Minimum and maximum requirements in Auto Schedule

Updated by Daniel Sjögren

Houd er rekening mee dat de minimum en maximum eisen geconfigureerd in Pythia (AI optimalisatie) uiteindelijk zullen worden vervangen door de minimum en maximum regels in Quinyx, zodra alle functionele eisen zijn geïntegreerd. Voorlopig kunnen deze methoden echter nog steeds tegelijkertijd worden gebruikt. We zullen op een later tijdstip meer informatie geven over de details van deze migratie. Lees hier meer over minimum en maximum regels in Quinyx.
U moet de Quinyx Automatische planning-algoritme hebben aangeschaft om Maximum en Minimum Requirements te configureren en te gebruiken.

Minimum en maximum vereisten worden door de Quinyx Automatische planning gebruikt om de optimale personeelsbezetting voor specifieke units en specifieke tijdstippen van de dag te beïnvloeden en op hun beurt de minimum of maximum diensten die op elk moment zijn gepland te beheersen. Minimum en maximum vereisten kunnen worden geconfigureerd in Pythia (AI-optimalisatie).

Minimum vereisten

Minimum vereisten toevoegen

Minimum vereisten zorgen ervoor dat het Automatische planning-algoritme de minimumvereiste vervult bij het maken van de planningen, ongeacht wat de prognose aangeeft.

Voorbeeld

Als u op basis van uw prognose en optimale personeelsbezetting één werknemer tussen 10:00-10:30 en twee werknemers tussen 10:30-11:00 moet inplannen, en uw minimumvereiste is om te allen tijde twee werknemers in te plannen, zal het Automatische planning ervoor zorgen dat er ook tussen 10:00-10:30 ten minste twee werknemers worden ingepland.

Minimum vereisten worden geconfigureerd in Pythia (AI-optimalisatie) in Demand Forecasting > Configuratie > Min/Max vereisten.

De minimale vereisten worden gefilterd op basis van de eenheidselectie in de hiërarchie aan de linkerkant.

Om minimale vereisten voor een specifieke eenheid toe te voegen, selecteert u een willekeurige eenheid in de hiërarchie aan de linkerkant en selecteert u het + icoon aan de rechterbovenkant van de pagina. Als u het klantniveau selecteert, kunt u alle minimale vereisten bekijken, maar u kunt er geen toevoegen. Door het selecteren van het + icoon wordt er een zijpaneel geopend waar u de initiële basisparameters van de minimale vereisten kunt toevoegen.

In het zijpaneel voor de configuratie van de minimale vereisten kunt u het volgende configureren:

Klant

Standaard geselecteerde klant in de hiërarchie.

Type

Selectie of het een minimale of maximale vereiste is. Minimale en maximale vereisten moeten apart worden geconfigureerd.

Naam

Naam van de configuratie.

Beschrijving

Potentiële beschrijving van de vereiste.

Is actief

Indicator of de minimale vereiste actief is. Als de configuratie niet actief is, wordt de minimale vereiste niet in overweging genomen.

Eenheden

Selecteer de eenheid(en) waarop de vereisten van toepassing zijn. Als u geen eenheden selecteert, wordt ervan uitgegaan dat de minimale vereisten van toepassing zijn op alle eenheden.

Attributen

Selecteer de variabele voor het aantal werknemers waarop de vereisten van toepassing zijn. Als u geen van de variabelen voor het aantal werknemers selecteert, wordt ervan uitgegaan dat de minimale vereisten van toepassing zijn op alle variabelen voor het aantal werknemers binnen de geselecteerde eenheden.

Nadat de configuratie van de minimale vereisten aan de tabel is toegevoegd, kunt u op de configuratie klikken om de daadwerkelijke minimale vereisten te configureren. Selecteer het + icoon in de rechterbovenhoek om de minimale vereisten toe te voegen.

In het zijpaneel voor minimale vereisten kunt u het volgende configureren:

Naam

De naam van de specifieke vereiste.

Start

De starttijd op de dag waarop de minimale vereiste van toepassing is. Dit moet worden ingevoerd in het formaat minuten na middernacht. Als bijvoorbeeld de minimale vereiste van twee werknemers geldt tussen 08:00-16:00 uur, moet 08:00 worden ingevoerd als 480 (8*60).

Einde

De eindtijd op de dag waarop de minimale vereiste van toepassing is. Dit moet worden ingevoerd in het formaat minuten na middernacht. Als bijvoorbeeld de minimale vereiste van twee werknemers geldt tussen 08:00-16:00 uur, moet 16:00 worden ingevoerd als 960 (16*60).

Waarde

De minimale vereiste als een getal. Bijvoorbeeld, 2

Weekdagen

Selecteer de weekdagen waarop de minimale vereiste van toepassing is.

Meerdere minimale vereisten kunnen worden toegevoegd voor dezelfde variabele. Als de minimale vereisten de middernacht passeren, moeten er twee configuraties worden toegevoegd. Bijvoorbeeld, als er een minimale vereiste is van 2 van 21:00-03:00 op vrijdag, moet u eerst een vereiste toevoegen van 21:00-24:00 op vrijdag en vervolgens van 00:00-03:00 op zaterdag.

Bewerken of verwijderen van minimale vereisten

Minimale vereiste configuraties of de daadwerkelijke minimale vereisten kunnen op elk moment worden bewerkt of verwijderd door de drie stippen aan het einde van elke rij te selecteren en Bewerken of Verwijderen te selecteren. De wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing en worden overwogen bij de volgende automatische planning.

Maximale vereisten

Toevoegen van maximale vereisten

Maximale vereisten zorgen ervoor dat het Automatische planning-algoritme de maximale vereiste niet overschrijdt bij het maken van de planningen, ongeacht wat de prognose aangeeft.

Voorbeeld

Als u op basis van uw prognose en optimale bezetting twee werknemers moet inplannen tussen 10:00-10:30 en drie werknemers tussen 10:30-11:00 en uw maximale vereiste is om op elk moment maximaal twee werknemers in te plannen, zorgt de Automatische planning ervoor dat er maximaal twee werknemers worden ingepland tussen 10:30-11:00.

Maximale vereisten worden geconfigureerd in Pythia (AI-Optimalisatie) in de vraagprognose > Configuratie > Min/Max Vereisten.

De maximale vereisten worden gefilterd op basis van de eenheidselectie in de hiërarchie aan de linkerkant.

Om maximale vereisten toe te voegen voor een specifieke eenheid, selecteert u een willekeurige eenheid in de hiërarchie aan de linkerkant en selecteert u het + icoon aan de rechterbovenkant van de pagina. Als u het klantniveau selecteert, kunt u alle minimale vereisten bekijken, maar u kunt er geen toevoegen. Door op het + icoon te klikken, wordt er een zijpaneel geopend waar u de initiële basisparameters van de maximale vereisten kunt toevoegen

In het zijpaneel voor de configuratie van de maximale vereisten kunt u het volgende configureren:

Klant

Standaard is de geselecteerde klant in de hiërarchie.

Type

Selectie of het een minimum of maximum vereiste is. Minimum- en maximumvereisten moeten afzonderlijk worden geconfigureerd.

Naam

Naam van de configuratie.

Beschrijving

Een mogelijke beschrijving van het vereiste.

Is actief

Indicator of het minimumvereiste actief is. Als de configuratie niet actief is, wordt het minimumvereiste niet in overweging genomen.

Eenheden

Selecteer de eenheid(en) waarop de vereisten van toepassing zijn. Als u geen van de eenheden selecteert, worden de minimumvereisten verondersteld van toepassing te zijn op alle eenheden.

Attributen

Selecteer de variabele voor het aantal werknemers waarop de vereisten van toepassing zijn. Als u geen van de variabelen voor het aantal werknemers selecteert, worden de minimumvereisten verondersteld van toepassing te zijn op alle variabelen voor het aantal werknemers binnen de geselecteerde eenheden.

Nadat de configuratie voor het maximumvereiste aan de tabel is toegevoegd, kunt u op de configuratie klikken om de daadwerkelijke maximumvereisten te configureren. Selecteer het + icoon in de rechterbovenhoek om de maximumvereisten toe te voegen.

In het zijpaneel voor Maximale Vereisten kunt u het volgende configureren:

Naam

De naam van de specifieke vereiste.

Start

De starttijd op de dag waarop de maximale vereiste van toepassing is. Moet worden ingevoerd in het formaat minuten na middernacht. Bijvoorbeeld, als de maximale vereiste van twee werknemers geldt tussen 08:00-16:00, dan moet 08:00 worden ingevoerd als 480 (8*60).

Einde

De eindtijd op de dag waarop de maximale vereiste van toepassing is. Dit moet worden ingevoerd in het formaat minuten na middernacht. Bijvoorbeeld, als de maximale vereiste van twee werknemers geldt tussen 08:00-16:00, dan moet 16:00 worden ingevoerd als 960 (16*60).

Waarde

De maximale vereiste als een getal. Bijvoorbeeld, 2

Weekdagen

Selecteer alle weekdagen waarop de maximale vereiste van toepassing is.

Meerdere maximale vereisten kunnen worden toegevoegd voor dezelfde variabele. Als de maximale vereisten na middernacht vallen, moet dit als twee configuraties worden toegevoegd. Bijvoorbeeld, als er een maximale vereiste van 2 is van 21:00-03:00 op vrijdag, moet u eerst een vereiste toevoegen van 21:00-24:00 op vrijdag en vervolgens van 00:00-03:00 op zaterdag.

Bewerken of verwijderen van maximale vereisten

Maximale vereisten configuraties of de daadwerkelijke maximale vereisten kunnen op elk moment worden bewerkt of verwijderd door de drie stippen aan het einde van elke rij te selecteren en te kiezen voor Bewerken of Verwijderen. De wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing en worden meegenomen in de volgende Automatische planning.

Minimum/Maximum vereisten en Automatische planning

Als er minimum of maximum vereisten zijn geconfigureerd voor de unit waarvoor u Automatische planning uitvoert, dan worden deze gegevens opgehaald uit Pythia (AI-optimalisatie) en meegenomen in de algoritme run. Wanneer vereisten zijn ingesteld buiten openingstijden (dat wil zeggen zonder enige prognoses), worden de vereisten nog steeds meegenomen bij het maken van diensten. In geval van minimumvereisten kunnen meerdere diensten worden gepland om aan de minimale vraag te voldoen.

Het minimumvereiste kan worden beschouwd als een harde vereiste of als een zachte vereiste. Wanneer het wordt beschouwd als een harde vereiste, zal het Automatische planning algoritme er altijd voor zorgen dat aan het minimumvereiste wordt voldaan (ook tijdens korte perioden van lage vraag). Wanneer het wordt beschouwd als een zachte vereiste, zal het Automatische planning algoritme het minimumvereiste in combinatie met de vraaggestuurde optimale personeelbezettingseisen overwegen. Zo kunnen korte perioden van lage vraag onderbezet worden gepland in gevallen waarin dat de meest optimale oplossing is, bijvoorbeeld wanneer er vraag is naar één persoon en u niet wilt dat er nog een dienst wordt gepland alleen omdat die persoon pauze heeft. Standaard worden de minimumvereisten beschouwd als een zachte vereiste.