Versie 0147

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 17 november 2022

Samenvatting vrijgeven

Weinig tijd en een samenvatting op hoog niveau?

Web applicatie

• Met deze release introduceren we de Newsfeed Publisher. Met deze tool kunt u eenvoudig nieuwsartikelen voor uw hele organisatie maken, bewerken en publiceren.
  • Wanneer u selecteert welke statistische variabelen u wilt weergeven in het basisschema, kunt u nu ook een datumveld met de naam Startdatum voor statistieken bewerken. Met dit veld kunt u bepalen voor welke de facto kalenderdatums u statistische variabelen voor het rooster wilt bekijken, zodat u daar rekening mee kunt houden wanneer u aan uw basisschema werkt, indien nodig.
  • Verbeteringen aan het maken van weergavegroepen of het beheer van weergavegroepen in variabele instellingen. In plaats van een lange lijst met variabelen te zien bij het selecteren van welke variabelen in welke weergavegroep moeten worden gevisualiseerd, worden de variabelen nu gesorteerd op type variabele.

SOAP API / Webservice-updates

• Update naar wsdlUpdateShifts met betrekking tot field grabbable.

Bugfixes

• We hebben enkele dingen aangepast die te klein zijn om op te merken of te moeilijk om uit te leggen. Als je echt meer details wilt, klik dan hier .

Nieuwe functionaliteit

Newsfeed-uitgever

Met deze release introduceren we graag de Newsfeed Publisher . Dit is ons nieuwe en verbeterde communicatiekanaal waarmee u eenvoudig nieuwsartikelen voor uw hele organisatie kunt maken, bewerken en publiceren. Perfect voor grootschalige communicatie, de Newsfeed Publisher is zo ontworpen dat u nu eenvoudig communicatie voor uw bedrijf kunt bereiken en opbouwen, met tools om ervoor te zorgen dat u precies kunt bereiken wie u wilt wanneer u wilt, en om de betrokkenheid van uw werknemer bij uw verschillende aankondigingen en mededelingen.

Artikelen kunnen worden aangemaakt en beheerd via de Newsfeed Publisher in de Manager Portal en worden direct gepubliceerd in het tabblad Nieuws van alle medewerkers waarmee u het artikel wilt delen.

Als nieuwe module in het Manager Portal is de Newsfeed Publisher standaard uitgeschakeld voor alle rollen behalve uw lokale Superuser of Systeembeheerder . Om met de newsfeed te gaan werken, moet u ervoor zorgen dat de newsfeed-machtigingen zijn geactiveerd voor de juiste rollen in uw organisatie. Eenmaal ingeschakeld (onder Accountinstellingen > Rolbeheer > Newsfeed ) zou je klaar moeten zijn om aan de slag te gaan!
Lees hier meer voor een gedetailleerd overzicht van hoe de Newsfeed Publisher precies werkt.
Een nieuw artikel in de newsfeed-uitgever
Gepubliceerde artikelen op het nieuwstabblad van de mobiele app

Updates en prestatieverbeteringen

• Wanneer u selecteert welke statistische variabelen u wilt weergeven in het basisschema, kunt u ook een datumveld met de naam Startdatum voor statistieken bewerken. Met dit veld kunt u bepalen voor welke de facto kalenderdatums u statistische variabelen voor het rooster wilt bekijken, zodat u daar rekening mee kunt houden wanneer u aan uw basisschema werkt, indien nodig. Dit veld had voorheen een inconsistent effect op de datums die in het verleden in de statistieken van het basisrooster werden weergegeven, dus vanaf deze release werkt het als volgt:
    • Als je in de wekelijkse weergave bent en bijvoorbeeld 7 november selecteert in week 1 van je basisschema, wordt 7-11 november weergegeven in de statistieken. Als je, nadat je dat hebt gedaan, doorgaat naar week 2 in je basisschema, dan wordt 14-20 november weergegeven in de statistieken. Op die manier simuleren de statistieken nauwkeurig uw uitrol van het basisschema terwijl u door de weken van uw basisschema stapt.
  • We hebben een kleine verbetering aangebracht in het maken van weergavegroepen of het beheer van weergavegroepen in variabele instellingen. In plaats van simpelweg een lange lijst met variabelen te zien bij het selecteren van welke variabelen in welke weergavegroep moeten worden gevisualiseerd, worden de variabelen nu gesorteerd op type variabele: standaardvariabelen, invoergegevens, prognoseconfiguraties, berekende variabelen of optimaal personeelsbestand om variabelen te selecteren in groepen vloeiender weergeven.

Bugfixes

• Een probleem opgelost in de weergave van het basisschema waarbij gekopieerde en verplaatste ploegen de kostenplaats niet zouden veranderen volgens de personeelskaart.
  • Er is een probleem opgelost in de weergave van het basisschema waarbij een statistische variabele een waarde van 0 uur liet zien.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de salariskosten van het basisrooster geen rekening hielden met gemaakte filteropties.
  • Een probleem opgelost voor basisroosters waarbij het kopiëren van diensten van werknemer A naar werknemer B automatisch de hoofdovereenkomst van werknemer A hieraan koppelde.
  • Een probleem opgelost in de weergave van het basisschema waarbij het niet mogelijk was om niet-toegewezen diensten toe te wijzen aan werknemers met toekomstige startdatums van de overeenkomst.
  • Een probleem opgelost dat het mogelijk maakte om stoten te attesteren voor een toekomstige datum wanneer dit niet was toegestaan.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de planningsstatistiekenvariabele Werkelijke salariskosten een onjuiste waarde liet zien wanneer er geen werknemersfiltering was uitgevoerd.
  • Een probleem opgelost waarbij compensatieregels en afwezigheden als gewerkte dagen werden geteld, ook al was de instelling includeAllAbsencesCountedAsWorkedHours = false.
  • Een probleem opgelost in wsdlGetSchedulesV2 dat een interne serverfout opleverde.
  • Een probleem opgelost met managers die lees-/schrijftoegang nodig hadden tot Prognose of Instellingen om gegevens in schemastatistieken te bekijken. Vanaf nu zijn lees-/schrijfrechten voor plannen of lees-/schrijfrechten voor prognoseoverzicht nodig om gegevens in planningsstatistieken te bekijken.
  • Een probleem opgelost waarbij winkelmanagers geen vraagprognoses uit Quinyx konden halen zonder volledige systeemtoegang.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

wsdlUpdateShifts

Veld "grabbable" wordt nu gereset naar 0 wanneer shift opnieuw wordt toegewezen of niet wordt toegewezen.

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd of gepland voor verwijdering.

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om onze API's te gebruiken om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten om beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet opleggen voor gelijktijdige gesprekken per klant tot 10 . U kunt responscode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt en u wordt aangeraden een backoff-mechanisme voor opnieuw proberen te implementeren om de limiet te verwerken. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren worden eventuele limieten in de API ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor de integraties .