Q4 2023 release samenvatting

Updated by Leigh Hutchens

Neem een kijkje naar enkele van de belangrijke items die we hebben geleverd tijdens 2023!

Q4 2023 Quinyx samenvatting

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies en geen toegevoegde waarde te missen, raden we u aan om op de hoogte te blijven van de belangrijkste functionaliteiten van recente releases. In het vierde kwartaal van 2023 hadden we meerdere releases. De onderstaande afbeeldingen benadrukken de belangrijkste functionaliteiten die we hebben toegevoegd. Zoals u kunt zien, strekte veel van de nieuwe functionaliteiten die we hebben geïntroduceerd zich uit over meerdere releases. Let op dat dit geen uitputtende lijst is, aangezien elke release ook bugfixes, kleinere toevoegingen en updates bevat.

Klik hier om op de hoogte te blijven van onze releases. U kunt zich aanmelden om e-mails te ontvangen over release-opmerkingen hier.

Versie 0172

Feestdagen delen

Deze deelfunctie is een grote stap voorwaarts in het minimaliseren van de handmatige arbeid die traditioneel gepaard gaat met het configureren van feestdagen.

De essentie van deze update ligt in de integratie ervan in twee belangrijke gebieden van de applicatie:

1. Globale feestdagen: U kunt configuraties delen over alle beschikbare feestdagen. Dit is met name gunstig voor het stroomlijnen van het proces van beheren en samenstellen van deze configuraties, waardoor het een eenvoudiger en minder tijdrovende taak wordt.
  2. Overeenkomstsjablonen: U kunt feestdagconfiguraties kopiëren en delen over verschillende overeenkomstsjablonen. Deze functie zorgt ervoor dat zodra een feestdag is geconfigureerd binnen één sjabloon, dezelfde instellingen kunnen worden toegepast op andere, waardoor consistentie en efficiëntie worden bevorderd.

Configuraties delen over feestdagen: De kern van deze update richt zich op de vaak tijdrovende en repetitieve aard van het handmatig configureren van elke feestdag. Omdat veel feestdagen een "standaard" set configuraties delen, biedt de applicatie nu een deelactie aan. Deze actie stelt gebruikers in staat om configuraties van één feestdag toe te passen op andere binnen hetzelfde jaar met slechts een paar klikken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten, waardoor kleine aanpassingen kunnen worden gemaakt voor feestdagen die unieke instellingen vereisen.

Deze nieuwe functionaliteit is ontworpen om het beheer van feestdagen binnen de applicatie niet alleen efficiënter te maken, maar ook gemakkelijker, waardoor de administratieve last wordt verminderd en een meer gestroomlijnde aanpak van het feestdagbeheer mogelijk wordt.
Optimale personeelbezetting - minimum- en maximumbeperkingen

We hebben een aanvullende arbeidsregel toegevoegd om de functionaliteit van Optimale Personeelsbezetting & Arbeidsnormen te verbeteren, specifiek door de implementatie van minimum- en maximumregels. Deze regels dienen als beperkingen om het minste en meeste aantal personeelsleden te definiëren dat vereist is voor een bepaalde rol of diensttype, waardoor operationele efficiëntie en naleving van fysieke of operationele beperkingen worden gewaarborgd.

Uitleg van minimum- en maximumregels

• Minimumregels: Garanderen dat een bepaald aantal personeelsleden, zoals minstens één manager, altijd aanwezig is.
  • Maximumregels: Voorkomen dat er meer personeel wordt ingepland dan een bepaald aantal, zoals niet meer dan zes kassamedewerkers, zelfs als de vraag toeneemt, vanwege ruimte- of andere beperkingen.

Deze regels kunnen zowel worden gebruikt voor handmatige planningsinzichten als om de functie Automatische Planning te begeleiden, zodat deze regels worden gerespecteerd bij het genereren van roosters.

Toepassing van regels: Deze beperkingen kunnen worden geconfigureerd binnen de instellingen van de arbeidsnormen van de functionaliteit Optimale Personeelsbezetting & Arbeidsnormen. Ze zijn aanpasbaar aan specifieke dagen van de week en tijden, en kunnen zelfs worden gekoppeld aan de openingstijden van uw bedrijf, waardoor flexibiliteit en precisie in de planning worden geboden.

Toekomstige ontwikkelingen: We zijn toegewijd aan het verder uitbreiden van de definities van arbeidsnormen, het integreren van meer functionaliteiten van bestaande systemen en het verbeteren van de planning visualisatietools. Dit omvat ook het verbeteren van de Automatische planning om deze nieuwe regels effectief op te nemen.

Voor huidige gebruikers: Als u momenteel gebruik maakt van Arbeidsnormberekeningen in Pythia voor planning, wordt er een overgangsperiode verwacht. Totdat het Automatische planning algoritme is bijgewerkt om deze nieuwe regels te accommoderen, zullen uw geconfigureerde beperkingen in Quinyx geen invloed hebben op de resultaten van de Automatische planning. Updates over deze integratie zullen worden verstrekt om een soepele overgang naar het gebruik van deze verbeterde functionaliteiten te garanderen.

Deze verbetering heeft tot doel de kloof tussen voorspellende planning en realtime operationele realiteiten te overbruggen, en biedt een meer dynamische en responsieve benadering van personeelsbeheer.
Lees meer in Versie 0172 release notes.

Versie 0173

Auditlogs voor dienstwissels

We hebben auditlogs voor dienstwissels toegevoegd aan het evoluerende Auditlogs framework binnen Quinyx. Dit markeert een volgende fase in een reeks verbeteringen die tot doel hebben om uitgebreid toezicht te bieden op activiteiten met betrekking tot diensten, na de inclusie van auditlogs voor diensten en dienstboekingen.

Belangrijkste kenmerken van de Shift Swap Audit Logs

• Toegewijde auditlogs voor dienstwissels: Deze toevoeging maakt gedetailleerd bijhouden van dienstwisselacties mogelijk, waardoor het voor managers gemakkelijker wordt om te bepalen of dienstwijzigingen voortkomen uit bijbehorende dienstaanvragen.
  • Verbeterde zichtbaarheid: De auditlogs bevatten nu een apart item voor dienstwissels, waardoor er duidelijke zichtbaarheid is binnen de auditlogs tabel. Dit omvat gedetailleerde tijdstempels van acties, de betrokken units en secties, en details over de dienst die betrokken is bij de wissel.
  • Actiedetails: Acties met betrekking tot dienstwissels, zoals creatie, goedkeuring, afwijzing en verwijdering, worden geregistreerd. Dit omvat de identificatie van de persoon die de actie heeft uitgevoerd en de werknemers die erdoor worden beïnvloed, met name relevant bij de goedkeuring of afwijzing van dienstwisselverzoeken.
  • Gedetailleerde informatie over aanvragers: De auditlogs bieden inzicht in de werknemers die dienstwissels initiëren, inclusief details over hun oorspronkelijke diensten op het moment van het verzoek.

Toekomstperspectief Het initiatief om het Audit Logs-framework uit te breiden zal worden voortgezet, met plannen om auditlogs op te nemen voor andere soorten dienstaanvragen, zoals dienstdeactivering en toewijzingen in externe units. Deze vooruitgang heeft tot doel een holistisch beeld te geven van de dynamiek van dienstbeheer, waardoor managers verder worden versterkt met bruikbare inzichten.

Deze update is een belangrijke stap naar het verbeteren van transparantie en verantwoordelijkheid in dienstbeheerprocessen, en biedt een gedetailleerder beeld van operationele dynamiek via de auditlogs-functie.
Optimale Personeelsbezetting op Basis van Werkelijke Gegevens

We hebben een nieuwe functie geïntroduceerd die is ontworpen om workforce planning te verbeteren - de Optimal Headcount-functionaliteit. Met deze tool kunt u de nieuw berekende optimale personeelsbezetting bekijken en vergelijken, afgestemd op uw specifieke arbeidsnormen, tegen uw geplande personeelsbezetting direct binnen de bijgewerkte weergavegroep voor arbeid.

In deze release hebben we deze functie uitgebreid met een "Optimale (werkelijke)" personeelsbezettingscurve. Deze toevoeging stelt u in staat om het ideale aantal benodigde medewerkers te visualiseren, gebaseerd op realtime gegevens, en biedt een praktisch perspectief op personeelsbehoeften. Het is een onschatbare bron voor winkelmanagers, die geïnformeerde beslissingen vergemakkelijkt door de optimale personeelsbezetting afgeleid van prognoses te vergelijken met die op basis van werkelijke gegevens, en tegen de personeelsbezetting die oorspronkelijk was gepland.

De flexibiliteit van deze tool maakt gedetailleerde vergelijkingen mogelijk op zowel het diensttype niveau als op het bredere unit- of sectieniveau. Bovendien is het ontworpen met aanpassing in gedachten, waardoor u verschillende variabelen kunt in- en uitschakelen om u uitsluitend te richten op de gegevens die voor u het belangrijkst zijn in de arbeidsweergavegroep.

Deze functie zal aanzienlijk helpen bij het optimaliseren van uw personeelsbezetting, zodat u het juiste aantal werknemers bij de hand heeft om efficiënt aan uw zakelijke behoeften te voldoen.
Lees meer in Versie 0173 release-opmerkingen.

Versie 0174

Geïmporteerde feestdagen

We hebben deze functie geïntroduceerd om het proces van het beheren van feestdagen te stroomlijnen binnen Event Management. Dit maakt het mogelijk om feestdagen te importeren, die vervolgens geïntegreerd worden als gebeurteniscategorieën en geïnstantieerd worden als gebeurtenissen binnen Event Management.

Belangrijkste hoogtepunten van de update

• Gemak van import: De functionaliteit voor evenementenbeheer omvat nu een optie om feestdagen rechtstreeks op de pagina Evenementcategorieën te importeren. Gebruikers kunnen eenvoudig op Nieuw toevoegen klikken en Kies Feestdagen importeren Om het proces te starten.
  • Automatische gebeurtenisaanmaak: Bij het importeren categoriseert Quinyx niet alleen deze feestdagen, maar maakt ook automatisch overeenkomstige gebeurtenissen aan. Deze automatisering zorgt ervoor dat alle details die door de API worden verstrekt, zoals data en beschrijvingen, nauwkeurig worden weergegeven in de aangemaakte gebeurtenissen.
  • Voordelen voor managers: Deze functie is bijzonder nuttig voor centrale managers die een reeks voorkeursfeestdagen voor een specifieke periode, land en taal willen importeren, zonder elk evenement jaarlijks handmatig in te voeren. Bovendien helpt het lokale managers door hun gebeurteniskalenders vooraf in te vullen met relevante feestdagen, waardoor het beheer van gebeurtenissen op winkelniveau wordt vereenvoudigd.
Deze verbetering verbetert de efficiëntie en bruikbaarheid binnen het gebeurtenisbeheerkader, waardoor het voor managers op alle niveaus gemakkelijker wordt om vakantiegerelateerde gebeurtenissen met meer precisie en minder handmatige interventie te behandelen.
Auditlogs voor verzoeken tot dienstde-allocatie

De recente verbetering aan het auditlogboekkader binnen Quinyx vertegenwoordigt een significante stap in het verfijnen van het toezicht op dienstbeheer. Deze update introduceert auditlogs voor verzoeken tot dienstde-allocatie, waardoor de al beschikbare logs voor andere diensten, dienstreserveringen en dienstwisselingen worden uitgebreid.

Belangrijkste kenmerken van de update:

• Uitbreiding van auditlogs: De nieuwe toevoeging van logboeken voor dienstde-activeringsverzoeken verrijkt het auditlogboeksysteem, waardoor managers dieper inzicht krijgen in de dynamiek van dienstwijzigingen, waarbij met name wordt benadrukt of dergelijke wijzigingen worden geïnitieerd door gerelateerde dienstverzoeken.
  • Toekomstige ontwikkelingen: Vooruitkijkend is er een plan om het auditlogboeksysteem verder uit te breiden door logboeken voor diensttoewijzingen op externe units op te nemen. Dit zal een meer uitgebreid overzicht bieden van de activiteiten voor dienstbeheer op verschillende locaties.
  • Consistente gebruikerservaring: Het proces van het zoeken naar auditlogs voor dienstde-activeringsverzoeken binnen het Aanpassen-weergavepaneel blijft in lijn met de vastgestelde praktijken zoals beschreven in het huidige artikel over auditlogs. Dit zorgt voor een naadloze gebruikerservaring, waarbij de bekendheid met de navigatie en interpretatie van auditlogs behouden blijft.
Dit verbetert niet alleen de fijnmazigheid en reikwijdte van de beschikbare gegevens voor managers, maar benadrukt ook een toewijding aan continue verbetering van de tools die worden geboden voor effectief personeelsbeheer.
Lees meer in de Versie 0174release-opmerkingen.

Versie 0175

Auditlogs voor dienstdeactiveringsverzoeken

Deze update in het auditlogsysteem binnen Quinyx adresseert een significante verbetering door de auditlogs voor dienstdeactiveringsverzoeken opnieuw in te voeren. Deze functie, aanvankelijk vertraagd vanwege een kritieke fout in de auditlogs voor dienstwissels, is verholpen en is nu opgenomen in de nieuwste release, waardoor de reeks auditlogmogelijkheden wordt verrijkt.

Belangrijke inzichten uit de update:

• Herstel van auditlogs voor dienstdeactiveringen: Na de oplossing van een ernstige fout van niveau 1 zijn de auditlogs voor dienstdeactiveringsverzoeken succesvol hersteld, waardoor een meer uitgebreid overzicht van dienstbeheeractiviteiten wordt geboden.
  • Voortdurende uitbreiding van auditlogs: Deze herintroductie is het derde deel van een reeks geplande verbeteringen aan het auditlogsysteem, gericht op het bieden van een beter begrip van dienstgerelateerde wijzigingen en hun oorsprong.
  • Verbeterd toezicht door managers: De toevoeging van auditlogs voor dienstdeactiveringsverzoeken stelt managers in staat dieper in te gaan op de redenen achter dienstwijzigingen, met name die gekoppeld zijn aan specifieke dienstverzoeken, waardoor meer geïnformeerde besluitvorming mogelijk wordt gemaakt.
  • Toekomstige ontwikkelingen: Vooruitkijkend, zijn we van plan om het framework verder uit te breiden door auditlogs voor dienstopdrachten op externe units op te nemen, waardoor het spectrum van dienstopdrachtlogs beschikbaar voor review wordt voltooid.

Gebruikerservaring consistentie

• Vertrouwde navigatie en zoekfunctie: Het proces voor het zoeken en navigeren door deze auditlogs blijft consistent met de vastgestelde richtlijnen, waardoor gebruiksgemak en toegankelijkheid worden gegarandeerd voor gebruikers die bekend zijn met het huidige auditsysteem.
Deze update vertegenwoordigt een significante stap voorwaarts naar het verbeteren van transparantie en het verstrekken van gedetailleerde inzichten in de dynamiek van dienstroosters en -beheer binnen Quinyx.
Lees meer in de Versie 0175 release-opmerkingen.

Versie 0176

Auditlogs voor dienstopdrachten zonder toewijzing

de nieuwste verbetering aan het auditlogs-framework binnen het domein van dienstbeheer introduceert een nieuwe functie: "Auditlogs voor dienstopdrachten op externe units". Deze toevoeging markeert de voltooiing van de suite van auditlogs voor dienstopdrachten, waardoor managers uitgebreide inzichten en meer transparantie krijgen in de dynamiek van dienstopdrachten, vooral die welke units buiten de gebruikelijke werkplek betreffen.

Belangrijke aspecten van de nieuwe functie

• Verbeterd toezicht door managers: Met de toevoeging van auditlogs voor diensttoewijzingen op afwezige units, hebben managers een meer complete toolkit tot hun beschikking om verschuivingen en toewijzingen over verschillende locaties bij te houden en te begrijpen.
  • Naadloze integratie en navigatie: Het proces voor het zoeken en navigeren door deze nieuwe auditlogs volgt het vastgestelde kader zoals beschreven in de huidige documentatie van auditlogs. Deze consistentie zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor efficiënte beoordeling en analyse van diensttoewijzingsactiviteiten mogelijk is.
Deze ontwikkeling verbetert niet alleen het kader van de auditlogs, maar geeft managers ook een meer genuanceerd begrip van dienstbeheerpraktijken, met name in de context van toewijzingen die over verschillende units heen lopen.
Feestdagen

in een poging om het beheer van feestdagen te stroomlijnen en handmatige arbeid te minimaliseren, hebben we verschillende verbeteringen geïntroduceerd aan de functionaliteit van Feestdagen. Voortbouwend op de basis van eenvoudige import van feestdagen en verbeterde deelmogelijkheden, introduceert de nieuwste release een belangrijke functie gericht op het vereenvoudigen van het jaarlijkse beheer van feestdagen.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe functie:

• Bulk kopieeractie: Er is een nieuwe kopieeractie toegevoegd, waarmee het mogelijk is om feestdagen in bulk van het ene jaar naar het andere te dupliceren. Deze functie is ontworpen om aanzienlijk de tijd en moeite te verminderen die gepaard gaat met het instellen van feestdagen voor elk nieuw jaar.
  • Aanpasbare selectie: U heeft de flexibiliteit om het bronnajaar en de doeljaren voor het kopiëren te selecteren, evenals welke specifieke feestdagen gedupliceerd moeten worden. Het systeem is ontworpen om u te waarschuwen voor eventuele conflicten door ze in het rood te markeren, waardoor een soepele overgang van feestdaggegevens wordt gegarandeerd.
  • Efficiëntie en optimalisatie: Hoewel er nog steeds enig onderhoud nodig kan zijn - vooral voor feestdagen die elk jaar van dag veranderen - elimineert deze functie de noodzaak om jaarlijks uw feestdaginstellingen volledig opnieuw op te bouwen. Dit maakt een meer gerichte benadering mogelijk om feestdagen te optimaliseren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw operationele behoeften.
Deze update markeert een significante sprong voorwaarts in de efficiëntie van het beheer van feestdagen, waardoor een meer gestroomlijnd en minder arbeidsintensief proces mogelijk is, waardoor een grotere focus op optimalisatie en aanpassing om specifieke organisatorische behoeften te vervullen.
Lees meer in de Versie 0176 release-opmerkingen.

Q4 2023 Frontline Portal samenvatting

Versie 0173

Nieuwe widgettypes - enkele kolom & dubbele kolom

We hebben twee nieuwe widgettypes geïntroduceerd - u kunt nu kiezen om resources weer te geven in een enkele of dubbele kolomlijst.

Versie 0174

Distributie - zichtbaarheidsopties

We hebben enkele verbeteringen aangebracht aan de zichtbaarheidsopties voor distributie. Bij het distribueren van een resource, als de auteur van de resource, kunt u nu selecteren wie zichtbaarheid heeft van de resource met behulp van de volgende opties:

• Zichtbaarheidsoptie
  • Zichtbaarheid verleend aan...
  • Privé
  • Auteur, ontvanger
  • Superieuren
  • Auteur, groep van de auteur, elke gebruiker tussen auteur en ontvanger in de hiërarchie, d.w.z., iedereen boven de ontvanger in de hiërarchie, ontvanger
  • Collega's en superieuren

Auteur, groep van de auteur, elke gebruiker tussen auteur en ontvanger in de hiërarchie, d.w.z., iedereen boven de ontvanger in de hiërarchie, ontvanger, elke gebruiker in de groep van de ontvanger. Gebruikers kunnen slechts één van de zichtbaarheidsoptie-radioknoppen selecteren. Standaard is de optie "Collega's en superieuren" geselecteerd (tenzij de resource als privé is ingesteld op het titelmodaal). Gebruikers moeten één optie selecteren om het publiek in te stellen (verplicht).

Versie 0175

Distributie - Update per winkelontvangerstype

Voorheen verdeelde het bestaande per winkelontvangerstype in de distributiekiezer middelen naar alle entiteiten onderaan de hiërarchie, wat niet altijd een winkel/sportschool hoeft te zijn. U heeft ons feedback gegeven dat dit een beetje verwarrend was, dus vanaf deze release zal de optie per winkel nu alleen uw winkels/sportscholen selecteren.

Doelgroepkiezer - kopie- en lay-outupdates

We hebben enkele kleine aanpassingen gedaan aan de tekst op de laatste samenvattingspagina's om een meer gedetailleerde samenvatting te geven van de ontvangers die u heeft geselecteerd.