Versie 0195

Updated by Maria Lindberg

Publicatiedatum 18 september 2024

Samenvatting van de release

Weinig tijd en wilt u een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0195

Nieuwe functionaliteit

• We hebben een nieuw tabblad "Frontline Portal" geïntroduceerd in de hoofdnavigatie van web.quinyx.com, waardoor gebruikers toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van zowel Quinyx WFM als Frontline Portal zonder tussen pagina's te schakelen, in lijn met de visie "Alles in één".
  • In de komende release van de mobiele apps (Versie 3.39), hebben we het mogelijk gemaakt voor uw organisatie om onze mobiele apps te personaliseren met het logo van uw organisatie.

Nieuwe functionaliteit die aanvullende configuratie vereist

• We hebben de mogelijkheid geïntroduceerd om een extra veld voor sortering in Planning/Basisrooster vooraf te configureren, waardoor managers inzicht kunnen krijgen in datum-specifieke gegevens, zoals de anciënniteit van werknemers. De daadwerkelijke sorteermogelijkheid zal in een aankomende sprint worden vrijgegeven.
  • We hebben ondersteuning voor Messenger gebouwd door Collaboration-groepen te volgen in plaats van de algemene Quinyx-hiërarchie. Let op, deze functie is voornamelijk geïmplementeerd om klanten die alleen Frontline Portal gebruiken, Messenger te laten gebruiken.

Updates en prestatieverbeteringen

• We hebben de zoekmogelijkheden van de variabele instellingen uitgebreid om niet alleen te filteren op variabelenaam, maar ook op het type variabele (bijv. het typen van "optima" zal alle optimale personeelbezettingsvariabelen en variabelen met namen die "optima" bevatten teruggeven).

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik op hier.

Frontline Portal Versie 0195

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik op hier.

SOAP API / Webservice updates

• Bekijk de updates en links naar documentatie hier.

Belangrijk!

Bijgewerkt Quinyx Security Overview

We hebben onze Quinyx Security Overview documentatie bijgewerkt om onze toewijding aan het beschermen van klantgegevens en het handhaven van de integriteit van onze systemen te versterken. Deze update bevat cruciale informatie over onze verbeterde beveiligingsmaatregelen, waaronder API-autorisatiecontroles, netwerkbeveiligingsprotocollen en ons veilige ontwikkelingslevenscyclus. Terwijl cybersecurity-bedreigingen evolueren, blijft Quinyx toegewijd aan het implementeren van toonaangevende praktijken die ervoor zorgen dat ons platform een vertrouwde en veilige oplossing blijft voor alle gebruikers.

Lees meer over ons beveiligingskader en -praktijken hier. U kunt onze Gedragscode, Productmethodologie en Documenten informatiebeveiliging downloaden hier.

Toevoeging en verwijdering van subverwerkers

We zijn momenteel samen met een partner van ons een trainingsomgeving aan het ontwikkelen. In deze omgeving zullen video's en ander generiek trainingsmateriaal met betrekking tot onze service toegankelijk worden gemaakt voor een beperkt aantal geselecteerde gebruikers. Om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van deze omgeving die losstaat van uw Quinyx-omgeving, is verwerking van bepaalde basisaccountinformatie (contactgegevens, functie, afdeling, regio, en of de training is voltooid of niet, enz.) die persoonsgegevens vormen, vereist. Voor dit doel zal Attensi AS, Forskningsparken, Gaustadalléen 21, 0349 Oslo, Noorwegen worden toegevoegd als subverwerker onder de gegevensverwerkingsovereenkomst die deel uitmaakt van uw overeenkomst met Quinyx, met ingang van 1 oktober 2024. We willen u ook informeren dat Intercom R&D Unlimited company niet langer wordt gebruikt als subverwerker onder uw gegevensverwerkingsovereenkomst (indien van toepassing). Voor de duidelijkheid worden, afgezien van het bovenstaande, geen wijzigingen aangebracht in de gegevensverwerkingsovereenkomst en is er geen verdere actie vereist van uw kant. Als u vragen of feedback heeft, schrijf ons dan via dataprivacy@quinyx.com

Quinyx web app Versie 0195

Releasedatum 18 september 2024

Nieuwe functionaliteit

Mogelijkheid om de Frontline Portal te zien en te gebruiken binnen web.quinyx.com hoofd-UI zonder door te verwijzen en te schakelen tussen pagina's

Als onderdeel van onze "All in One" visie is ons doel om onze gebruikers in staat te stellen alle Quinyx-functies op één plek te gebruiken. Om gebruikers in staat te stellen zowel Quinyx WFM als Frontline Portal functionaliteit te gebruiken vanuit web.quinyx.com in het Quinyx All in One (AIO) platform, hebben we een nieuwe "Frontline Portal" tab toegevoegd aan de bovenste navigatiebalk. Gebruikers kunnen nu de Frontline Portal zien en gebruiken rechtstreeks vanuit web.quinyx.com zonder te schakelen tussen de Frontline Portal en web.quinyx.com via de knop "Overschakelen naar Frontline Portal". Selecteer de Frontline Portal tab vanuit de bovenste navigatiebalk.

Let op, als u een FLP-only klant bent, d.w.z. u heeft Quinyx WFM niet geactiveerd, zult u nog steeds naar de Frontline Portal navigeren via de "Overschakelen naar Frontline Portal" doorverwijsknop. Dit stuurt gebruikers rechtstreeks naar een aparte pagina die alleen de Frontline Portal laat zien, met de mogelijkheid om terug te schakelen naar Quinyx via de knop "Gebruikersbeheer". In de toekomst streven we ernaar deze doorverwijsmogelijkheid voor FLP-only gebruikers te verwijderen.

Voel u vrij om de gecombineerde flow in web.quinyx.com uit te proberen en geef ons feedback over mogelijke verbeteringen!
Mobiel: Upload en toon het logo van uw organisatie in onze mobiele apps

In de aankomende release van de mobiele apps (Versie 3.39), stellen we uw organisatie in staat om onze mobiele apps te white-labelen met het logo van uw organisatie. U kunt het Quinyx-logo vervangen met deze update in het zijmenu van de mobiele app.

U kunt het logo van uw keuze uploaden om het zijmenu van de mobiele app te wijzigen onder Accountinstellingen > Uiterlijk (navigatiebalk) > Bedrijfslogo URL voor mobiel.

Het optimale logoformaat is minstens 796px breed met een aspectverhouding van 15:4, en we raden een logo in het wit of een lichte kleur aan indien mogelijk.

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

Configuratie van toekomstige Sorteeroptie voor planning / Basisrooster werknemer

In een toekomstige release zullen we ondersteuning bieden voor het gebruik van een Extra veld voor sorteerdoeleinden in Planning en Basisrooster. Het hoofddoel is om managerportaalgebruikers te voorzien van datum-specifieke inzichten, zoals de anciënniteit van werknemers, in markten waar dit een belangrijke factor is om rekening mee te houden bij het beheren van de roosters van uw werknemers. Als onderdeel daarvan introduceren we de mogelijkheid om dit vooraf te configureren vanaf deze release.

Let op dat de daadwerkelijke sorteeroptie momenteel in ontwikkeling is en binnenkort zal worden uitgebracht in een nieuwe versie.

Om te configureren, is er nu een selectievakje in het paneel Extra veld genaamd "Gebruiken voor sorteren in Planning/Basisrooster."

De standaardwaarde voor dit selectievakje is niet aangevinkt/onwaar.

Vanwege technische beperkingen kan slechts één extra veld worden gebruikt voor sorteren; zie de afbeelding hierboven voor meer details.
Ondersteuning voor Messenger & Samenwerkingsgroepen

In deze versie hebben we ondersteuning gebouwd voor Messenger volgens Samenwerkingsgroepen in plaats van de algemene Quinyx-hiërarchie. Deze functie is voornamelijk geïmplementeerd om Frontline-portal-klanten in staat te stellen Messenger te gebruiken, waarbij Messenger Samenwerkingsgroepen volgt met betrekking tot wie met wie kan communiceren.

Als u meer wilt weten over Messenger en hoe u het kunt activeren in uw organisatie, kunt u meer lezen hier.

Wat zijn Samenwerkingsgroepen?

Samenwerkingsgroepen zijn ontworpen om de opzet van klanten met een onbeperkte geografische hiërarchie binnen de Quinyx All-In-One mogelijk te maken (AIO) platform.

Dit stelt Frontline Portal-klanten met organisatiehiërarchieën die dieper gaan dan vier niveaus in staat om het AIO-platform te gaan gebruiken, net zoals het mogelijk is voor zelfstandige Frontline Portal-klanten vandaag de dag. Voor klanten die samenwerkingsgroepen gebruiken voor hun organisatiehiërarchie om Messenger te kunnen gebruiken, hebben we ondersteuning voor Messenger geïmplementeerd die samenwerkingsgroepen volgt voor wie je berichten kunt sturen.

Lees meer hier als u meer wilt weten over hoe samenwerkingsgroepen werken en hoe u ze kunt instellen.

Hoe activeer ik Messenger die samenwerkingsgroepen volgt?

Als uw tenant de Messenger en de Frontline Portal-module heeft ingeschakeld, is er een nieuwe Messenger-instellingenpagina onder Frontline Portal-instellingen > Messenger-instellingen > Gebruik samenwerkingsgroep-hiërarchie in Messenger.

Belangrijk! Schakel deze instelling niet in tenzij u samenwerkingsgroepen correct heeft ingesteld voor de Frontline Portal en wilt dat Messenger dezelfde logica volgt.

Het gebruik van de samenwerkingsgroep-hiërarchie in Messenger De instelling is alleen beschikbaar voor gebruikers in een tenant waar:

• De Frontline Portal-module is ingeschakeld (u ziet alleen Frontline Portal-instellingen als de Frontline Portal-module is ingeschakeld), en de Messenger-module is ingeschakeld (de messenger-instelling moet alleen zichtbaar zijn als de Messenger-module is ingeschakeld.
  • Er is ook een toestemming genaamd Accountinstellingen die in Rolbeheer bepaalt of u überhaupt toegang heeft tot accountinstellingen.

Hoe werkt de berichtenlogica in Messenger wanneer ik "Gebruik samenwerkingsgroephiërarchie in Messenger" activeer?

• De gebruiker moet alle instellingen en toestemmingen geactiveerd hebben om toegang te krijgen tot Messenger (Messenger is ingeschakeld voor tenants en heeft de Messenger-toestemming toegewezen aan hun rol/personeelscategorie. Lees meer over Messenger-toestemmingen hier).
  • De gebruiker moet toestemmingen geactiveerd hebben om toegang te krijgen tot de Frontline Portal (Frontline Portal is ingeschakeld voor de tenant; de toestemming genaamd "Frontline Portal" is toegewezen aan hun rol/personeelscategorie).
  • De lijst met gebruikers aan wie u berichten kunt sturen, respecteert de gebruikers die beschikbaar zijn voor hen vanuit hun samenwerkingsgroepslidmaatschap; dit betekent dat ze berichten kunnen sturen:
    • Mensen die de Messenger-toestemming geactiveerd hebben en zich op hun niveau bevinden, boven hun niveau of onder hun niveau in hun tree branch in de samenwerkingsgroepstructuur.
Frontline Portal ondersteunt geen individuele gebruikers die aan meerdere groepen zijn toegewezen (gedeelde gebruikers). Daarom zal een gebruiker slechts in één samenwerkingsgroep bestaan en kan bestaan.
U kunt meer informatie vinden over hoe samenwerkingsgroepen werken hier en hoe u samenwerkingsgroepen instelt hier.

De algemene regel is dat de samenwerkingsgroep altijd kijkt naar de basisunit van de gebruiker bij het bepalen waar in de hiërarchie van de samenwerkingsgroep de gebruiker thuishoort. In het geval dat de gebruiker een rol heeft op verschillende plaatsen in de Quinyx-organisatie (bijvoorbeeld een rol heeft in drie verschillende units), hebben we een logica geïmplementeerd waarbij de samenwerkingsgroep kijkt tot welke groep de gebruiker behoort in de volgende volgorde:

• Als een gebruiker is toegewezen aan meerdere WFM-units en meer dan één van deze units is vervolgens geassocieerd met samenwerkingsgroep(en), zal de basisunit van de gebruiker voorrang krijgen binnen de hiërarchie van de samenwerkingsgroep.
Een unit kan slechts worden geassocieerd met één samenwerkingsgroep.
  • Als de basisunit van de gebruiker niet is gekoppeld aan een samenwerkingsgroep, zal de logica zoeken naar de unit die is verbonden met de hoogst toegewezen samenwerkingsgroep van de gebruiker in de hiërarchie. Een unit kan slechts worden geassocieerd met één samenwerkingsgroep.
  • Als geen van de units waaraan de gebruiker is toegewezen, is gekoppeld aan een samenwerkingsgroep, zal de logica controleren of de gebruiker individueel is gekoppeld aan een samenwerkingsgroep. Een gebruiker kan slechts individueel worden gekoppeld aan één samenwerkingsgroep.

Updates en prestatieverbeteringen

Variabele instellingen: Verbeterde zoekfunctie op type

We hebben de zoekmogelijkheden van de variabele instellingen uitgebreid om niet alleen te filteren op variabelenaam, maar ook op het type variabele (bijv. het typen van "optima" zal alle optimale personeelbezettingsvariabelen en variabelen met namen die "optima" bevatten, retourneren). Om aan deze nieuwe zoekcriteria te voldoen, hebben we ook de aanduiding van de zoekbalk gewijzigd naar "Zoek een variabele" in plaats van "Zoeken op naam."

Bug fixes

• Een probleem opgelost waarbij de tweede klokactie van een nachtdienst die de dagbrake overschrijdt (bijv. 12:30 uur - 4:30 uur) niet zichtbaar was in de roosterview of tijdkaart, ondanks de juiste totalen die werden weergegeven in het overzicht van het salaristype.

Nieuwe Quinyx HelpDocs-inhoud

Frontline Portal Versie 0195

Releasedatum 18 september 2024

Nieuwe functionaliteit

Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

Op dit moment geen.

Bug fixes

• Een probleem opgelost waarbij de "Naar" kolom in de takenlijstweergave de toegewezen persoon niet weergaf.
  • Een probleem opgelost waarbij gebruikers vastzaten in een oneindige aanmeldlus tussen Quinyx WFM en Frontline Portal.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

SOAP API / Web service-updates

Nieuw PUT-eindpunt toegevoegd aan Opening Hour API

We hebben een PUT-eindpunt uitgebracht voor de Opening Hour API, waarmee openingstijden nu kunnen worden bijgewerkt via integraties.

Lees meer in onze RC Swagger-documentatie hier.

GET Employee REST API

Vanaf deze release en als onderdeel van onze inspanningen om rustige integraties van absentie-importen in Quinyx mogelijk te maken, brengen we een nieuwe uit. 'Ontvang werknemer REST API' Vergezeld van relevante machtigingen.

• Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer web services-info vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U moet een responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Stuur deze informatie alstublieft door naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.