Versie 0092

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 7 oktober 2020

Vergeet niet dat mobiele toegangsrechten nu beschikbaar zijn in Neo. Meer informatie over hoe om het te krijgen up and running voor uw organisatie Lees hier !

Nieuwe functionaliteit

Personen

Overeenkomst details

Met deze release hebben we twee nieuwe functies toegevoegd onder Overeenkomstdetails wanneer je op een werknemersovereenkomst klikt in Personen.

Opmerkingen

Nu kunt u opmerkingen toevoegen over individuele overeenkomsten. U vindt het opmerkingenveld onder Overeenkomstdetails:

Mobiele in & uitklok-flow

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om de mobiele in & uitklok-flow voor individuele overeenkomsten te bekijken en bij te werken. Je vindt een nieuwe sectie met de naam Mobiele punchflow onder Categorieën met geavanceerde instellingen :

Bijlagen

We introduceren het derde en laatste deel van Attachments in People details. U kunt nu een eerder geüploade bijlage bewerken en bijlagen downloaden.

Bewerk bijlagen

Wanneer je het bijlagegedeelte onder aan de details van Personen opent, zie je nu een pictogram voor het bewerken van de naam en opmerking van een eerder geüploade bijlage:

Klik op het pictogram en de naam en er wordt een nieuw paneel geopend waarin u kunt kiezen om de naam en de opmerking voor de geüploade bijlage te bewerken

Download bijlagen

Wanneer je het bijlagegedeelte onder aan de Details van Personen opent, zie je nu een pictogram voor het downloaden van een eerder geüploade bijlage:

Klik op het icoon om de bijlage te downloaden.

U heeft schrijftoegang nodig op de bijlage- machtiging om bijlagen te kunnen bewerken en downloaden.

Schema en basisschema

Zoals gecommuniceerd in release notes 0089 zullen we nu het Time Tracker entrypoint verwijderen (door te klikken op de naam van de medewerker in de Schedule view) en het Salaris type overzicht (door op het Salaris type overzicht te klikken als je boven een cel zweeft). U kunt nu het overzicht van de urenregistratie en salaristype vinden in de tijdkaart .
Selectie van basisschemaovereenkomst

In de selectielogica voor overeenkomsten hebben we een logica voor het parttimepercentage toegevoegd, dus de logica kijkt naar de unit, het overeenkomstsjabloon en het parttimepercentage van de betreffende overeenkomst. Ons doel is om onze handleiding bij te werken om de ins en outs van die logica duidelijk te beschrijven, en we zullen de komende weken voorbeelden toevoegen.

KPI's van medewerkers in planning

We verplaatsen de KPI's van de medewerkers zoals we die kennen naar een panel. Lees hier meer!

Paneel met opties voor weergave van werknemerslijst

We verplaatsen het sorteren van medewerkers naar een nieuw paneel. Het bevindt zich recht boven de lijst met werknemers in het rooster en het basisschema:

De functionaliteit is precies hetzelfde, we hebben alleen van locatie gewisseld om plaats te bieden aan meer functionaliteit die in de komende releases wordt toegevoegd - blijf op de hoogte!

Diensttoewijzing waarvoor goedkeuring vereist is voor eerdere ploegen

We hebben een probleem verbeterd met betrekking tot de goedkeuringsstroom die wordt gebruikt door degenen onder u die de instelling " diensttoewijzing op afwezige units vereist goedkeuring " hebben geactiveerd. Voorheen ondersteunde deze instelling eenvoudigweg geen verzoeken om diensttoekenning van de aanvragende manager voor diensten met een starttijd vóór de huidige tijd en datum, dwz met een starttijd in het verleden. Dit is nu opgelost, zodat voor diensten door managers te vragen voor eerdere diensten de werknemer eenvoudig wordt toegewezen zonder dat er een verzoek naar de toewijzende manager gaat. De reden hiervoor is dat dit ongebruikelijke gevallen zijn waarin de werknemer de al dienst heeft gewerkt, in welk geval hij recht heeft op een vergoeding daarvoor en de goedkeuring door zijn / haar home-unit manager dus niet relevant meer is.

Verzuimafhandeling

Optie dienst behouden bij eenmalige afwezigheidsdienst

We zijn doorgegaan met het verbeteren van de verlofaanvraag door de introductie van een “dienst behouden” -functie wanneer u een verlofaanvraag aanvraagt of goedkeurt. U kunt beslissen of u de optie dienst behouden wilt toepassen op alle betrokken diensten of individuele diensten:

Wat betekent "Behouden"?

Wanneer je een verlofperiode aanvraagt, kan het zijn dat de werknemer in die periode een deel van de dagen nog moet werken; in dit geval zou u de 'behouden'-functie gebruiken. Als u behouden selecteert, wordt de dienst niet omgezet in een verzuimdienst, maar wordt de werknemer op die dienst ingepland en heeft hij tegelijkertijd verzuim:

In het bovenstaande voorbeeld is gekozen voor behouden op dag 1, verwijderen op dag 2.
Waarschuwingen bij het opnieuw toewijzen van een dienst

Als u besluit wat u met de geplande diensten wilt doen tijdens een afwezigheid, en u kiest voor "Opnieuw toewijzen", zien de waarschuwingen er nu als volgt uit:

Een cirkel rond het uitroepteken is een "zachte waarschuwing". Dit betekent dat de waarschuwing kan worden opgeheven, bijvoorbeeld "Tijd overschrijding geplande tijd per dag".

Een driehoek rond het uitroepteken is een "harde waarschuwing". Dit betekent dat u een andere werknemer voor die dienst moet plannen, bijvoorbeeld "Tijdstempel voor deze dienst is goedgekeurd".

Het kan ook zijn dat je extra waarschuwingen krijgt als je hebt opgeslagen. Bijvoorbeeld als de werknemer geen geldige overeenkomst of dienstverband heeft.

Virtuele diensten in kostenvariabelen

We tellen nu de kosten van een virtuele dienst in de statistieken in Planning en Basisschema voor alle kostenvariabelen:

In deze eerste iteratie geven we geen visuele indicatie in het schema / basisschema als er op een bepaalde dag een virtuele dienst is.

Lees meer over Virtuele diensten hier .

Net als in de tijdweergave, heb je een salarisitem nodig in de periode om kosten weer te geven (in de statistieken). Dit betekent dat u de kosten van een virtuele dienst niet in het dagoverzicht kunt zien, u moet naar het weekoverzicht of het maandelijkse overzicht gaan.

Tijd kaart

Min / max waarde in Time Tracker-balans

Het is nu mogelijk om een visuele indicatie te krijgen of het Time Tracker-saldo boven of onder een bepaalde waarde ligt:

U kunt de waarde definiëren bij het instellen van de tijdregistratie:

Personeelsportaal

Met trots presenteren wij ons nieuwe Neo personeelsportaal! Het is nu mogelijk om in te loggen en de eerste versie van de schemaweergave te zien.

Log in

Werknemersrol: Als je alleen een werknemersrol hebt, ga dan naar web.quinyx.com en log in met je inloggegevens en je wordt automatisch doorgestuurd naar het Neo-personeelsportaal.

Managerrol: Indien u een managerrol heeft, kunt u naar het personeelsportaal gaan door op de instellingenknop in de rechterbovenhoek te klikken en op "Overschakelen naar personeelsportaal" te klikken. Als je dat eenmaal hebt gedaan, moet je opnieuw inloggen en kom je in het personeelsportaal. Indien je als manager in het personeelsportaal zit, kun je weer op de instellingenknop klikken en "Overschakelen naar managerportaal".

Schema

Wanneer u het personeelsportaal binnengaat, ziet u de planningsweergave. In het rooster zie je je eigen ploegen, ploegen van collega's, niet-toegewezen ploegen en meer. Scroll omhoog en omlaag in de schemalijst om meer diensten te zien. We hebben nu drie opties voor het filteren van datums, dit zijn de volgende:

• Week : deze optie toont u de huidige week.
  • Maand : Deze optie toont u de huidige maand.
  • Kalender : als u op de kalenderweergave klikt, kunt u een specifieke dag kiezen waarop u klikt en meteen naar toe springen.
  • Tussen datums springen : u kunt op de pijl naar rechts klikken om naar de volgende week / maand te gaan en op de pijl achteruit om naar de vorige week / maand te gaan.
Talen

We ondersteunen dezelfde talen als in de mobiele app, namelijk: Engels, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Vereenvoudigd Chinees, Spaans , Zweeds, Thais, Traditioneel Chinees en Turks.

Tijd

We brengen een paar verbeteringen uit op het tabblad Tijd:

Vervolgkeuzemenu's blijven open

Standaardgedrag in Quinyx is dat wanneer u een selectie maakt in een veld met een vervolgkeuzemenu, het menu open blijft om het voor u gemakkelijker te maken om waarden te selecteren. Dit gedrag ontbrak in het weergavepaneel van Time, maar is nu toegevoegd omdat we feedback van sommigen van jullie hebben herhaald.

Payroll-acties verduidelijkt

Een ander stuk feedback dat we hebben gekregen, is dat het overboeken van salarisadministratie naar de salarisadministratie zo'n cruciale actie is, dat aanvullende informatie over de implicaties ervan op het moment dat u overgaat waarde zou toevoegen. Daarom hebben we nu een blauw informatievenster met verduidelijkende tekst toegevoegd aan het modal dat verschijnt wanneer u op de knop "Salarisbestand maken" klikt.

en de knop "Voorlopig dossier":

Diensten zonder klokacties

Diensten zonder klokacties genereren geen salarisadministratie en kunnen daarom niet als salarisonderdelen worden beschouwd. Dat betekent op zijn beurt dat ze geen atteststatus hebben. Daarom hebben we gekozen om deze helemaal niet meer in Time te tonen.

Updates en prestatieverbeteringen

• We werken momenteel aan het vervangen van functionaliteit om de onderbrekingsploegen van Classic te vervangen door een Neo-equivalent . Onze ondersteuningsafdeling kan deze functionaliteit al voor uw account activeren, maar we raden dit af, aangezien we nog niet voldoende functionaliteit hebben ontwikkeld om aan uw werkelijke zakelijke behoeften te voldoen. De implementatie vordert goed, dus zorg ervoor dat u onze toekomstige release-opmerkingen volgt, zodat u niets mist!

Bugfixes

• Een probleem opgelost waarbij de prognose-standaardvariabelenamen onjuist werden weergegeven in grafieken en tabelweergave.
  • Een probleem opgelost waardoor een manager met alleen-lezen toegang de configuratie van het prognoseoverzicht kon bewerken.
  • Een probleem opgelost waardoor een tijdregistratie-waarde in de verlofaanvraag van een werknemer niet werd weergegeven.
  • Een bug opgelost waarbij als een ploeg twee klokacties had en een van hen was geattesteerd terwijl de andere dat niet was, als de geattesteerde naar de loonlijst werd overgebracht zonder dat de andere klokactie werd overgedragen, de overgedragen dienst kon niet teruggedraait worden op een later moment.
  • Een paar problemen opgelost met betrekking tot het bekijken van Quinyx op kleinere schermen, bijvoorbeeld een waarbij de cellen in het schema en het basisschema niet duidelijk waren uitgelijnd met hun respectieve datums / dagen.

API- / webservice-updates

Raadpleeg de release-opmerkingen van de klassieke versie 385 voor meer informatie over updates van API's en webservices.