Versie 0173

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 15 november 2023

Samenvatting van de release

Weinig tijd en behoefte aan een beknopte samenvatting?

Quinyx web app Versie 0173

Nieuwe functionaliteit

• We hebben nieuwe auditlogs toegevoegd voor dienstwisselingen.
  • We hebben een extra bezettingscurve toegevoegd genaamd Optimaal (werkelijk) om u in staat te stellen uw optionele bezetting te visualiseren, rekening houdend met uw geconfigureerde arbeidsnormen, op basis van werkelijke gegevens.

Updates en prestatieverbeteringen

• We hebben verbeteringen aangebracht om betere conflictoplossing mogelijk te maken bij het delen van feestdagconfiguraties, zowel bij wereldwijde feestdagen als tussen overeenkomstsjablonen.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

Belangrijke informatie

• Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd in 2024.
  • De functionaliteit Roostervoorkeur wordt stopgezet in december 2023. Lees verder voor meer informatie.

Frontline Portal Versie 0173

Nieuwe functionaliteit

• We hebben twee nieuwe widgettypen geïntroduceerd - u kunt nu kiezen om resources weer te geven in een enkele of dubbele kolomlijst.

Bugfixes

• U bent mogelijk geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klikt u op hier.

SOAP API / Webservice-updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Einde van de levensduur van de Classic en mobile SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de Manager Portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele apps met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Einde van de functionaliteit Roostervoorkeur in december 2023

Onze oude functionaliteit, Roostervoorkeur, zal eind december 2023 worden stopgezet. Daarom dringen we er bij al onze klanten op aan om de Beschikbaarheid functionaliteit te gebruiken in plaats van Roostervoorkeur zo snel mogelijk. De beschikbaarheidsfunctionaliteit is gebruiksvriendelijker en ondersteunt meer gebruiksscenario's dan de Roostervoorkeur functionaliteit.

Een functie die beschikbaarheid ondersteunt, is het omzetten van een beschikbaarheidsitem in een dienst in de planningweergave van de Quinyx-webapp. Quinyx ondersteunt ook secties met beschikbaarheid en multi-selectie van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. We hebben de mogelijkheid geïmplementeerd voor gebruikers om hun eigen beschikbaarheidsuren te zien, te creëren, te bewerken en te verwijderen in onze mobiele apps.

Voor de mobiele apps is de toestemming voor beschikbaarheid standaard uitgeschakeld en moet deze worden ingeschakeld onder Mobiele en Personeelsportal toestemmingen in web.quinyx.com.
Lees meer over het gebruik van de beschikbaarheidsfunctie in de mobiele app hier en in de webapp voor managers hier.

Quinyx web app Versie 0173

Releasedatum 15 november 2023

Nieuwe functionaliteit

Audit logs voor Dienstwissel
Merk op dat we vanaf versie 174.3 de auditlogs voor Dienstwisselingen weer hebben ingeschakeld. We hebben de hoofdoorzaak van de fout met ernst 1 geïdentificeerd en aangepakt. Hoewel dit hetzelfde probleem met toekomstige loggegevens voorkomt, voegen we ook ondersteuning toe voor het afhandelen van potentiële gevallen van reeds gelogde (mogelijk vervuilde) gegevens. Deze potentiële gevallen van mogelijk vervuilde gegevens zullen nu zichtbaar zijn als "Medewerker onbekend" in de kolommen "Actie gemaakt door" en "Actie gemaakt voor" van de audit logs tabel.

Dit is de tweede van vele geplande toevoegingen aan ons nieuwe Audit logs framework. Vanaf deze release kunt u naast audit logs voor diensten en dienstboekingen ook zoeken naar audit logs voor dienst ruilen in Quinyx. Dit biedt u meer informatie en geeft managers een beter beeld om te begrijpen of sommige van de dienstwijzigingen daadwerkelijk voortkomen uit de gekoppelde dienstaanvragen. In toekomstige releases zijn we van plan dit beeld compleet te maken door audit logs toe te voegen voor andere dienstaanvragen - dienst ontkoppelingsverzoeken en dienst toewijzingen op afwezige units.

In deze release introduceren we auditlogs voor dienstwissels in Auditlogs > Aanpassingsweergave > [Itemtype] Dienstwissel. Het navigeren door de zoekresultaten van de auditlogs in onze auditlogstabel volgt dezelfde logica als beschreven in dit artikel Auditlogs (huidig) met de volgende aanpassingen:

• Dienstwissel is een apart item, wat betekent dat het een eigen aparte rij heeft in de auditlogstabel.
  • In de Tijdstempel kolom kunt u de datum en tijd zien waarop een bepaalde actie in Quinyx is uitgevoerd.
  • In de Betrokken kolom kunt u de units en secties zien die zijn beïnvloed door de betreffende actie.
  • In de Itemtype kolom geeft de app een nieuw itemtype weer met de naam Dienstwissel.
  • In de Item kolom kunt u de details van de dienst zien waarvoor de dienstwissel is gemaakt. Dienstdetails omvatten [Startdatum], [Starttijd], [Eindtijd] en [Naam diensttype].
  • In de Actie kolom kunt u de acties zien die zijn ondernomen met betrekking tot een dienstwissel; ze vallen in de volgende typen: aanmaken, goedkeuren, weigeren, en verwijderen
  • In de Actie uitgevoerd door kolom kunt u zien wie de betreffende actie heeft uitgevoerd. Let op: de acties goedkeuren of weigeren kunnen worden uitgevoerd door werknemers binnen de Quinyx mobiele applicatie als onderdeel van het dienstwisselproces, evenals door managers binnen het Quinyx managerportaal.
  • In de kolom Actie uitgevoerd voor kunt u zien wie werd beïnvloed door de betreffende actie. Wanneer de acties goedkeuren of weigeren worden overgenomen bij de dienstwissel, ziet u in deze kolom de twee werknemers die betrokken waren bij dit dienstwisselverzoek en dus beïnvloed werden door deze acties.

In de auditlog zoekresultaten voor het dienstwissel item, kunt u meer details zien over de eigenschappen die van toepassing waren op het genoemde item door op de chevron in de meest linkse kolom van de tabel met zoekresultaten te klikken. Wanneer u daar klikt, kunt u een sub-tabel zien met eigenschappen die verbonden zijn aan de acties aanmaken, goedkeuren, en weigeren. In de sub-tabel zullen dienstwissels twee eigenschappen hebben genaamd:

• Aanvrager: Deze eigenschap beschrijft de werknemer die als eerste heeft verzocht om de dienst te ruilen met hun collega.
  • Initiële dienst van de aanvrager: Deze eigenschap beschrijft de dienst waaraan de aanvrager is toegewezen op het moment dat het verzoek tot dienstwisseling werd gecreëerd.

De afbeelding hieronder illustreert hoe een sub-tabel voor een dienstwisseling wordt weergegeven.

Volgens dezelfde logica als voor dienstauditlogs, zullen verwijderde dienstwisselingen geen sub-tabellen hebben.

Merk op dat u alleen toegang zult hebben tot loggegevens vanaf de datum dat de logging werd vrijgegeven. Bijvoorbeeld, aangezien dienstwisselingen zijn vrijgegeven in release 0173 die op 15 november 2023 is, bevatten de huidige logs geen dienstwisselingsloggegevens voor data vóór 15 november 2023.
Optimale personeelbezetting gebaseerd op werkelijke gegevens

In Versie 0171, hebben we de mogelijkheid vrijgegeven om de nieuwe optimale personeelbezetting (gemaakt binnen Optimale personeelbezetting en arbeidsnormen NIEUW) te bekijken in vergelijking met de geplande personeelbezetting binnen de nieuwe weergavegroep arbeid.

We hebben een extra personeelscurve toegevoegd genaamd Optimaal (werkelijk). Via deze personeelscurve kunt u uw optimale personeelbezetting visualiseren, gegeven uw geconfigureerde arbeidsnormen, gebaseerd op werkelijke gegevens. Dit helpt winkelmanagers om de optimale personeelbezetting op basis van prognosegegevens ("Hoeveel personen moet ik inplannen op basis van mijn prognose?") te vergelijken met de optimale personeelbezetting op basis van werkelijke gegevens ("Hoeveel personen had ik daadwerkelijk nodig?") "), optimale personeelsbezetting op basis van werkelijke gegevens ("Hoeveel mensen moet ik inplannen op basis van mijn werkelijke niveaus?") in vergelijking met geplande personeelsbezetting.

U kunt deze gegevens altijd vergelijken op het niveau van optimale personeelsbezetting/diensttype of voor de unit/sectie als geheel. U kunt altijd aan- en uitzetten welke variabelen u wilt bekijken, om ervoor te zorgen dat alleen de meest relevante gegevens worden weergegeven in de arbeids weergavegroep.

In het bovenstaande voorbeeld is de lichtblauwe schaduw de geplande personeelsbezetting, de donkerblauwe curve is de optimale personeelsbezetting op basis van prognosegegevens en de paarse curve is de optimale personeelsbezetting op basis van werkelijke gegevens.

De optimale (werkelijke) personeelsbezettingscurve is alleen zichtbaar in het verleden, waar werkelijke gegevens beschikbaar zijn.

Updates en prestatieverbeteringen

Verbeterd conflictbeheer bij het delen van feestdagconfiguraties

Bij het delen van feestdagconfiguraties, zowel bij globale feestdagen als tussen overeenkomstsjablonen, hebben we enkele verbeteringen toegevoegd om betere conflictresolutie mogelijk te maken:

• Voor globale feestdagen, bij het delen van configuraties over feestdagen heen, worden eventuele conflicten gemarkeerd met de vlag Regels bestaan al om aan te geven dat er al aangepaste configuraties zijn voor een specifieke feestdag. U heeft dan de mogelijkheid om toch te overschrijven, als u ervoor kiest om dit te doen.
  • Voor overeenkomstsjablonen bestond deze conflictoplossing al, waarbij u de rode Waarschuwing: Feestdag bestaat al kreeg als een specifieke feestdag al bestond in dat overeenkomstsjabloon. Met deze release heeft u nu ook de functie Overschrijven beschikbaar - wat betekent dat u die feestdag dan en daar kunt overschrijven als u dat wilt.

Bugfixes

• Een probleem opgelost in de Planningweergave waardoor u waarschuwingen niet kon negeren bij het opnieuw toewijzen van diensten.
  • Een probleem opgelost waarbij u geen integratiesleutel kon toevoegen aan een diensttype.
  • Een probleem opgelost in het rapport Gedetailleerde pauzes en taken met vertalingen van kolomkoppen die niet vertaald mochten worden.

Nieuwe Quinyx HelpDocs-inhoud

Nieuwe HelpDocs-artikelen
Nieuwe tutorials
  • Op dit moment geen.

Frontline Portal Versie 0173

Releasedatum 15 november 2023

Nieuwe functionaliteit

Nieuwe widgettypes - enkele kolom & dubbele kolom

We hebben twee nieuwe widgettypes geïntroduceerd - u kunt nu kiezen om resources weer te geven in een enkele of dubbele kolomlijst.

Enkele kolom

Dubbele kolom

Bugfixes

• Probleem opgelost waarbij de Audience UI het publiek van de vorige taak weergaf.
  • Probleem opgelost waarbij ontvangers van widgets lege widgets konden hebben.
  • Probleem opgelost waardoor gebruikers geen afbeeldingen konden bewerken in het veld Story-beschrijving.
  • Probleem opgelost waarbij e-mailmeldingen van formulierinzendingen niet werden verzonden.
  • Probleem opgelost dat een onjuiste foutmelding veroorzaakte bij het uploaden van bestanden in het gedeelte Story-beschrijving.
  • Probleem opgelost waarbij het insluitmodaal van YouTube niet werd verwijderd bij het opslaan van een Story.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs-inhoud

Nieuwe tutorials

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet stellen aan gelijktijdige oproepen per klant tot 10. U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.