Hoe u uw configuratie kunt opruimen

Updated 2 months ago by Daniel Sjögren

Soms is het een goed idee om wat tijd te nemen om oude informatie in Quinyx te verwijderen die je niet langer gebruikt, zodat je met een schone lei kunt beginnen.

We hebben gemerkt dat veel van onze klanten die Quinyx al een paar jaar gebruiken, informatie hebben die niet meer wordt gebruikt in het systeem maar er nog steeds is. Soms maakt dit het moeilijk om echt te zien wat wel en niet gebruikt moet worden.

We hebben wat tijd genomen om dit gebied te verkennen en te bepalen welke items in Quinyx baat zouden hebben bij verwijdering, deactivering of archivering.

Verwijderen, deactiveren of archiveren

In Quinyx zijn er een paar opties voor het omgaan met overbodige informatie die je niet langer nodig hebt. Je kunt de items verwijderen, ze deactiveren of ze archiveren.

Verwijderen

Wanneer een item wordt verwijderd in Quinyx, verdwijnen alle gegevens die aan dat item zijn gekoppeld. Bijvoorbeeld, als je een werknemer verwijdert, zullen alle gegevens, zoals overeenkomsten, werknemersinformatie en planningen die aan die werknemer zijn gekoppeld, verdwenen zijn en er is geen manier om ze terug te halen.

Dit is waarom veel informatie die u gebruikt niet kan worden verwijderd uit Quinyx. Sommige items hebben zelfs niet eens de optie om te worden verwijderd, alleen gedeactiveerd of gearchiveerd.

Deactiveren

We zien vaak klanten met veel diensttypes die ze niet meer gebruiken. In dit geval kunnen ongebruikte diensttypes worden gedeactiveerd om verwarring of onnauwkeurige planning te voorkomen. Als u diensten deactiveert, blijven alle historische gegevens beschikbaar en kunnen gebruikers het diensttype niet meer gebruiken zodra het is gedeactiveerd.

Archiveren

Archiveren is een functie vergelijkbaar met deactiveren, waarbij u in de GUI kostenplaatsen en basisroosters kunt archiveren, etc.

Items die zijn gedeactiveerd of gearchiveerd kunnen niet worden gebruikt in toekomstige planning, maar de historische items blijven behouden. Het instellen van een einddatum voor een werknemer of een overeenkomst is een manier om te deactiveren.

Voor basisroosters, diensttypes, kostenplaatsen en projecten kunt u zowel de archiveringsfunctie gebruiken als het vakje "Actief" uitvinken om het item te deactiveren.

Helaas hebben we een paar items waarop u op dit moment geen actie kunt ondernemen. Ze kunnen natuurlijk worden verwijderd als ze momenteel niet worden gebruikt of niet zijn gebruikt. Maar als ze wel zijn gebruikt, moet u ze anders behandelen.

Voor nu raden we aan dat klanten het item XX_DO_NOT_USE[name] noemen. Hierdoor wordt het item naar het einde van de lijst verplaatst en is het voor iedereen duidelijk dat dit niet gebruikt moet worden. We raden aan om de oorspronkelijke naam te behouden om het te kunnen identificeren indien nodig.

In de onderstaande tabel ziet u een lijst met bepaalde items die we hebben geïdentificeerd met verschillende verwijder-, deactiveer- en archiveringsmogelijkheden.

Item

Beschikbare actie

Kan worden verwijderd

Rollen

Ja, indien niet in gebruik

District

Kan worden verwijderd nadat alle units naar een ander district zijn verplaatst of districten zijn uitgeschakeld om alles te verwijderen

Units

Ja. Alle gegevens die aan de unit zijn gekoppeld, worden verwijderd

Secties

Ja. Alle koppelingen naar de secties zullen verdwijnen (kan van invloed zijn op rapporten)

Mobiele en personeelsportal-machtigingen

Ja, indien niet in gebruik

Overeenkomstsjablonen

Hernoem sjabloon naar X_DO_NOT_USE_[sjabloonnaam]

Ja, indien niet in gebruik

Tijdtrackers

Verwijder alle koppelingen van sjablonen en/of salaristypen

Ja, indien niet in gebruik

Overwerkmethoden

Ja, indien niet in gebruik

Absentietypes

Ja, indien niet in gebruik

Mensen

Deactiveren

Passief maken

Alle historische gegevens die aan de werknemer zijn gekoppeld, worden verwijderd

Basisroosters

Archiveren

Concepten kunnen worden verwijderd

Diensttypes

Deactiveren

Ja, indien niet in gebruik

Vaardigheden

Verwijderen

Kan zonder waarschuwing worden verwijderd

Projecten

Archiveren

Kostenplaatsen

Archiveren


How did we do?