Versie 0170

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 5 oktober 2023

Versie 0170, die oorspronkelijk gepland stond voor 4e oktober, is uitgesteld om extra kwaliteitsborging mogelijk te maken. De nieuwe geschatte releasedatum is 5e oktober 2023.

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopt overzicht?

Quinyx web app Versie 0170

Nieuwe functionaliteit

• Onder Geavanceerde instellingen > Accountinstellingen > Verlopen werknemers verwijderen hebben we een nieuwe configuratie toegevoegd, die kan worden gebruikt wanneer u een regel wilt instellen om automatisch verlopen werknemers te verwijderen na een configureerbaar aantal dagen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Nieuwe optimale personeelbezetting variabele > Slechts één diensttype. We hebben een kleine verbetering doorgevoerd om technische prestaties en onderhoudsredenen. Vanaf nu kunt u alleen een één-op-één relatie hebben tussen de diensttypes en de geconfigureerde optimale personeelbezetting. Dit betekent dat één enkel diensttype alleen verbonden kan worden met één optimale personeelbezetting variabele, en vice versa.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

Belangrijke informatie

• Sinds begin september hebben we een bijgewerkt formulier voor ondersteuningsaanvragen in het Support Portal geleverd.
  • De functionaliteit Roostervoorkeur wordt stopgezet in december 2023. Lees hieronder meer informatie hierover.

Frontline Portal Versie 0170

Nieuwe functionaliteit

We hebben veel nieuwe Distributie functionaliteit!

• Filter en zoek naar opgeslagen doelgroepen
    • We hebben zoekopties toegevoegd op de Beheerpagina voor Opgeslagen Doelgroepen, evenals het toevoegen van groeps-/roltypen bij het gebruik van de filter.
  • Groeps-/roltype opties toevoegen voor opgeslagen doelgroepen
    • Vanaf nu, als u een distributeur van middelen bent, heeft u de mogelijkheid om groeps-/roltype opties toe te voegen voor uw opgeslagen doelgroepen.
  • Aangemaakt door mij filteren op lijsten met opgeslagen doelgroepen
    • We hebben de optie toegevoegd om te filteren op de lijsten die u heeft aangemaakt door een selectievakje toe te voegen, vergelijkbaar met dat wat wordt gebruikt bij het uploaden van uw eigen bestanden.
  • Zoeken op groeps-/roltype
    • Bij het toevoegen van groeps-/roltypen aan uw doelgroep na de methode selectie, kunt u de lijst doorzoeken wanneer u wilt selecteren welke groepen of roltypen u wilt. Dit bespaart tijd wanneer u lange lijsten heeft en precies weet waar u naar op zoek bent.

Bug fixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

SOAP API / Webservice updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Bijgewerkt formulier voor gevallen in het Support Portal!

Geweldig nieuws, op basis van uw feedback hebben we verbeteringen aangebracht in het indienen van een zaak bij ons Support Team! U meldt uw zaken nu via een bijgewerkte versie van het zaaksjabloon!

• Ervaar een aangepaste stroom die u begeleidt met relevante vragen op basis van uw specifieke verzoek.
  • Zorg ervoor dat alle vereiste informatie is opgenomen in uw initiële verzoek.
  • Zeg vaarwel tegen het heen en weer vragen om meer details.
  • Geniet van een gestroomlijnd proces dat de oplostijd versnelt.

Door alle noodzakelijke informatie vooraf te verstrekken, kan ons ondersteuningsteam direct aan de slag met het oplossen van uw case zonder enige vertraging.

Lees meer over de bijgewerkte case templates hier.

Einde van de levensduur van de Roostervoorkeur functionaliteit in december 2023

Onze oude functionaliteit, Roostervoorkeur, zal eind december 2023 worden stopgezet. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheid functionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer use cases dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheid item in een dienst in de planning view van de Quinyx web app. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiel en Personeelsportal rechten in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctie in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx-webapp Versie 0170

Releasedatum 5e oktober 2023

Nieuwe functionaliteit

Geavanceerde instellingen > Verwijdering van verlopen werknemers

Onder Geavanceerde instellingen > Globale accountinstellingen > Verwijdering van verlopen werknemers hebben we een nieuwe configuratie toegevoegd, die kan worden gebruikt wanneer u een regel wilt instellen om automatisch verlopen werknemers te verwijderen na een configureerbaar aantal dagen.

Bijvoorbeeld, of het nu is vanwege een beveiligingsprotocol of gewoon om handmatige opruiming van uw systeem te minimaliseren, kunt u een regel instellen zoals: "Na 182 dagen alle verlopen werknemers permanent uit het systeem verwijderen."

Standaard is deze regel uitgeschakeld en zal het systeem verlopen werknemers voor altijd opslaan (tenzij u ze handmatig verwijdert).

Updates en prestatieverbeteringen

Nieuwe variabele voor optimale personeelbezetting > Slechts één diensttype

Voor de nieuwe variabelen voor optimale personeelbezetting (en arbeidsnormen) die vorige sprint zijn uitgebracht, hebben we een kleine verbetering doorgevoerd om technische prestaties en onderhoudsredenen.

Vanaf nu kunt u alleen een één-op-één relatie hebben tussen de diensttypes en de geconfigureerde optimale personeelbezetting. Dit betekent dat één enkel diensttype alleen verbonden kan worden met één variabele voor optimale personeelbezetting, en vice versa. Dit zorgt ervoor dat toekomstige visualisatie van optimale personeelbezetting versus geplande personeelsbezetting (die onderdeel zal zijn van een van onze aankomende releases - blijf op de hoogte!) gebaseerd op het diensttype van de optimale personeelbezetting vergelijkbaar en consistent zal zijn.

Bug fixes

• Een probleem opgelost waarbij het opnieuw ophalen van loggegevens na het bewerken van een van de velden in de Aanpassingsweergave in dezelfde sessie veld naar een niet-ondersteunde waarde - zoals een actiedatumreeks langer dan drie maanden - onjuist gegevens zou weergeven van de vorige zoekopdracht naar loggegevens.
  • Een probleem opgelost waardoor het salaristype Gewerkte uren verdween wanneer parttime werd toegevoegd na een salarisrun.
  • Een probleem opgelost waardoor een klokactie werd verwijderd door een integratie nadat die overdracht naar de salarisadministratie was uitgevoerd.

Nieuwe HelpDocs-inhoud

Nieuwe tutorials
Houd de Handleidingen sectie in de gaten. We zullen de komende weken nog meer handleidingen toevoegen!
Nieuwe HelpDocs-artikelen
Nieuwe video's

Frontline Portal Versie 0170

Releasedatum 5e oktober 2023

Nieuwe functionaliteit

In deze release hebben we aardig wat nieuwe distributiefuncties toegevoegd.

Distributie - Beheerpagina Opgeslagen Doelgroep - Filter & Zoeken, Door mij gemaakt

We hebben zoekopties toegevoegd in de Beheerpagina Opgeslagen Doelgroep, evenals groeps-/roltypen toegevoegd bij het gebruik van de filter.

Zoekbalk in de pagina Saved Audience Admin

Groep/roltype filters in de pagina Saved Audience Admin

Door mij gemaakt filter op Saved Audience lijsten

We hebben de optie toegevoegd om te filteren op de lijsten die je hebt gemaakt door een selectievakje toe te voegen, vergelijkbaar met dat gebruikt bij bestanden voor je eigen uploads. Dit is een selectievakje dat, wanneer aangevinkt, de lijst met opgeslagen doelgroepen filtert, zodat alleen degenen worden weergegeven die de huidige gebruiker zelf heeft gemaakt.

Dit geldt voor de lijst met opgeslagen doelgroepen in de Audience Admin (de uitgebreide lijst met opgeslagen doelgroepen), maar geldt ook voor de lijst met opgeslagen doelgroepen die wordt gebruikt in de Audience Splash (wanneer een gebruiker ervoor kiest om Alle opgeslagen doelgroepen te bekijken) en in de methode-selector/Toevoegen-flow (wanneer een gebruiker ervoor kiest om Toe te voegen vanuit opgeslagen doelgroepen).
  1. In de Filterweergave vink je het selectievakje Door mij gemaakt aan en klik je op Toepassen om je eigen opgeslagen doelgroepen te zien.

1. Je ziet nu alleen nog maar opgeslagen doelgroepen die je zelf hebt gemaakt.
Distributie - voeg groep/roltype opties toe voor opgeslagen doelgroepen

Vanaf nu heb je als distributeur van middelen de mogelijkheid om groep/roltype opties toe te voegen voor je opgeslagen doelgroepen.

In de uitgebreide weergave van de pagina Opgeslagen doelgroep, kunt u ofwel de ontvangers van een bestaande opgeslagen doelgroep bewerken en vervolgens Groepstype of Roltype als selectiemethode kiezen, of u kunt dit kiezen bij het maken van een nieuwe opgeslagen doelgroep lijst.

Distributie - Zoeken op groep/roltype

Bij het toevoegen van groep/roltypen aan uw doelgroep na de selectiemethode, kunt u bij het selecteren van de gewenste groep- of roltypen de lijst doorzoeken. Dit bespaart tijd wanneer u lange lijsten heeft en precies weet waar u naar op zoek bent.

Het zoekveld werkt zoals elk ander zoekveld, maar is van toepassing op deze lijsten.

Groepstype

1. In de Doelgroepkiezer klikt u op het pluspictogram om ontvangers aan uw doelgroep toe te voegen en gaat u verder naar de selectiemethode weergave.
  2. In de selectiemethode kiest u Groepstype om ontvangers toe te voegen op basis van groepstype.
  3. Met behulp van het zoekveld in de groepstype-selector kunt u zoeken naar specifieke trefwoorden om de lijst met beschikbare groepstypen voor uw ontvangers te verfijnen.
  4. Als uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, is de lijst leeg.

Roltype

1. In de doelgroepkiezer klikt u op het pluspictogram om ontvangers aan uw doelgroep toe te voegen en gaat u naar de weergave voor selectiemethode.
  2. In de methodekiezer selecteert u Op roltype om ontvangers op roltype toe te voegen.
  3. Met behulp van het zoekveld in de roltypekiezer kunt u zoeken naar specifieke trefwoorden om de lijst met beschikbare roltypen voor uw ontvangers te verfijnen.
  4. Als uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, is de lijst leeg.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat werd veroorzaakt door de migratie naar een nieuwe infrastructuur, waardoor gegevens tijdelijk onzichtbaar werden in bepaalde gevallen.

Nieuwe inhoud voor Frontline Portal HelpDocs

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe documentatie van Quinyx WFM Web Service te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10 U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.