Verwachtingsoverzicht

Updated 8/2/21 by Leigh Hutchens

Om het tabblad Prognose te kunnen zien, moet de prognosemodule geactiveerd zijn voor uw organisatie en moet u de machtiging 'Prognoseoverzicht' lezen of bewerken voor uw rol hebben.

Het tabblad Prognose biedt een overzicht van uw historische en voorspelde gegevens in zowel grafisch als tabelformaat. U kunt standaardvariabelen, berekende variabelen en invoergegevens zien zolang ze zijn geconfigureerd voor weergave in het prognoseoverzicht. U kunt dit doen onder Accountinstellingen> Statistieken> Variabele-instellingen. Uw rol moet toestemming hebben voor toegang tot accountinstellingen om deze instellingen te wijzigen.

Sie können im Vergleichsmodus auch Daten zwischen Einheiten vergleichen.

U kunt er ook voor kiezen om gegevens tussen eenheden te vergelijken met behulp van de vergelijkingsmodus.

Overzichtsmodus

Overzichtsmodus is de standaardweergave van het prognoseoverzicht. Deze weergave geeft een overzicht van de groep waarbij u momenteel bent aangemeld, het datumbereik dat u wilt weergeven en stelt u in staat om standaardvariabelen, berekende variabelen en invoergegevens in hun weergavegroepen te zien.

De overzichtsmodus wordt standaard geladen wanneer u op het tabblad Prognose klikt, maar u kunt ook terugkeren naar de modus Vergelijken door op Weergave aanpassen te klikken en vervolgens Overzicht te selecteren in de vervolgkeuzelijst Weergeven .

Gegevens bekijken

U kunt gegevens in het prognoseoverzicht bekijken op eenheids- of sectieniveau.

U kunt de variabelen zien die zijn geconfigureerd om te worden weergegeven in het prognoseoverzicht bovenaan de pagina, evenals het datumbereik dat u momenteel bekijkt. Gebruik de pijlen om vooruit of achteruit naar de volgende periode te gaan.

In dit voorbeeld zien we uren (standaardvariabele), verkoop (invoergegevens) en salaris% (berekende variabele).

De momenteel geselecteerde variabele wordt aangegeven met een vetgedrukte lijn eronder. In de bovenstaande afbeelding kunnen we zien dat de standaardvariabele Uren is geselecteerd. Onder de lijst met variabelen ziet u de grafiek met betrekking tot de geselecteerde variabele. Als u met uw muis over de grafiek beweegt, worden details over de curven en hun gegevens weergegeven. De lijst aan de linkerkant van de grafiek toont alle beschikbare gegevenspunten om weer te geven.

Als u uiterst rechts op Weergave aanpassen klikt, kunt u extra gegevenspunten selecteren om weer te geven.

• Weergaveopties - deze opties zijn van invloed op zowel de grafiek als de onderstaande tabel
  • Extra kolommen - deze opties hebben geen invloed op de grafiek, maar voegen een extra kolom toe aan de tabel.
Als u ervoor heeft gekozen om de gegevenspunt (en) 'vorig jaar' weer te geven, zal Quinyx de vergelijking tonen tussen dezelfde dag vorig jaar, niet dezelfde datum vorig jaar. voorbeeld: de eerste maandag in december wordt vergeleken met de eerste maandag in december vorig jaar, ongeacht de datum van die maandag.

Als u invoergegevens bekijkt (in ons voorbeeld Verkoop), zijn de opties die hier worden weergegeven gerelateerd aan prognoseconfiguraties die u heeft gemaakt onder Accountinstellingen> Statistieken> Prognoseconfiguraties.

Hieronder ziet u een voorbeeld waarin twee prognoseconfiguraties zijn gemaakt voor een enkele invoergegevens ( verkoop ), waardoor de gebruiker de opties kan zien die betrekking hebben op beide.

In dit zijpaneel kunt u ook het datumbereik aanpassen dat u wilt zien en hoe gegevens moeten worden verzameld - per dag, week of maand. Als u deze opties wijzigt, worden zowel de grafiek- als de tabelweergave bijgewerkt.

In de tabel zelf kunnen we op de pijl naast elk gegevensaggregatiepunt (dag, week, maand) klikken om uit te vouwen en verder in te zoomen. Momenteel is de laagst beschikbare resolutie die kan worden weergegeven elk uur. Klik nogmaals op de pijl om de gegevens weer op te rollen.

Als je ervoor hebt gekozen om meer kolommen te zien dan er ruimte op je scherm is om weer te geven, kun je scrollen met de pijl helemaal rechts.

Net als bij het bekijken van prognosegerelateerde gegevens in Statistieken, wordt elke voorspelling die handmatig is bewerkt, weergegeven met een lijn eronder. Als u met uw muis over dit gegevenspunt beweegt, worden de oorspronkelijke voorspelling en de huidige (bewerkte) waarde weergegeven.

Gegevens exporteren

Het is mogelijk om een CSV-bestand te exporteren van de gegevens die momenteel op het scherm worden bekeken door rechtsboven op de groene knop Exporteren te klikken.

Getallen die worden weergegeven op het tabblad Prognose, en de getallen die worden gegenereerd bij CSV-export vanaf dit tabblad, worden nu opgemaakt op basis van de taalinstelling in Neo.

Als u het getal tienduizend als voorbeeld gebruikt, worden getallen weergegeven als:

• Engels GB 10.000,00
  • Engels US 10.000,00
  • Engels CA 10.000,00
  • Svenska 10000,00
  • Norsk 10000,00
  • Suomi 10000,00
  • Dansk 10.000,00
  • Duits 10.000,00
  • Francais 10000,00
  • Francais CA 10.000,00
  • Portugezen 10.000,00
  • Spaans 10.000,00
  • Italiano 10.000,00
  • Nederlands 10.000,00
  • 汉语 10.000,00
  • 日本語 10.000,00
  • 한국어 10.000,00
  • Русский 10000,00
  • Polski 10000,00

Gegevens bewerken

U kunt voorspelde gegevens alleen handmatig bewerken voor een toekomstige datum. U kunt historische, actuele of budgetgegevens niet handmatig bewerken, dit moet via de API gebeuren.

Wanneer u op een voorspeld gegevenspunt voor een toekomstige datum klikt, wordt het paneel Bewerken geopend. Dit paneel is opgedeeld in drie secties.

Selectie om te bewerken

Hier kunt u selecteren voor welke variabele en datumbereik u gegevens wilt bewerken. dwz Wat wilt u bewerken?

Als Hele dag niet is aangevinkt, kunt u specifieke tijden van de dag selecteren waarvoor u gegevens wilt bewerken.

Vervangen door

Nu u heeft geselecteerd wat u wilt bewerken, kunt u deze sectie gebruiken om de nieuwe waarde te creëren.

In de vervolgkeuzelijst ziet u enkele vooraf gedefinieerde opties, waaronder de mogelijkheid om de gegevens te vervangen door:

• Een nieuwe, handmatig ingevoerde waarde.
  • Een procentuele wijziging, bijv. + 10% of -10% van de bestaande waarde .
  • Werkelijke gegevens uit een historisch datumbereik, inclusief een procentuele modificator als u dat wilt.
  • Budgetgegevens van een opgegeven datumbereik, inclusief een procentuele aanpassing als u dat wilt.
  • Gegevens van een andere prognoseconfiguratie, inclusief een procentuele modificator als u dat wilt.

Als u op Opslaan klikt, wordt uw bewerking toegepast.

Herhaling

Als je een enkele dag hebt geselecteerd, heb je de mogelijkheid om je bewerking elke x-week te herhalen tot een bepaalde einddatum.

U kunt ook selecteren op welke specifieke dagen u deze bewerking wilt uitvoeren.

Klik op Opslaan om uw bewerking toe te passen.

U kunt alleen een herhaling configureren voor het datumbereik dat u hebt geselecteerd om te bekijken op het tabblad Prognose.
Klik hier voor meer informatie over Forecast.

Vergelijkingsmodus

Met de vergelijkingsmodus kunt u een enkele variabele vergelijken over maximaal 10 verschillende eenheden.

Om de vergelijkingsmodus te openen, klikt u op Weergave aanpassen en selecteert u vervolgens Vergelijking in de vervolgkeuzelijst Weergeven .

Nadat u bent overgeschakeld naar de vergelijkingsmodus, ziet u aanvullende opties in de onderstaande lijst verschijnen.

• Selecteer welke variabele u wilt vergelijken - u kunt een enkele variabele selecteren om voor alle eenheden te vergelijken
  • Eenheden - u kunt maximaal 10 eenheden selecteren.
  • Startdatum en einddatum
  • Toon geaggregeerde waarden per dag, week of maand, vergelijkbaar met de aggregatieopties die u kunt gebruiken in de overzichtsmodus.

Nadat u uw selectie heeft gemaakt, kunt u uw geselecteerde eenheden zowel in de grafiek- als in de tabelweergave zien. U kunt een bepaald apparaat in- / uitschakelen vanuit de grafische weergave door op de naam in de grafiek te klikken.

U kunt nog steeds de invoergegevens van een bepaald apparaat bewerken in de vergelijkingsmodus.