Versie 0185

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 2 mei 2024

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopt overzicht?

Quinyx web app Versie 0185

Nieuwe functionaliteit

• In deze release introduceren we de Audit log item trail in onze auditlogs, waardoor een chronologisch overzicht van alle gebeurtenissen met betrekking tot een specifiek item in Quinyx wordt aangeboden, waardoor uw vermogen om geschillen op te lossen en personeelsplanning en aanwezigheidsproblemen te beheren wordt verbeterd.

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

• Bij het configureren van Geavanceerde instellingen > Accountinstellingen mobiel > Externe site, hebben we de logica gewijzigd zodat externe site niet langer verplicht is.

Updates en prestatieverbeteringen

• Deze release introduceert kleurcodering voor verschillende acties in de audit log item trail, waarbij dezelfde kleurgecodeerde UI wordt uitgebreid naar de zoekresultaten tabel van de huidige auditlogs.

Bugfixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

Frontline Portal Versie 0185

Nieuwe functionaliteit

• We zijn verheugd om de nieuwste functionaliteit in ons All-in-One initiatief aan te kondigen: Samenwerkingsgroepen.

Updates en prestatieverbeteringen

Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

SOAP API / Webservice updates

• Bekijk de updates en nieuwe documentatie hier.

Quinyx web app Versie 0185

Releasedatum 2 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

Audit log item trail

Vanaf deze release introduceren we het concept van het item trail in onze huidige audit logs. Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, hebben de huidige audit logs u in staat gesteld om te zoeken naar gelogde items en u vervolgens de zoekresultaten te tonen. Het is echter een uitdaging geweest om de volledige chronologische geschiedenis van een bepaald item in deze logs te krijgen. Het doel van het item trail is om u een chronologisch overzicht te bieden van alles wat er met één bepaald item in Quinyx is gebeurd, in een poging u de context te bieden die u nodig heeft bij het oplossen van geschillen of problemen met betrekking tot workforce planning en aanwezigheid.

U kunt de trail van een bepaald item vinden in de meest rechtse kolom van uw log zoekresultaten.

In het onderstaande voorbeeld wordt door te klikken op het pictogram voor een van de rijen in de zoekresultaten de historie voor dat item weergegeven.

U zult zien dat de historie voor diensten gegevens verzamelt voor:

• Diensten
  • Dienstreserveringen
  • Dienstwisselingen
  • Dienstdeactivering
  • Diensttoewijzing op een andere unit

In het bovenstaande voorbeeld toont de volledige historie de actie voor het aanmaken van de dienst onderaan, gevolgd door het verzoek voor de diensttoewijzing op een andere unit, en de dienstupdate nadat het verzoek was goedgekeurd.

Enkele opmerkingen over deze nieuwe functionaliteit:

1. Bovenaan het paneel vindt u de informatie waarmee u kunt identificeren welk item u bekijkt. Deze informatie komt overeen met de informatie in de Kolom Item in de tabel met zoekresultaten voor een bepaalde dienst.
  2. Terwijl het paneel met de historie van het item wordt weergegeven, wordt de meest recente actie eerst weergegeven, gevolgd door de op een na meest recente, enzovoort. Quinyx zal gegevens weergeven voor de afgelopen 90 dagen vanaf de datum van vandaag; als de volledige geschiedenis van een bepaalde dienst zich uitstrekt voorbij die periode, zal er een knop "Laad 3 maanden meer" worden weergegeven. Door op de knop te klikken worden gegevens geladen voor drie extra maanden terug in de tijd. Als er meer gegevens opgehaald moeten worden, zal de knop opnieuw verschijnen zodra de aanvullende gegevens zijn geladen. Het doel van dit gedrag is om aanzienlijke prestatieproblemen te voorkomen.

1. Aangezien alle dienstgerelateerde gegevens pas vanaf 2023-12-27 en daarna zijn vastgelegd in de huidige auditlogs, wordt er een disclaimer weergegeven wanneer u de trail van een dienst bekijkt waarvan de creatie voor die datum heeft plaatsgevonden, als herinnering dat het mogelijk is dat de trail niet alle relevante gegevens weergeeft voor een volledig overzicht van de betreffende dienst.
  1. Aangezien het loggen van dienstgegevens in de huidige auditlogs begon op 2023-06-07, wordt er een disclaimer weergegeven in gevallen waarin u de trail van een dienst bekijkt waarvan de creatie voor die datum heeft plaatsgevonden, aangezien gegevens vóór die datum alleen toegankelijk zijn voor het Supportteam van Quinyx.
  1. Om de leesbaarheid van de itemtrail te verbeteren, bevat deze nu kleurcodering om u te helpen onderscheid te maken tussen de verschillende soorten acties. De verschillende acties zijn als volgt gecodeerd.

1. Een speciale opmerking over diensten waarvan de itemtrails diensttoewijzing op een andere unit bevatten: als u niet de benodigde rechten heeft om dienstlogs voor de (andere) unit waarop de dienst werd ingepland te bekijken, ontvangt u het volgende foutbericht bij het proberen toegang te krijgen tot de betreffende trail: "U heeft niet de relevante rechten op de relevante groepen om de geschiedenis van dit item te bekijken. Neem contact op met uw Quinyx-contactpersoon voor meer informatie."
We zijn verheugd om aan te kondigen dat, vanwege frequente feedback over dit onderwerp, u binnenkort direct toegang zult hebben tot deze trail vanuit de diensten in de Planning in een komende release!

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

We introduceren een nieuwe sectie in de release-opmerkingen genaamd "Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist." Deze sectie is ontworpen om klanten goed op de hoogte te houden van nieuwe functies die aanpassingen aan bestaande instellingen of aanvullende configuraties vereisen. Het is belangrijk op te merken dat deze sectie niet altijd inhoud zal bevatten, maar zal worden gebruikt indien nodig om duidelijkheid en gereedheid te waarborgen voor eventuele vereiste wijzigingen.

Externe site als niet-verplicht

Bij het configureren Geavanceerde instellingen > Accountinstellingen mobiel > Externe site, hebben we de logica gewijzigd zodat de externe site niet langer verplicht is, waardoor het gemakkelijker wordt om uw bestaande configuraties van externe sites te beheren.

Updates en prestatieverbeteringen

Aanpassing van de UI van de zoekresultaten van het auditlogboek

Vanwege de introductie van kleurcodering voor verschillende acties in de auditlogboek item historie in deze release (zie hierboven), introduceren we ook dezelfde UI in de zoekresultatentabel van de huidige auditlogs.

Optimalisatie: Verspreiding van waarden binnen gedefinieerde openingstijden inschakelen

In deze release hebben we gewerkt aan het mogelijk maken van aanpassingen van dagelijkse waarden die worden verspreid binnen gedefinieerde openingstijden. Voor deze release werd de waarde die u invoerde gelijkmatig verdeeld over alle uren van de dag als u alleen een dag had geselecteerd om aanpassingen te maken aan dagelijkse waarden of voor een bepaald tijdsbestek. We hebben gemerkt dat dit enigszins verwarrend was voor onze gebruikers die graag zien dat de vraagwaarden worden verdeeld binnen hun openingstijden. Daarom hebben we in deze release gewerkt aan een oplossing waarbij gebruikers nu de optie hebben om te selecteren of ze willen dat de waarde wordt verdeeld binnen hun openingstijden of op elk moment.

Hier ziet u de optie 'Op elk moment' - Dit betekent dat de ingevoerde waarde ofwel verdeeld zal worden of toegepast zal worden op alle lagere intervallen ongeacht uw openingstijden.

Hier ziet u de optie 'Binnen openingstijden' - Dit betekent dat de ingevoerde waarde ofwel verdeeld zal worden of toegepast zal worden op alle lagere intervallen binnen de openingstijden die u visualiseert.

Let op dat als u uw openingstijden niet heeft ingevuld in de groepsinstellingen, deze optie niet zal werken.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat het vervolgkeuzemenu "Dag" onjuist het oorspronkelijk geselecteerde dag weergaf wanneer managers diensten opnieuw toewezen in het basisrooster, ook al werd de dienst correct toegevoegd aan de gekozen dag.
  • Een probleem opgelost waarbij de tijdweergave-instellingen in Quinyx niet consequent de geselecteerde taalinstellingen weerspiegelden, wat leidde tot verschillen zoals afwezigheid, beschikbaarheid en kloktijden die werden weergegeven in een 12-uurs formaat terwijl diensttijden in een 24-uurs formaat verschenen.
  • Een probleem opgelost dat gebruikers ervan weerhield diensten te verwijderen in de roosterview als de geselecteerde periode gedeeltelijk vergrendelde afwezigheden had die waren gemaakt met afwezigheidsroosters.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen

Frontline Portal Versie 0185

Releasedatum 2 mei 2024

Nieuwe functionaliteit

Samenwerkingsgroepen (een AIO-initiatief)

Met deze release zijn we verheugd om het nieuwste in onze All-in-One initiatieven te lanceren: Samenwerkingsgroepen.

Samenwerkingsgroepen zijn een nieuwe functionaliteit ontworpen om de configuratie van All-In-One (AIO) klanten met grotere en complexere organisatiestructuren in het Frontline Portal mogelijk te maken dan we vandaag in Quinyx toestaan. Door voort te bouwen op hun gevestigde Organisatorische opzet, kunnen klanten flexibelere organisaties ontwerpen die meer dan vier niveaus van hiërarchieën kunnen overschrijden en thematisch en geografisch kunnen worden gekoppeld.

U kunt Samenwerkingsgroepen configureren in Quinyx onder Accountinstellingen > Geavanceerde instellingen > Frontline Portal instellingen.

Merk op dat dit voor de eindgebruiker niet echt van invloed is hoe u uw inhoud distribueert. Samenwerkingsgroepen zijn gewoon een betere manier voor AIO klanten om hun organisaties op de backend te creëren, configureren en beheren.

Voor meer informatie over hoe u het beste kunt werken met Samenwerkingsgroepen, kunt u meer details vinden hier, of in de Nieuwe Frontline Portal Helpdocs inhoud sectie hieronder.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat gebruikers verhinderde om de dynamische publieksschakelaar te wijzigen nadat het publiek na distributie volledig was gewist, wat invloed had op gebruikers in de Prod/Pre-Prod omgeving, en ook een gerelateerde UI-fout hersteld waarbij de schakelaar onjuist als AAN verscheen toen deze was ingesteld op UIT.
  • Opgelost een probleem dat ervoor zorgde dat winkels zichtbaar waren in de doelgroep dropdown voor gedeelde mappen wanneer de winkel geen deel uitmaakte van de gedistribueerde doelgroep.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen

SOAP API / Webservice updates

• Als onderdeel van onze langetermijnpoging om weg te bewegen van SOAP API's naar REST API's, brengen we de volgende Absentie-gerelateerde REST API's uit vanaf deze release:
  • Ons voorlopige plan is om aanvullende Absentie-gerelateerde API's vrij te geven - POST Part-Time Absentie, PUT Absentie, Verwijder Absentie - in de komende maanden.
  • Diverse Absentie-gerelateerde SOAP API's zullen met de tijd worden afgeschaft als gevolg van de hierboven genoemde REST API's. Op termijn zullen we een deprecationschema communiceren naar betrokken partijen.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over web services vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10 U moet een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff retry-mechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.