Tag categorieën

Updated by Leigh Hutchens

Een tag moet worden gekoppeld aan een tagcategorie. U kunt zoveel tagcategorieën definiëren als u nodig heeft.

Een tagcategorie is voornamelijk bedoeld om het volgende te definiëren:

• Het type tagcategorie, oftewel het type informatie dat de tag kan bevatten:
    • De drie tagcategorieën Kostenplaats, Project en Account kunnen een tagwaarde bevatten.
    • De tagcategorie Uitgebreid kan aanvullende eigenschappen bevatten, zoals beschreven in Overzicht tags.
    • Een kleur die aangeeft aan welke tagcategorie een dienst is gekoppeld.
    • Een externe identificatie (externe ID) die wordt gebruikt door integraties.

Het definiëren van tagcategorieën

1. Op de pagina Accountinstellingen kiest u Tagcategorieën en klikt u vervolgens op Toevoegen:

1. In het paneel Tagcategorie toevoegen:
  • Voeg de naam van de tagcategorie toe.
  • Kies het type uit de alternatieven - Kostenplaats, Project, Account en "Uitgebreid".
  • Voeg een HEX-kleurcode toe, voorafgegaan door #
  • Voeg de externe ID van de tagcategorie toe.
  1. Een voorbeeld van het eindresultaat kan er als volgt uitzien:

Alle tags moeten worden gekoppeld aan een tagcategorie.
Tagcategorieën kunnen worden geconfigureerd via de Neo-gebruikersinterface of via de Tags REST API. Aangezien het maken van tags meestal een eenmalige activiteit is, raden we aan om ze te maken via de Neo-interface.