Hoe te werken met salaris aan taken

Updated by Leigh Hutchens

Taken in Quinyx kunnen worden beschouwd als subdiensten. Met andere woorden, ze beschrijven de activiteit van de cessionaris tijdens een deel van een dienst. U kunt een taak definiëren voor een ploegtype of handmatig voor een ploeg. Taken werken als ploegendiensten in de zin dat ze zijn opgebouwd uit ploegendiensten.

Taak : Informatie om een bepaalde taak uit te voeren tijdens een normale dienst.

Salaris op taak : Aan de taak gewerkte tijd kan bijvoorbeeld:

• Genereer andere regels voor het type salaris.
  • Ingeschreven zijn op een andere kostenplaats en/of project.
  • Gebruik een andere instelling onder Geavanceerde instellingen , bijvoorbeeld Tellen als gepland/punch of productieve uren.

Om salaris voor taken te gebruiken, moet u deze functie op accountniveau activeren. Als je een supergebruiker bent, neem dan contact op met het Quinyx-ondersteuningsteam over deze kwestie. Salaris op taken wordt vaak gebruikt voor:

• Wachtdiensten
  • Magazijn/Logistiek
  • Pauzes (als een werknemer onbetaald/betaald moet incasseren)

Salaris op taakgebruiksgevallen

Om dit te laten werken, moeten we de stoot op de taak verdelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zie de onderstaande voorbeelden:

Afwijkingsrapportage

Dit is Helena. Ze is een softwareontwikkelaar en houdt zich bezig met afwijkingsrapportage. Soms moet Helena een bepaalde taak uitvoeren die een specifiek salarisresultaat zou moeten opleveren. De taak zal worden toegevoegd nadat de moederploeg is voltooid.

U kunt salaris op taak zo configureren dat het gewenste resultaat is:

• De tijd die aan taken wordt besteed, zou een andere salarisoutput en een andere kostenplaats moeten genereren.
  • Medewerkers zijn ingesteld op afwijkingsrapportage.

Om dit in te stellen op een overeenkomstsjabloon, klikt u op Accountinstellingen > Overeenkomstsjabloon > Tijd en vinkt u het volgende aan:

• De bestaande stoot van de splitploeg bij het toevoegen van taken
  • Salarissen op taak genereren
Houd er rekening mee dat deze instellingen alleen werken als de taken worden toegevoegd nadat de moederploeg is voltooid. Als je de taken vooraf wilt toevoegen en de medewerker staat op afwijkingsrapportage, dan zijn er nog enkele andere instellingen die je moet configureren. Neem contact op met uw Quinyx-ondersteuningscontact voor meer informatie. U kunt hier meer informatie lezen over hoe u hulp kunt krijgen .

Pons in/uit

Dit is Michaël. Michael werkt in een magazijn en heeft elke dag meerdere taken met verschillende kostenplaatsen:

Michael slaat in als hij op zijn werk aankomt en weer uit als hij klaar is met zijn dienst. We willen dat de punch elke dag wordt verdeeld over de verschillende taken. Bijvoorbeeld:

Totale dienstduur: 08:00 - 17:00

• Taak 1 - Kostenplaats 1: Inpakken: 10:00 - 12:00'
  • Taak 2 - Kostenplaats 2: Retouren verwerken: 14:00 - 15:30
  • Taak 3 - Kostenplaats 3: Schoonmaak: 16:00 - 16:30

U kunt salaris op taak zo configureren dat het gewenste resultaat is:

• De tijd die aan een taak wordt besteed, zou een andere kostenplaats moeten genereren (kan ook worden gebruikt om andere regels voor het salaristype te krijgen).
  • Werknemers slaan alleen in en uit tijdens de moederploeg.

Om dit in een overeenkomstsjabloon in te stellen, klikt u op Accountinstellingen > Overeenkomstsjabloon > Tijd en vinkt u het volgende aan:

• De bestaande stoot van de splitploeg bij het toevoegen van taken
  • Salarissen op taak genereren

en vink onder Overeenkomstsjabloon > Mobiele punchflow het volgende aan:

• Splitsen op taak
Lees hier meer over het instellen van taken.

Pons op de taak

Dit is Hassan. Hassan is arts en heeft soms wachtdiensten.

U kunt salaris op taak zo configureren dat het gewenste resultaat is:

• De tijd besteed aan taken zou een andere salarisoutput en kostenplaats moeten genereren.
  • Werknemers kunnen geplande en/of ongeplande taken uit de wereld helpen.

Om dit in een overeenkomstsjabloon in te stellen, klikt u op Accountinstellingen > Overeenkomstsjabloon > Tijd en vinkt u het volgende aan:

• Ponsen op taken toestaan
  • Dienst splitsen bij taaktoevoeging
  • Salarissen op taak genereren

en vink onder Overeenkomstsjablonen > Mobiele punchflow het volgende aan:

• Ponsen op taken toestaan

en onder Accountinstellingen > Ploegen > Ploeg :

• Verkrijgbaar in Webpunch

Pons op de geplande taak in Webpunch

Om de geplande taak in Webpunch uit te voeren:

• Inloggen op Webpunch
  • Druk op Selecteer uw dienst
  • Selecteer de dienst
  • inslaan

Pons op de ongeplande taak in Webpunch

Een ongeplande taak uitvoeren in Webpunch:

• Inloggen op Webpunch
  • Druk op Ongeplande punch
  • Selecteer de dienst
  • inslaan

Pons op geplande taak / Mobiele app

Een geplande taak uitvoeren in de mobiele app:

• Druk op Punch in
  • Druk op de naam van de taak
  • Druk op Punch in

Pons op ongeplande taak / Mobiele app

Momenteel kunt u niet op een ongeplande taak slaan, u kunt echter op twee verschillende manieren tijd voor een taak registreren.

Optie 1
  1. Zorg ervoor dat toegangsrechten taak toevoegen/bewerken inschakelen.
  2. Druk op Schema.
  3. Druk op de shift (in het verleden).
  4. Druk op Taak toevoegen.
  5. Voeg de taak toe.
  6. De punch wordt gesplitst.
Optie 2
  1. Druk op Attest.
  2. Druk op de punch (vroeger).
  3. Schrijf een reactie.
  4. De manager voegt de taak toe.
  5. De punch wordt gesplitst.
Lees hier meer over werken met salaris op taak en hier salaris op taak genereren.