Versie 0175

Updated by Daniel Sjögren

Uitgavedatum 13 december 2023

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0175

Nieuwe functionaliteit

• Vanaf deze release kunt u naast diensten, dienst reserveringen en auditlogs voor dienstruil, ook zoeken naar auditlogs voor verzoek tot "toewijzing dienst ongedaan maken" in Quinyx.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in één van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

Belangrijke informatie

• Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, is de entiteit die we inschakelen als onderaannemer voor hostingdiensten. Voor zover relevant, worden eventuele toepasselijke gegevensverwerking overeenkomsten die verwijzen naar een andere Amazon Web Services entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) zal als zodanig bijgewerkt kunnen worden beschouwd.
  • Roostervoorkeur (Notices of interest) - we hebben besloten om de einddatum te verlengen tot het einde van Q1 2024, specifiek tot 31 maart 2024. Lees hieronder meer over deze beslissing.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) in 2024 zal worden verwijderd.

Frontline Portal Versie 0175

Updates en prestatieverbeteringen

• Distributie: Het type ontvanger 'Per winkel' is bijgewerkt om ervoor te zorgen dat alleen winkels/sportscholen worden geselecteerd.
  • Doelgroep kiezen: We hebben enkele kleine aanpassingen gemaakt aan de doelgroep keuze.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Ter goede orde willen we alle klanten informeren dat Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855, Luxemburg, de entiteit is waarmee we als onderaannemer samenwerken voor hostingdiensten, en voor zover relevant, worden alle toepasselijke gegevensverwerkings overeenkomsten met een verwijzing naar een andere Amazon Web Services-entiteit (bijv. Amazon Web Services Sweden AB) zal als zodanig bijgewerkt kunnen worden beschouwd. Voor de duidelijkheid, deze wijziging weerspiegelt slechts onze formele contractuele relatie met Amazon Web Services en heeft geen invloed op de daadwerkelijke verwerking van persoonsgegevens (servers, hostinglocatie, beveiligingsmaatregelen, etc., blijven allemaal hetzelfde).

Update! Roostervoorkeur functionaliteit

Na zorgvuldige overweging en inzicht in het feit dat het naderende einde van het jaar en het vakantieseizoen uitdagingen met zich meebrengen voor onze klanten om aan de oorspronkelijke planning te voldoen, hebben we ervoor gekozen om niet door te gaan met het eerder gecommuniceerde plan om de Roostervoorkeur (NOI) functionaliteit in december 2023 te beëindigen.

In plaats daarvan hebben we besloten om de end-of-life datum voor Roostervoorkeur te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

Gedurende deze verlengde periode moedigen we al onze klanten aan om over te stappen op het gebruik van de functionaliteit: Beschikbaarheid. "Beschikbaarheid" is een gebruiksvriendelijke functie die tegemoetkomt aan een breder scala aan gebruiksscenario's in vergelijking met Roostervoorkeur (NOI). Enkele opmerkelijke mogelijkheden van de "beschikbaarheid" zijn onder andere de mogelijkheid om een beschikbaarheidsitem om te zetten in een dienst in de Planning van de Quinyx web app. Daarnaast ondersteunt Quinyx secties met "beschikbaarheid" en het selecteren van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. Gebruikers kunnen hun eigen beschikbaarheidsuren zien, creëren, bewerken en verwijderen met behulp van onze mobiele apps.

We waarderen uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode. Als u vragen heeft of verdere ondersteuning nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam.

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Quinyx web app Versie 0175

Releasedatum 13 december 2023

Nieuwe functionaliteit

Auditlogs voor verzoeken tot het annuleren van diensten
Vanwege een ernstig defect van niveau 1 met betrekking tot auditlogs voor dienstwisselingen, hebben we tijdelijk de auditlogs functie voor verzoeken tot het annuleren van diensten verwijderd uit release 174. We hebben nu de hoofdoorzaak van het ernstige defect 1 geïdentificeerd en aangepakt en we zullen in plaats daarvan in deze release auditlogs voor "toewijzing dienst ongedaan maken" vrijgeven.

Dit is de derde van vele geplande toevoegingen aan ons nieuwe auditlogs mogelijkheden. Vanaf deze release kunt u zoeken naar auditlogs voor:

• diensten
  • shiftreserveringen
  • dienstruil
  • toewijzing dienst ongedaan maken

Met deze toevoeging biedt Quinyx meer informatie en een groter beeld voor managers om te begrijpen of sommige dienstwijzigingen daadwerkelijk voortkomen uit toegewezen dienstverzoeken. In toekomstige releases zijn we van plan dat beeld te voltooien door logs toe te voegen voor nog een dienstverzoek - Diensttoewijzingen op de externe unit

Het zoeken naar auditlogs van "toewijzing dienst ongedaan maken" in het Aanpassen weergave paneel volgt dezelfde logica zoals beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de toevoeging van het nieuwe "Itemtype" genaamd "Toewijzing dienst ongedaan maken".

Het navigeren door de zoekresultaten van de logs in onze auditlogs tabel volgt dezelfde logica zoals beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• Toewijzing dienst ongedaan maken is een apart item, wat betekent dat het zijn eigen aparte rij zal hebben in de auditlogs tabel.
  • Binnen de Tijdstempel kolom toont Quinyx de datum en tijd waarop een bepaalde actie in Quinyx is uitgevoerd.
  • Binnen de Beïnvloede groepen kolom toont Quinyx de units en secties die zijn beïnvloed door de betreffende actie.
  • Binnen de Soort item kolom toont Quinyx een nieuw itemtype genaamd Toewijzing dienst ongedaan maken.
  • Binnen de Item kolom toont Quinyx de details van de dienst waarvoor de toewijzing ongedaan is gemaakt. Dienstdetails omvatten [Startdatum] [Starttijd] [Eindtijd] [Naam diensttype].
  • Binnen de Actie kolom toont Quinyx de acties die zijn ondernomen met betrekking tot een verzoek tot toewijzing dienst ongedaan maken en deze vallen in de volgende typen: aanmaken, goedkeuren, weigeren, en verwijderen.
  • Binnen de Actie gemaakt door kolom toont Quinyx wie de betreffende actie heeft uitgevoerd.
  • Binnen de Actie gemaakt voor kolom toont Quinyx wie is beïnvloed door de betreffende actie.
  • Het item voor toewijzing dienst ongedaan maken heeft geen extra eigenschappen toegewezen, dus de rijen van dit soort item zullen geen sub tabellen maken bij welke actie dan ook.
Let op dat u alleen toegang heeft tot loggegevens vanaf de datum waarop de auditlogs is vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien de auditlogs van toewijzing dienst ongedaan maken worden vrijgegeven in Versie 0175 op 13 december 2023, bevatten de huidige logs geen gegevens voor "toewijzing dienst ongedaan maken" voor data vóór 13 december 2023.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat klokacties op de verkeerde dag werden weergegeven.
  • Een probleem opgelost dat de visualisatie van de salariscode naam beïnvloedde, bij het koppelen van een salariscode aan een absentietype.
  • Een probleem opgelost dat het onmogelijk maakte om absenties te bewerken vanuit de tijdkaartweergave.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat er geen waarschuwing werd gegenereerd bij het toevoegen van diensten die de regels omtrent de dagelijkse rust na middernacht overtreden.

Nieuwe Quinyx HelpDocs-inhoud

• Geen op dit moment.

Frontline Portal Versie 0175

Releasedatum 13 december 2023

Nieuwe functionaliteit

Geen op dit moment.

Updates en prestatieverbeteringen

Distributie - Update van het ontvangerstype 'Per winkel'

Voorheen verdeelde het bestaande ontvangerstype 'Per winkel' in de doelgroep keuze naar alle entiteiten onderaan de hiërarchie, wat niet altijd een winkel/gym hoeft te zijn. U vertelde ons dat dit een beetje verwarrend was, dus vanaf deze release zal de optie 'Per winkel' nu alleen uw winkels/gymzalen selecteren.

Doelgroep keuze - kopie en lay-out updates

We hebben enkele kleine aanpassingen gedaan aan de kopie op de definitieve samenvattingspagina's om een gedetailleerdere samenvatting te geven van de ontvangers die u heeft geselecteerd.

Kleine lay-out wijzigingen aan de kiezer zijn als volgt:

Voorheen:

Nieuw:

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat er een leeg dropdown-menu werd weergegeven op de Audience Viewer of Saved Audiences pagina's.
  • Een probleem opgelost dat gebruikers verhinderde een lege map te verwijderen, wat werd toegeschreven aan een foutmelding die ten onrechte stelde: "Map moet leeg zijn om te verwijderen."
  • Een probleem opgelost waarbij gebruikers de foutmelding "Notificatie niet verzonden" ontvingen bij het melden aan het publiek, dat er een wijziging gemaakt is aan een submap.
  • Een probleem opgelost waarbij het bestand navigatiepad onjuist was.
  • Een probleem opgelost dat gebruikers boven het auteursniveau toestond om bronnen te zien bij het gebruik van de Superieure zichtbaarheid optie tijdens distributie.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

• Geen op dit moment.

SOAP API / Webservice updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen endpoints verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over API/webservice vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan het aantal gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-retry mechanism te implementeren om met het limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat het limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele beperkingen in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.