Versie 0180

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 22 februari 2024

Vanwege een planningsconflict met productietestactiviteiten verschuiven we de release van woensdag 21 februari naar de eerstvolgende beschikbare release op donderdag 22 februari om 10 uur CET.

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0180

Nieuwe functionaliteit

• Nu kunt u met "vroege werknemertoegang" uw binnenkort startende werknemers een vroege werknemertoegangsdatum geven voor de mobiele apps en het personeelsportal vóór de daadwerkelijke startdatum van de functie.
  • De Organisatie REST API biedt functionaliteit voor het maken, lezen, bijwerken en verwijderen (CRUD) van basisgegevens over een organisatie-entiteit (district, unit of sectie).

Updates en prestatieverbeteringen

• We ondersteunen nu een 24-uurs formaat voor Messenger.
  • We hebben een kleine update doorgevoerd voor het verwijderen van arbeidsregels wanneer de onderliggende prognose configuratie wordt verwijderd.
  • We hebben nu de mogelijkheid ingeschakeld om minimum- en maximumregels geconfigureerd als arbeidsregels op variabelen voor optimale personeelsbezetting te gebruiken in de Automatische Planning bij het maken van roosters.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

Belangrijke informatie

• Roostervoorkeur - we hebben besloten om de end-of-life datum te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024. Lees meer over dit besluit hieronder.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd in de loop van 2024.

Frontline Portal Versie 0180

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• We hebben de duidelijkheid in de bevestigingsberichten van verwijdering op de startpagina verbeterd, waarbij nu expliciet wordt vermeld dat bronnen (bestanden, mappen, formulieren) permanent worden verwijderd voor alle gebruikers, als reactie op gebruikersinput.
  • We hebben geannuleerde taken verwijderd uit de wereldwijde kalender, zodat nu alleen "actieve" items worden weergegeven.

Bugfixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Update! Roostervoorkeur functionaliteit

Na zorgvuldige overweging en inzicht dat het naderende einde van het jaar en de feestdagen uitdagingen met zich meebrachten voor onze klanten om de oorspronkelijke planning te halen, hebben we ervoor gekozen om niet door te gaan met het eerder gecommuniceerde plan om de Roostervoorkeur (NOI) functionaliteit in december 2023 te beëindigen.

In plaats daarvan hebben we besloten de end-of-life datum voor Roostervoorkeur te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

Gedurende deze verlengde periode moedigen we al onze klanten aan om over te stappen naar het gebruik van de Beschikbaarheid functionaliteit. Beschikbaarheid is een meer gebruiksvriendelijke functie die een breder scala aan gebruiksscenario's bedient in vergelijking met Roostervoorkeur. Enkele opmerkelijke mogelijkheden van de Beschikbaarheid functionaliteit zijn onder andere de mogelijkheid om een beschikbaarheidsitem om te zetten in een dienst in de Roosterview van de Quinyx web app. Daarnaast ondersteunt Quinyx secties met beschikbaarheid en het selecteren van meerdere units en secties bij het maken van beschikbaarheid als gebruiker. Gebruikers kunnen hun eigen beschikbaarheidsuren zien, maken, bewerken en verwijderen met behulp van onze mobiele apps.

We waarderen uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode. Als u vragen heeft of verdere hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam.

Einde van de levensduur van de Klassieke en mobiele SSO tegen 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd tijdens 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in het Manager Portal, en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van het opzetten van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratie provider setup ondersteunt SAML 2 of OPEN ID-standaarden.

U vindt informatie over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Quinyx web app Versie 0180

22 februari, 2024

Nieuwe functionaliteit

Vroege werknemertoegang
Let op dat Vroege werknemertoegang standaard is uitgeschakeld. Voor details over hoe u het kunt inschakelen voor uw organisatie, leest u tot onderaan het artikel!

Vroege werknemertoegang voor nieuwe werknemers

U kunt uw werknemer(s) vroege toegang geven in Personen > Personen details > Status wanneer u bent ingelogd web.quinyx.com. De instelling maakt het mogelijk om uw binnenkort startende werknemers een vroege werknemer toegangsdatum te geven voor de mobiele apps en het personeelsportal vóór de daadwerkelijke rolstartdatum.

Tijdens de vroege werknemers toegangsperiode kan de gebruiker inloggen op de app en deze gebruiken zoals andere gebruikers om hun komende planning te zien, hun collega's te zien en meer.

Echter, de gebruikers kunnen alleen bepaalde acties uitvoeren zoals solliciteren voor open diensten, diensten ruilen, diensten aanmaken, verlof aanvragen, en meer (afhankelijk van de toestemmingen die ze hebben) als die items zijn gedateerd op de werkelijke startdatum van de rol of later. Als de gebruiker probeert een actie uit te voeren op entiteiten op een datum voor hun werkelijke startdatum van de rol, zullen ze een foutmelding krijgen met de melding "U heeft geen actieve rol op die datum".

Daarnaast kunt u de "Vroege werknemerstoegang" datum instellen via API's met de parameter "earlyAccessDate" in de updateWerknemers API-oproep. U kunt meer informatie vinden over onze API/Web services hier.

Vroege werknemerstoegang voor reeds bestaande werknemers die in de toekomst gaan werken in een nieuwe unit/sectie

U kunt ook vroege toegang geven aan een reeds bestaande werknemer die in de toekomst gaat werken in een nieuwe unit of sectie. Dit kunt u doen vanuit: "Toevoegen rol" en "delen werknemer".

Vroegtijdige toegang tot een toekomstige unit/sectie voor een reeds bestaande werknemer werkt op dezelfde manier als vroegtijdige werknemerstoegang voor een "nieuwe werknemer", maar voor een ander gebruikersscenario. Tijdens de vroegtijdige toegangsperiode kan de gebruiker inloggen op de app en hun aankomende planning zien, hun collega's zien, en meer in de unit/sectie waar ze vroegtijdige toegang hebben.

Echter, de gebruikers kunnen alleen bepaalde acties uitvoeren zoals solliciteren voor open diensten, diensten ruilen, diensten creëren, verlofaanvragen indienen, en meer (op basis van de toestemmingen die ze hebben) als die items gedateerd zijn op de werkelijke startdatum van de rol of later in de unit/sectie waar de gebruiker vroegtijdige toegang heeft. Als de gebruiker probeert een actie uit te voeren op entiteiten op een datum voor hun werkelijke startdatum van de rol in de unit waar ze vroegtijdige toegang hebben, zullen ze een foutmelding krijgen met de melding "U heeft geen actieve rol op die datum".

Het inschakelen van Vroegtijdige werknemerstoegang voor uw organisatie

Standaard is Vroegtijdige werknemerstoegang uitgeschakeld voor u en uw organisatie.

Om vroege werknemertoegang in te schakelen, zodat u de vroege werknemertoegang voor uw werknemers kunt instellen en configureren in de hierboven vermelde touchpoints, kunt u dit doen in de webapplicatie onder Accountinstellingen.

Ga hiervoor naar Geavanceerde instellingen > Globale accountinstellingen > Vroege werknemertoegang om dit in te schakelen.

• Indien ingeschakeld, zal de instelling "Vroege werknemertoegang" beschikbaar zijn in de hierboven vermelde touchpoints.
  • Indien uitgeschakeld, zal de instelling "Vroege werknemertoegang" verborgen zijn en kunnen gebruikers dit niet configureren voor toekomstige werknemers.
Organisatie REST API
Deze API accepteert geen externe ID's/integratiesleutels als identificator.

De Organisatie REST API biedt functionaliteit voor het maken, lezen, bijwerken en verwijderen (CRUD) van basisgegevens over een organisatie-entiteit (District, Unit of Sectie). Raadpleeg de Rest API voor organisatie documentatie voor meer details.

Mapping REST API

Deze API stelt u in staat om de integratiesleutel op te zoeken en zowel de interne ID als vice versa op te zoeken. Lees meer over REST Mapping API: REST Mapping API.

Updates en prestatieverbeteringen

Messenger

We ondersteunen nu het 24-uurs formaat voor Messenger.

Update om 'geannuleerde' taken uit de globale kalender te verwijderen

We hebben feedback gekregen dat 'geannuleerde' items op de globale kalender verwarrend waren. We hebben nu geannuleerde taken verwijderd uit de globale kalender, zodat alleen 'actieve' items verschijnen.

Verwijdering van arbeidsregel bij verwijdering van de onderliggende prognoseconfiguratie

We hebben een kleine update gemaakt aan de arbeidsregels binnen de optimale personeelsbezetting configuratie. Als een arbeidsregel is geconfigureerd op basis van een prognoseconfiguratie (bijv. transacties) en de prognoseconfiguratie wordt verwijderd, dan worden de arbeidsregels gebaseerd op die verwijderde prognoseconfiguratie ook verwijderd. Arbeidsregels gebaseerd op andere prognoseconfiguraties die niet zijn verwijderd, zullen niet worden verwijderd.

Minimum- en maximumregels kunnen worden gebruikt in Automatische planning

We hebben nu de mogelijkheid ingeschakeld om minimum- en maximumregels geconfigureerd als arbeidsregels op variabelen voor optimale personeelsbezetting te gebruiken in de Automatische planning bij het maken van planningen. Minimum- en maximumregels zijn beperkingen die kunnen worden geconfigureerd voor uw Optimale Personeelsbezetting om aan te geven wat het minimum of maximum aantal personeelsleden is dat nodig is voor die specifieke rol/diensttype.

Minimum en maximum regels kunnen worden gebruikt voor informatieve doeleinden bij handmatige planning, of om de Automatische planning te beperken om ervoor te zorgen dat de resulterende planning niet voldoet aan de ingestelde minimum- of maximumvereisten.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de nominale uurmetriek niet de daadwerkelijke nominale uren van de geselecteerde periode weergaf en ongeacht de geselecteerde periode niet veranderde van het onjuiste aantal.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de klok/tijdopties niet werden weergegeven bij het aanpassen van de tijd voor een dienst (Safari).
  • Een probleem opgelost dat onjuiste nominale uren weergaf volgens de overeenkomst van een werknemer bij het aanpassen van de roosterview.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat verwijderde absenties nog steeds een overlappende dienst toonden die nog aanwezig was in de Roosterview.
  • Een probleem opgelost in de mobiele apps waar werknemers die alleen een rol hadden op een sectie hun basisunit konden selecteren wanneer ze bijvoorbeeld beschikbaarheid creëerden. Nu is het, als een werknemer alleen een rol heeft op een sectie, alleen mogelijk om beschikbaarheid toe te voegen voor die sectie.
  • Opgelost een probleem bij het activeren van prognoses via Quinyx waardoor de starttijd van de prognoseperiode werd gegenereerd op het verkeerde tijdstip, afhankelijk van de tijdzone van de unit.
  • Opgelost een probleem dat ervoor zorgde dat berekende variabelen als 0 werden weergegeven in de Planningweergave.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
Interactieve tutorials

Frontline Portal Versie 0180

Releasedatum 22 februari 2024

Nieuwe functionaliteit

Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

Updates van bevestigingsberichten bij het verwijderen van een bron vanaf de startpagina

We hebben feedback ontvangen van gebruikers die aangaven dat het niet duidelijk was wanneer ze een bron (bijv. bestand, map, formulier) vanaf de startpagina verwijderden of de bron permanent zou worden verwijderd op het hele platform. Als gevolg hiervan hebben we enkele updates doorgevoerd aan het bevestigingsbericht dat wordt weergegeven bij het verwijderen van een bron vanuit een widget op de startpagina. Het bericht luidt nu: "Deze actie zal dit bestand permanent verwijderen van alle locaties voor alle gebruikers. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt."

Als u een resource ALLEEN vanuit de widget wilt verwijderen en wilt dat deze nog steeds op andere plaatsen op het platform verschijnt, selecteert u "bewerken" in de widget en verwijdert u de items van de bewerkingspagina van de widget op dat moment.
Update om "geannuleerde" taken uit de wereldwijde kalender te verwijderen

We hebben feedback gekregen dat het verwarrend was dat "geannuleerde" items op de wereldwijde kalender verschenen. We hebben geannuleerde taken verwijderd uit de wereldwijde kalender, zodat alleen "actieve" items nu verschijnen.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat u een doelgroep niet kon bijwerken als deze een gearchiveerde groep bevatte.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat taken naar concepten verplaatsten in plaats van naar het takenoverzicht.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de doelgroepselectie op submappen tussen het hoofdkantoor en districtsniveaus bleef hangen.
  • Een probleem opgelost binnen widgets dat ervoor zorgde dat een verwijderknop verscheen op items toegevoegd via tags.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

HelpDocs-artikelen
  • Op dit moment geen.
Interactieve tutorials
  • Op dit moment geen.

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webdiensten vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U moet een responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.