Versie 0191

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 24 juli 2024

Release samenvatting

Kort op tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0191

Nieuwe functionaliteit

• We zijn verheugd om aan te kondigen dat we de mogelijkheid vrijgeven om uw basisroosters af te drukken!
  • Met deze release hebben we een extra aggregatiemethode toegevoegd genaamd uurlijkse som. Deze methode is bedoeld om het totale aantal dagelijkse of maandelijkse benodigde uren te berekenen en visualiseren.

Nieuwe functionaliteit die extra configuratie vereist

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• We hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan de Automatische planning en Automatisch toewijzen run tabellen om de bruikbaarheid en zichtbaarheid van die pagina's te verbeteren.
  • We hebben een paar transparantieverbeteringen aangebracht voor auditlogzoekopdrachten die geen resultaten opleverden.
  • Om de bewustwording van de rooster afdrukfunctionaliteit te vergroten, hebben we extra berichten toegevoegd bij het verwijderen van het oude rapport Rooster rapport.
  • Met deze release hebben we een aantal verbeteringen aangebracht aan de slimme lijst met betrekking tot de geplande uren die de werknemer heeft binnen een geselecteerde periode, en het verstrekken van informatie of de werknemer een rol heeft in de sectie waarvoor de dienst is gemaakt.
  • We brengen extra verbeteringen uit aan de functionaliteit voor slepen en neerzetten. Hiermee kunt u de start- of eindtijd van de dienst bijwerken door deze te selecteren en vervolgens naar links of rechts te slepen binnen de dagelijkse weergave van Quinyx
  • Met deze release hebben we klikbare links ingeschakeld onder Shiftverzoeken binnen de widget Aankomende gebeurtenissen in het dashboard.

Bugfixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Voor meer informatie, klik op hier.

Frontline Portal Versie 0191

Nieuwe functionaliteit

• Met deze release is het nu mogelijk om de maplocatie van gezochte bestanden te zien.

Updates en prestatieverbeteringen

• Momenteel geen.

Bugfixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Voor meer informatie, klik op hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Bekijk de updates en nieuwe documentatie hier.

Quinyx web app Versie 0191

Releasedatum 24 juli 2024

Nieuwe functionaliteit

Basisrooster afdrukken

Na het uitbrengen van de mogelijkheid om het rooster af te drukken in versie 0186, zijn we nu verheugd om aan te kondigen dat we de mogelijkheid vrijgeven om uw basisrooster(s) af te drukken. Het doel van het afdrukken van het rooster kan divers zijn, maar ons doel is voornamelijk om de communicatie van het basisrooster naar werknemers in papieren formaat mogelijk te maken, meestal zodat de werknemer het voorgestelde basisrooster kan bekijken voordat het wordt uitgerold, in lijn met bepaalde vakbondsafspraken.

Hoe te

Om het rooster af te drukken, navigeert u naar Planning en klikt u op de ellips in de rechterbovenhoek van het scherm, en klik vervolgens op Rooster afdrukken [BETA] (de tekst zal zeer binnenkort worden gewijzigd in "Basisrooster afdrukken [BETA]").

Als u dat liever heeft, kunt u ook op de toetsen CTRL en P van uw toetsenbord klikken als u een PC gebruikt. Voor Mac, klik op Command en P.

Het uitvoeren van de bovenstaande sneltoets zal het afdrukvenster van uw browser openen, waar u gebruik kunt maken van de verschillende opties die dit venster biedt, waaronder of u een papieren formaat van de voorvertoning wilt afdrukken of liever opslaan als PDF:

De afdruk - of u het nu als PDF opslaat of op papier afdrukt - zal enigszins verschillen van de grafische gebruikersinterface om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar is. Een reden hiervoor is dat sommige informatie alleen beschikbaar is bij het zweven in Quinyx. Een andere reden is dat de afdruk - zoals hierboven vermeld - bedoeld is voor werknemers om hun werkschema te bekijken, terwijl de gebruikers van het managerportaal per definitie managers zijn in plaats van werknemers.

Als geheel weerspiegelt de afdruk uw basisroosterselecties, zoals die gemaakt zijn in weergaveopties en filters, als een manier om u in staat te stellen alleen de meest relevante informatie voor de werknemer op te nemen in de afdruk.

De volgende lijsten grafische elementen die verschillend zijn in de afdruk in vergelijking met wanneer u het basisrooster bekijkt in Quinyx:

1. Weergavemodus: Als u meer dan één week weergeeft in Quinyx bij het afdrukken, zal de afdruk één week per vel afdrukken. In gevallen waar de informatie in het basisrooster - verticaal - niet op één vel past, zal de afdruk alle vellen afdrukken voor de eerste week van het basisrooster voordat het hetzelfde doet voor de overige weken van die kalendermaand.
    Vanwege technische beperkingen, als u de dagelijkse weergave afdrukt, zal het afdrukken op een manier die overeenkomt met de manier waarop een aangepaste weergave wordt weergegeven in Quinyx wanneer één enkele kalenderdatum is geselecteerd.
  2. Pauzes: Deze worden aangegeven met een koffiekop op de dienst, gevolgd door de start- en eindtijden van de pauzes voor diensttypes waar de instelling Pauze tonen in mobiele app is ingeschakeld. Voor diensttypes waarbij de instelling is uitgeschakeld, wordt de pauzeduur weergegeven in plaats van de begin- en eindtijden van de pauze.
  3. Dienst commentaar: Het volledige commentaar wordt weergegeven in de afdruk, zelfs als dit een regeleinde betekent.
  4. Naam van dienst: In gevallen waar de naam van de dienst te lang is om op één regel te passen, zullen deze:
    1. Als de dienst in kwestie een afkorting gebruikt, wordt de afkorting weergegeven om verticale hoogte in de afdruk te besparen.
    2. Als de dienst in kwestie geen afkorting heeft, wordt deze weergegeven met regeleinden.
  5. Statistieken: Deze worden momenteel niet weergegeven in de afdruk om consistent te zijn met welke informatie beschikbaar is voor werknemers die de mobiele app van Quinyx gebruiken.
  6. Onbeschikbaarheid: Als gevolg van technische beperkingen geeft de afdruk momenteel geen informatie over onbeschikbaarheid. We streven ernaar dit op middellange termijn mogelijk te maken, afhankelijk van de configuratie van het Basisrooster-filter.
  7. Verschillende interactieve elementen - zoals de envelopknop voor Qmail, toegang tot weergaveopties, toegang tot filters, toegang tot statistieken, de “wuivende hand” die dienstboekingen aangeeft, enzovoort - worden niet weergegeven in de afdruk in een poging om alleen informatie op te nemen die waardevol is voor de werknemers.

Het afdrukken van het basisrooster van één werknemer

Zoals hierboven beschreven, is het een vrij gangbare praktijk om de rij van één enkele werknemer in een basisrooster af te drukken, de afdruk zal zoveel mogelijk weken bevatten op hetzelfde vel papier voor uw gemak:

Huidige gebreken

We zijn momenteel bezig met het aanpakken van de volgende tekortkomingen met de afdruk van het basisrooster, wat betekent dat u deze niet hoeft te melden als gebreken aan ons:

• Opmerkingen bij diensten worden niet goed afgebroken in de afdruk van het basisrooster.
  • Een kalender weeknummer wordt weergegeven in de afdruk van het basisrooster in plaats van het weeknummer van het basisrooster.
Deze functie bevindt zich momenteel in open BETA-modus: dit betekent dat u van harte welkom bent om Geef ons feedback problemen of tekortkomingen te melden die u ondervindt bij het gebruik van deze functie.
Houd er rekening mee dat de leesbaarheid en kwaliteit van de afdruk kunnen variëren afhankelijk van uw printer.
Nieuwe dagelijkse aggregatiemethode voor optimale personeelsbezetting - Uurlijkse som

Optimale personeelsbezetting heeft tot nu toe alleen gemiddelde aggregatie ondersteund. Dit betekent dat Quinyx op een uurlijkse, dagelijkse of wekelijkse basis alle onderliggende personeelsgegevens eenvoudig heeft geaggregeerd door te middelen (bijv. Als u van 8.00 tot 16.00 uur 2 personen nodig heeft, dan zou de dagelijkse personeelsbezetting 2 zijn). Deze aggregatiemethode is gericht op het berekenen en visualiseren van het gemiddelde aantal personeelsbezetting vereist gedurende de dag.

We hebben nu een extra aggregatiemethode toegevoegd genaamd uursom. Deze aggregatiemethode is bedoeld om de totale dagelijkse of maandelijkse uren vereist te berekenen en te visualiseren. De totale geaggregeerde waarde wordt bereikt door eerst de personeelsbehoefte op uurbasis te gemiddelen (als uw gegevens een lagere granulariteit hebben dan per uur, bijv. 15 min) en vervolgens de individuele uursvereisten op te tellen (bijv. als ik 2 personen nodig heb van 8u-16u dan zou het uurgemiddelde 2 zijn en de dagelijkse uren zouden 16 uur zijn).

Hoe weet ik welke aggregatiemethode ik moet gebruiken?

• Als u wilt weten hoeveel uren u binnen een dag moet inplannen, die u later over werknemers en diensten zult verspreiden, dan moet u de uursom gebruiken.
  • Als u wilt weten hoeveel werknemers u gemiddeld gedurende de dag op uw locatie moet hebben ingepland, dan moet u de gemiddelde aggregatie gebruiken.

Hoe worden 0's meegenomen?

• Voor gemiddelde aggregatie worden 0's uitgesloten bij het berekenen van de uurs-/dag-/maandgemiddelden. Dat betekent dat wanneer u een personeelsbehoefte van 2 heeft binnen de openingstijden en 0 buiten de openingstijden, het dagelijkse gemiddelde 2 zal zijn. Als u tijdelijk geen personeelsbehoefte heeft binnen de openingstijden, zal dat ook worden uitgesloten van het gemiddelde. Wees u ervan bewust dat dit een verandering is van hoe de gemiddelde aggregatie tot nu toe is berekend.

• Voor het uursom 0'en worden altijd opgenomen in de uurgemiddelden, wat betekent dat nul personeelsbezetting tijdelijk binnen de openingstijden wordt opgenomen, terwijl 0'en buiten openingstijden geen invloed hebben op de uursom aangezien het gemiddelde van 0 ook 0 is.

Let op:

• Voor nieuw aangemaakte optimale personeelsbezettingsvariabelen wordt standaard de uursom geselecteerd.
  • Voor reeds aangemaakte optimale personeelsbezettingsvariabelen is nog steeds de gemiddelde aggregatie geselecteerd. Als u de uursom wilt gebruiken om de totale benodigde uren weer te geven, moet u dat handmatig wijzigen voor elke optimale personeelsbezettingsvariabele.
  • Het geselecteerde aggregatietype is van toepassing op alle personeelsbezettingsvariabelen in de arbeidsweergavegroep. Dit omvat:
    • Optimale personeelsbezetting
    • Geplande personeelsbezetting
    • Automatisch geplande personeelsbezetting
    • Feitelijke optimale personeelsbezetting
Lees meer over deze personeelsbezettingsvariabelen hier.
  • Voor optimale personeelsbezettingsvariabelen in andere weergavegroepen dan de arbeidsweergavegroep, zal hetzelfde aggregatietype worden gebruikt om de uurs-/dag-/maandelijkse optimale personeelsbezetting te berekenen.
  • Voor geplande personeelsbezettingsvariabelen in andere weergavegroepen zal er geen verandering zijn in hoe de geplande personeelsbezetting wordt geaggregeerd op uurs-/dag-/maandniveau - dit kan in de toekomst worden verbeterd.
  • Als u verschillende aggregatietypen heeft voor verschillende optimale personeelbezettingsvariabelen, zal Quinyx de uurlijkse/dagelijkse/maandelijkse aggregaties optellen bij het berekenen van het totaal voor alle variabelen.

Nieuwe functionaliteit die configuratie-updates vereist

Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

Verbeteringen aan de Automatische planning en Automatisch toewijzen uitvoertabellen

We hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan de Automatische planning en Automatisch toewijzen uitvoertabellen om de bruikbaarheid en zichtbaarheid van die pagina's te verbeteren. Lees meer over de Automatische planning en Automatisch toewijzen uitvoertabellen hier. We zullen elke verbetering hieronder opsommen.

Visualiseer algoritme-uitvoeringen op district- of klantniveau

We hebben de visualisatie van algoritme-uitvoeringen op niveaus hoger dan het eenheidsniveau mogelijk gemaakt. Zo kunt u alle algoritme-uitvoeringen bekijken die binnen een enkel district zijn gemaakt in de districtweergave, en alle algoritme-uitvoeringen in de klantweergave. We hebben ook een andere kolom toegevoegd in de tabel genaamd Groep om te visualiseren voor welke groep het algoritme is uitgevoerd.

Dit helpt bij het oplossen van problemen wanneer u meerdere algoritmen tegelijk uitvoert en een ervan mislukt. In plaats van door elke eenheid te moeten klikken, weet u voor welke eenheid de algoritme-uitvoering is mislukt, en u kunt dit bekijken in de district- of klantweergave.

Naamswijzigingen

We hebben de naam van de kolom Tijdsbestek gewijzigd naar Planningperiode en Toewijzingsperiode, respectievelijk, voor Automatische Planning en Automatisch Toewijzen om de actie die door elk algoritme binnen de geselecteerde periode is uitgevoerd weer te geven.

Weergave aanpassen

U kunt nu de weergave van de tabel aanpassen door te filteren, waardoor u sneller specifieke runs kunt vinden waar u naar op zoek bent. U kunt filteren op basis van de volgende criteria:

• Gemaakt van/tot: hiermee kunt u filteren op de datum waarop de algoritmerun is gestart (bijv. vandaag).
  • Gepland/toegewezen van/tot: hiermee kunt u filteren op de periode waarvoor de planning is gemaakt/toegewezen (bijv. een maand in de toekomst).
  • Status: hiermee kunt u filteren op de status (fout, in uitvoering, voltooid) van de run (bijv. alleen runs die fouten hebben veroorzaakt).
  • Groep: hiermee kunt u filteren op de groep waarvoor het algoritme is uitgevoerd (bijv. Unit A).
We visualiseren alleen algoritmeruns van de afgelopen 30 dagen.
Verbeterde transparantie van ontbrekende zoekresultaten in het auditlogboek

Tot deze release, als u zocht naar auditlogboek Gegevens die geen resultaten opleverden, zouden sommigen van u in verwarring kunnen brengen omdat er geen indicatie was dat het systeem geen gegevens bevatte die overeenkwamen met de zoekopdracht:

We hebben dit nu aangepakt door het volgende foutbericht weer te geven in gevallen zoals deze:

Bedankt aan degenen onder u die ons feedback hebben gegeven over dit onderwerp.

Extra communicatie met betrekking tot het afdrukken van de planning

We zijn verheugd te merken dat velen van u de open BETA-versie van de planning afdruk gebruiken! We hebben echter ook vastgesteld dat velen van u nog steeds onze oude Planning rapport in Analyse blijven gebruiken. Om de bewustwording en het gebruik van de nieuwe afdruk verder te vergroten, hebben we nu de volgende oproep toegevoegd in het paneel waar het oude Planning rapport wordt gemaakt:

Verbeteringen aan de slimme lijst

Met deze release voegen we twee extra stukjes informatie toe aan onze lijst van werknemers die wordt gepresenteerd wanneer u een dienst toewijst/opnieuw toewijst en probeert een geschikte werknemer voor die dienst te vinden.

De eerste toevoeging gaat over de geplande uren die de werknemer heeft binnen de geselecteerde periode. Deze informatie zal u helpen snel te begrijpen of de geselecteerde werknemer de juiste is om aan de dienst te worden toegewezen op basis van reeds geplande uren voor die dag, week of maand. Dezelfde informatie zal beschikbaar zijn in het meldingenpaneel bij het afhandelen van verschillende verzoeken.

Voorbeeld:

De tweede toevoeging gaat over het verstrekken van informatie of de werknemer een rol heeft in de sectie waarvoor de dienst is gemaakt. Dit is belangrijk voor managers die hun werknemers plannen op unitniveau waar ze geen goed overzicht hebben van welke sectie de werknemer een rol heeft. Dit wordt nu gevisualiseerd met de nieuwe badge "Ontbrekende rol op sectie" en een grijs gemarkeerde regel omdat die werknemer eigenlijk niet beschikbaar is om ingepland te worden. Actieve rol in dit geval wordt gecontroleerd voor de datum van de dienst die u wilt toewijzen.

Voorbeeld:

Deze verbeteringen zijn alleen beschikbaar bij het toewijzen/her-toewijzen van diensten in de roosterview. Basisrooster zal niet dezelfde informatie hebben omdat basisrooster een sjabloon is waar we geen beschikbare datums hebben op basis waarvan we informatie kunnen verstrekken over actieve rollen en/of geplande uren voor een periode.
Slepen en neerzetten - bijwerken van de tijd van de dienst

We zijn verheugd aan te kondigen dat we met deze release een extra verbetering aan onze slepen-en-neerzetten functionaliteit toevoegen.

Deze verbetering stelt u in staat om de start- of eindtijd van de dienst bij te werken door deze te selecteren en vervolgens naar links of rechts te slepen binnen de Quinyx dagelijkse weergave. Op deze manier kunt u snel, met minder klikken, de tijd van de dienst bijwerken zonder de dienstpanel te openen en handmatig de tijd aan te passen.

Voorbeeld:

Dashboard verbeteringen

Met deze release ronden we het werk af voor kleinere dashboard verbeteringen.

Deze laatste verbetering maakt klikbare links mogelijk onder Dienst aanvragen binnen de Aankomende gebeurtenissen widget. Door op deze link te klikken, wordt u doorgestuurd naar de juiste sectie van het Meldingenpaneel binnen de Roosterview waar u actie kunt ondernemen over die aanvraag.

Dit stelt u in staat om een overzicht te hebben van openstaande aanvragen, maar ook om ze snel op te lossen door gebruik te maken van deze nieuwe verbinding met de Roosterview.

Een voorbeeld van de nieuwe functionaliteit:

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat voorkwam dat Qmail meldingen werden verzonden naar werknemers wanneer ze een nieuwe dienst kregen toegewezen.
  • Opgelost een probleem dat inconsistenties veroorzaakte bij het weergeven van tijdstempels voor talen die het 12-uurs formaat gebruiken.
  • Opgelost een probleem waarbij afwezigheidsplanning diensten niet zouden worden aangemaakt als afwezigheidsverzoeken waren goedgekeurd via SOAP.
  • Opgelost een probleem waarbij afwezigheidssalaristypen veroorzaakt door te laat klokken niet werden gegenereerd.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

Frontline Portal Versie 0191

Releasedatum 24 juli 2024

Nieuwe functionaliteit

Toon maplocatie van gezocht bestand

Tot deze release was er geen manier om de locatie van een bestand binnen de Bestanden hub te bepalen bij het zoeken naar een bestand.

Bij het openen van een bestand uit uw zoekresultaten, kunt u nu de maplocatie van het bestand zien (en navigeren naar) met behulp van de nieuwe broodkruimels:

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bugfixes

• Opgelost een probleem dat gebruikers niet in staat stelde om taaksjablonen op te slaan.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Geen op dit moment.

SOAP API / Webservice updates

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webservices vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U moet een responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Let op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.