Mobiel: Late punch-notificatie voor managers

Updated by Daniel Sjögren

Het is nu mogelijk voor een manager om pushmeldingen te ontvangen in de mobiele app wanneer werknemers niet hebben uitgeklokt aan het einde van een dienst of ingeklokt aan het begin van een dienst. Er zijn enkele parameters die bepalen hoe de melding werkt. De instellingen voor deze functie bevinden zich in het tabblad Instellingen in de mobiele app.

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers met een managerrol, en de manager moet de functionaliteit actief inschakelen in de mobiele instellingenpagina.

De volgende instellingen zijn beschikbaar:

• Kies of u een herinnering wilt ontvangen telkens wanneer een werknemer een klokactie heeft die de starttijd, eindtijd of beide overschrijdt.
  • Stel in hoe lang na de start-/eindtijd van de dienst u wilt dat de herinnering wordt geactiveerd. U kunt dit kiezen in stappen van 5, 10, 15, 30, 45 minuten enzovoort tot 3 uur.
  • Kies of u alleen herinneringen wilt ontvangen over personen die werken in specifieke units (van de units waarin u een managerrol heeft). Standaard heeft u altijd alle units waarin u een managerrol heeft geselecteerd, maar u kunt units deselecteren en specifieke units kiezen waarover u op de hoogte wilt worden gesteld, bijvoorbeeld alleen drie units van de tien.
  • Kies of u alleen een herinnering wilt ontvangen van werknemers die specifieke diensttypen werken. Standaard zijn alle diensttypen geselecteerd, maar u kunt specifieke diensttypen selecteren waarover u een melding wilt ontvangen.

Voorwaarden

• De logica stuurt alleen een melding als de manager die dag actief aan het werk is (een punch aan de gang heeft).

De logica voor het ontvangen van meldingen over late klokacties volgt dezelfde logica als meldingen over dienstboekingen.

• De manager heeft schrijftoegang tot de machtiging "Planning".
  • Als er ten minste één managerrol is in een groep boven de hoogste rol van de werknemer in de unitstructuur waar de dienst toe behoort. (De definitie van een managerrol in Quinyx is ALLE rollen behalve de werknemersrol).

De melding wordt verzonden naar alle managers in een unit (of sectie) waar de dienst zich bevindt met één rol boven de hoogste rol van de werknemer EN met schrijftoegang tot de machtiging "Planning". De logica kijkt omhoog in de rol- en groepshiërarchie totdat ten minste één manager wordt gevonden om het verzoek voor dienstboeking/ruil te sturen. Als er geen managerrol is één niveau boven de hoogste rol van de werknemer in de unit/sectie waar de dienst zich bevindt, kijkt de logica twee niveaus omhoog, drie niveaus omhoog, enz. in de unitstructuur in de rol- en groepshiërarchie waar de dienst toe behoort totdat ten minste één manager wordt gevonden om het verzoek voor dienstboeking/ruil te sturen.

Lees meer over de logica van de dienstboekingsmelding hier.