Multifactor Authenticatie

Updated by Leigh Hutchens

Quinyx biedt een oplossing voor een extra laag van authenticatiebeveiliging door Multifactor Authenticatie (MFA) aan te bieden via SMS/tekstberichten naar het geregistreerde telefoonnummer van de werknemer.

De MFA-provider is een optionele authenticatiemethode die geactiveerd kan worden om een sterkere authenticatie af te dwingen door een tweede authenticatie te vereisen op basis van een willekeurige 6-cijferige code die naar de mobiele telefoon van de gebruiker wordt gestuurd als een tekstbericht of naar het e-mailadres van de gebruiker. De authenticatiecode heeft een beperkte levensduur en als de gebruiker 5 keer niet de juiste authenticatiecode invoert, wordt het account vergrendeld.

De MFA-provider brengt een extra maandelijkse vergoeding in rekening op basis van het gebruik, evenals een lopende kostenpost voor het aantal verzonden berichten.

Inloggen met MFA

De inlogprocedure is hetzelfde als bij het reguliere wachtwoordproces, met als toevoeging een extra stap na validatie van het wachtwoord. Afhankelijk van de instellingen zal de MFA-logica bepalen of de gebruiker uitgedaagd moet worden met een code of niet.

Instellingen

Om MFA te activeren, kunt u de frequentie van MFA-uitdagingen instellen: elke keer, eenmaal per dag, eenmaal per week, eenmaal per maand of tweemaal per maand.Multifactor Authenticatie-instellingen zijn alleen beschikbaar voor Quinyx, omdat de activering een ondertekend contract met Quinyx vereist voor facturering.

De huidige lijst met opties voor frequenties van uitdagingen

Gebruikerscontactgegevens

Elke gebruiker moet een mobiel telefoonnummer toevoegen volgens het E. 164-formaat: E. 164-nummers kunnen maximaal vijftien cijfers hebben en worden meestal als volgt geschreven: [+][landcode][abonneenummer inclusief netnummer] Voorbeeld: +46705444444