Versie 0106

Updated by Maria Lindberg

Releasedatum 21 april 2021

In april 2021 schrappen we officieel de ondersteuning voor Microsoft Internet Explorer 11 ten gunste van zijn opvolger Microsoft Edge. Dit betekent dat we niet langer kunnen garanderen dat Quinyx werkt in Internet Explorer 11, en dat we geen pre-releasetests van Quinyx meer zullen uitvoeren in Internet Explorer.

Nieuwe functionaliteit

Afwezigheidsinstellingen

In deze release introduceren we het eerste deel van verzuiminstellingen. U kunt nu een lijst met bestaande afwezigheidsredenen zien en typen afwezigheidsredenen beheren.

Lijst met afwezigheidsredenen

U vindt de lijst met bestaande afwezigheidsredenen door naar de accountinstellingen te gaan en op "Verzuiminstellingen" te klikken onder het nieuwe kopje "Verzuimbeheer":

U kunt in de lijst zoeken door uw zoekwoord in de zoekbalk bovenaan de pagina te typen.

In deze release hebben we alleen de lijst met afwezigheidsredenen opgenomen. In de komende releases zullen we de mogelijkheid toevoegen om afwezigheidsredenen toe te voegen, te bewerken en te verwijderen.
Typen redenen voor afwezigheid

Redenstypen voor afwezigheid kunnen nu worden toegevoegd, bijgewerkt en verwijderd. U vindt uw bestaande typen afwezigheidsredenen door naar de accountinstellingen te gaan. Klik op "Verzuiminstellingen", en klik vervolgens op "Beheer verzuimredenen" in de rechterbovenhoek van de pagina:

Voeg soorten afwezigheidsredenen toe

Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek en er verschijnt een nieuw dialoogvenster:

• Geef de reden voor uw afwezigheid, typ een naam.
  • Selecteer of het moet worden beschouwd als ziekte, vakantie of toestemming (niet verplicht).
  • Selecteer of het op salaris moet zijn gebaseerd (niet verplicht).
  • Selecteer of het moet worden geteld als gewerkte uren (niet verplicht).

Sla op als u klaar bent, en uw nieuwe type afwezigheidsreden wordt in de lijst weergegeven.

Bewerk de soorten afwezigheidsredenen

Klik op het penpictogram naast het type afwezigheidsreden dat u wilt bewerken. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster:

Bewerk de informatie die u wilt wijzigen en sla uw wijzigingen op als u klaar bent.

Verwijder het type afwezigheidsreden

Klik op het prullenbakpictogram naast het type afwezigheidsreden dat u wilt verwijderen. Er verschijnt een bevestigingsbericht:

Klik op verwijderen als u door wilt gaan met het verwijderen van het type afwezigheidsreden. Het type afwezigheidsreden wordt dan verwijderd en het dialoogvenster wordt gesloten.

Als het type afwezigheidsreden is gekoppeld aan een afwezigheidsreden, is het niet mogelijk om deze te verwijderen. Koppel het type afwezigheidsreden los van de afwezigheidsreden om door te gaan met het verwijderen

Weeknummers in datumkiezers

Op veler verzoek hebben we nu weeknummers toegevoegd aan alle datumkiezers in de hele applicatie:

Merk op dat er geen instelling is om weeknummers uit de datumkiezers te verwijderen.

Schema en basisschema

Toolbar verbeteringen

We werken de afbeeldingen van de pictogrammen in de werkbalk in de schemaweergave bij en wijzigen de positie van sommige knoppen. Lees hieronder meer hierover:

Statistieken

Om statistieken weer te geven, klikt u gewoon op het nieuwe statistiekenpictogram. Om het te verwijderen, klikt u nogmaals op hetzelfde pictogram:

Toevoegen knop

We hebben de knop 'Toevoegen' van de linkerkant van de werkbalk naar de rechterkant van de werkbalk verplaatst om consistent te zijn met de rest van de applicatie, waar alle andere acties al aan de rechterkant zijn kant:

Uren tellen op ploegen in het basisschema

Zoals we u hebben geïnformeerd in de release-opmerkingen van versie 0105 , voegen we nu het aantal uren op ploegen toe in het basisschema.

U kunt zien hoeveel uur een ploeg is in het basisschema van de werkelijke ploeg:

Merk op dat bij de berekening rekening wordt gehouden met de geavanceerde instellingen op de ploeg "Tellen als geplande uren".

In een komende release voegen we ook ondersteuning voor uren toe aan taken in de weergave Basisplanning.

Verticale lijnen per uur in de dagelijkse weergave in Planning en Basisschema

Op veler verzoek voegen we een verticale lijn toe voor elk volledig uur in de dagweergave in Planning en in Basisschema. Eerder verscheen de regel om de twee uur:

Toewijsbare medewerkers

We voegen aanvullende informatie toe aan de toewijsbare medewerkerslijst, dwz wanneer een medewerker beschikbaar is, en we hebben de visuals van de statussen gewijzigd, waarbij alle statussen worden weergegeven als een "badge" onder de naam van de medewerker:

Merk op dat als een werknemer niet beschikbaar is, de "rij" enigszins grijs wordt weergegeven. Zie hieronder:

Actiemenu per medewerker

Om geen dubbele functionaliteit te hebben, hebben we de acties onder de "stippen" naast de medewerker verwijderd. De acties zijn nu alleen terug te vinden in de medewerker details. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van de medewerker in de planningsweergave en selecteer een van de acties in het medewerker detail paneel:

Time Tracker geeft balans als eindejaar weer in verlofaanvragen

Met deze release hebben we een verbetering aangebracht in de tijdregistratie die specifiek wordt weergegeven in het detailvenster van de verlofapplicatie. De verbetering is alleen van toepassing op Time Trackers die zijn ingesteld om het saldo per einde jaar / periode weer te geven. Alle goedgekeurde afwezigheden worden nu opgenomen in het getoonde saldo, dat wil zeggen dat het saldo vanaf vandaag wordt weergegeven (en niet in de toekomst zoals voorheen).

Verbeterde kopie van ploegen
  • Vroeger, toen een ploeg werd gekopieerd in Schedule, zouden de regels voor het handmatige salaristype niet "volgen". We hebben dit verbeterd. De handmatige salaristyperegel wordt gekopieerd ongeacht of de dienst wordt gekopieerd naar dezelfde cessionaris, een andere cessionaris of geen cessionaris. Deze verbetering is van toepassing op individueel gekopieerde ploegen, maar dit zal zeer binnenkort ook worden verbeterd voor het batchgewijs kopiëren van ploegen.
  • Vroeger, toen een ploeg werd gekopieerd in Schedule, zou de akkoordkeuze van die ploeg niet “volgen”. Dit is nu verbeterd. Merk op dat als de oorspronkelijke ploeg niet geldig is op de datum waarnaar de overeenkomst is gekopieerd, de overeenkomstselectielogica zal worden toegepast en Quinyx op basis daarvan een overeenkomst voor de gekopieerde ploeg zal selecteren. Ook geldt deze verbetering alleen als de dienst wordt gekopieerd naar dezelfde medewerker. Merk op dat dit de hele tijd heeft gewerkt in het basisschema:
  • Als onderdeel van de bovenstaande verbeteringen hebben we er ook voor gezorgd dat als u handmatig van kostenplaats verandert op een ploeg waarbij de kostenplaats aanvankelijk werd geërfd van ploegentype en vervolgens die ploeg kopieert naar een andere dag voor dezelfde werknemer, de gekopieerde ploeg dezelfde kostenplaats hebben als de ploeg waarvan het werd gekopieerd:

Optimalisatie

Het is nu mogelijk om de volgorde van de kolommen in de tabel Prognoseoverzicht te wijzigen. Klik hiervoor op "Weergave aanpassen" en klik op de pijlen omhoog / omlaag naast elke variabelenaam om de volgorde te wijzigen waarin ze in de tabel worden weergegeven:

Sla rapportfilters op

We voegen de mogelijkheid toe om rapportfiltering op te slaan in de rapporten Salarisgegevens, Roosterkosten en Tijdkosten.

Filter opslaan

In het zijpaneel van de bovengenoemde rapporten ziet u nu een knop "Filter opslaan":

• Nadat u uw filteropties in de verschillende vervolgkeuzelijsten heeft gemaakt, klikt u op de knop Filter opslaan.
  • Er wordt een nieuwe pop-up geopend waarin u uw filter een naam kunt geven.
  • Klik op OK om het filter op te slaan.

Het filter wordt nu opgeslagen en bovenaan het zijpaneel toegevoegd. De volgende keer dat u uw filter wilt gebruiken, klikt u gewoon op de naam en alle filteropties die u in dat filter heeft opgeslagen, worden ingesteld:

Verwijder filter

Om een eerder opgeslagen filter te verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram naast de filternaam en bevestigt u dat u dat filter wilt verwijderen:

Filters wissen

We hebben ook een optie voor duidelijke filters toegevoegd in het zijpaneel. U kunt dit gebruiken om alle vervolgkeuzelijsten van hun geselecteerde waarden te wissen als u opnieuw wilt beginnen met uw selecties:

Updates en prestatieverbeteringen

Voorspelling
  • Bij het weergeven van een voorspelde variabele (invoergegevens) op het dashboard, tonen we nu de bewerkte waarde en niet de oorspronkelijke voorspelde waarde.
Geschiktheids- en compensatieregels

Het is nu mogelijk om het aantal werkdagen in te stellen om de werkuren door te verdelen. Wanneer dit is geconfigureerd, zou deze instelling de huidige logica met betrekking tot het aantal werkdagen moeten overschrijven. Als deze instelling niet is gedefinieerd, moet de huidige logica van toepassing zijn.

Configuratie hiervan gebeurt via wsdlUpdateSalaryCompensations

Analytics
  • We tonen nu het badgenummer van de medewerker naast de naam in alle medewerkerslijsten in Analytics.
  • We hebben filtering voor "Werknemersstatus" toegevoegd aan het rapport Tijdregistratie.
Schema
  • Voorheen waren de cijfers in de meest linkse totalenkolom in Statistieken een afgerond totaal van de reeds afgeronde waarden in de overige kolommen. Nu zijn de cijfers in de meest linkse totalenkolom een afgerond totaal van de niet-afgeronde gegevens van elk van de resterende kolommen. Dit zorgt voor meer correcte statistieken voor jou als gebruiker.
  • Voorheen hield de kostenberekening die werd weergegeven in de variabele "Verwachte salariskosten" geen rekening met de kosten voor overuren die waren gegenereerd doordat in het verleden de geplande uren vanaf de huidige datum werden overschreden. Dit is nu aangepakt.

Bugfixes

• Een probleem opgelost waardoor gedeelde medewerkers werden opgenomen in het tijdregistratierapport.
  • Een probleem met het rapport met salarisdetails opgelost waarbij niet-bevestigde tijd in het rapport werd opgenomen.
  • Een probleem opgelost waardoor verschuivingskleuren niet in rapporten werden weergegeven.
  • Een probleem opgelost waardoor een plooi op een ploeg werd opgeheven als een parttime afwezigheid werd toegevoegd en het resulterende foutbericht werd goedgekeurd.
  • Een parttime afwezigheidsprobleem opgelost dat, wanneer een parttime afwezigheid werd toegevoegd aan ploegen van meer dan middernacht, de pauzes niet werden verwijderd, ook al behoorden ze tot het andere deel van de ploeg.
  • Een probleem met e-ondertekening opgelost waardoor de tekst voor de mobiele punchflow-module vervormde wanneer een lang e-mailadres werd toegevoegd.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat kostenberekeningen in de dagelijkse weergave verdwenen als een klap zich uitstrekte tijdens het aanbreken van de dag / middernacht.
  • Een probleem opgelost waardoor managers geen statistieken konden zien in de planningsweergave.
  • Een statistiekprobleem opgelost waarbij een onjuiste optelling voor geplande uren werd weergegeven.
  • Een statistiekprobleem opgelost waarbij een foutmelding werd weergegeven wanneer Geplande salariskosten incl./excl. afwezigheid is geselecteerd.
  • Een probleem opgelost waardoor de statistieken van werknemers niet konden worden weergegeven.
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een punch werd weergegeven op sectieniveau en niet alleen op het niveau van de medewerker, en dat een manager die punch niet kon bewerken.
  • Een prognoseprobleem opgelost waarbij de onjuiste weergavegroepnaam werd weergegeven bij het snel wisselen van weergavegroep.
  • Een roosterprobleem opgelost waardoor een werknemer zonder actieve rol in een sectie een ploegendienst kon krijgen.
  • Een probleem met een afwezigheidsattest opgelost dat, bij het verticaal bevestigen op een kolom, ervoor zorgde dat de dag voorafgaand aan de datum die werd geattesteerd, ook werd geattesteerd.
  • Een probleem opgelost waarbij werknemers zichtbaar werden in een sectie terwijl ze geen rol hadden in die sectie.
  • Een tijdregistratieprobleem opgelost waarbij gedeelde werknemers werden weergegeven in het tijdregistratierapport in plaats van alleen werknemers die de geselecteerde eenheid als thuiseenheid hadden.
  • Een tijdregistratieprobleem opgelost waarbij een enkel salaristype was verbonden met meerdere tijdregistraties.
  • Een probleem opgelost dat de foutmelding "Er zijn niet-goedgekeurde stoten in deze verlofperiode wordt verwijderd" bij het toevoegen van een afwezigheid.
  • Een probleem opgelost dat de foutmelding "Er is geen werktijd geregistreerd als gevolg van de voorafgaande afwezigheid" bij het toevoegen van een afwezigheid.
  • Een verzuimprobleem opgelost dat verhinderde dat een manager met een rol in een sectie een afwezigheid goedkeurde als de werknemer geen sectie had ingesteld op de werknemerskaart.
  • Een probleem opgelost met salaristypen die niet werden gegenereerd volgens regels voor ploegentype waarbij de maximale instelling voor salaristype was gedefinieerd.
  • Een probleem opgelost dat een foutmelding "Interne serverfout" veroorzaakte wanneer een dienst werd toegevoegd over het uur waarop de zomertijd begint of eindigt.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Updates van de REST API / webservice

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

wsdlUpdateTimeTrackers

Nieuwe optie voor bewerkingsveld : 3 = Het bedrag in 'waarde' optellen of aftrekken bij Wettelijk saldo. Alleen relevant voor time-trackers met Nederlandse logica (Aftrekbevel: First to expire (Nederlands)).

Nieuwe optie voor bewerkingsveld : 4 = Stel het bedrag in 'waarde' in op Wettelijk saldo. Alleen relevant voor time-trackers met Nederlandse logica (Aftrekbevel: First to expire (Nederlands)).

wsdlGetFirstToExpireTimeTrackersBalance

Nieuw eindpunt om met Nederlandse logica Wettelijke / Bovenwettelijke saldi uit Time Trackers te kunnen extraheren (Aftrekopdracht: First to expire (Dutch)).

wsdlGetPayrollV2

Nieuwe optionele invoer: includeStCode zorgt ervoor dat de respons zowel de stCode als de salaristypecode ( salType ) bevat

<includeStCode xsi: type = "xsd: boolean"> true </includeStCode>

wsdlUpdateSalaryCompensations

Staat nu toe om fixedNrOfWorkedDays en percentageOfSummedSalaries te definiëren

wsdlGetSalaryCompensations

Geeft nu fixedNrOfWorkedDays en percentageOfSummedSalaries terug

wsdlUpdateWerknemers

Om de rapportage naar de huidige integraties te kunnen "wissen" en de huidige integraties niet te breken, zal de instelling <reportingTo> -1 </ reportingTo in het verzoek de medewerkers verwijderen die rapporteren aan de manager.

HTTPS-informatie

Bij Quinyx zijn we overgestapt naar HTTPS voor al onze klanten, met uitzondering van één eindpunt voor achterwaartse compatibiliteit. Dit eindpunt is voor WSDL-integraties en alleen beschikbaar op het adres apiftp.quinyx.com. Om ervoor te zorgen dat uw klantgegevens veilig zijn, wordt dit HTTP-eindpunt verouderd. De gedocumenteerde URL voor Quinyx WSDL is: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Dit is de reden waarom we op 1 mei 2021 in de productieomgeving poort 80 uitschakelen en alleen 443 (HTTPS) toestaan op de volgende eindpunten:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Wat voor invloed heeft dit op jou?

Als u nog steeds naar dit eindpunt op poort 80 verwijst, moet u deze integraties wijzigen in poort 443, dwz HTTPS. U kunt dit al doen en testen of alles werkt zoals verwacht.

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021. Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Neo Forecast. Lees meer over Neo Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalStaffing

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens bij te houden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP-API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en houden in dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een mechanisme voor uitstel en opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.