Werken met typen absentiereden

Updated by Daniel Sjögren

Lees meer over het gebruik van absentie-instellingen en typen absentieredenen hier.

Wat zijn typen absentieredenen?

Typen absentieredenen worden gebruikt om te definiëren hoe een absentietype moet worden beschouwd. Als een van de absenties onregelmatige tijd moet bevatten, bijvoorbeeld Ziek-onregelmatige tijd tegelijkertijd, moet dit worden beschouwd als "Ziekte" om Quinyx in staat te stellen het salaristype Ziek-UT te genereren uit de tabellen.

Hoe worden typen absentieredenen gebruikt?

Typen absentieredenen worden gecreëerd om absentietypen te groeperen en, in bepaalde payrollsystemen, te bepalen waar de transactie zal eindigen in het payrollbestand. Voor elk absentietype kunt u specificeren of het salaris (maar niet welk betaaltype) voor de werknemer zal genereren en of het zal worden beschouwd als gewerkte tijd. U kunt ook instellen of het absentietype zal worden beschouwd als ziekte, verlof, vakantie of een ander type verlof.

Configureer typen absentieredenen

U kunt typen absentieredenen vinden onder Accountinstellingen > Absentiebeheer > Absentie-instellingen > Beheer typen absentieredenen.

Als u een bestaand type afwezigheidsreden wilt gebruiken voor een nieuwe afwezigheidstype die u aanmaakt, of een bestaand afwezigheidstype wilt bewerken om een specifiek afwezigheidsredentype te gebruiken, kunt u dat doen.

Beheer afwezigheidsredentypes

Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de pagina Afwezigheidsinstellingen om toegang te krijgen tot het beheer van afwezigheidsredentypes. U ziet een lijst met bestaande afwezigheidsredentypes. Klik op het potloodicoon om te bewerken.

Klik op het + icoon om een nieuw afwezigheidsredentype toe te voegen.

Als wordt alleen de opties Toestemming, Ziekte en Vakantie geboden, maar voor alles wat geen ziekte, toestemming of vakantie is, moet u dit leeg laten en het type Andere.

noemen. Wijzigingen hebben invloed op alle afwezigheidstypes die dit afwezigheidsredentype gebruiken.

Afwezigheidsredentypes moeten worden aangemaakt vóór afwezigheidstypes, omdat u het afwezigheidsredentype aan het afwezigheidstype toevoegt bij het aanmaken/bewerken ervan.

Gebruikersverhalen

Als accountmanager met schrijftoegang tot accountinstellingen:

• Kan ik naar een pagina navigeren waar ik alle bestaande afwezigheidsredentypes kan zien.
  • Ik kan alle bestaande absentieredenen bewerken.
  • Ik kan een nieuwe absentiereden toevoegen.
  • Ik kan een bestaande absentiereden verwijderen.

Als accountmanager met alleen leestoegang tot accountinstellingen:

• Ik kan naar een pagina navigeren waar ik alle bestaande absentieredenen kan zien.
  • Ik kan de "uitgeschakelde" instellingen voor elke individuele absentiereden zien.
  • Ik kan een nieuwe absentiereden toevoegen.
  • Ik kan een bestaande absentiereden bewerken.
  • Ik kan een bestaande absentiereden verwijderen.
Lees meer over het gebruik van API's met betrekking tot absenties. hier.