Versie 0115

Updated by Maria Lindberg

Releasedatum 25 augustus 2021

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

De volgende SOAP API-eindpunten worden in deze release stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM. Dit is gecommuniceerd via eerdere release-opmerkingen vanaf februari 2021. Deze eindpunten zijn nu vervangen door REST API-eindpunten voor Quinyx Forecast of zijn verouderd. Lees meer over Quinyx Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdatePrognoses

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdatePrognosesV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalPersoneel

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- niet van toepassing op Quinyx WFM

wsdlGetVariableTypes - niet van toepassing op Quinyx WFM

Nieuwe functionaliteit

Schema en basisschema

Voor het opnieuw uitrollen van een basisschema met ploegentoewijzing op afwezigheidseenheid is goedkeuring vereist

In deze release hebben we een correctie aangebracht in de logica voor opnieuw uitrollen in het basisschema; het is alleen van toepassing ALS:

1. Een werknemer wordt gedeeld met meer dan één eenheid en heeft diensten uitgerold vanuit een basisschema naar een afwezigheidseenheid.
  2. De unit-instelling Shift-toewijzing op afwezigheids-unit vereist goedkeuring is ingeschakeld.

Als een gebruiker vóór versie 0115 een leeg basisrooster opnieuw uitrolde om de diensten die al in het rooster waren uitgerold te verwijderen, werden de diensten niet in het rooster verwijderd. Met deze release veranderen we dit gedrag zodat de diensten worden verwijderd.

Urentelling in panelen voor ploegendienst en stoten

Nu kun je het aantal uren zien in het detailpaneel voor ploegen en stoten. Het aantal uren wordt weergegeven naast de datum- en tijdkop in het paneel.

Verschuiving

Ponsen

Urentelling bij afwezigheidsdienst

U ziet nu het aantal uren op de onderliggende dienst van een afwezigheid Het aantal uren wordt weergegeven naast de van en tot tijd van de afwezigheidsdienst:

Optimalisatie

Het is nu mogelijk om meerdere operanden toe te voegen aan een berekende variabele, zodat u een berekening kunt uitvoeren met één, twee, drie of vier verschillende variabelen. U kunt hier meer informatie vinden .

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bugfixes

• Een probleem opgelost met afwezigheden op niet-gefilterde ploegtypes opgenomen in het rapport bij het filteren op een specifiek ploegtype.
  • Een Time Tracker-rapport opgelost dat verschillende waarden weergaf, afhankelijk van of het rapport een of alle werknemers omvat.
  • Een probleem met een mobiele app opgelost waardoor een verlofaanvraag ten onrechte werd geweigerd vanwege een onjuist Time Tracker-saldo.
  • Een probleem met het tijdkostenrapport opgelost waardoor het project niet werd weergegeven.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat er geen overuren werden gegenereerd, zelfs niet wanneer de overurenmethode de tijdschema per dag overschreed in de overeenkomstsjabloon.
  • Er is een probleem opgelost dat verhinderde dat een aanvraag voor ploegenboekingen niet automatisch werd goedgekeurd, zelfs als automatisch goedgekeurde ploegboekingen was ingesteld op de eenheidskaart.
  • Er is een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat werknemers geen feestdagvergoeding ontvingen, zelfs niet wanneer de feestdagregel was geconfigureerd in de overeenkomstsjabloon.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een bepaald type vakantiegeld niet werd gegenereerd of dat een verhoging van de Time Tracker veroorzaakte.
  • Er is een probleem opgelost waarbij invoergegevens op het tabblad Prognose konden verschijnen, zelfs als deze op de pagina met variabele instellingen op inactief waren ingesteld.
  • Een salarisprobleem opgelost waardoor de inhoud in het salarisbestand afweek van de inhoud die op de Tijdkaart wordt weergegeven.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

REST API/webservice-updates

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

wsdlUpdateAbsence : Aanpassingen in validaties met betrekking tot het bijwerken van afwezigheden binnen vergrendelde perioden via de API:

• Als de start- en einddatum beide binnen de vergrendelingsperiode vallen, zijn wijzigingen niet toegestaan en wordt er een fout geretourneerd.
  • Het wijzigen van de einddatum naar na sluisperiode is toegestaan.
  • Het wijzigen van de einddatum vóór de blokkeringsperiode is niet toegestaan en er wordt een fout geretourneerd.

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Zoals hierboven vermeld, worden de volgende SOAP API-eindpunten stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM in deze release, versie 0115, in augustus 2021. Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Quinyx Forecast of zijn verouderd. Lees meer over Quinyx Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdatePrognoses

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdatePrognosesV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalPersoneel

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- niet van toepassing op Quinyx WFM

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.