Versie 0082

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 20 mei 2020

Nieuwe functionaliteit

Dashboard

In versie 0080 release-opmerkingen wezen we erop dat we binnenkort zouden aanpakken dat de goedkeurende manager deze verzoeken niet kon zien in de widget Aankomende evenementen in het Dashboard voor een ploegentoewijzing op een afwezigheidseenheid die goedkeuring vereist. Dit hebben we verbeterd:

Het bovenstaande aankomende evenement is ook opgenomen in het aantal "Verplaats boekingen om goed te keuren" in de middelste dashboardwidget.

We hebben ook verzoeken om de toewijzing van ploegendiensten ongedaan te maken toegevoegd aan de widget Aankomende evenementen:

Deze laatste gebeurtenis wordt momenteel niet weergegeven in het gedeelte 'Boekingen verschuiven om goed te keuren' van de middelste widget van het Dashboard. We zijn van plan om dit op lange termijn te verbeteren.

Mobiele toegangsrechten in Neo

Met deze release hebben we de mogelijkheid geïntroduceerd om permissies te configureren voor de mobiele app van Neo.

Navigeer naar Accountinstellingen > Toegangsrechten > Mobiele toegangsrechten. U ziet een lijst met de personeelscategorieën die u binnen uw organisatie heeft ingesteld. Deze personeelscategorieën worden gebruikt om alle werknemersfunctionaliteit in de mobiele app te beheren. De geconfigureerde machtigingen die u ziet als u op een personeelscategorie klikt, zijn overgenomen van Classic. Bekijk alle personeelscategorieën om er zeker van te zijn dat de machtigingen zijn ingesteld volgens hoe u dat in uw organisatie wilt.

Houd er rekening mee dat alle wijzigingen die u aanbrengt in de machtigingen voor personeelscategorieën onmiddellijk worden toegepast, dus als u één machtiging instelt op geen toegang, hebben de werknemers met die personeelscategorie geen toegang meer tot die functie in de mobiele app.

Het volgende met mobiele toegangsrechten in Neo zijn de machtigingen voor Manager-specifieke functies in de mobiele app. Dit wordt beheerd door de machtigingen die zijn gedefinieerd voor de Neo-managerrollen. De onderstaande tabel beschrijft hoe de rolmachtigingen in Neo worden toegewezen aan de managerfunctie in de mobiele app. In mobiele toegangsrechten in Neo hebben we toegevoegd:

Toestemming in Neo

Functie in de mobiele app

Het roosteren

Ploeg toevoegen

Het roosteren

Ploeg bewerken

Het roosteren

Shift verwijderen

Afwezigheid

Laat applicaties achter op het tabblad Manager

Het roosteren

Shift-boekingen om goed te keuren in het manager-tabblad

Salaris

Geschat salaris voor ploegboekingen die binnenkort worden goedgekeurd

Puls maken

Puls maken

Wanneer de bovenstaande twee dingen zijn beoordeeld en u ervoor hebt gezorgd dat alles is geconfigureerd zoals het in uw organisatie zou moeten zijn, is er nog een laatste ding dat u moet doen. Neem contact op met ons ondersteuningsteam en vraag hen om mobiele toegangsrechten in Neo voor uw organisatie te activeren. Ondersteuning zal bevestigen dat u de machtigingen voor personeelscategorieën en de machtigingen voor Neo-managerrollen heeft gecontroleerd. Na bevestiging zal Support de activatie zo snel mogelijk voor je uitvoeren en zal de mobiele app informatie van Neo gaan lezen.

Dit betekent:

• De functionaliteit van de werknemer wordt vergeleken met wat is gedefinieerd in de categorie medewerkers van de ingelogde gebruikers.
  • Managerfunctionaliteit wordt vergeleken met de Neo-rol van de ingelogde manager en de machtigingen voor die rol
  • Tot welke groepen je toegang hebt, wordt bepaald op basis van van welke groepen de ingelogde gebruiker lid is in Neo.
  • Wie u kunt zien, wordt bepaald op basis van van welke groepen de ingelogde gebruiker lid is.
  • Wie een manager kan plannen, wordt bepaald op basis van tot welke groepen de ingelogde manager toegang heeft.
Houd er rekening mee dat alle wijzigingen die u aanbrengt in machtigingen voor personeelscategorieën onmiddellijk worden toegepast, dus als u één machtiging instelt op geen toegang, hebben de werknemers met die personeelscategorie geen toegang meer tot die functie in de mobiele app. Dit is niet afhankelijk van onze ondersteuning bij het activeren van Neo mobiele toegangsrechten voor uw organisatie.

Het is ook mogelijk om nieuwe personeelscategorieën toe te voegen voor mobiele toegangsrechten:

• Navigeer naar Accountinstellingen > Toegangsrechten > Mobiele toegangsrechten.
  • Klik bovenaan de pagina op Toevoegen.
  • Geef de personeelscategorie een naam.
  • Klik op Toevoegen.

U kunt een personeelscategorie ook verwijderen door op de verwijderknop in de lijst met personeelscategorieën te klikken.

Overeenkomstsjablonen

We hebben ondersteuning toegevoegd voor het kopiëren van feestdagen van het ene jaar naar het andere in Overeenkomstsjablonen.

• Klik op een overeenkomstsjabloon en scrol omlaag naar het gedeelte Feestdagen.
  • Klik op Feestdagen kopiëren aan het einde van de lijst.
  • Selecteer het jaar waaruit u wilt kopiëren.
  • Selecteer een of meerdere feestdagen die u wilt kopiëren.
  • Onder elke feestdag ziet u een veld Kopiëren naar datum (dezelfde datum een jaar vooruit wordt automatisch ingesteld).
  • Ga door de datums en zorg ervoor dat ze zijn ingesteld op de datum waarnaar u ze wilt kopiëren.
  • Klik op Opslaan

Nu worden de geselecteerde feestdagen gekopieerd naar de geselecteerde datums met exact dezelfde instellingen als de feestdag waarvan ze zijn gekopieerd. U kunt de komende feestdagen zien door het menu Komend uit te vouwen in de lijst met feestdagen.

Schema & Tijd

Basisschema

We hebben het veld "Beschrijving" toegevoegd aan het formulier "Dienst bewerken" in Basisschema:

De maximale tekenlimiet is hetzelfde als in Schema, en net als in Schema kun je een beschrijving toevoegen aan de dienst zelf. Als het ploegtype van de ploeg een beschrijving heeft, wordt deze overgenomen in het veld.

Tijd kaart

Je kunt nu een "sneak peak" van de Time-kaart in Neo krijgen. De Time-kaart is een zeer geliefd en gewaardeerd onderdeel van Classic (Time > Time), en we willen een soortgelijk concept naar Neo brengen. Voorlopig kunt u alleen dienst- en taakinformatie bekijken (dwz u kunt geen wijzigingen aanbrengen). In toekomstige releases zult u echter toegang hebben tot meer informatie (afwezigheid, salarisinformatie, tijdregistratie, enz. .), en u kunt ook bewerken.

Om dit te doen:

1. Plaats de muisaanwijzer op een cel in de planningsweergave.
  2. Klik op de datum naast het "plus" icoon.
  3. Hier heeft u toegang tot de Tijdkaart.

Prognose: Automatische voorspellingen

Met deze release van Neo maken we het mogelijk om uw voorspellingen in de toekomst automatisch te laten doen op basis van uw historische gegevens.

De voorspellingsalgoritmen

De voorspellingsalgoritmen gebruiken historische gegevens om voorspellingen te doen. Bij het voorspellen van een driver (bijv. verkoop of bezoekersaantallen) voor een specifieke eenheid, gebruiken de huidige algoritmen alleen gegevens die betrekking hebben op die eenheid.

Het algoritme probeert regelmatige patronen (seizoensinvloeden) en de algemene trend te vinden. Seizoensinvloeden kunnen op verschillende tijdschalen voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een jaarlijkse seizoensgebondenheid hebben (bijv. de verkoop is hoger rond Kerstmis, lager in de zomer), wekelijkse seizoensgebondenheid (bijv. de verkoop is hoger in het weekend) of dagelijkse seizoensgebondenheid (bijv. de verkoop is hoger tijdens de lunch).

Meerdere seizoensinvloeden kunnen tegelijkertijd aanwezig zijn. Veel eenheden ervaren significante vakantie-effecten en de algoritmen proberen dat in te schatten door gegevens van dezelfde vakantie van voorgaande jaren te gebruiken. Over het algemeen zullen de algoritmen nauwkeurigere voorspellingen doen als ze over meer historische gegevens beschikken. Quinyx beveelt gegevens van 24-36 maanden aan. Met 60 dagen aan gegevens wordt echter een prognose gemaakt.

De voorspelling wordt 90 dagen in de toekomst gemaakt vanaf de laatste dag waarop gegevens zijn geüpload.

Waar wordt de voorspelling zichtbaar gemaakt en hoe?

De uitkomst van de voorspelling van de algoritmen wordt gebruikt in de statistische variabele als de voorspelling voor die specifieke variabele. Als u een stuurprogramma zou hebben dat verkoop is, wanneer u 24-36 maanden aan historische gegevens hebt geüpload, zodat het algoritme veel seizoensinvloeden heeft om mee te werken, zal dit dit als een rij in de tabelweergave in statistieken of een lijn in de grafiek produceren visie.

Leeshier meer over prognose in statistieken

De voorspellingen worden 90 dagen vooruit gemaakt met de huidige implementatie.
Hoe activeer ik dit?

Als u Neo Forecast vandaag al in gebruik heeft, neem dan contact op met de ondersteuning en zij zullen u helpen met de activering achter de schermen van de algoritmen. Nadat dat is gebeurd, hoeft u alleen de instructies te volgen die volgen.

Als u vandaag geen Neo Forecast heeft, maar graag wilt weten hoe u geautomatiseerde voorspellingen in combinatie met optimale personeelsregels kunt gebruiken om uw managers te helpen nog betere planningen voor uw werknemers te maken, neem dan contact op met sales@quinyx.com

Hoe configureer ik het algoritme?

Het algoritme wordt geconfigureerd door een nieuwe configuratie te maken. Dit doe je via Accountinstellingen -> Prognoseconfiguratie -> Nieuwe prognoseconfiguratie toevoegen

Lees hier meer in de handleiding

Hoe vaak wordt het uitgevoerd en kan ik het handmatig starten?

U configureert het algoritme om te worden uitgevoerd met een wekelijks gepland interval, waarbij het nog eens 90 dagen aan toekomstige voorspellingen creëert.

In sommige gevallen wilt u misschien geen volledige week wachten voordat het algoritme wordt uitgevoerd. Dit kan zijn vanwege testen tijdens een implementatiefase of dat er historisch veel nieuwe invoergegevens zijn toegevoegd die de toekomstige voorspellingen kunnen beïnvloeden. Dit is beschikbaar via Accountinstellingen -> Prognoseconfiguratie en door interactie met het pictogram voor meer details.

In dit detailpaneel kun je ook de statussen van de vorige runs zien en een nieuwe run starten

Hoe volg ik de historische runs en logs op?

U kunt het logboek volgen via Accountinstellingen -> Prognoseconfiguratie en door te communiceren met het meer details-pictogram zoals hierboven beschreven.

Updates en prestatieverbeteringen

• Bijgewerkt ontwerp van het feedbackformulier.
  • De naam van het Shift-type op stoten verschijnt nu niet alleen in de dagweergave, maar ook in de week-, maand- en aangepaste weergaven. De naam van het ploegtype wordt ook weergegeven bij zweven.
  • Voor ploegentoewijzing op afwezigheidseenheden waarvoor goedkeuring vereist is, wordt de aanvragende manager nu geïnformeerd over toewijzingsverzoeken in behandeling voor de dienst in kwestie wanneer hij die dienst bekijkt in respectievelijk de secties "Te goedkeuren ploegen" en "Niet-toegewezen ploegen" in het venster Meldingen van de huidige groep .
  • In het meldingenpaneel in Schema zijn de opmaak van de werknemersavatar, de afstand tussen labels en de datumnotatie verbeterd. Ook wordt het aantal sollicitanten voor een bepaalde dienst weergegeven op een badge.

Bugfixes

• Inroosterde uren in het basisrooster wijken niet meer af wanneer meerdere medewerkers dezelfde ploegendienst en hetzelfde aantal ploegen hebben.
  • Het toevoegen van een nieuwe vaardigheid voor een medewerker is nu succesvol opgeslagen.
  • De onjuiste taakkleur die wordt weergegeven in het meldingenvenster voor het boeken van ploegen en aanvragen voor het ongedaan maken van de toewijzing, is verholpen.
  • Taaknaam die ontbreekt in het meldingenpaneel voor ploegenboeking en verzoeken voor het ongedaan maken van de toewijzing is toegevoegd.
  • Mapping gecorrigeerd zodat een nieuwe medewerker aangemaakt in Neo of Classic nu zichtbaar is in Neo.
  • 500-fout niet meer geproduceerd bij het aan-/uitvinken van "Bereken pauzes als werktijd" in Overeenkomstinstellingen.
  • 401-fout niet meer geproduceerd bij het instellen van een einddatum voor een werknemer.

API/webservices-updates

Geen op dit moment