Versie 0178

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 24 januari 2024

Samenvatting van de release

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0178

Nieuwe functionaliteiten

• We introduceren de Automatic Effect Calculation. Door gebruik te maken van Automatic Effect Calculation kunt u profiteren van het Quinyx Demand Forecasting-algoritme om het effect van toekomstige gebeurtenissen te voorspellen, op basis van historische gebeurtenissen en de impact hiervan op uw demand drivers.
  • We hebben een selectie van datahostingregio's toegevoegd voor de inlogpagina van onze web-apps.
  • Quinyx biedt nu een oplossing voor een extra beveiligingslaag door Multifactor-authenticatie (MFA) aan te bieden via SMS/tekstberichten naar het geregistreerde telefoonnummer van de werknemer.

Updates en prestatieverbeteringen

• De titels van de auditlogtabel worden nu altijd weergegeven bij het scrollen door de resultaten.
  • We hebben updates doorgevoerd in de visualisatie van dienstopmerkingen in de planning.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u hier.

Belangrijke informatie

• Roostervoorkeur (NOI) - we hebben besloten om de einddatum te verlengen tot 31 maart 2024. Lees hieronder meer over dit besluit.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd in 2024.

Frontline Portal Versie 0178

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan op hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Update! Roostervoorkeur functionaliteit

Wegens het vakantieseizoen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor onze klanten, hebben we ervoor gekozen om niet door te gaan met het eerder gecommuniceerde plan om de Roostervoorkeur (NOI) functionaliteit in december 2023 te beëindigen.

In plaats daarvan hebben we besloten om de end-of-life datum voor Roostervoorkeur te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

Gedurende deze verlengde periode moedigen we al onze klanten aan om over te stappen op het gebruik van de functionaliteit: Beschikbaarheid. "Beschikbaarheid" is een gebruiksvriendelijke functie die tegemoetkomt aan een breder scala aan gebruiksscenario's in vergelijking met Roostervoorkeur (NOI). Enkele interessante mogelijkheden van de "beschikbaarheid" zijn onder andere de mogelijkheid om een beschikbaarheidsitem om te zetten in een dienst in de Planning van de Quinyx web app. Daarnaast ondersteunt Quinyx secties met "beschikbaarheid" en het selecteren van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. Gebruikers kunnen hun eigen beschikbaarheidsuren zien, creëren, bewerken en verwijderen met behulp van onze mobiele app.

We waarderen uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode. Als u vragen heeft of verdere ondersteuning nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Support Team.

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele app met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Quinyx web app Versie 0178

Releasedatum 24 januari 2024

Nieuwe functionaliteit

Automatic Effect Calculation

In deze release introduceren we de "Automatic Effect Calculation". Door gebruik te maken van de Automatic Effect Calculation kunt u profiteren van het Quinyx Demand Forecasting-algoritme om het effect van toekomstige gebeurtenissen te voorspellen op basis van historische gebeurtenissen en de impact hiervan op uw demand drivers. Bijvoorbeeld, we kunnen uw verkoopniveaus op Kerstdag berekenen op basis van eerdere Kerstdagen die in het systeem zijn getagd. U hoeft niet langer zelf te worstelen met grote hoeveelheden historische gegevens om u voor te bereiden op het vakantieseizoen, maar de Automatic Effect Calculation kan dit snel en nauwkeurig voor u doen. Om deze functie te gebruiken, moet u de Quinyx AI Demand forecasting-module hebben aangeschaft, evenals de Forecast-module om de Events in Quinyx te gebruiken.

Nieuwe documentatie binnenkort beschikbaar!
Regio selectie datahost - inlogpagina

Terwijl Quinyx streeft naar het verminderen van complexiteit en het verbeteren van de schaalbaarheid van ons product, introduceren we een selectie van gegevenshostregio's voor onze inlogpagina voor de web-apps. De gegevenshostregio is de locatie waar de applicatie wordt gehost, zoals gegevens en de privacyregelgeving. De waarde wordt automatisch ingevuld met de beste passende optie op basis van het IP-adres van de gebruiker. Zodra er succesvol is ingelogd, wordt er een cookie ingesteld om de laatste keuze te onthouden. De best passende optie is gebaseerd op het IP-adres en als u vanaf een ander continent werkt, moet u mogelijk handmatig het juiste doelgebied selecteren.

Als u de verkeerde regio selecteert, krijgt u een aanmeldingsfout, waarna u de regio kunt wijzigen.
Multifactor-authenticatie - MFA

Quinyx biedt nu een oplossing voor een extra beveiligingslaag door middel van Multifactor-authenticatie (MFA) via SMS/tekstberichten naar het geregistreerde telefoonnummer van de werknemer.

De MFA-provider is een optionele authenticatiemethode die kan worden geactiveerd om een sterkere authenticatie af te dwingen door een tweede authenticatie te vereisen op basis van een willekeurige 6-cijferige code die naar de mobiele telefoon van de gebruiker wordt gestuurd als een tekstbericht of naar het e-mailadres van de gebruiker. De authenticatiecode heeft een beperkte levensduur en als het de gebruiker 5 keer niet lukt om de juiste verificatiecode te verstrekken, wordt de account van de gebruiker vergrendeld.

De MFA-provider wordt tegen een extra maandelijkse vergoeding aangeboden op basis van gebruik, evenals een lopende kostenpost voor het aantal verzonden teksten.
Lees meer over MFA hier.

Updates en prestatieverbeteringen

De titels van de auditlogtabel worden nu altijd weergegeven

Voor deze release verdwenen de titels van de tabel die uw zoekresultaten weergeeft in de huidige auditlogs terwijl u door uw resultaten scrolde. Naar aanleiding van feedback over dit onderwerp hebben we de titels nu vastgezet, zodat deze altijd zichtbaar zijn en het gemakkelijker wordt om door uw zoekresultaten te navigeren.

Visualisatie van dienst opmerkingen

In deze release veranderen we de manier waarop dienst opmerkingen worden weergegeven in de planning. Op basis van de feedback die we van u hebben ontvangen (bedankt daarvoor!), tonen we nu naast het opmerkingen icon ook daadwerkelijk de opmerking op de dienst. Het opmerkingen icon is ook verplaatst in een poging om de zichtbaarheid van de begin- en eindtijden van de dienst te verbeteren in bepaalde weergaven, zoals de maandelijkse weergave.

Op dit moment zijn we niet van plan verdere wijzigingen aan te brengen in de functionaliteit van het dienstcommentaar.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij een validatiemelding werd weergegeven dat de nominale uren werden overschreden, terwijl dit niet het geval was.
  • Een probleem opgelost waarbij uurlijkse tijdtrackers een melding genereerden dat het saldo was overschreden.
  • Een probleem opgelost bij het filteren op klokacties zonder goedkeuring, waardoor klokacties zonder goedkeuring uit het verleden niet werden weergegeven in de planning.
  • Het volgende probleem opgelost: Binnen de tags follow-up werden de geplande uren eerder inclusief de periode-intervallen geteld, wat betekent dat als het geselecteerde interval van 5 september - 4 oktober was, het interval van 4-5 september ook binnen de maand september werd meegerekend. Dit zorgde voor verkeerde berekeningen. We hebben een controle toegevoegd om exclusief het interval te berekenen om een dubbele telling te voorkomen, 4-5 september mag niet worden meegerekend, omdat 4 september moet worden meegerekend voor het interval van 5 augustus - 4 september.

Nieuwe Quinyx HelpDocs-inhoud

HelpDocs-artikelen
Interactieve tutorials

Frontline Portal Versie 0178

Releasedatum 24 januari 2024

Nieuwe functionaliteit

Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

Op dit moment geen.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de datum op de taaktegel verkeerd werd weergegeven bij gebruik van het platform in het Frans.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de globale zoekopdracht geen gearchiveerde bronnen weergaf.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

HelpDocs-artikelen

Op dit moment geen.

Interactieve tutorials

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant zullen handhaven U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.