Statische regels

Updated by Leigh Hutchens

Statische regels is een optie bij het maken van een personeelsgids of "optimale personeelsbezetting" binnen Quinyx. Statische regels worden per eenheid geconfigureerd en worden toegepast, ongeacht of dynamische regels van kracht zijn of prognosegegevens bestaan

Om statische regels te kunnen configureren, moet de Module Prognose voor uw organisatie zijn geactiveerd en moet u toegang hebben tot Groepsinstellingen en roltoegang tot Prognose
  • Vanuit groepsinstellingen
  • Ga naar Prognose > Statische regels
  • Klik op Toevoegen

Starttijd

Kies op welke starttijd van de dag de regel moet worden toegepast. Voor een volledige dag voegt u 00:00 toe als starttijd en 23:59 als eindtijd.

Eindtijd

Verbonden met bovenstaande instelling. Kies op welke eindtijd van de dag de regel moet worden toegepast. Voor een volledige dag voegt u 00:00 toe als starttijd en 23:59 als eindtijd.

Doordeweekse dagen

Kies op welke weekdagen deze regel moet gelden. U kunt meerdere weekdagen selecteren, maar ook enkele, afhankelijk van of uw regels verschillende instellingen voor verschillende dagen van de week vereisen.

Herhaalt elke

Kies hoe vaak dit moet worden herhaald. 1 = elke week, 2 = om de week, enz.

Startdatum

Selecteer een vanaf-datum met betrekking tot vanaf wanneer deze regel moet worden toegepast.

Einddatum

Selecteer een datum met betrekking tot wanneer deze regel moet worden toegepast tot.

Shift-type

Kies welke ploegtypen u aan de regel wilt koppelen. Bijvoorbeeld, wat is de behoefte met betrekking tot diensten die verband houden met de regel. Om functionaliteit zoals planningsoptimalisatie te kunnen gebruiken, is het belangrijk om deze correct in te stellen.

U mag slechts één ploegtype toevoegen per regel die u aanmaakt.

API's voor statische regels

API's zijn ook beschikbaar voor dynamische regelconfiguratie:

• GET /static-regels - Geeft statische regels weer
  • POST /static-rules - Maak een nieuwe statische regel.
  • PUT /static-rules - Werkt een statische regel bij.
  • DELTE /static-rules/{externalStaticRuleId} Verwijdert een statische regel.

Meer informatie is te vinden via deze links: