Werken met feestdagen

Updated by Daniel Sjögren

Wanneer u werkt met feestdagen, zijn er verschillende manieren om deze te configureren en alles in te stellen voor uw organisatie.

Uiteindelijk komt het erop neer wat het beste werkt voor u, maar hieronder staat een aanbevolen stroom die u kunt gebruiken. U kunt ook alleen de beste stukken gebruiken die voor u werken. In ieder geval wilden we het onderdeel voor onderdeel uiteenzetten om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden.

1. Feestdagen importeren

Bij het toevoegen van feestdagen heeft u de optie om deze handmatig of te importeren een lijst met feestdagen gebaseerd op uw tijdsbestek, taal en regio.

Ongeacht hoe u deze toevoegt, let op dat de informatie beperkt is. U heeft de naam en datum bij aanmaak inbegrepen, maar daarna moet u de feestdagen handmatig configureren om aan de behoeften van uw unieke opstelling te voldoen.

Kortom - om een ​​feestdag handmatig toe te voegen, klikt u op de grote knop Nieuw toevoegen en stelt u deze in zoals u wilt.

Om feestdagen te importeren, klikt u op Nieuw toevoegen> Importeren van API waar u de resultaten kunt filteren op basis van het land, de taal en het tijdsbestek, jaar en taal. Selecteer vervolgens welke feestdagen u wilt importeren met behulp van de selectievakjes aan de linkerkant, en voila! U heeft een volledige lijst met feestdagen, met alle standaardconfiguraties op hun plaats.
Lees meer over hoe u feestdagen kunt importeren hier.

2. Feestdagen configureren

Bij het toevoegen of bewerken van een feestdagconfiguratie, met behulp van feestdag configuratie, kunt u de regels rond elk van deze feestdagen op een zeer gedetailleerd niveau definiëren om aan de verschillende behoeften van verschillende bedrijven, landen of individuen te voldoen.

Deze configuratie bestaat uit vijf afzonderlijke subpanelen die samen de regels voor elke feestdag kunnen creëren.

• Het subpaneel Algemene informatie
  • Het subpaneel Onsociale tijd
  • Het subpaneel Overwerk
  • Het subpaneel Dagregel
  • Het subpaneel Dienstregels
Elk subpaneel wordt in detail uitgebroken, configuratie per configuratie hier.

3. Deel configuraties over (wereldwijde) feestdagen

Er zijn vaak gevallen waarin er veel overlap is tussen de verschillende feestdagen. Het zou gek zijn om elke configuratie handmatig te configureren Voor elke feestdag voor elk jaar.

In plaats daarvan laten we zeggen dat nadat u handmatig een enkele feestdag heeft geconfigureerd en getest (in Stap 2), u een werkende versie van een feestdag heeft. Met behulp van Acties > Delen naar Feestdagen kunt u eenvoudig de configuraties van één feestdag overnemen en deze magisch delen met de andere feestdagen binnen hetzelfde jaar.

Daarna kunt u aanpassingen maken waar nodig, bijvoorbeeld als er één of twee "Speciale regels" zijn voor Pasen, in plaats van handmatig alle "standaardgegevens" toe te voegen aan elke feestdag.

Lees meer over het delen van configuraties tussen feestdagen hier.

4. Deel feestdagen (met configuraties) over jaren heen

Dit is momenteel in ontwikkeling, meer details volgen binnenkort!

5. Beheer van feestdagen in overeenkomstsjablonen

Zoals u wellicht weet, gaan stappen 1 - 4 hierboven allemaal over het beheren van globale feestdagen.

Echter, in uw overeenkomstsjablonen kunt u ook aangepaste feestdagen toevoegen, waarbij voor werknemers die aan dat specifieke overeenkomstsjabloon zijn toegewezen, die feestdagen de globale feestdagen overschrijven. Dit stelt u in staat om aangepaste regels voor feestdagen te maken voor geselecteerde werknemers.

Bij het configureren van feestdagen in overeenkomstsjablonen:

1. Standaard worden de wereldwijde feestdagen gebruikt voor een feestdag.
  2. Als u aangepaste feestdagen wilt gebruiken, kunt u deze handmatig toevoegen of feestdagen ophalen uit een ander overeenkomstsjabloon.
  3. Dit vereist nog steeds enige handmatige werkzaamheden bij het instellen van de feestdagen in het overeenkomstsjabloon, maar eenmaal ingesteld, kunt u feestdagen eenvoudig delen/kopiëren tussen overeenkomstsjablonen.
Lees meer over het beheren van feestdagen in overeenkomstsjablonen hier.

Gebruiksscenario's

Als accountmanager met schrijftoegang:

• Ik kan alle gedefinieerde feestdagen voor de account bekijken.
  • Ik kan alle bestaande feestdagen bewerken of verwijderen.
  • Ik kan nieuwe feestdagen toevoegen.
  • Ik kan automatisch feestdagen (naam en datum) ophalen die specifiek zijn voor het land van mijn account.

Als accountmanager met leestoegang:

• Ik kan alle gedefinieerde feestdagen + instellingen voor de account bekijken.
  • Ik kan feestdagen toevoegen, bewerken of verwijderen.
Klik hier om meer te lezen over hoe u feestdagen kunt gebruiken in overeenkomstsjablonen.