege handmatige publicatie op sectieniveau vanuit het tabblad Planning.
    • Vanwege unit planning goedkeuring - Wanneer de nieuwe datum is ingesteld vanwege de planning die is goedgekeurd als gevolg van het proces van de Planning goedkeuring flow.
  • De "Actie uitgevoerd voor" wordt weergegeven als N/A aangezien er in dit geval geen specifieke werknemers worden beïnvloed door de actie.

In uw audit log zoekresultaten voor deze items, kunt u meer details zien over de eigenschappen die van toepassing waren op het item door te klikken op de chevron in de meest linkse kolom van de tabel met zoekresultaten. Door daar te klikken wordt een sub-tabel weergegeven met eigenschappen die verbonden zijn met de actie-update. Binnen de sub-tabel zullen deze items de volgende eigenschap hebben:

• Publicatiedatum - Deze eigenschap toont de oude en nieuwe waarden van de bijgewerkte datum voor de Planning publiceren.

Hieronder wordt geïllustreerd hoe de sub-tabel voor een planning goedkeuring eruit kan zien:

Let op: Voor deze twee nieuwe items zullen we geen "Item trail" verstrekken aangezien de volledige geschiedenis van de Planning acties al gevisualiseerd is in de tabel weergave voor hen.
Let op dat u alleen toegang heeft tot loggegevens vanaf de datum waarop het loggen is vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien auditlogs voor het publiceren en vergrendelen van de planning worden vrijgegeven in release 0186, die op 15 mei 2024 plaatsvindt, bevatten de huidige logs geen loggegevens voor het publiceren en vergrendelen van de planning op enige datum vóór 15 mei 2024.
Planning afdrukken (Open BETA-versie)

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we iets uitbrengen waar velen van jullie al geruime tijd om hebben gevraagd: de mogelijkheid om de planning af te drukken. Het doel van het afdrukken van de planning kan divers zijn, maar ons doel is in de eerste plaats om de planning op papier aan werknemers te kunnen communiceren, meestal maar niet uitsluitend omdat genoemde werknemers hun persoonlijke digitale apparaten niet kunnen of willen gebruiken om toegang te krijgen tot hun planning.

Hoe

Om de planning af te drukken, navigeert u naar Planning en klikt u op de ellips in de rechterbovenhoek van het scherm, klik vervolgens op "Planning afdrukken [BETA]". Als u dat liever heeft, kunt u ook op de ctrl en p knoppen van uw toetsenbord klikken als u een pc gebruikt, command en p als u een Mac gebruikt.

Door de bovenstaande sneltoets op uw toetsenbord uit te voeren, wordt het afdrukvenster van uw browser geopend, waar u gebruik kunt maken van de verschillende opties die dit venster biedt, waaronder of u een papieren versie van de voorvertoning wilt afdrukken of liever opslaat als PDF:

Of u het nu opslaat als een PDF of afdrukt op papier - de afdruk zal iets afwijken van de grafische gebruikersinterface om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar is. Een reden hiervoor is bijvoorbeeld dat sommige informatie alleen beschikbaar is bij het zweven in Quinyx. Een andere reden is dat de afdruk - zoals hierboven vermeld - bedoeld is voor werknemers om hun werkschema te bekijken, terwijl de gebruikers van het manager portaal per definitie managers zijn en geen werknemers.

Als geheel weerspiegelt de afdruk uw Planningselecties, zoals die gemaakt zijn in weergaveopties en filters, als een manier om u in staat te stellen alleen de voor u en uw team meest relevante informatie op te nemen in de afdruk.

De volgende lijsten grafische elementen die verschillend zijn in de afdruk in vergelijking met wanneer u de Planning bekijkt in Quinyx:

1. Weergavemodus: als u in Quinyx een kalendermaand weergeeft bij het afdrukken, zal de afdruk één kalenderweek per vel zijn. In gevallen waar de informatie in de Planning - verticaal - niet op één vel past, zal de afdruk alle vellen afdrukken voor de eerste kalenderweek van die maand voordat hetzelfde wordt gedaan voor de overige kalenderweken van die kalendermaand.
    Let op dat u kunt bepalen welke informatie wordt weergegeven in de afdruk - en daardoor mogelijk "verticale" hoogte kunt besparen door gebruik te maken van de Planning filters. Als u een aangepaste weergave afdrukt, geldt dezelfde logica. Vanwege technische beperkingen wordt bij het afdrukken van de dagelijkse weergave afgedrukt zoals een aangepaste weergave wordt weergegeven wanneer één enkele kalenderdatum is geselecteerd.
  2. Pauzes: Deze worden aangegeven met een koffiekop op de dienst, gevolgd door de begin- en eindtijden van de pauze voor diensttypes waar "Pauze tonen in mobiele app" is ingeschakeld. Voor diensttypes waar deze instelling is uitgeschakeld, wordt de pauze duur weergegeven in plaats van de begin- en eindtijden van de pauze.
  3. Dienst opmerkingen: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als dit een regelovergang omvat.
  4. Beschikbaarheid opmerkingen: De volledige opmerking wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als dit één of meerdere regelovergangen omvat.
  5. Naam diensttype: In gevallen waar de naam van het diensttype te lang is om op dezelfde regel te passen, worden deze weergegeven met regelovergangen. In een poging om verticale ruimte te besparen, werken we aan het inschakelen van de mogelijkheid om afkortingen te configureren voor diensttypes met lange namen.
  6. Afwezigheden:
    1. In gevallen waarin de naam van het absentie type te lang is om op één regel te passen, zal de afdruk de afkorting bevatten zoals gedefinieerd bij het aanmaken/bewerken van het betreffende absentie type. Deze afkorting ondersteunt maximaal 10 tekens. Dit wordt gedaan in een poging om verticale hoogte te besparen - en daarmee bomen te sparen! Als er geen afkorting is en de naam past niet op één regel, wordt er momenteel geen naam weergegeven; dit is niet bedoeld en zal zo snel mogelijk worden aangepakt zodat de volledige naam van het absentie type wordt weergegeven met een regelafbreking in dergelijke gevallen.
    2. Informatie over de absentie dienst wordt niet weerspiegeld in de afdruk om consistent te zijn met de informatie die beschikbaar is voor werknemers die de mobiele app van Quinyx gebruiken.
  7. Statistieken: Deze worden momenteel niet weerspiegeld in de afdruk om consistent te zijn met de informatie die beschikbaar is voor werknemers die de mobiele app van Quinyx gebruiken.
  8. Onbeschikbaarheid: Vanwege technische beperkingen wordt de onbeschikbaarheids informatie momenteel niet weerspiegeld in de afdruk. Dit is iets wat we op middellange termijn willen mogelijk maken - afhankelijk van de configuratie van het planning filter.
  9. Diverse interactieve elementen - zoals de envelop knop voor Qmail, toegangspunt tot Weergaveopties, toegangspunt tot filters, toegangspunt tot statistieken, de "zwaaiende hand" die shift reserveringen aangeeft enzovoort - worden niet weergegeven in de afdruk om alleen waardevolle informatie voor de werknemers op te nemen.
Deze functie bevindt zich momenteel in de open BETA-modus: dit betekent dat u van harte welkom bent om Geef ons feedback. te sturen over problemen of tekortkomingen die u ervaart bij het gebruik van deze functie.
Houd er rekening mee dat de leesbaarheid en kwaliteit van de afdruk kunnen variëren afhankelijk van uw printer.

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

We voegen een nieuwe sectie toe aan de release-notes genaamd "Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist." Deze sectie is bedoeld om klanten goed op de hoogte te houden van nieuwe functies die aanpassingen aan bestaande instellingen of aanvullende configuraties vereisen. Het is belangrijk op te merken dat deze sectie niet altijd inhoud zal bevatten, maar zal worden gebruikt indien nodig om duidelijkheid en gereedheid te waarborgen voor eventuele vereiste wijzigingen.

Geen updates op dit moment.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bug fixes

• Een probleem opgelost in de rooster view dat ervoor zorgde dat de grijs gemarkeerde velden die aangeven dat een dienst is gepland op een andere unit niet correct werden weergegeven.
  • Een probleem opgelost waarbij een foutmelding optrad wanneer een manager diensten attesteerde voordat het vakje van de werknemer werd aangevinkt.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Geen op dit moment

Frontline Portal Versie 0186

Releasedatum 15 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

Geen op dit moment.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de Frontline portal crashte bij het uploaden van bestanden naar taken.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat taken een uur na de ingestelde verzendtijd werden verzonden.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de recent geopende mappen widget verdween van de Homepage.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat HQ-gebruikers geen mappen konden bekijken.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Geen op dit moment

SOAP API / Webservice updates

• Als onderdeel van onze langetermijninspanning om weg te bewegen van SOAP API's naar REST API's, hebben we de volgende op afwezigheid gerelateerde REST API's uitgebracht vanaf de Versie 0185 release:
  • Ons voorlopige plan is om in de komende maanden aanvullende API's met betrekking tot afwezigheid vrij te geven - POST Part-Time Absence, PUT Absence, Delete Absence.
  • Diverse SOAP-API's met betrekking tot afwezigheid zullen in de loop van de tijd worden afgeschaft als gevolg van de eerder genoemde REST-API's. Op tijd zullen we een deprecationschema communiceren naar de betrokken partijen.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webservices vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP-API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U moet een responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Gelieve ervoor te zorgen dat deze informatie wordt doorgestuurd naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.