Versie 0152

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 26 januari 2023

Samenvatting vrijgeven

Weinig tijd en een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

• Uitgebreide goedkeuring van het schema
  • Openingstijden configureren - u heeft nu de mogelijkheid in Groepsinstellingen om openingstijden voor uw units te configureren.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release

Bugfixes

• We hebben enkele dingen aangepast die te klein zijn om op te merken of te moeilijk om uit te leggen. Als je echt meer details wilt, klik dan hier .

Herinnering - gebruik Beschikbaarheid in plaats van Kennisgeving van interesses

We dringen er bij al onze klanten op aan om onze beschikbaarheidsfunctionaliteit te gaan gebruiken in plaats van belangenvermelding. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer use cases dan onze huidige functie Notice of interest .

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst als manager in de weergave Planning van de webapp. We ondersteunen ook secties met beschikbaarheid en meervoudige selectie van zowel eenheden als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor onze gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren in onze mobiele apps te zien, aan te maken, te bewerken en te verwijderen. Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en personeelsportalmachtigingen in web.quinyx.com . Informatie over de beschikbaarheidsfunctionaliteit in mobiel vind je hier en voor beheerders hier .

Nieuwe functionaliteit

Uitgebreide goedkeuring van het schema (eerste versie)

Met deze release beginnen we delen van een groter initiatief mogelijk te maken dat we Uitgebreide goedkeuring van planning noemen. Het onderliggende probleem dat we met dit initiatief proberen op te lossen, is hoe we niet-roosterende persona's in staat kunnen stellen het rooster dat door de planner is gemaakt te beoordelen en goed te keuren voordat het rooster wordt gepubliceerd aan de werknemers.

Deze eis komt van onze Duitse klanten, voornamelijk degenen die een ondernemingsraad in hun bedrijf hebben, maar het kan worden gebruikt door elke klant die controle wil hebben over arbeidswetten, bedrijfsbeleid en budget van het schema voordat dat schema wordt bekend gemaakt aan de medewerkers.

De scope voor de eerste versie wordt hieronder beschreven. Zorg ervoor dat u onze toekomstige release-opmerkingen volgt voor nieuwe updates over dit onderwerp.

Opgericht

Activering van deze workflow wordt geplaatst in de geavanceerde eenheidsinstellingen van de eenheid. Onder de Misc. subsectie is er een nieuwe vervolgkeuzelijst met de naam Schema goedkeuring . "None" is standaard geselecteerd en dat betekent dat de workflow niet is geactiveerd op de unit. Als u de workflow wilt activeren, selecteert u "Goedkeuring in één stap" en wijst u vervolgens de rol toe die verantwoordelijk is voor de goedkeuring.

In het goedkeuringsproces nemen we alle mensen op die een rol (direct of geërfd) hebben in die eenheid en leestoegang hebben tot de planningsrechten.
Planner vraagt goedkeuring en publicatie

Als de workflow op de unit is geactiveerd, moet de planner in plaats van het geplande schema te publiceren, goedkeuring vragen aan de toegewezen goedkeurders. Een nieuwe optie wordt geplaatst onder het menu "drie stippen" in de rechterbovenhoek van de planningsweergave.

Door te klikken op Goedkeuring aanvragen en publiceren wordt een nieuw venster geopend waarin de planner de periode kan selecteren die moet worden goedgekeurd en gepubliceerd.

Door op de knop Verzoek verzenden te klikken, worden toegewezen goedkeurders op de hoogte gebracht van het lopende verzoek.

De eenheid kan slechts één aanvraag tegelijk hebben. Als meerdere planners in dezelfde unit werken, hebben we om redenen van transparantie, terwijl de aanvraag in behandeling is, een informatief bericht toegevoegd in het venster Verzoek om goedkeuring en publicatie .

Feedback geven

Met deze release wordt de melding voor de toegewezen goedkeurders alleen weergegeven in het planningsmeldingenpaneel. We introduceren een nieuwe sectie met de naam "Schema's om goed te keuren". In dat gedeelte zullen we het lopende verzoek weergeven met de informatie - wie de goedkeuring heeft aangevraagd, voor welke periode en wanneer het verzoek is verzonden.

Nadat hij het rooster heeft bekeken en ervoor heeft gezorgd dat het is gemaakt volgens de arbeidswetten en -regelgeving, kan de goedkeurder feedback geven aan de planner door het verzoek goed te keuren of af te wijzen. Als het verzoek wordt goedgekeurd, zorgt die actie er ook voor dat het rooster voor die geselecteerde periode wordt gepubliceerd aan de werknemers. Als het verzoek wordt afgewezen, moet de goedkeurder de noodzakelijke wijzigingen doorgeven aan de planner om de planning goed te keuren. Met deze release zal de communicatie tussen de fiatteur en de planner handmatig moeten gebeuren via Qmail of andere vormen van communicatie.

Configuratie openingsuren

We hebben de mogelijkheid toegevoegd in Groepsinstellingen om openingstijden voor uw units te configureren. Deze openingstijden worden in deze versie alleen gebruikt door onze AI Demand Forecasting-module om ervoor te zorgen dat de prognoses die worden gemaakt alleen worden gemaakt binnen de openingstijden van de opgegeven eenheden. Als zodanig worden de geconfigureerde openingstijden nergens gevisualiseerd of gebruikt in de planningsweergave, of elders in Quinyx, buiten de Quinyx-algoritmen.

Lees hier meer over Openingstijden.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waardoor je de prikkaart niet kon invoeren als er 2 ploegen en 1 afwezigheid op een dag waren.
  • Er is een probleem opgelost voor afwezigheidsschema's waarbij als "Dag en tijd" was ingesteld als 00:00 - 00:00, het schema ook de volgende dag zou omvatten wanneer een afwezigheid werd toegevoegd.
  • Er is een probleem opgelost in de weergave Basisrooster waarbij de variabele salariskosten van het basisrooster de kosten van niet-toegewezen en toegewezen ploegen berekende, zelfs als u filterde om alleen niet-toegewezen ploegen weer te geven.
  • Er is een probleem opgelost in de wekelijkse weergave van het basisrooster waardoor de variabele uren van het basisrooster het wekelijkse overzicht voor week 1 lieten zien, ongeacht welke week je op dat moment aan het bekijken was.
  • Een probleem opgelost in de planningsweergave waardoor de gebruikersinterface van ploegendiensten en afwezigheden overlapte tussen 2 werknemers.
  • Een probleem opgelost waarbij verzuimaanvragen en afwezigheden niet werden verplaatst wanneer een werknemer naar een nieuwe thuiseenheid overstapte.
  • Probleem opgelost met Time Trackers waarbij transacties werden toegevoegd wanneer overeenkomsten bestonden (en afliepen) vóór de startdatum van de werknemer. Time Tracker-verenigingen houden zich nu ook aan de startdatum van de werknemer.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de afronding van pauzes de overwerkmethoden beïnvloedde wanneer een combinatie van de punchtijd versus ploegentijd versus pauzetijd optrad.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Geen op dit moment.

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release

Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd of gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om onze API's te gebruiken om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet opleggen voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 . U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en u wordt aangeraden een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet te verwerken. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten in de API ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor de integraties .