Vaardigheden

Updated 15/12/20 by Leigh Hutchens

U kunt vaardigheden koppelen aan uw medewerkers, zodat u ervoor kunt zorgen dat u altijd de juiste medewerkers op een shift heeft.

Maak vaardigheidscategorieën

Om te beginnen, moet u vaardigheidscategorieën maken waarin u vaardigheden groepeert. U kunt alle vaardigheidscategorieën maken die van toepassing zijn op uw organisatie, maar voorbeelden zijn:

Vaardigheidscategorie

Vaardigheid

Taal

Engels, Duits, Spaans, etc.

Opleiding

CPR, Bevoegde leraar, Brandveiligheid

Autorisatie

Openen, sluiten, tot ervaring, ouder dan 18, sleutel

U kunt zoveel vaardigheidscategorieën maken als u nodig heeft voor uw organisatie.

Om een vaardigheidscategorie te maken:

1. Ga naar Accountinstellingen> Vaardigheidscategorieën:
  1. Klik op Toevoegen.
  2. Geef je vaardigheidscategorie een naam:
  1. Klik op Toevoegen.

Creëer vaardigheden

Maak vervolgens vaardigheden die u aan een vaardigheidscategorie wilt toevoegen. U kunt zoveel vaardigheden creëren als u nodig heeft voor uw organisatie.

Om dit te doen:

1. Ga naar Accountinstellingen> Vaardigheden:

1. Klik op Toevoegen.
  2. Geef je vaardigheid een naam en koppel deze aan een vaardigheidscategorie die je al hebt gemaakt:
  1. Klik op Toevoegen.

Maak vaardigheidssjablonen

Het maken van een vaardigheidssjabloon kan handig zijn om snel een groep vaardigheden aan één persoon tegelijk te koppelen. Misschien moet uw keukenpersoneel bijvoorbeeld altijd een voedselveiligheidstraining volgen en Spaans spreken. Door een sjabloon aan te maken, kunt u deze vaardigheden gemakkelijker toevoegen.

Om een nieuwe vaardigheidssjabloon te maken:

1. Ga naar Accountinstellingen> Vaardigheidssjablonen.
  2. Klik op Toevoegen:
  3. Geef uw vaardigheidssjabloon een naam:

1. Koppel zoveel mogelijk vaardigheden aan die functie.
  2. Klik op Toevoegen.

Als u nu vaardigheden aan een werknemer wilt koppelen, kunt u de sjabloon gebruiken in plaats van dat u vaardigheden afzonderlijk moet toevoegen.

1. Navigeer naar Mensen> Details van personen> Vaardigheden.
  2. Klik op het vaardigheidssjabloon dat u heeft ingesteld:

Dus nu, wanneer u de sjabloon Keukenpersoneel selecteert die u eerder hebt ingesteld, worden bijvoorbeeld Spaans en Voedselveiligheid automatisch toegevoegd en hoeft u ze niet handmatig toe te voegen.

Werken met vaardigheden

U kunt een vaardigheid aan een dienst toevoegen of een vaardigheid aan een individuele werknemer koppelen.

Koppel een vaardigheid aan een dienst

Vaardigheden kunnen als eisen worden gesteld aan ploegentypes. U kunt zoveel vaardigheden aan een dienst toevoegen als voor uw organisatie van toepassing zijn.

Om dit te doen:

1. Ga naar Accountinstellingen> Ploegentypes:
  1. Klik op het ploegentype waaraan u een vaardigheid wilt toevoegen.
  2. Navigeer naar het gedeelte Vaardigheid en voeg een van de vaardigheden toe die je eerder hebt ingesteld:

1. Klik op Opslaan.

Het koppelen van een vaardigheid aan een ploegentype betekent dat als u vervolgens probeert een werknemer in te plannen die niet over de vereiste vaardigheid voor dat ploegentype beschikt, u een waarschuwing te zien krijgt:

U kunt ervoor kiezen om die werknemer toch toe te voegen of nee selecteren om een andere werknemer met het vereiste vaardigheidstype te zoeken. Dit zorgt ervoor dat u mensen met de juiste vaardigheden ter plaatse heeft.

Koppel een vaardigheid aan een medewerker
  1. Navigeer naar Personen om een vaardigheid aan een medewerker te koppelen.
  2. Klik op de naam van de medewerker aan wie je een vaardigheid wilt koppelen.
  3. In het paneel Details van personen kunt u een onbeperkt aantal vaardigheden voor de werknemer toevoegen en, indien van toepassing, een vervaldatum voor een vaardigheid instellen.
  1. Klik op Opslaan.

De aanstaande afloop van de vaardigheid van een medewerker wordt drie maanden voordat deze verloopt weergegeven op het Dashboard. Dit maakt u erop attent dat u de vaardigheid moet herzien en dat u bijvoorbeeld een nieuwe reanimatiecursus voor die werknemer moet boeken.

Vaardigheden in de schemaweergave

In de planningsweergave zijn er twee manieren waarop u de werknemers kunt zien die over de benodigde vaardigheden voor een dienst beschikken.

Filter

Om dit te doen:

1. Klik op het filterpictogram.
  2. Filter in de sectie vaardigheden op de vaardigheden die uw werknemers moeten hebben voor de dienst die u wilt toewijzen:
  1. Geef het nieuwe filter een naam:
  1. Klik OK.

Hierdoor worden uw medewerkers in het rooster gesorteerd op degenen die over de nodige vaardigheden beschikken voor de dienst die u wilt toewijzen.

Voeg een dienst toe

Wanneer u een ploeg toevoegt, kunt u ook de medewerkers zien die over de juiste vaardigheden beschikken.

Om dit te doen:

1. Klik op Dienst toevoegen:
  1. Klik in het medewerkersveld.
  2. Scroll door de lijst met werknemers om te zien wie de vereiste vaardigheid heeft tijdens de dienst: