Versie 0091

Updated by Leigh Hutchens

Realeasedatum 23 september 2020

Vergeet niet dat er nu mobiele toegangsrechten beschikbaar zijn in Neo. Lees meer over hoe je het voor uw organisatie aan de praat krijgt hier!

Nieuwe functionaliteit

Directe toegang tot release notes en help documentatie via Lighthouse

Je kunt nu zowel de release notes als de help documentatie direct in Neo bekijken via een nieuwe knop rechtsonder. Als je op deze knop klikt, wordt een venster geopend met links naar de beschikbare documentatie categorieën. Je kunt ook zoeken naar documentatie in het zoekveld onderaan. Als de Lighthouse-knop je ooit in de weg staat, kun je gewoon op de kleine "X"-knop boven de Lighthouse-knop klikken, en het zal verborgen blijven tot de volgende keer dat je Neo opnieuw laadt.

Personen

Bijlagen

Met deze release introduceren we het tweede deel van Attachments in de details van de mensen. Je kunt nu bijlagen uploaden!

Upload bijlagen

Wanneer je naar het einde van het zijpaneel met de details van de personen scrollt, ziet je nu een plusteken wanneer je de sectie met de bijlagen uitbreidt:

Klik op het plusteken en er verschijnt een nieuwe pop-up:

• Klik op selecteer bestand om een bestand te kiezen dat je wilt uploaden (max 20MB).
  • Geef het bestand een naam (optioneel en maximaal 50 tekens).
  • Schrijf een commentaar voor het bestand (optioneel en maximaal 150 tekens).
  • Klik op opslaan en het bestand wordt geüpload naar de gegevens van de mensen.

Als je ervoor kiest om het bestand geen naam te geven, geven we de eigenlijke bestandsnaam in de lijst weer:

Om bijlagen te uploaden, heb je schrijftoegang nodig op de bijlagen.

Schema en basistijdschema

Nieuwe variabelen

Vanaf deze release hebben we een aantal nieuwe variabelen toegevoegd voor de planning en de basisplanning.

Meer informatie over standaardvariabelen in Bijlage hier en in het schema van de basis Hier.

Naam

Definitie

Geplande uren excl. afwezigheid

Geplande uren met of zonder pauzes met uitzondering van de geplande uren van afwezigheid.

Werktijden excl. afwezigheid

Werktijden met uitzondering van de geplande uren van afwezigheid.

Verwachte salariskosten (werkdag)

Verwachte salariskosten op basis van de werkelijke personeelskosten tot aan de dag van de werkdag plus de geplande personeelskosten vanaf de dag van de werkdag tot aan het einde van de geselecteerde periode.

Geplande loonkosten incl. afwezigheid

Geplande loonkosten berekend op basis van niet-toegewezen en toegewezen ploegen, incl. afwezigheid tot het einde van de geselecteerde periode.

Geplande loonkosten excl. afwezigheid

Geplande loonkosten berekend op basis van niet-toegewezen en toegewezen diensten excl. afwezigheid tot het einde van de geselecteerde periode.

Hernoemde variabelen

Naarmate we meer variabelen toevoegen, hebben we een aantal van de bestaande variabelen hernoemd om het verschil tussen de variabelen duidelijk te maken:

Huidige naam

Nieuwe naam

Geplande uren

Geplande uren incl. afwezigheid

Werktijden

Werktijden incl. afwezigheid

Re-roll out logica en goedgekeurde klokacties

We hebben nu een validatie toegevoegd die plaatsvindt wanneer je een basisplanning ; als je een basisplanning opnieuw uitrolt over een periode waar een goedgekeurde klokactie is toegevoegd sinds de laatste uitrol, ontvangt je een waarschuwing die luidt "Tijd klokactie voor deze verschuiving is goedgekeurd". Op dit moment zijn de "Unassign" en de "Don't roll"... uit" opties beschikbaar.

Belangrijk is  dat de unassign optie de shift en de klokactie zal verwijderen. We streven ernaar om dit gedrag te verbeteren in een komende release.

Tijd vermenigvuldigingsfactor voor de planning

Vanaf deze release voegen we ondersteuning toe in Schedule voor de schema-tijd vermenigvuldigingsfactor die is gedefinieerd op UT-salaristypes in Accountinstellingen > Templates > Salariskosten > Schedule-tijdvermenigvuldiging.

Belangrijk is  dat het al dan niet vermenigvuldigen van een UT-salaristype op elk UT-salaristype is geconfigureerd.

De tijd vermenigvuldiging van de planning is in principe een ondersteuning voor wanneer je als manager met een bepaalde werknemer hebt afgesproken dat zij afzien van de UT-compensatie in ruil voor het werken met minder uren in totaal. Hoeveel minder hangt af van de factor die je hebt ingevoerd.

De factor heeft invloed op de geplande uren in de tewerkstellings-KPI's, zowel door de avatar van de werknemer als de uitgebreide die worden weergegeven wanneer je op de chevron links van de avatar klikt. De enige keer dat de factor niet "werkt" is wanneer je het betreffende UT-salaristype handmatig is toegevoegt in de Tijdkaart of Schedule type overzicht. De factor begint te werken wanneer het betreffende UT-salaristype wordt gegenereerd als gevolg van een van de volgende zaken:

• Een UT-periode gedefinieerd op basis van overeenkomst, overeenkomstsjabloon of accountinstellingen (dit laatste wordt momenteel gedaan in Classic).
  • Een UT-regel in Tijd
  • Een regel voor het type salaris, of het nu handmatig aan de dienst wordt toegevoegd of wordt opgeslagen in het type dienst.
  • Een feestdagregeling.

De formule van hoe de factor van invloed is op de KPI's van de werknemer is UT-uren * tijdsvermenigvuldigingsfactor bij het genereren van het type salaris zonder een verschuiving. Als het wordt gegenereerd als onderdeel van een dienst, is de formule (UT-uren * schema tijd vermenigvuldiging factor) + duur van de dienst

Voorbeeld: Anna heeft een maandsalaris en is ingepland voor een dienst van 13 tot 21 uur, geen pauze. De dienst in kwestie heeft een salaristype regel die 1 uur UT-1 extra compensatie genereert en het salaristype is ingesteld om met 2,0 te vermenigvuldigen. Dit resulteert in een toename van de geplande uren van Anna met 10 uur ((2*1)+8). Echter, in de veronderstelling dat de dienst een bijpassende klokactie heeft, zal het salarisgegevensrapport en de tijdkaart 8 uur maandsalaris en 1 uur UT-1 extra compensatie weergeven.

De factor begint te werken, ongeacht of de hierboven beschreven generatie op een datum in het verleden of in de toekomst plaatsvindt. De factor beschouwt de "Telling als geplande uren", de "Telling als geplande uren" checkbox op de dienst, en ook de UT-drempel in het onderdeel "Regels voor de uren" van de overeenkomst en het sjabloon van de overeenkomst.

Merk op dat de werknemer in kwestie het relevante UT-salaristype moet laten aanvinken in het relevante overeenkomstsjabloon voor de factor om in te trappen.

De variabele "Geplande uren" wordt niet beïnvloed door deze factor, aangezien de factor de naleving van de overeenkomst aangeeft, maar geen invloed heeft op het personeelsbestand - de eerste wordt gevolgd door de KPI's van de werknemers, terwijl de tweede wordt gevolgd door de variabele "Statistieken". De verwachte personeelskosten en de werkelijke personeelskostenvariabelen worden ook niet beïnvloed.

De ondersteuning van de rooster tijdsvermenigvuldiging heeft alleen invloed op de KPI's van de werknemer in Quinyx, niet op de kostenberekeningen. Om de salarisstrook van een bepaalde medewerker correct te laten zijn, moeten de relevante aanpassingen/conversies in het salarissysteem van uw organisatie worden doorgevoerd.

Ondersteuning voor deze factor in de basis planningis gepland voor een aankomende release.

Eenmalige actie bij afwezigheidsverschuiving

Vanaf deze release zijn we begonnen met het implementeren van ondersteuning voor het nemen van actie op individuele verschuivingen bij het toevoegen van een afwezigheid. We ondersteunen nu opties om te verwijderen, niet toe te wijzen en opnieuw toe te wijzen. De optie ‘behouden’ die we ondersteunen in Classic wordt binnenkort ook toegevoegd in Neo als parttime afwezigheid op individuele diensten.

Hoe werkt het:

1. Voeg een afwezigheid toe voor een werknemer die gepland is om te werken.
  2. Beslis wat je wilt doen met de diensten: 1) verwijderen, 2) niet toewijzen of 3) opnieuw toewijzen (de standaardactie wordt nog steeds opgepikt uit de tabellen > Typen Absenties in Classic).

Merk op dat het nog steeds mogelijk is om een bulkactie te doen, d.w.z. om dezelfde actie te kiezen op alle diensten in één keer.

Optimalisatie

Voor de gebruikers van de Forecast-module moeten de bovenstaande wijzigingen met betrekking tot de namen van de variabelen en de definities worden opgemerkt.

Updates en prestatieverbeteringen

We hebben verbeteringen aangebracht in het bewerken van de salaris- en werkgelegenheidscijfers in Personen-details, zodat het nu mogelijk is om het eerste gecreëerde salaris- en werkgelegenheidscijfer te bewerken.

Taalondersteuning

Neo is nu ook beschikbaar in het Pools.

Bugfixes

• Oplossing voor problemen met de beschikbaarheid van werknemers die verkeerd worden weergegeven in het basisschema en de planning.
  • Het Dagelijks schema rapport geeft nu zowel de toegewezen als de niet-toegewezen diensten correct weer.
  • Oplossing van een probleem dat leidt tot overlapping tussen planningsperiodes; het einde van een planningsperiode en het begin van een nieuwe is niet meer op dezelfde dag.
  • Probleem met Time Tracker transactie laden opgelost.
  • Oplossing voor een probleem met de decimale invoer van een Time Tracker.
  • Als een werknemer een klokactie heeft goedgekeurd, kan deze niet snel worden verwijderd uit de Schemaweergave.
  • Het is nu niet meer mogelijk om een afwezigheid voor de startdatum van een werknemer toe te voegen.

API / Web service updates

Zie Classic versie 384 release notes voor meer informatie over API- en webservices-updates.

VERWIJDEREN / Feitelijke gegevens

We hebben een eindpunt toegevoegd voor het verwijderen van de feitelijke gegevens die naar de invoergegevens worden verzonden. De term 'werkelijk' zal ook overeenkomen met de gegevens die binnen de Neo-gebruikersinterface kunnen worden geselecteerd. Deze wijziging zal resulteren in het verwijderen van DELETE /raw-data.

GET/actuele gegevens

We hebben een eindpunt toegevoegd voor het verkrijgen van werkelijke gegevens uit invoergegevens. De term 'werkelijk' komt ook overeen met de selecteerbare gegevens in de Neo-gebruikersinterface. Deze wijziging zal resulteren in de depreciatie van GET /raw-data.