Forecast algorithms

Updated by Daniel Sjögren

Automatische voorspellingen

Het is mogelijk om uw Forecast voorspellingen in de toekomst automatisch te laten doen op basis van uw historische data.

De Forecast-algoritmen

Er zijn momenteel drie verschillende methoden die u kunt gebruiken om prognoses te genereren, twee worden uitgevoerd door Quinyx en de derde is een optie om een ​​voorspellingsservice van een derde partij aan Quinyx te koppelen, waardoor de prognose elders kan worden gegenereerd en vervolgens in Quinyx kan worden gepresenteerd.

Vorig jaar dezelfde dag

Dit algoritme kopieert automatisch de werkelijke gegevens voor uw prognose van voorgaande jaren als een prognose voor het huidige jaar tot nu toe. U heeft de mogelijkheid om een ​​modifier toe te voegen als een procentuele toename of afname ten opzichte van de gegevens van voorgaande jaren.

De prognosevariabele moet worden gemaakt voordat de werkelijke gegevens worden ingevoerd.

Quinyx AI Demand Forecasting

Het doel van de AI Demand Forecasting-module is om prognoses te maken op 15, 30 of 60 minuten of dagelijks niveau op basis van historische gegevens. Deze prognoses kunnen worden gebruikt om een ​​personeelsbezetting te creëren als basis voor de planning. Het personeelsbestand kan worden berekend via Quinyx Labor Standards of Static/Dynamic Rule-oplossingen of via klantspecifieke berekeningen buiten Quinyx om.

Lees hier meer over Quinyx AI Demand Forecasting.

Externe voorspelling

Met deze methode kan een oplossing van derden voorspelde gegevens naar Quinyx pushen via de API met behulp van POST /predicted-data:

POST /voorspelde-gegevens

Met deze bewerking kunt u voorspellingen uploaden van externe tools die worden gebruikt voor het voorspellen van verkoop, transacties, enz., die optimale personeelsregels zullen gebruiken om personeelsbehoeften te definiëren:

• ​externalForecastVariableId​ - ID voor een variabele zoals ingesteld voor eenheden in Accountinstellingen Prognose Variabelen Externe ID.
  • externalForecastConfigurationId -
  • ​externalUnitId​ - Externe ID voor een eenheid zoals ingesteld voor eenheden in Klassiek → Instellingen → Tabellen → integratiesleutels
  • ​externalSectionId (optioneel) - Externe ID voor een sectie zoals ingesteld voor eenheden in Klassiek → Instellingen → Tabellen → integratiesleutels .
  • runIdentifier - Een waarde die moet worden ingesteld als een extern systeem meerdere voorspellingen voor hetzelfde datumbereik verzendt.
  • runTimestamp - Een waarde die moet worden ingesteld om te definiëren wanneer de voorspelde gegevens zijn gegenereerd. In de toekomst zal Quinyx deze waarde gebruiken om verschillende voorspellingen te vergelijken als ze bestaan.
  • forecastDataPayload
    • Gegevens - het bedrag van de externe voorspelling.
    • Tijdstempel - het tijdstip waarop het bedrag moet worden geplaatst in UTC-formaat 2020-04-09T20:45:0 0+01:00.