Waarom moeten locatiegegevens worden ingeschakeld?

Updated 13/7/20 by Mikael Nylen

De app maakt gebruik van een methode genaamd "geofencing" om te bepalen of u binnen het vereiste bereik van uw werkplek bent voor in- en uitklokken, en ook om een push-melding te kunnen leveren om u eraan te herinneren in of uit te klokken wanneer u uw werkplek bereikt of verlaat.

Met geofencing vertelt een app het besturingssysteem een signaal te sturen als en wanneer de telefoon binnen X meter van de coördinaten Y en Z is. Dit vereist dat de locatiegegevens te allen tijde zijn geactiveerd. Geofencing heeft een aantal belangrijke voordelen:

1. Het gebruikt beduidend minder batterijvermogen dan traditionele geolocatie aangezien het slechts de triangulatie van de telefonietoren gebruikt, d.w.z. er wordt geen extra hardware geactiveerd om uw positie te bepalen. Daarom verbruikt Quinyx-positionering geen stroom. Nochtans wordt de nauwkeurigheid verhoogd als u wifi hebt toegelaten.
  2. Het vereist niet dat de app om locatiegegevens op te slaan of verzendt naar de app-leverancier. In plaats van dat de app/telefoon locatiegegevens aan Quinyx-servers levert, levert Quinyx de werkplekcoördinaten aan de telefoon en de telefoon vertelt de app als het binnen het vereiste bereik is voor in- en uitklokken.