Versie 0171

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 18 oktober 2023

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0171

Nieuwe functionaliteit

• We brengen een Gedetailleerd pauzes en taken (Beta versie) rapport uit dat tot doel heeft pauze- en taakinformatie beschikbaar te maken in een formaat dat managers helpt de payroll uitkomst te beheersen.
  • Na de release van Optimale Personeelsbezetting & Arbeidsnormen, hebben we gewerkt aan het verbeteren van de visualisatie van de personeelsbehoefte in de roosterview. Dit is vastgelegd door een nieuwe standaard weergavegroep te introduceren: Personeel

Updates en prestatieverbeteringen

• Vanwege technische beperkingen was het tot nu toe alleen mogelijk om een bestaande afwezigheid te vervangen bij het goedkeuren van afwezigheidsaanvragen op specifieke data waarop al een bestaande afwezigheid is. Met deze release hebben we deze beperking verwijderd.
  • Onze SSO-providers, SAML en OPEN ID, hebben nu een instelling om de debugmodus te activeren.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u hier.

Belangrijke informatie

• Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.
  • De functionaliteit Roostervoorkeur wordt stopgezet in december 2023. Lees verder voor meer informatie.

Frontline Portal Versie 0171

Nieuwe functionaliteit

• Momenteel geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan op hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Momenteel geen.

Belangrijke informatie

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Einde van de functionaliteit Roostervoorkeur in december 2023

Onze oude functionaliteit, Roostervoorkeur, zal eind december 2023 worden stopgezet. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en Personeelsportal toestemmingen in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctie in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx webapp Versie 0171

Release datum 18 oktober 2023

Nieuwe functionaliteit

Nieuw rapport: Gedetailleerde pauzes en taken (Beta versie)

In Versie 0171 lanceren we een rapport dat bedoeld is om informatie over pauzes en taken beschikbaar te stellen in een formaat dat managers helpt de payroll-uitkomst te beheersen. U kunt dit rapport vinden onder Analytics > Tijd > Gedetailleerde pauzes en taken.

Let op dat het rapport wordt uitgebracht als een Beta, wat betekent dat we de kans hebben om uw inzichten te verzamelen na het live testen en indien nodig verbeteringen aan te brengen!
Lees meer over het Gedetailleerde pauzes en taken rapport hier.
Nieuwe Standaard Weergavegroep: Arbeid

Na de release van de nieuwe Optimale personeelbezetting en arbeidsnormen (Optimale personeelsbezetting en arbeidsnormen NIEUW) functionaliteit in sprint 169 hebben we gewerkt aan het verbeteren van de visualisatie van arbeidsbehoeften in de Planning view. Dit is vastgelegd door het introduceren van een nieuwe standaard weergavegroep: Arbeid

De Arbeid weergavegroep wordt automatisch aangemaakt wanneer een optimale personeelbezetting variabele wordt gecreëerd via de nieuwe Optimale personeelbezetting en arbeidsnormen - NIEUW functionaliteit (lees hier meer over: Optimale personeelbezetting en arbeidsnormen NIEUW). De nieuw gecreëerde variabele wordt automatisch toegevoegd aan de nieuw gecreëerde Arbeid weergavegroep.

In de nieuwe Arbeid weergavegroep kunt u de totale optimale personeelbezetting bekijken, wat een optelling is van alle optimale personeelbezetting variabelen in de unit die u bekijkt, evenals de optimale personeelbezetting per individuele optimale personeelbezetting variabele. U kunt ook de optimale personeelbezetting vergelijken met de geplande personeelbezetting in totaal en per optimale personeelbezetting variabele.

De filtermogelijkheden en vergelijking met de geplande personeelbezetting is alleen mogelijk in planning statistieken, nog niet in de prognose grafiek en tabel.

Updates en prestatieverbeteringen

Absentieverzoeken goedkeuren

Vanwege puur technische beperkingen, bij het goedkeuren van afwezigheidsaanvragen specifiek op data waar al een bestaande absentie is, was het tot nu toe alleen mogelijk om een bestaande absentie te vervangen als de start- of einddatum van het absentieverzoek overeenkomt met die van de bestaande absentie. Deze beperking is nu opgeheven.

Debugmodus voor SSO-providers

Onze SSO-providers, SAML en OPEN ID hebben nu een instelling voor het activeren van een debugmodus. Deze modus zal een stack trace weergeven als een aanmelding mislukt en dat zal belangrijke informatie geven over wat het probleem zou kunnen zijn en het oplossen van problemen vergemakkelijken. Bewerk je huidige provider en in Open ID vind je de debugmodus in de sectie Geavanceerde vooringestelde waarden. Druk op het slotpictogram in de rechterhoek om deze instellingen te bewerken.

Bugfixes

• Een probleem met de REST-API is opgelost waardoor afwezigheden met goedkeuring van de manager niet zoals verwacht konden worden bevestigd.
  • Een probleem is opgelost waardoor goedgekeurde afwezigheidsdiensten niet de juiste uren toonden in de tijdskaart wanneer er wijzigingen waren aangebracht in de pauzeberekening van de overeenkomst.
  • Een probleem is opgelost waardoor de maandelijkse nominale uren per jaar in de roosterview waren gebaseerd op het aantal dienstjaren in plaats van het huidige jaar.
  • Een probleem is opgelost waardoor het bewerken van deeltijd afwezigheden niet mogelijk was.

Nieuwe Quinyx HelpDocs-inhoud

Nieuwe HelpDocs-artikelen
Nieuwe tutorials

Frontline Portal Versie 0171

Releasedatum 18 oktober 2023

Nieuwe functionaliteit

Momenteel niets.

Bugfixes

• Een probleem is opgelost waardoor bepaalde hyperlinks niet werkten in de mobiele app.
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat ontvangers van taken geen zicht hadden op collega's in het takenoverzicht.
  • Oplossing voor een probleem dat het bekijken van de doelgroep waar een taak naartoe is gestuurd en de voltooiingsstatus verhinderde.
  • Oplossing voor een probleem dat een winkelgebruiker ervan weerhield zichzelf van een taak te ontkoppelen en andere ontvangers van die taak ervan weerhield de taak te starten.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant zullen handhaven. U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.