Versie 0089

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 26 augustus 2020

Nieuwe functionaliteit

Wachtwoordbeheer

Met deze release introduceren we de mogelijkheid om een wachtwoordreset-e-mail naar meerdere medewerkers te sturen en hebben we verbeterde validaties voor onze verschillende wachtwoordbeveiligingsniveaus.

Stuur wachtwoord reset e-mail naar meerdere mensen

Voorheen kon u slechts één persoon tegelijk een e-mail voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord sturen. Nu is het mogelijk om de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar meerdere mensen tegelijk te verzenden.

1. Navigeer naar Personen en klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op wachtwoord verzenden en een zijpaneel wordt geopend.
  3. Selecteer de mensen naar wie u de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord wilt verzenden.
  1. De mensen die u selecteert, verschijnen in een lijst onder het zoekveld.

1. Wanneer u klaar bent met het selecteren van mensen, klikt u op verzenden en het zijpaneel wordt gesloten.
  2. Er verschijnt een broodrooster in de rechterbovenhoek die aangeeft of de e-mail met succes is verzonden.
De minimaal vereiste toestemming om een e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te verzenden, is Personengegevens - SCHRIJF
Verbeterde wachtwoordvalidaties

We hebben de resterende validaties toegevoegd voor onze beide wachtwoordbeveiligingsniveaus. Alle validaties ( hier beschreven) worden nu gecontroleerd wanneer een gebruiker inlogt op Neo, en de gebruiker wordt op de hoogte gesteld met een rode tekst op de inlogpagina als er iets niet klopt (zie voorbeelden hieronder).

Schema

Tijd kaart

We blijven tijdkaartfunctionaliteit vrijgeven. Genieten van!

Verlofverzoek(en) goedkeuren/weigeren

Het is nu mogelijk om verlofaanvragen in de Tijdkaart te zien/bewerken. Een verlofaanvraag wordt aangegeven als een grijs vak aan de linkerkant van de verlofaanvraag. Als u op de rij klikt, kunt u het verlofverzoek accepteren of weigeren, en kunt u beslissen wat u met de diensten wilt doen (verwijderen, toewijzen ongedaan maken, opnieuw toewijzen).

Tijdwaarschuwingen

Alle tijdwaarschuwingen worden nu ondersteund in de tijdkaart. Als een stoot, afwezigheid of dienst een waarschuwing heeft, wordt dit aangegeven met een uitroepteken en een verklarende tekst. Lees hier meer over Tijdwaarschuwingen.

Als u niet geïnteresseerd bent in tijdwaarschuwingen, kunt u deze eenvoudig uit de weergave verwijderen door "Waarschuwingen" uit te schakelen in het gedeelte Weergave aanpassen.

Zien wanneer je in een vergrendelde periode zit

Wanneer u de Tijdkaart in een vergrendelde periode invoert, ziet deze er ongeveer zo uit:

U vergrendelt het schema in de planningsweergave door op de drie stippen rechtsboven in de werkbalk te klikken. Selecteer vervolgens "Schema vergrendelen".

Diff (delta) in overzichtstabel

In de overzichtstabel kunt u nu het verschil zien tussen:

• Geplande uren - Gewerkte uren
  • Geplande pauzes - Ponspauzes
U kunt besluiten om de overzichtstabel niet weer te geven door deze uit te vinken in de weergave Aanpassen.

Ga naar de volgende of vorige dag

Ga naar de volgende of vorige dag door op de pijltjes naast de naam van de medewerker te klikken.

Als u Time Tracker-transacties voor een periode hebt geladen en met de pijlen naar de volgende dag navigeert, worden de gegevens gereset en moet u de periode voor Time Tracker-transacties opnieuw laden.

De tijdkaart kunnen invoeren vanaf een aanraakapparaat

Het is nu mogelijk om de Tijdkaart in te voeren vanaf een aanraakapparaat door op de drie stippen naast de naam van de medewerker te klikken en "Tijdkaart" te selecteren.

Let op dat we Time Trackers (door te klikken op de naam van de werknemer in de planningsweergave) en het Salaristypeoverzicht (klikken op het Salaristypeoverzicht wanneer u met de muis over een cel zweeft) in release 0092 zullen verwijderen, omdat we nu alles in één hebben verzameld plaats (dwz de tijdkaart).

Tijd

Eerder overgedragen salarisposten terugzetten

Vanaf deze release kun je eerder overgedragen items terugzetten. Zoals beschreven in de release-opmerkingen van 0086 , wordt de status van de salarisitems in dat bestand, wanneer u een definitief salarisbestand maakt (knop "Loonbestand aanmaken"), op tijd bijgewerkt naar "Overgedragen naar salarisadministratie". vergrendeld om te worden bewerkt in Schema. Als u de items terugzet, verandert hun status weer in "Klaar voor salarisadministratie" en kunnen ze opnieuw worden bewerkt in Schema.

Houd er echter rekening mee dat hoewel de hierboven beschreven itemvergrendeling is ontgrendeld, het terugzetten de vergrendelingsdatum van het schema die mogelijk is toegepast met behulp van het selectievakje 'Schema vergrendelen tot en met' geïmplementeerd vanaf de 0087-release niet ongedaan maakt.

U kunt een overgeboekte salarispost terugboeken. Vink gewoon de medewerker van uw keuze aan die minimaal één salarispost heeft. Onder de meerdere knoppen die in de rechterbovenhoek van de weergave verschijnen, is er nu een met de naam "Terug".

Als u op de knop terugzetten klikt, wordt een modaal weergegeven met een samenvatting van het aantal geselecteerde items dat op het punt staat te worden teruggedraaid, evenals welke dat niet zullen zijn omdat ze nog niet zijn overgedragen. Als u een werknemer selecteert die klaar is voor salarisadministratie maar die geen overgedragen items heeft, wordt de knop Terugzetten nog steeds weergegeven, maar de samenvatting in de modal geeft aan dat 0 items worden teruggedraaid. Als u alleen een subset van de items van een bepaalde werknemer wilt terugzetten, raden we u aan gebruik te maken van de filteropties van het deelvenster Weergave aanpassen om specifiek alleen die items voor die werknemer in de weergave te laden.

Als u doorgaat met het daadwerkelijk terugzetten van items, wordt een voortgangsbalk weergegeven terwijl uw verzoek wordt verwerkt. Terwijl dit verzoek wordt uitgevoerd, wordt het paneel Weergave aanpassen gesloten en wordt de functionaliteit binnen de tijdweergave uitgeschakeld, maar u kunt de weergave verlaten terwijl het verzoek wordt uitgevoerd en later terugkomen.

Zodra uw verzoek is gedaan, komt u in dezelfde weergave terecht, met dezelfde gegevens als voorheen. U kunt nu Planning openen en de teruggedraaide items bewerken. Als u de huidige status van de teruggedraaide items wilt weergeven, klikt u op "Toepassen" in het paneel Weergave aanpassen.

Bijgewerkte samenvattingsmodaliteit voor andere loonadministratieacties

Zoals beschreven in eerdere releases, hebben de overige loonlijstacties allemaal een overzicht van items die moeten worden opgenomen of ook genegeerd. De verschillende acties worden hier beschreven. Aangezien de hierboven beschreven terugzetfunctie wordt geïmplementeerd, impliceert dit dat er al dan niet een extra samenvattingsregel kan optreden als de klassieke parameterinstelling "Alleen volledig goedgekeurde tijden overdragen" van uw account is ingesteld op waar. De regel luidt "X payroll-items worden genegeerd omdat ze klaar zijn voor payroll, maar de werknemer niet" en verschijnt als u werknemers hebt geselecteerd die klaar zijn voor payroll in combinatie met ten minste één die niet klaar is, maar ten minste één item heeft dat wel al overgeboekt naar payroll.

De eigenlijke samenvatting in het hierboven beschreven scenario is momenteel alleen een samenvatting van de items van de gereedstaande medewerkers - ons doel is om deze op korte termijn te verbeteren.

Toestemming

Om de actie Salaris terugdraaien uit te voeren, is Schrijftoegang vereist op de machtiging Overboeken naar loonlijst voor de groepen waarop de items die u wilt terugdraaien plaatsvinden. Als je alleen die toegang hebt voor sommige van de geselecteerde items, ontvang je een foutmelding met de tekst "Je hebt geen toegang om deze actie uit te voeren voor alle geselecteerde groepen".

Salarisbestand overdragen naar FTP-server

Vanaf deze release kunnen klanten met een FTP-server die is ingesteld op hun Quinyx-account, een salarisbestand naar die FTP-server overbrengen, naast het overbrengen naar het bestandsarchief.

Wanneer u klikt op de knop "Loonbestand maken" die verschijnt nadat u ten minste één selectievakje hebt aangevinkt, heeft de modal die wordt weergegeven twee extra opties als u een FTP-server hebt ingesteld:

• Upload bestand naar bestandsarchief.
    • Dit is het standaard en enige gedrag voor accounts zonder dat er een FTP-server is ingesteld.
  • Upload bestand naar bestandsarchief en naar FTP-server
Om veiligheidsredenen is deze optie niet beschikbaar bij het overzetten van voorlopige bestanden.

Updates en prestatieverbeteringen

Voorspelling

'Variabele' hernoemd naar 'Invoergegevens'

We hebben de term 'variabele' hernoemd naar 'invoergegevens', omdat dit voor de gebruiker beter illustreert dat deze gegevens vanaf een extern systeem aan Quinyx worden doorgegeven. U ziet deze wijziging onder Accountinstellingen > Statistieken.

Berekende variabelen

Berekende variabelen zijn nu beschikbaar voor alle klanten. Voorheen was deze functionaliteit alleen beschikbaar voor mensen met toegang tot de Forecast-module.

Bij een aanstaande wijziging zullen we de KPI met het label 'Geplande uren - Optimale uren' verwijderen uit het statistiekenvenster in de planningsweergave. We brengen deze wijziging aan omdat het nu mogelijk is om een berekende variabele te maken om deze gegevens weer te geven.

Daarom raden we klanten aan die deze KPI willen blijven gebruiken, deze nu opnieuw te maken met behulp van een berekende variabele om zich voor te bereiden op de wijziging. Klik hier om meer te lezen over berekende variabelen.

Bugfixes

• Kostenplaatsen die in Classic zijn gedeactiveerd, kunnen niet meer worden geselecteerd bij het toevoegen van een ploeg in Neo.
  • Een pons die aan een taak is gekoppeld, is nu zichtbaar in de tijdkaart nadat de dienst met die taak is verwijderd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de KPI's voor een werknemer met meerdere overeenkomsten, zowel verlopen als actief, niet werden weergegeven voor de verlopen overeenkomst.
  • Probleem opgelost waardoor alle salarissoorten op een tijdkaart verdwenen na goedkeuring van een salarissoort die handmatig is toegevoegd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de klassieke parameterinstelling "Transacties die niet door werknemer zijn goedgekeurd in loonlijstbestand opnemen" niet werd overwogen in de indicator Klaar voor loonlijst.
  • Een probleem opgelost dat een 404-fout veroorzaakte bij het verwijderen van een pons die aan een taak was gekoppeld.
  • Een validatiefout opgelost die verhinderde dat een overeenkomstsjabloon werd bijgewerkt na het aanvinken van een vakje voor het afwezigheidstype.

API/webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 382 voor meer informatie over API- en webservice-updates.

POST /actual-data

We hebben een eindpunt toegevoegd voor het uploaden van werkelijke gegevens tegen invoergegevens. De term 'werkelijk' komt ook overeen met de termen die kunnen worden geselecteerd vanuit de Neo-gebruikersinterface. Deze wijziging zal resulteren in de afschaffing van POST /raw-data.

POST /budgetgegevens

We hebben een eindpunt toegevoegd voor het uploaden van een budget op basis van invoergegevens. De term 'budget' komt ook overeen met de termen die kunnen worden geselecteerd vanuit de Neo-gebruikersinterface. Deze wijziging zal resulteren in de afschaffing van POST /forecast-data.

appendData

In deze release hebben we het standaardgedrag van deze aanroep gewijzigd. Zowel de budgetdata als de actuele data-eindpunten accepteren appendData en standaard is dit nu ingesteld op FALSE. Het verzenden van nieuwe gegevens voor zowel budgetgegevens als werkelijke gegevens overschrijft nu bestaande gegevens voor de gedefinieerde resolutie, tenzij AppendData=true is gedefinieerd. Houd er rekening mee dat verouderde eindpunten hun huidige gedrag behouden. Klanten die het nieuwe standaardgedrag voor bestaande integraties willen gebruiken, moeten hun integratie bijwerken.