Versie 0187

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 29 mei 2024

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0187

Nieuwe functionaliteit

• U kunt nu standaard variabele gegevens benaderen via de API's voor specifieke units, specifieke variabelen en specifieke tijdsperiodes.
  • We brengen statische regels uit over uren, dagen en weekdagen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Quinyx heeft met succes de ondersteuning voor de oude SSO configuratie (Classic en Mobile) verwijderd in 2024. In de volgende mobile release zal er ook de mogelijk worden verwijderd zijn om nog te zoeken naar oude mobiele SSO omgevingen die te vinden zijn onder het tabblad "Instellingen" op de inlogpagina van de mobiele apps.
  • We hebben de functionaliteit van de volgende opbouwfactoren uitgebreid door een nieuwe parameter (checkbox) toe te voegen om af te trekken op feestdagen.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

Frontline Portal Versie 0187

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

SOAP API / Webservice updates

• Bekijk hier de updates en nieuwe documentatie.

Quinyx web app Versie 0187

Releasedatum 29 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

API-toegang voor standaard variabelen

We hebben gewerkt aan het mogelijk maken van standaard variabele gegevens via onze API's. U kunt nu standaard variabele gegevens raadplegen via de API's voor specifieke units, specifieke variabelen en specifieke perioden.

Statische regels over uren, dagen en weekdagen

We introduceren statische regels over uren, dagen en weekdagen. U kunt deze statische regels nu gebruiken voor een specifieke optimale personeels bezetting. Bijvoorbeeld, als een gebruiker met schrijftoegang tot "optimalisatie instellingen", kan ik optimale personeels bezetting variabele en arbeidsnormen instellen met statische regels binnen een specifieke periode.

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

Op dit moment geen updates.

Updates en prestatieverbeteringen

Einde van de levensduur van de oude mobiele SSO

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO configuratie (Classic en Mobile) tijdens 2024 zou worden stopgezet en is al enige tijd geleden succesvol verwijderd. In de volgende mobiele release zullen we ook de ondersteuning voor het zoeken naar en vinden van de oude mobiele SSO omgevingen onder het tabblad "Instellingen" op de inlogpagina van de mobiele apps verwijderen. We dringen er bij al onze klanten en gebruikers op aan om de nieuwe SSO-inlogstroom te gaan gebruiken, waarmee u direct uw gebruikersnaam kunt invoeren in plaats van te zoeken naar de omgeving. U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal, en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van het instellen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratie provider setup ondersteunt ofwel SAML 2 of OPEN ID-standaarden.

Nauwkeurige aftrek van absenties op feestdagen

Waarom de verbetering?

Om Time Tracker aftrek van absenties tijdens feestdagen mogelijk te maken. Voorheen, wanneer er een dienst was gepland op een feestdag en een werknemer een absentie aanvroeg, werd de absentie niet automatisch afgetrokken van het relevante Time Tracker saldo. Dit veroorzaakte discrepanties in het vakantie, flexibele tijd en compensatie Time Tracker saldo.

Wat hebben we gedaan?

Om dit probleem aan te pakken, hebben we de functionaliteit van de volgende opbouw logica uitgebreid door een nieuw parameter (checkbox) toe te voegen om af te trekken op feestdagen.

Zo stelt u het in:

1. Maak Time Tracker Association aan: In het overeenkomst sjabloon, maak een Time Tracker associatie met een van de volgende opbouw logica:
    • Elke vakantiedag.
    • Elke vakantie uur.
    • Elke absentie type vakantiedag.
    • Elke absentie type vakantie uur.
  2. Schakel de optie Aftrekken op feestdag in:
    • Wanneer de optie Aftrekken op feestdag checkbox is ingeschakeld in de Time tracker associatie, zullen de absentie(s) een transactie creëren voor de gekozen Time tracker.
    • Als de Aftrekken op feestdag checkbox is uitgeschakeld, zal de absentie geen transactie creëren voor de gekozen Time tracker.

Aanvullende configuratie vereisten:

• De Aftrekken op feestdagen checkbox zal alleen verschijnen als de Balans aanpassen op basis van absentie diensten radioknop is geselecteerd.
  • Zorg ervoor dat de Alleen geplande dag tellen optie is ingeschakeld op het absentie type dat is verbonden met de opbouw logica om deze optie correct te laten functioneren.

Deze verbetering zorgt ervoor dat absenties op feestdagen nauwkeurig worden afgetrokken van het relevante Time tracker saldo.

Bug fixes

• Een probleem opgelost met waarschuwingen in het basisrooster waarbij stond dat er geen geldige overeenkomst was voor de niet toegewezen diensten ondanks dat er geen niet toegewezen diensten in het basisrooster waren.
  • Een probleem opgelost met de configuratie van feestdagen: Maak verlof op dagbreuk als er geen klokactie is, waardoor er geen absenties werden aangemaakt.
  • Een probleem opgelost met KPI's voor werknemers die niet zichtbaar waren in de werknemer matrix voor bepaalde maanden.
  • Een probleem opgelost waarbij gebruikers niet konden inzoomen op afbeeldingen in Messenger.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen

Frontline Portal Versie 0187

Releasedatum 29 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

Op dit moment geen.

Bug fixes

• Een probleem opgelost waarbij de Frontline Portal geen voorbeeld weergaf wanneer een .HEIC-bestand werd geselecteerd.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Op dit moment geen.

SOAP API / Webservice updates

• Als onderdeel van onze lange termijn poging om over te stappen van SOAP API's naar REST API's, brengen we vanaf deze release de volgende afwezigheidsgerelateerde REST API's uit:
  • Ons voorlopige plan is om aanvullende afwezigheidsgerelateerde API's vrij te geven - PUT afwezigheid, Verwijder afwezigheid - in de komende sprints.
  • Zoals eerder vermeld, zullen verschillende afwezigheidsgerelateerde SOAP API's na verloop van tijd vervallen als gevolg van de bovengenoemde REST API's. Te zijner tijd zullen we een deprecatietijdlijn communiceren naar de betrokken partijen.
Belangrijk! Sommigen van u hebben bezorgdheid geuit over hoe deze planning eruit zal zien - wees gerust dat we in de genoemde planning de capaciteit van de betrokken partijen zullen meenemen om de benodigde migratie te plannen.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over web services vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP-API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Gelieve deze informatie door te sturen naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.