Locatieservices en ponsen vanuit de app

Updated by Daniel Sjögren

Hoe en waarom de app uw locatie gebruikt

Uw werkgever kan ervoor kiezen om geofencing in Quinyx in te schakelen om ervoor te zorgen dat u op uw werkplek bent wanneer u via uw telefoon in- en uitklokt. Als uw werkgever coördinaten heeft geconfigureerd voor een van de units waar u werkt, wordt u gevraagd om Locatiediensten in te schakelen wanneer u de Tijd weergave voor het eerst opent. Op deze manier weet uw telefoon wanneer u op uw werkplek bent en kan het de Quinyx-app laten weten dat u mag in- en uitklokken.

De Quinyx-app verwerkt geen locatiegegevens en deelt uw locatie of bewegingen niet met het Quinyx-platform of uw werkgever. In plaats daarvan geeft de Quinyx-app uw telefoon een set coördinaten voor de unit(s) waar u werkt, en de telefoon vertelt de Quinyx-app wanneer u binnen het toegestane bereik van uw werkplek bent om in te klokken. De Quinyx-app houdt uw locatie niet bij, slaat deze niet op en deelt deze niet.

Locatiediensten en locatie-instellingen

Als uw werkgever geofencing heeft ingeschakeld in Quinyx door coördinaten te configureren voor een van de units waar u werkt, wordt u gevraagd om Locatiediensten in te schakelen wanneer u de Tijd Bekijk in de app. Nadat u Locatiediensten hebt ingeschakeld, hebt u, afhankelijk van uw apparaat, een paar verschillende opties om uit te kiezen.

Altijd of Altijd toestaan

Met deze optie kan uw telefoon bepalen of u op uw werkplek bent, zelfs als de app op de achtergrond draait. Hierdoor wordt de knop "Inklokken" ingeschakeld voordat u de Tijd weergave opent, zodat u sneller kunt inklokken. Totdat uw locatie is bepaald, is de knop "Inklokken" uitgeschakeld (grijs). Als u meldingen voor inklokken hebt ingeschakeld in de app-instellingen, zal deze optie ook herinneringen activeren om in te klokken wanneer u uw werkplek bereikt en om uit te klokken wanneer u uw werkplek verlaat.

Houd er rekening mee dat u op iOS (iPhone) deze optie alleen kunt selecteren in de app-instellingen onder Instellingen → Quinyx → Locatie → Altijd ✓
Deze optie verbruikt niet meer batterijvermogen dan de andere opties, omdat Locatiediensten al op de achtergrond draaien om uw positie periodiek bij te werken. De app is zo ontworpen dat deze optie geen extra positie-updates activeert.

Locatie toestaan tijdens gebruik van de app

Met deze instelling vraagt de app uw telefoon of u op uw werkplek bent zodra u het Tijd scherm opent. Totdat uw locatie is bepaald, is de knop "Inklokken" uitgeschakeld (lichtgrijs). Hier zijn enkele factoren die het moeilijker kunnen maken voor uw telefoon om uw locatie te bepalen:

• Zich bevinden in een gebied met slechte mobiele dekking
  • Zich bevinden in een afgelegen gebied met weinig mobiele zendmasten
  • Wi-Fi uitgeschakeld hebben
  • GPS uitgeschakeld hebben

Eenmalig toestaan

Werkt net als "Locatie toestaan tijdens gebruik van de app", maar de volgende keer dat u het Tijd scherm opent, wordt u opnieuw gevraagd om Locatieservices toe te staan in de app.

Nooit of Weigeren

Als u deze optie selecteert, kunt u niet inklokken met behulp van de app totdat uw werkgever geofencing uitschakelt.

Herinnering inprikken

Als de gebruiker de bewaakte regio binnenkomt, controleert Quinyx eerst of de gebruiker al is ingestanst. Als de gebruiker niet is ingeponst, controleert Quinyx of er een dienst is gekoppeld aan die regio. Als er een dienst of taak gekoppeld is, controleren we de tijd waarop de dienst begint en eindigt, en als het niet te vroeg is (een uur voordat de dienst begint of minder) of te laat (de tijd waarop de dienst eindigt of later), sturen we de lokale melding om de gebruiker eraan te herinneren om in te ponsen. Als er geen dienst of taak is verbonden en we regio's bewaken op basis van eenheidscoördinaten, sturen we de melding niet.

Als de gebruiker meer dan een uur voor of na het einde van de dienst naar een werkplek komt, stuurt Quinyx de melding niet. Ook als de gebruiker al is ingeponst, sturen we de notificatie niet.

Als de gebruiker een popup met reden voor verlof heeft ingeschakeld, Overlappende tijd, Niet goedgekeurd apparaat of een andere validatie waardoor hij niet kan inprikken. In dat geval krijgt de gebruiker een melding dat hij handmatig moet inloggen vanuit de applicatie.

Waarom kan ik niet inklokken?

De knop "Inklokken" blijft uitgeschakeld (lichtgrijs) totdat uw telefoon succesvol heeft bepaald dat u binnen het toegestane bereik van uw werkplek bent om in te klokken. Meestal zijn telefoons snel in het bepalen van uw ongeveer locatie, maar het kan langer duren om een exacte locatie te krijgen. Uw werkgever beslist hoe ver van de werkplek u mag klokken en als ze een zeer korte afstand instellen (bijv. 50m), duurt het over het algemeen langer voordat de knop "Klokken" wordt geactiveerd, omdat het langer duurt voordat de telefoon bevestigt dat u zich binnen dat kleine gebied bevindt.

Hoe kan ik dit oplossen?

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende factoren die het moeilijker kunnen maken voor uw telefoon om uw locatie te bepalen. Enkele dingen die u kunt doen om de snelheid en nauwkeurigheid van de locatie te verbeteren zijn:

• Zorg ervoor dat Wi-Fi en GPS zijn ingeschakeld
  • Zorg ervoor dat u een sterk mobiel signaal heeft. Zo niet, probeer dan naar een andere locatie te gaan met een sterker signaal.
  • Probeer op de vernieuwingsknop in de rechterbovenhoek van het Tijd overzicht te drukken. Hiermee vraagt u uw telefoon om een nieuwe locatiebepaling te proberen.
  • Als u het nog niet gebruikt, overweeg dan om over te schakelen naar de optie "Altijd" of "Altijd toestaan" zodat uw positie wordt bepaald voordat u het Tijd overzicht opent.
  • Controleer of uw collega's ook problemen hebben met klokken. Als u allemaal problemen ondervindt, is het probleem waarschijnlijk dat uw werkplek zich in een gebied bevindt met een zwak mobiel signaal en/of weinig Wi-Fi-netwerken. Als u de enige bent die problemen heeft, kan uw telefoon het probleem zijn.
  • Vraag uw werkgever om het toegestane bereik voor klokacties te vergroten