Versie 0176

Updated by Daniel Sjögren

Releasedatum 27 december 2023

Samenvatting van de release

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0176

Nieuwe functionaliteit

• We hebben nieuwe functionaliteit toegevoegd voor Frontline Portal-gebruikers om "categorieën" te maken om inhoud beter te organiseren, taggen en beheren in uw Frontline Portal-setup. Dit is momenteel alleen beschikbaar voor systeembeheerders.
  • We hebben functionaliteit toegevoegd voor managers om te zoeken naar het nieuwe item binnen ons nieuwe auditlogboeksysteem. Dit item heet "Dienstopdracht op afwezige unit" en dit is onze laatste toevoeging aan andere auditlogs voor dienstaanvragen.
  • Deze release vereenvoudigt het beheer van feestdagen door een eenvoudige bulkkopieerfunctie te introduceren, waarmee gebruikers snel feestdagen kunnen dupliceren over verschillende jaren, waardoor de handmatige inspanning die elk jaar nodig is aanzienlijk wordt verminderd.

Updates en prestatieverbeteringen

• Momenteel geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

Belangrijke informatie

• Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, is de entiteit waarmee we als subverwerker samenwerken voor hostingdiensten. Voor zover relevant worden alle toepasselijke gegevensverwerkingsovereenkomsten die verwijzen naar een andere Amazon Web Services-entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) geacht dienovereenkomstig te zijn bijgewerkt.
  • Roostervoorkeur - we hebben besloten om de einddatum van de levenscyclus te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024. Lees hieronder meer over dit besluit.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) in 2024 zal worden verwijderd.

Aankondiging!

• In onze volgende release (Versie 0177) zijn we van plan om een extra machtiging vrij te geven voor kostenplaatsen bij diensten en klokacties. U kunt hieronder meer hierover lezen.

Frontline Portal Versie 0176

Updates en prestatieverbeteringen

• Momenteel niets.

Bugfixes

• Momenteel niets.

SOAP API / Webservice-updates

• wsdlUpdateAgreementsV2 - Bijwerken van eenheidslogica voor overeenkomsten.

Belangrijke informatie

Ter goede orde willen we alle klanten informeren dat Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, de entiteit is waarmee we als onderaannemer samenwerken voor hostingdiensten, en voor zover relevant, worden alle toepasselijke gegevensverwerkings overeenkomsten met een verwijzing naar een andere Amazon Web Services-entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) zal als zodanig bijgewerkt kunnen worden beschouwd. Voor de duidelijkheid, deze wijziging weerspiegelt slechts onze formele contractuele relatie met Amazon Web Services en heeft geen invloed op de daadwerkelijke verwerking van persoonsgegevens (servers, hostinglocatie, beveiligingsmaatregelen, etc., blijven allemaal hetzelfde).

Update! Roostervoorkeur functionaliteit

Na zorgvuldige overweging en inzicht in het feit dat het naderende einde van het jaar en het vakantieseizoen uitdagingen met zich meebrengen voor onze klanten om aan de oorspronkelijke planning te voldoen, hebben we ervoor gekozen om niet door te gaan met het eerder gecommuniceerde plan om de Roostervoorkeur (NOI) functionaliteit in december 2023 te beëindigen.

In plaats daarvan hebben we besloten om de end-of-life datum voor Roostervoorkeur te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

Gedurende deze verlengde periode moedigen we al onze klanten aan om over te stappen op het gebruik van de functionaliteit: Beschikbaarheid. "Beschikbaarheid" is een gebruiksvriendelijke functie die tegemoetkomt aan een breder scala aan gebruiksscenario's in vergelijking met Roostervoorkeur (NOI). Enkele opmerkelijke mogelijkheden van de "beschikbaarheid" zijn onder andere de mogelijkheid om een beschikbaarheidsitem om te zetten in een dienst in de Planning van de Quinyx web app. Daarnaast ondersteunt Quinyx secties met "beschikbaarheid" en het selecteren van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. Gebruikers kunnen hun eigen beschikbaarheidsuren zien, creëren, bewerken en verwijderen met behulp van onze mobiele apps.

We waarderen uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode. Als u vragen heeft of verdere ondersteuning nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam.

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Quinyx web app Versie 0176

Releasedatum 27 december 2023

Nieuwe functionaliteit

Geavanceerde instellingen > Categoriebeheer

Met deze release hebben we nieuwe functionaliteit toegevoegd voor Frontline Portal-gebruikers om "categorieën" te maken om inhoud beter te organiseren, taggen en beheren in uw Frontline Portal-setup.

Let op dat dit momenteel alleen beschikbaar is voor systeembeheerders via Quinyx > Accountinstellingen > Geavanceerde instellingen > Instellingen Frontline Portal > Categorieën. Dus als u hulp nodig heeft bij het instellen van categorieën voor de Front Line Portal, neem dan contact met ons op!

Auditlogs voor diensttoewijzing bij verzoeken voor afwezige units

We zijn verheugd om aan te kondigen dat managers in deze release nu de toegevoegde mogelijkheid hebben om te zoeken naar een nieuw item binnen ons nieuwe auditlog-framework. Dit wordt "Diensttoewijzing bij afwezige unit" genoemd. Deze nieuwste toevoeging maakt onze suite van auditlogs voor dienstverzoeken compleet en biedt managers verbeterde inzichten en duidelijkheid. Nu wordt het begrijpen en onderzoeken van de oorsprong van dienstwijzigingen, met name die gekoppeld zijn aan verbonden dienstverzoeken, intuïtiever en efficiënter.

Het zoeken naar auditlogs voor diensttoewijzing bij verzoeken voor afwezige units in het aanpassingsweergavepaneel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de toevoeging van het nieuwe "Itemtype" genaamd "Diensttoewijzing bij afwezige unit".

Het navigeren door de zoekresultaten in onze auditlogboektabel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• "Diensttoewijzing op een andere unit" is een apart item, wat betekent dat het een eigen aparte rij heeft in de auditlogboektabel.
  • In de kolom "Tijdstempel" geeft Quinyx de datum en tijd weer waarop een bepaalde actie in Quinyx is uitgevoerd.
  • In de kolom "Getroffen groepen" geeft Quinyx de units en secties weer die zijn beïnvloed door de betreffende actie. Bij dit item zijn er altijd 2 units betrokken - de basisunit van de werknemer waar het verzoek moet worden afgehandeld, en de dienstunit waar het verzoek en de dienst zijn gemaakt.
  • In de kolom "Itemtype" geeft Quinyx een nieuw itemtype weer met de naam "Diensttoewijzing op een andere unit".
  • In de kolom "Item" geeft Quinyx de details weer van de dienst waarvoor de diensttoewijzing is gemaakt. Dienstdetails omvatten [Startdatum] [Starttijd] [Eindtijd] [Naam diensttype].
  • In de kolom "Actie" geeft Quinyx acties weer die zijn ondernomen met betrekking tot een diensttoewijzing op een andere unit, en ze vallen in de volgende typen: maken, goedkeuren, weigeren en verwijderen.
  • Binnen de kolom "Actie uitgevoerd door" toont Quinyx wie de betreffende actie heeft uitgevoerd.
  • Binnen de kolom "Actie uitgevoerd voor" toont Quinyx wie door de betreffende actie is beïnvloed.
  • Dit item heeft twee extra toegewezen eigenschappen, die worden weergegeven in de uitklapbare subtabellen. Het doel van deze eigenschappen is om de uitgevoerde acties beter uit te leggen door informatie te verstrekken over:
    • Dienstunit (waarop de dienst samen met het verzoek is gemaakt).
    • Werknemer basisunit (waarop het verzoek daadwerkelijk wordt afgehandeld).

Om consistentieredenen hebben we ook een kleine naamswijziging doorgevoerd in het paneel Rooster > Meldingen. "Te keuren diensten" is hernoemd naar "Diensttoewijzing op externe unit" om dezelfde naamgevingsconventie te hanteren die we binnen het auditlogboeksysteem hebben gebruikt. Voorbeeld:

Houd er rekening mee dat u alleen toegang heeft tot loggegevens vanaf de datum waarop het loggen is vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien auditlogs voor diensttoewijzing op externe unit zijn vrijgegeven in Versie 0176 die op 27 december 2023 valt, bevatten de huidige logs geen diensttoewijzing op de loggegevens van de afwezige unit voor enige data vóór 27 december 2023.
Bankfeestdagen kopiëren over jaren heen

In de afgelopen paar releases hebben we nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Bankfeestdagen om het gemakkelijker te maken om uw feestdagen effectief te beheren, terwijl we ook proberen om de benodigde handmatige werkzaamheden te verminderen.

Eerst was er de import van feestdagen, waarbij u eenvoudig een lijst met feestdagen kon importeren op basis van uw gewenste tijdsbestek en regio. Vervolgens waren er de verbeterde deelacties, waarmee u configuraties beter kon kopiëren en delen tussen feestdagen en overeenkomstsjablonen.

Met deze release wilden we ook de hoeveelheid werk verminderen die nodig is om uw bankfeestdagen van jaar tot jaar te beheren, dus we introduceren graag een nieuwe bulk-kopieeractie waarbij u kunt:

1. Klik op de nieuwe Kopiëren actie bovenaan het overzicht van Bankfeestdagen;
  2. Selecteer vanuit welk jaar u wilt kopiëren en naar welk(e) jaar(en) u wilt kopiëren
  3. Definieer welke feestdagen u wilt kopiëren (eventuele conflicten worden in het rood gemarkeerd);
  4. En dan, met nog één klik, zijn ze er, als bij toverslag!

Er zal nog steeds wat werk nodig zijn om feestdagen jaar na jaar te onderhouden, bijvoorbeeld wanneer een feestdag op afwijkende dagen valt. Maar nu hoeft u niet elk jaar opnieuw te beginnen met het instellen van uw Feestdag, en kunt u zich in plaats daarvan concentreren op het onderhouden en optimaliseren van uw feestdagen voor uw opzet!

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bugfixes

• Een probleem opgelost in het Basisrooster dat waarschuwingen gaf voor conflicterende dagen ondanks dat er geen regels waren die deze dagen specificeerden.
  • Een probleem opgelost in het Basisrooster dat ervoor zorgde dat de waarschuwing "Uitrol mislukt" werd weergegeven bij het proberen uit te rollen van een dienst voor een specifieke datum.
  • Een probleem opgelost in het Planning notificatiepaneel dat het onmogelijk maakte om een dienst opnieuw toe te wijzen aan beëindigde werknemers, zelfs als de dienst was gepland vóór de laatste dag van de werknemer.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
Interactieve tutorials

Frontline Portal Versie 0175

Releasedatum 13 december 2023

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bugfixes

• Geen in deze release.

Nieuwe inhoud voor Frontline Portal HelpDocs

HelpDocs artikelen
Interactieve tutorials

SOAP API / Webservice updates

wsdlUpdateAgreementsV2 - Bijwerken van eenheidslogica voor overeenkomsten

Bij het maken of bijwerken van een overeenkomst voor een werknemer via het wsdlUpdateAgreementsV2 API-verzoek, is het gedrag van de apiKey bijgewerkt om overeen te komen met het gedrag van wsdlUpdateEmployees.

Voorheen was het verwachte gedrag om de eenheid niet bij te werken bij het bijwerken van bestaande overeenkomsten met behulp van wsdlUpdateAgreementsV2.

Nu - bij het bijwerken van bestaande overeenkomsten met behulp van wsdlUpdateAgreementsV2 wordt de overeenkomst automatisch verplaatst naar de eenheid die is opgegeven in de parameter apiKey.

Om meer te lezen over het beheren van werknemersovereenkomsten en de laatste wijzigingen die specifiek zijn voor de parameter apiKey, kunt u hier meer informatie vinden.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service documentatie te bekijken. U kunt nog meer web services info vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we ons klanten- en gebruikersbestand uitbreiden, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen zullen programmatisch worden afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen stellen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff herhaalmechanisme te implementeren om de limiet te hanteren. Let op: de limiet geldt alleen voor SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren, zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg er alstublieft voor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.