Werken met verzuimroosters

Updated 23/11/21 by Leigh Hutchens

Afwezigheidsschema's zijn optioneel. Als Quinyx nieuw voor u is, neem dan contact op met uw projectmanager voordat u afwezigheidsschema's instelt.
Klik hier om meer te lezen over het toevoegen van een afwezigheid schema Quinyx en kijken naar een korte video tutorial hier !

Wat is een verzuimrooster?

Afwezigheidsschema's worden gemaakt als een middel om toekomstige afwezigheden te beheren, om te helpen bij het organiseren en plannen van afwezigheidsdiensten, en om ervoor te zorgen dat de juiste uitbetalingen en configuraties worden toegepast, zodat een werknemer correct wordt vergoed.

Voordelen van het maken van verzuimschema's

Het gebruik van afwezigheidsschema's creëert een reeks "fantoomdiensten" wanneer een toekomstige afwezigheid vereist/verzoek is ruim voordat het werkschema is gemaakt en uitgerold. Dit geeft managers iets om goed te keuren en rond te plannen - en biedt Quinyx ook een "container/placeholder" om verschillende uitbetalingsregels en configuraties toe te kennen.

Deze afwezigheidsschema's kunnen vervolgens werken als een wekelijkse sjabloon, die kan worden geselecteerd in de afwezigheidsdialoog om op salaris gebaseerde vervangende diensten/containers te creëren.

Voorbeeld van een afwezigheidsschema

Ouderschapsverlof is een goed voorbeeld van een verzuimrooster. Neem bijvoorbeeld dat een werknemer volgend jaar van mei tot en met september betaald ouderschapsverlof moet krijgen. Het bedrijf plant diensten niet zo ver van tevoren en heeft het schema nog niet uitgerold voor volgend jaar, dus in plaats daarvan kun je een afwezigheidsschema maken om rekening te houden met deze komende periode. U kunt ook een sjabloon maken van onderliggende ploegen met gedefinieerde uitbetalingen voor de periode.

Gebruikersverhalen

Als accountmanager met schrijftoegang op accountinstellingen:

• Ik kan naar een pagina navigeren waar ik alle bestaande afwezigheidsschema's kan zien.
  • Ik kan alle bestaande afwezigheidsschema's bewerken.
  • Ik kan een nieuw verzuimschema toevoegen.
  • Ik kan een bestaand verzuimschema verwijderen.

Als accountmanager met leestoegang op accountinstellingen:

• Ik kan naar een pagina navigeren waar ik alle bestaande afwezigheidsschema's kan zien.
  • Ik kan de instellingen voor elk individueel verzuimschema zien.
  • Ik kan een bestaand verzuimschema bewerken.
  • Ik kan een bestaand verzuimschema verwijderen.