Versie 0146

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 3 november 2022

Vrijgaveoverzicht

Heb je weinig tijd en wil je gewoon een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

• Quinyx heeft nu speciale logica - de zogenaamde heruitrollogica - voor wat er gebeurt als je hetzelfde basisschema uitrolt voor dezelfde periode, werknemers en basisschema week en weekdag.
  • U kunt nu de afwezigheidsduur op een afwezigheidsaanvraag wijzigen in het meldingenpaneel.
  • We hebben de eerste iteratie van beloningsregels die nu de uitkomst kunnen baseren op gewerkte uren of salarissoorten voor dezelfde weekdag in de geselecteerde periode voor de feestdag.
  • We hebben ondersteuning toegevoegd voor Webpunch-instellingen, zodat u kunt configureren welke modules beschikbaar zijn in uw Webpunch-interface.
  • Op de pagina Prognose hebben we de pijlen die worden gebruikt om de variabelen in de weergave aanpassen in weergavegroepen te sorteren, vervangen door dezelfde optie voor slepen en neerzetten die beschikbaar is voor planningsstatistieken.
  • wsdlPunch en wsdlUpdateTimePunches ondersteunen nu het splitsen van stoten op taken.

SOAP API / Webservice-updates

• Validatie van datumformaat toegevoegd:
    • wsdlUpdateEmployees
    • wsdlUpdateAgreementsV2

Bugfixes

• We hebben een aantal dingen aangepast die te klein waren om op te merken of te moeilijk om uit te leggen. Als je echt meer details wilt, klik dan hier .

Nieuwe functionaliteit

Heruitrol en afwezigheden volgens basisschema

Deze functionaliteit is teruggetrokken uit release 0142 vanwege problemen die zijn opgetreden tijdens ons kwaliteitsborgingsproces. Deze zijn nu opgelost.

Quinyx heeft speciale logica - de zogenaamde heruitrollogica - voor wat er gebeurt als je hetzelfde basisschema uitrolt voor dezelfde periode, werknemers en basisschema week en weekdag. De algemene regel is dat als er een wijziging is aangebracht in de diensten in het basisschema, maar niet in de overeenkomstige diensten in het basisschema in het rooster, de heruitrol de diensten in het rooster zal bijwerken. Als er daarentegen wijzigingen zijn aangebracht in de basisroosterverschuivingen in Schedule, zal er geen update plaatsvinden als gevolg van de heruitrol.

Tot deze release was de bovenstaande logica van toepassing op alle gevallen, met uitzondering van de volgende:

1. Als de dienst in Schema is verwijderd.
  2. Als de dienst in Rooster is omgezet naar een afwezigheidsdienst.
  3. Als de shift in Schedule een goedgekeurde punch heeft ontvangen.

Op veler verzoek is nu nummer 2 hierboven aangepakt. De heruitrollogica, inclusief de bovengenoemde verbetering, wordt in dit artikel nader beschreven.

Verzuimduur wijzigen bij het goedkeuren van afwezigheidsaanvragen

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om de afwezigheidsduur van een afwezigheidsverzoek te wijzigen in het meldingenpaneel.

Een manager kan nu de verzuimduur bijwerken bij het goedkeuren van verzuimaanvragen. Wanneer de afwezigheidsduur is bijgewerkt en de afwezigheidsaanvraag is goedgekeurd, wordt die afwezigheidsduur vervolgens zichtbaar in het veld afwezigheidsduur van diezelfde afwezigheid. Als in plaats daarvan een afwezigheidsduur wordt bijgewerkt op een afgewezen afwezigheidsaanvraag, wordt die wijziging nergens weergegeven. De standaardwaarde van dit veld is de afwezigheidsduur die door de werknemer is geselecteerd toen de afwezigheidsaanvraag werd aangemaakt. Bij het bijwerken van de verzuimduur zal Quinyx controleren of de geselecteerde periodemedewerker ploegendiensten en/of overlappende afwezigheden heeft en dat wordt getoond in het notificatiepaneel.

Deze functie is handig omdat u als manager de verzuimduur kunt bijwerken in gevallen waarin er een miscommunicatie is geweest met de werknemer en wanneer de verzuimduur moet worden bijgewerkt om het juiste Time Tracker-saldo en de loonstrook van de werknemer te hebben.

Compensatieregels op basis van gewerkte uren

Quinyx WFM heeft eerder ondersteuning gehad voor compensatieregels op feestdagen om compensatie te creëren op basis van gemiddelde output op salarissoorten gedurende een periode vóór de daadwerkelijke feestdag.

Met deze release brengen we de eerste versie van beloningsregels uit die nu de uitkomst kunnen baseren op gewerkte uren of salarissoorten voor dezelfde weekdag in de geselecteerde periode voor een feestdag.

Met deze optie kunnen klanten in de detailhandel in Nederland, samen met de geschiktheidsregels, de "8/13-regel voor feestdagen" configureren.

U kunt meer lezen over toelatingsregels en over vergoedingsregels . Beide artikelen zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels, maar zodra de inhoud compleet is, worden ze ook vertaald in andere ondersteunde talen.
“8/13 regel voor feestdagen”

De "8/13-regel voor feestdagen" is bedoeld om werknemers te kunnen compenseren die niet werken op een feestdag die op dezelfde weekdag valt als waarop ze normaal werken.

In dit geval staat de 8/13 voor dat als de feestdag op een vrijdag valt, je minimaal 8 van de 13 voorgaande vrijdagen moet hebben gewerkt om op deze feestdag in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Als de werknemer op de eigenlijke feestdag werkt, kan optioneel worden besloten of de vergoeding al dan niet met de gewerkte uren moet worden verminderd.

Lees hier meer over de geschiktheidsregels en hier meer over de vergoedingsregels

Webpunch-instellingen

Met deze release hebben we ondersteuning toegevoegd voor Webpunch-instellingen , te vinden onder Accountinstellingen > Webpunch > Webpunch-instellingen. Met deze instellingen kunt u precies configureren welke modules in uw Webpunch-interface beschikbaar moeten zijn om ervoor te zorgen dat uw medewerkers soepel kunnen inprikken.

Voor details over hoe Webpunch-instellingen precies werken en wat elke module doet, klik hier .

Updates en prestatieverbeteringen

• wsdlPunch en wsdlUpdateTimePunches ondersteunen nu het splitsen van stoten op taken.
  • Op de pagina Prognose hebben we de pijlen die worden gebruikt om de variabelen in de weergave aanpassen in weergavegroepen te sorteren, vervangen door dezelfde optie voor slepen en neerzetten die beschikbaar is voor planningsstatistieken. De reden is om te zorgen voor consistentie in de hele applicatie.
  • Gebeurtenissen die onder gebeurtenissenbeheer zijn toegevoegd, kunnen nu worden gevisualiseerd in de voorspellingsgrafiek en -tabel.

Bugfixes

• Er is een probleem opgelost waarbij een geselecteerde dienst achter de weergave Statistieken verdween.
  • Een probleem opgelost waarbij statistieken werden weergegeven voor werknemers met werknemersrollen in het verleden, terwijl het rolfilter voor werknemerssecties werknemers met rollen vandaag of in de toekomst correct weergaf.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot de zomertijd (DST), waarbij er dagelijks overuren werden gegenereerd tijdens het oversteken van de zomertijd. Lees hier meer over DST.
  • Een probleem opgelost met het weergeven van geplande kosten in Statistieken basisschema, Salariskosten basisschema .
  • Er is een probleem opgelost met het bijwerken van regels voor salariscompensatie voor feestdagen, waarbij ingestelde percentages werden verwijderd.
  • Er is een probleem opgelost met de soorten overuren die werden weergegeven in het overzicht per medewerkerrapport.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het grijpen en verplaatsen van variabelen niet mogelijk was in schemastatistieken, weergavegroepen, weergave aanpassen wanneer scrollen vereist was.
  • Een probleem opgelost waarbij prognosegegevens niet laadden wanneer de maandelijkse aggregatie was geselecteerd op het tabblad Prognose
  • Nieuwe HelpDocs-artikelen

• Hoe wordt de overgang naar zomertijd geteld in Quinyx? - grote updates!
  • Webpunch-instellingen

SOAP API / Webservice-updates

De volgende eindpunten zullen worden bijgewerkt in de komende sprints. Dit is voor ons noodzakelijk om nieuwe functionaliteit voor compensatieregels toe te voegen (zie hierboven). Dit zijn configuratie-eindpunten en onze gegevens laten zien dat er geen actieve integraties naar toe lopen.

Er zullen nieuwe invoerparameters worden toegevoegd, evenals nieuwe responsobjecten.

3.36 wsdlGetSalarisCompensaties

3.37 wsdlUpdateSalarisCompensaties

3.38 wsdlVerwijderenSalarisCompensaties

Validatie van datumnotatie toegevoegd aan:

• wsdlUpdateEmployees
  • wsdlUpdateAgreementsV2
Het verwachte formaat van de verlofdatum is JJJJ-MM-DD en verlofdata met andere formaten zullen vanaf deze release fouten veroorzaken.

Eindpunten worden afgeschaft en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten afgeschaft en gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen handhaven. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten ingebouwd in de API.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties .