Versie 0090

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 9 september 2020

Nieuwe functionaliteit

Optimalisatie (voorheen "Voorspelling")

In deze release hebben we wijzigingen aangebracht om de manier waarop statistieken worden weergegeven in zowel Schema als Basisschema te verbeteren. Zie het commentaar onder de kopjes Schema en Basisschema hieronder.
In deze release verwijderen we de KPI met het label 'Geplande uren - Optimale uren' uit het statistiekenvenster in de planningsweergave. We brengen deze wijziging aan omdat het nu mogelijk is om een berekende variabele te maken om deze gegevens weer te geven.

Daarom raden we klanten aan die deze KPI willen blijven gebruiken, deze nu opnieuw te maken met behulp van een berekende variabele om zich voor te bereiden op de wijziging. Klik hier om meer te lezen over berekende variabelen.

Variabele zichtbaarheid

Het is nu mogelijk om de zichtbaarheid van standaardvariabelen te regelen onder Accountinstellingen > Variabele-instellingen. U kunt kiezen welke standaardvariabelen u wilt weergeven of verbergen in de tabel en grafiek met schemastatistieken.

Mensen

Bijlagen

Met deze release introduceren we het eerste deel van Bijlagen in Personendetails. U kunt nu eerder geüploade bijlagen zien en bijlagen verwijderen. We voegen ook een nieuwe machtiging toe voor bijlagen.

Lijst met bijlagen

Wanneer u naar het einde van het zijpaneel met gegevens van personen scrolt, ziet u nu een nieuwe sectie met de naam "Bijlagen". Als bijlagen worden geüpload naar de persoon die u bekijkt, ziet u ook het aantal geüploade bijlagen tussen haakjes:

Vouw het gedeelte uit om de naam van de geüploade bijlagen te zien:

Bijlagen verwijderen

Om een bijlage te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram naast de naam:

Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u het bestand wilt verwijderen. Klik op OK als u het bestand wilt verwijderen.

Houd er rekening mee dat zodra u een bestand hebt verwijderd, het volledig is verwijderd en dat herstel niet mogelijk is.

Toestemming voor bijlagen

We hebben een nieuwe machtiging toegevoegd die bepaalt wat u met bijlagen mag doen:

Dit is een subtoestemming voor details van Personen. Om de machtigingen voor bijlagen te kunnen zien, heeft u ten minste leestoegang nodig bij Personengegevens. De machtiging wordt standaard ingesteld op dezelfde toegang als die u hebt voor de details van Personen.

In toekomstige releases zullen we de mogelijkheid toevoegen om bijlagen te uploaden, downloaden en hernoemen. Meer informatie over hoe de machtigingen voor die acties werken, vindt u in de toekomstige bijbehorende release-opmerkingen.
Accounts vergrendelen en ontgrendelen

We voegen de mogelijkheid toe om gebruikersaccounts te vergrendelen en ontgrendelen. Als een gebruiker het verkeerde wachtwoord invoert wanneer hij probeert in te loggen, wordt het account vergrendeld en moet een manager het account ontgrendelen. Een gebruikersaccount kan ook handmatig worden vergrendeld als de gebruiker niet meer mag inloggen.

Ontgrendelen

Als een account is vergrendeld, wordt het weergegeven in de lijst Personen met een hangslotsymbool naast de naam van de gebruiker:

Om het account te ontgrendelen, klikt u op de gebruiker en gaat u naar het gedeelte 'Status' in Personendetails. Daar zie je dat het selectievakje voor vergrendeld is aangevinkt. Schakel het uit en sla de pagina Personendetails op:

Het hangslotpictogram wordt verwijderd en de gebruiker kan nu opnieuw inloggen:

Handmatig vergrendelen

Om een account handmatig te vergrendelen, vinkt u gewoon het selectievakje voor vergrendeld aan en slaat u de pagina Personengegevens op. Het hangslotpictogram verschijnt en de gebruiker kan niet langer inloggen.

Schema en basisschema

In deze release hebben we de statistieken aanzienlijk verbeterd, zowel in Schedule als in Base schedule. Genieten van!

Nieuw ontwerp

We hebben het ontwerp van de statistieken bijgewerkt. Zoals je kunt zien, ziet het er geweldig uit!

Alle variabelen zijn nu beschikbaar in Basisschema

U vindt nu alle variabelen in het Basisschema, dus standaardvariabelen en, indien van toepassing, Optimale bezettingsvariabelen en Prognosevariabelen.

Merk op dat de variabelen in Basisrooster (behalve de “Uren in Basisrooster”-variabele), geen berekening zijn van de uren in Basisrooster, maar een berekening van de uren in het Rooster. Het idee is om de variabelen als referentie te gebruiken bij het samenstellen van uw basisschema.
Variabelen vernieuwen

We hebben een belangrijke update gedaan om de statistieken sneller te maken. De variabelen in de statistieken worden niet meer automatisch ververst wanneer de gebruiker een wijziging aanbrengt in de interface; de gebruiker moet de vernieuwing handmatig activeren door op het vernieuwingspictogram in de statistieken te klikken

Als u bijvoorbeeld filtert in de planningsweergave, moet u vernieuwen, zodat de gegevens kunnen worden vernieuwd op basis van uw filterselectie.

Wanneer de gegevens niet gesynchroniseerd zijn, dwz niet bijgewerkt, worden de statistieken grijs weergegeven. Klik op vernieuwen en de gegevens worden bijgewerkt.

De eerste keer dat u inlogt na de release, moet u uw variabeleselectie opnieuw toepassen in de planningsstatistieken (en op het vernieuwingspictogram klikken).
Basisschema onthoudt uw variabele selectie

Wanneer je hebt geselecteerd welke variabelen je in Basisschema wilt zien, wordt je selectie onthouden voor de volgende keer.

Vanaf deze release wordt de statistische selectie (zowel in Schedule als Base schedule) onthouden per gebruiker en account, dus als je toegang hebt tot meerdere accounts, dan kun je nu verschillende selecties hebben op verschillende accounts.
Melding verzonden naar gebruiker wanneer een taak wordt gewijzigd in de gepubliceerde periode

Als de eenheidsinstelling (in het tabblad Berichten ) "Nieuwe ploeg op de hoogte stellen", "Plaatswijziging op de hoogte brengen" en "Ploegwijzigingen op de hoogte brengen" is ingeschakeld, plus de werknemer de overeenkomstinstelling "Toestaan op taken toestaan", dan zal de werknemer, zoals van deze release, op de hoogte worden gesteld wanneer een taak wordt gewijzigd tijdens hun dienst in een gepubliceerde periode.

De werknemer krijgt een melding in de volgende gevallen (alleen geldig in gepubliceerde periodes):

• Wanneer een taak is toegewezen aan een medewerker.
  • Wanneer tijd of datum wordt gewijzigd.
  • Wanneer een taak wordt verwijderd.
Houd er rekening mee dat de werknemer voorlopig geen melding krijgt wanneer een ploegtype wordt gewijzigd of wanneer een basisschema wordt uitgerold in een gepubliceerde periode.
Mogelijkheid om afwezigheid toe te voegen wanneer een werknemer niet meer in dienst is

Het is nu mogelijk om een afwezigheid toe te voegen nadat de einddatum van een medewerker is verstreken.

Voorbeeld: Het is vandaag 3 september. De laatste werkdag van werknemer X was 2 september. Het is nu mogelijk om naar een datum te gaan waarop de werknemer nog in dienst was en een afwezigheid toe te voegen.

Verbeterde logica voor het opnieuw uitrollen van het basisschema

Als u een basisrooster uitrolt en er vervolgens wijzigingen in aanbrengt in het rooster en het basisrooster opnieuw uitrolt, worden de diensten die u hebt bewerkt in rooster niet bijgewerkt (behalve als u de roosterploeg verwijdert, dan wordt het basisrooster shift wordt opnieuw uitgerold). Dit wordt hier beschreven. Tot deze release was het bovenstaande echter alleen van toepassing zolang je niet ook een wijziging aanbracht in dezelfde dienst in het basisschema.

Nu is er extra logica die ervoor zorgt dat:

Als u 1) het basisrooster uitrolt, 2) een bepaalde dienst in het basisrooster in Planning bewerkt en vervolgens dezelfde dienst in Basisrooster bewerkt en 3) het basisrooster opnieuw uitrolt, worden de dienst(en) van het basisrooster die u had bewerkt in Het schema blijft onaangeroerd. Net als eerder is de beschreven logica niet van toepassing op basisroosterdiensten die zijn verwijderd in Planning.

Tijd

Geschiktheidsregels en berekende vergoedingen

Tot op heden, en zoals hier beschreven, hebben we tot nu toe geen rekening gehouden met de geschiktheidsregels en hebben we geen salariscompensaties weergegeven bij het weergeven van salarisitems in Tijd. Dit is nu opgelost, zodat weergegeven virtuele ploegen altijd rekening houden met geschiktheidsregels - als de werknemer niet aan de geschiktheidsregel voldoet, wordt het salarisitem niet weergegeven. Ook zullen we nu salariscompensaties weergeven als een virtuele dienst. Laatstgenoemde loonposten zijn te herkennen aan de kolom “Type” met de tekst “Vergoeding feestdagsalaris”.

Eenheidsweergave

Neo 0090 wordt geleverd met een extra weergave op het tabblad Tijd; het betreffende tabblad bevat nu zowel de weergave Werknemer (beschreven onder de kop "De weergave" in het artikel Tijdstip ) als de weergave Eenheid.

De eenheidsweergave groepeert per eenheid de salarisitems die Quinyx heeft opgehaald nadat u op "Toepassen" in het paneel Weergave aanpassen hebt geklikt. De eenheden worden weergegeven in alfanumerieke volgorde. Dit is met name handig als u toegang heeft tot meerdere eenheden en in vogelvlucht wilt zien welke eenheden klaar zijn voor de salarisadministratie en welke niet. Bovendien kunt u op een eenheid klikken, gevolgd door een van de werknemers die verschijnt, om in te zoomen op specifieke salarisitems als u wilt inzoomen op welke specifieke salarisitems nog niet klaar zijn voor salarisadministratie, enzovoort.

U kunt momenteel geen eenheden selecteren en salarisacties uitvoeren vanuit deze weergave.

Updates en prestatieverbeteringen

• Geen op dit moment.

Bugfixes

• Er wordt nu een foutmelding "Tag is in gebruik" weergegeven wanneer een gebruiker een tag probeert te verwijderen die momenteel in gebruik is.
  • Een planningsprobleem opgelost waardoor de werkelijke en verwachte personeelskosten onjuist werden weergegeven in Neo.
  • Een gedupliceerd probleem met het salaristype opgelost dat de update van een overeenkomstsjabloon verhinderde.
  • Er is een probleem opgelost met het verwijderen van eenheden in Neo als een eenheidsgroep was toegewezen in Classic.

API/webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 383 voor meer informatie over API- en webservice-updates.