Versie 0117

Releasedatum 22 september 2021

Nieuwe functionaliteit

Schema en basisschema

Verbeterde validatie - Max. geplande uren per week overschreden

In deze release hebben we de validatieregel ' Maximum geplande uren per week overschreden' verbeterd. De waarschuwing verschijnt vanaf nu alleen bij ploegen/taak waarbij de nominale uurlimiet wordt overschreden en bij alle volgende ploegen in diezelfde roosterperiode.

Klik hier voor meer informatie over validaties van het basisschema.

Opmerkingen over taken

U kunt nu opmerkingen toevoegen en bewerken wanneer u een taak aan een dienst toewijst.

Een opmerking toevoegen aan een taak

Wanneer u een taak selecteert in de vervolgkeuzelijst voor een dienst, ziet u een opmerkingenvak:

Typ opmerkingen die u aan de taak wilt toevoegen:

Wanneer u opslaat, wordt de opmerking over de taak opgeslagen en zichtbaar voor de werknemer in zijn planning.

Een opmerking bij een taak bewerken

Klik op de dienst die u wilt bewerken en open het geavanceerde detailvenster. Merk op dat de opmerking zichtbaar zal zijn onder de begin- en eindtijd van de taak:

Vouw de taak uit en je ziet het opmerkingenveld. Wijzig de opmerking en sla de dienst op om de nieuwe opmerking op te slaan:

Overgenomen opmerkingen over taak

Als het ploegtype dat u gebruikt bij het selecteren van een taak al een opmerking heeft gedefinieerd, dan wordt die opmerking overgenomen en zichtbaar in het opmerkingenvak wanneer u deze selecteert:

Deze functie is beschikbaar in zowel Schema als Basisschema. De opmerkingen die u aan de taken toevoegt, zijn zichtbaar voor de medewerkers wanneer ze hun planningen bekijken.
Slimme lijstverbeteringen

Met deze release hebben we verbeteringen aangebracht, zodat de slimme lijst ook vaardigheden op taken controleert bij het voorstellen van welke medewerker het beste bij een dienst past.

Voorbeeld

In het onderstaande voorbeeld wijzen we een persoon toe aan een ploeg met een taak. De dienst vereist Vaardigheid 1 en de taak vereist Vaardigheid 2:

• Elin Olsson heeft beide vaardigheden, dus zij wordt beschouwd als de beste match.
  • Andreas Olsson heeft vaardigheid 1 (vereist voor de dienst) maar mist vaardigheid 2 (vereist voor de taak), dus hij wordt beschouwd als de op één na beste match.
  • Björn Gustafsson mist beide vaardigheden, dus hij wordt beschouwd als de derde beste partij.
Overuren

Met deze release hebben we ondersteuning toegevoegd voor het beheren van configuraties voor overuren.

Overuren toevoegen, bewerken en verwijderen

In Accountinstellingen > Overurenperioden > Niet-sociale tijdsperioden kun je verschillende overuren volledig configureren:

Voor meer informatie over het werken met overuren, lees hier meer.
Eenheidsgroepen

We hebben ook ondersteuning toegevoegd voor unitgroepen en unitgroepleden.

Onder Accountinstellingen > Toegangsrechten > Unitgroepen kunt u verschillende units groeperen om de bijbehorende configuraties beter samen toe te wijzen en te beheren:

Voor meer informatie over het werken met unit groepen, kunt u alle details vinden hier .

Updates en prestatieverbeteringen

• Gewijzigd gedrag van berekende variabelenoverzichten: ze worden nu zowel op samenvattingsniveau als op het individuele gegevenspuntniveau berekend in het tabblad Prognose.
  • Het is nu mogelijk om statutaire of niet-wettelijke saldi bij te werken bij het toevoegen van een handmatige Time Tracker-transactie en de Time Tracker is gedefinieerd als "eerst verlopen"

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat geen resultaten opleverde bij het zoeken naar een standaardvariabele bij het configureren van een berekende variabele.
  • Een Webpunch-probleem opgelost waarbij het niet mogelijk was het verkeerde badgenummer met verborgen numpad te repareren of opnieuw in te stellen als een gebruiker eerst een onjuist badgenummer had ingevoerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de regels voor het salaristype voor een dienst verdwenen toen de afwezigheid werd gecreëerd in Webpunch.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de manager die een verlofverzoek goedkeurde, niet werd geregistreerd.
  • Een attestprobleem opgelost in het ponsdetailpaneel waardoor een werknemer kon ponsen, zelfs als dat niet was geconfigureerd en hiërarchische goedkeuring was uitgeschakeld.
  • Er is een probleem opgelost waarbij inactieve gebruikers-ID niet werd weergegeven in het afwezigheidsrapport.
  • Een probleem opgelost waardoor een inactieve werknemer niet werd weergegeven in het afwezigheidsrapport.
  • Een probleem met het rapport 'Punto-uren' opgelost waardoor secties niet werden weergegeven
  • Er is een probleem opgelost waardoor sectie niet als optie werd weergegeven bij het maken van het rapport Geperste uren, zelfs als er ploegen aan de sectie waren gekoppeld.
  • Er is een probleem opgelost dat bij het kopiëren van meerdere diensten naar een andere werknemer die in die periode afwezig was of bestaande diensten had, slechts één actie werd toegestaan bij het goedkeuren van waarschuwingen.
  • Een probleem met een ploegenwissel opgelost waarbij de waarschuwing "De nominale uren van de werknemer voor de roosterperiode zijn overschreden" wanneer het eindresultaat de nominale uren niet overschreed.
  • Er is een probleem opgelost waarbij geen tijdwaarschuwing werd gegeven voor het salaristype Extra vrije tijd, hoewel de waarschuwing was geconfigureerd in de accountinstellingen.
  • Een probleem met het filteren van geperforeerde uren opgelost dat geen rapport opleverde wanneer op een specifieke werknemer werd gefilterd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het zoeken naar een standaardvariabele niet werkte bij het zoeken in het paneel 'berekende variabele toevoegen'.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Wij willen uw hulp! Vul een korte enquête in over de talen waarin we onze release-opmerkingen aanbieden.

REST API / webservice-updates

Een GET-aanroep toegevoegd voor berekende variabelen: Merk op dat deze eerste versie het ophalen van berekende variabelen die standaardvariabelen bevatten niet ondersteunt. Dit wordt in een toekomstige versie ondersteund.

• GET/berekende-variabelen/{extCalculatedVarId}

SOAP API / webservice-updates

Geen op dit moment.

Eindpunten worden afgeschaft en verwijderd

Op dit moment niets gepland.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand uit te breiden, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en dat betekent dat we een limiet voor gelijktijdige oproepen per klant tot 10 zullen afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en het wordt aanbevolen om een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.