Working with standard unsocial time periods

Updated by Leigh Hutchens

Het gebruik van standaard onsociale tijd (UT)-periodes in Quinyx is optioneel, en u kunt in plaats daarvan UT-periodes op overeenkomstniveau gebruiken.

Wat is standaard asociale tijd en hoe wordt deze gebruikt?

Unsocial Time (UT) is een verhoogd (of aangevuld) salaris dat wordt gebruikt om personeel te belonen en correct te compenseren voor het werken op oneven of ongewenste uren. Dit kunnen bijvoorbeeld nachtdiensten, weekenden of feestdagen zijn.

Met behulp van niet-sociale tijd kunt u de vensters definiëren waarin deze extra uitbetalingen van toepassing moeten zijn, en kunt u de verschillende niveaus van extra uitbetaling configureren die automatisch moeten worden toegeschreven aan een werknemer die tijdens een van deze vooraf gedefinieerde vensters werkt.

UT-periodes zijn gedefinieerd op dagniveau en zijn standaard voor het account. Als er overeenkomsten zijn waarbij verschillende UT-periodes gelden, staat dat in die betreffende overeenkomst. UT wordt gebruikt om perioden in te stellen die op organisatieniveau automatisch extra uitbetalingen moeten toekennen aan een medewerker die in dit venster een dienst inlogt.

In de standaard niet-sociale tijdconfiguratie stel je bijvoorbeeld UT-3 in voor elke zondag, van 00:00 - 24:00 uur. Dit betekent dat als een medewerker een dienst in dat venster aanmeldt, deze automatisch de extra UT-3-uitbetaling erft zoals gedefinieerd in deze configuratie.

Een manager kan meerdere variaties van overuren en niet-sociale tijdconfiguraties configureren om rekening te houden met verschillende uitbetalings- of compensatiepakketten. Ze kunnen bijvoorbeeld UT-1 configureren om 50% extra uit te betalen gedurende een bepaalde periode, terwijl UT-2 75% extra uitbetaalt.

Dit geldt alleen voor fietsuren van maandag t/m zondag en voor feestdagen of speciale evenementen.

Klik hier om meer te lezen over het gebruik van niet-sociale tijd als je deze eenmaal hebt geconfigureerd in Classic.

Gebruiksgevallen

Als accountmanager met schrijftoegang op accountinstellingen in Quinyx:

• Ik kan alle UT-periodes en instellingen zien die voor het account zijn gedefinieerd.
  • Ik kan nieuwe UT-periodes toevoegen, bewerken of verwijderen.

Als accountmanager met leestoegang tot accountinstellingen in Quinyx:

• Ik kan alle UT-periodes en instellingen zien die voor het account zijn gedefinieerd.