Versie 0099

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 13 januari 2021

Aankomende releasedata

Om onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden voor releases voor RC en Production tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie, hebben we de volgende wijzigingen aangebracht in de releasekalender:

• Core-392 / Neo-99-release op RC van 7 januari tot 4 januari 2021
  • Core-392 / Neo-99-release voor productie onaangeroerd en blijft zoals gepland op 13 januari 2021

Nieuwe functionaliteit

Schema en basisschema

Logica van filterveld voor afwezigheidsverschuivingen

Tot versie 0099 werden verzuimploegen alleen weergegeven op hun afwezigheid als er ploegen waren geselecteerd in de filters. Op veler verzoek zijn ze nu afhankelijk van de selectie van afwezigheden. Gebruikersfeedback maakte duidelijk dat verzuimverschuivingen een integraal onderdeel zijn van verzuim en daarom moeten worden weergegeven zolang afwezigheden worden weergegeven.

Voordat:

Nu:

Momenteel zijn verzuimploegen nog afhankelijk van het ploegendeel en ploegtype. We zullen dit in komende releases aanpakken.

Badgenummer als filteroptie

Nu kunt u in zowel Schedule als Base Schedule uw medewerkers filteren op badgenummer. U kunt dit doen met behulp van het huidige veld Werknemer. Het badgenummer wordt tussen haakjes weergegeven achter de naam van de werknemer:

U kunt de waarden van de vervolgkeuzelijst in dit veld aanpassen door te zoeken naar:

• Alleen de naam van de werknemer
  • Alleen badge-nummer van de werknemer
  • Zowel de naam van de werknemer als het badge-nummer van de werknemer
Algemene filterverbetering

Tot versie 0099 vulde het selecteren van een waarde in de volgende velden op zijn beurt het werknemersveld in zowel Schema als Basisschema:

• Huis eenheid
  • Werknemersgedeelte
  • Personeelscategorie
  • Vaardigheden (alleen in het basisschema)

Dit gedrag veroorzaakte problemen, zowel gerelateerd aan het opslaan van favoriete filters in Schedule als vanuit het oogpunt van gebruikerservaring. Om deze reden hebben we de logica voor de bovenstaande velden gewijzigd, zodat deze niet langer het veld Werknemer vult.

Details van filterveld van type verschuiven

In de vervolgkeuzelijst van het filterveld Type ploeg in Planning en Basisschema, tonen we nu ploegentypes met dezelfde details als in de vervolgkeuzelijst ploegentype van het paneel Ploeg toevoegen / Ploeg bewerken. Dit betekent:

• De kleur van het ploegentype verschijnt voor de naam van het ploegentype.
  • Na de naam van het ploegentype worden de tijden weergegeven die op het ploegentype zijn geconfigureerd.

Dit is vooral waardevol voor degenen onder u die meerdere ploegentypes hebben met identieke namen maar met verschillende tijden.

Filterveld voor personeelscategorie in Basisschema

Het filterveld voor personeelscategorie is al geruime tijd beschikbaar in Rooster, maar niet in Basisrooster. Vanaf deze release voegen we die filteroptie toe aan het basisschema. Het veld werkt zoals het in Schedule doet:

• U kunt alle personeelscategorieën selecteren die in uw account zijn gedefinieerd, ongeacht of werknemers in uw basisschema daadwerkelijk de betreffende personeelscategorie hebben.
  • Als u een personeelscategorie selecteert, worden alleen werknemers in uw basisschema weergegeven die over die vaardigheid beschikken; Als u meerdere personeelscategorieën selecteert, worden alle werknemers in uw basisschema weergegeven die over een van deze vaardigheden beschikken.
  • Als u een personeelscategorie selecteert, blijft het veld Medewerker leeg (hetzelfde gedrag als hierboven beschreven onder Algemene filterverbetering ).
  • De relatie tussen de selecties in dit veld en die in andere shiftfiltervelden wordt beïnvloed door de en / of schakelknop onder aan het filterpaneel.
  • Eventuele selecties in het ploegstatusfilter worden meegenomen in de basisschema-uren (statistieken).

Updates en prestatieverbeteringen

• We hebben de tekst gewijzigd die wordt weergegeven wanneer u een eenmalig wachtwoord instelt voor een werknemer.
  • De unit-selector in People-overeenkomsten kijkt nu naar welke unit de persoon een rol heeft.
  • Als resultaat van de broodnodige prestatieverbeteringen in de tijd, wordt het weergavepaneel aanpassen in de tijd nu gesloten wanneer u op “Toepassen” klikt in de linkerbenedenhoek van het paneel en opnieuw openen zodra de resultaten van uw verzoek worden weergegeven.

Bugfixes

• Een probleem opgelost in Planning waardoor inactieve projecten werden weergegeven in het vervolgkeuzemenu voor projecten bij het toevoegen van een ploeg.

API- / webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 392 voor meer informatie over API- en webservices-updates.