Een tweede afwezigheid toevoegen - vervangen of overlappen

Updated by Daniel Sjögren

Wanneer u een tweede absentie toevoegt in een periode waarin al een absentie is, kunt u ervoor kiezen om delen of alle delen van de bestaande absentie te vervangen door de nieuwe absentie die u aanmaakt. Afhankelijk van uw instellingen heeft u mogelijk ook de keuze om overlappende absenties te maken.

Overlappende absenties

Als u al een absentie heeft op een bepaalde dag of in een bepaalde periode, kunt u een extra absentie toevoegen. In het onderstaande voorbeeld is Sara al deeltijds (50%) langdurig ziek, maar gaat ze nu drie dagen met vakantie in dezelfde periode. Dit betekent dat ze tijdens die drie dagen volledig afwezig zal zijn op het werk. We willen een tweede absentie toevoegen, van een ander type absentie, om dit weer te geven. Bij het toevoegen van de tweede absentie krijgt u de keuze om haar bestaande ziekteverlof te vervangen of een overlappend verlof te creëren:

Als u "Overlap" selecteert, zullen Sara's twee absenties verschijnen in de planning:

De optie om overlappende absenties te maken vereist dat de instelling "Toestaan van overlappende verloven" is aangevinkt in de instellingen van de unit.

Quinyx ondersteunt momenteel slechts twee overlappende absenties op elk moment - als u een derde wilt toevoegen, wordt er een foutmelding weergegeven:

Absenties vervangen

Ongeacht uw instellingen kunt u altijd een bestaande absentie vervangen door een nieuwe.

In het onderstaande voorbeeld heeft de werknemer al een goedgekeurde vakantie tussen 4 en 7 maart, maar wil hij op 5 maart ouderschapsverlof opnemen. Wanneer u de extra absentie toevoegt in het systeem, wordt het verlof opgesplitst in 3 delen:

1. Vakantie
  2. Ouderschapsverlof
  3. Vakantie

Overlappende verloven/absenties

Het is ook mogelijk om te kiezen of u een verlofaanvraag wilt vervangen of overlappen met een absentie. Wanneer de instelling "toestaan van overlappende verloven" is ingeschakeld op de unitkaart en een werknemer een verlofaanvraag indient waar al een absentie is, kan de manager ervoor kiezen om de absentie te vervangen of te overlappen bij het goedkeuren van het verlof.

Beperkingen:

• De "snelle actie" in het meldingenpaneel
  • Op dit moment kijken we alleen naar afwezigheden binnen dezelfde unit om te zien of er andere afwezigheden overlappen met het verlofaanvraag. Als de werknemer verlof heeft op een andere unit, informeren we de gebruiker niet en is het ook niet mogelijk om afwezigheden op andere units te vervangen.
  • Het verlofverzoek kan alleen worden verzonden vanuit de mobiele applicatie (niet de klassieke personeelsportal) als de instelling is ingeschakeld.