Version 0161

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 7 juni 2023

Samenvatting van de release

Heeft u weinig tijd en wilt u een samenvatting op hoog niveau?

Webapp

Nieuwe functionaliteit

• We brengen de eerste nieuwe Audit logs uit - deze keer voor diensten.
    • Zoals velen van u weten, hebben we de logging-mogelijkheden van Quinyx als systeem opnieuw ontworpen. We zijn nu - eindelijk! - blij om de release van de nieuwe audit logs voor diensten aan te kondigen.
  • Fairness-regels binnen Automatisch toewijzen
    • We hebben nu drie fairness-regels toegevoegd die kunnen worden overwogen in uw planning bij het gebruik van Automatisch toewijzen. In deze context wordt fairness beschouwd tussen werknemers in een planning.

Updates en prestatieverbeteringen

• Waarschuwing voor handmatige planning voor afwezigheidsopbouw
    • Met deze release stellen we handmatige planning-waarschuwingen voor afwezigheidsopbouw (voor managers) in staat.
  • Betere planningservaring met verbeterde waarschuwingsberichten (derde release)
    • Met deze release hebben we waarschuwingsberichten verbeterd voor Overschrijding van het maximum aantal uren per week, Minimale dagelijkse rust, en Minimale wekelijkse rust.

Bugfixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bugfixes in deze release. Als u meer informatie wilt, klik dan. hier.

SOAP API / Webservice updates

• Geen updates in deze release.

Aankondigingen

We werken momenteel aan het toevoegen van een extra instellingenpagina genaamd Optimalisatie-instellingen. De toegang tot deze instellingenpagina is gebaseerd op de nieuwe machtigingen voor Optimalisatie-instellingen die de vorige sprint zijn toegevoegd. De reden achter deze extra instellingenpagina is om onze gebruikers beter in staat te stellen om het type gegevens te beheren dat verschillende rollen in de organisatie mogen onderhouden. Gebruikers die functionaliteit in accountinstellingen moeten kunnen bewerken, kunnen standaard geen functionaliteit bewerken in optimalisatie-instellingen.

De functionaliteit die we voorlopig verplaatsen van accountinstellingen naar de nieuwe Optimalisatie-instellingen pagina zijn Variabele instellingen en Gebeurteniscategorieën. We zijn van plan om de nieuwe optimalisatie-instellingenpagina uit te brengen in een van de komende sprints. Blijf op de hoogte!

Nieuwe functionaliteit

Auditlogs

Zoals velen van jullie weten, hebben we de logmogelijkheden van Quinyx als systeem opnieuw ontworpen. We zijn nu - eindelijk! - blij om de release van de nieuwe auditlogs voor diensten aan te kondigen. De nieuwe functionaliteit wordt beschreven in deze Artikel.

Merk op dat je alleen toegang hebt tot de loggegevens vanaf de datum waarop de logboekregistratie werd vrijgegeven. Omdat bijvoorbeeld ploegenlogboeken werden vrijgegeven in release 0161 (7 juni 2023), bevatten de huidige logboeken geen gegevens voor data vóór 1 juni 2023.
Let op dat u momenteel inconsistenties kunt ervaren bij het loggen van dienstacties - aanmaken, bijwerken, verwijderen - wanneer deze afkomstig zijn van Automatische planning en 'Automatisch toewijzen' vanwege technische redenen. We werken momenteel aan het oplossen hiervan.

Fairness-regels binnen Automatisch toewijzen

Een verzoek dat we van klanten hebben ontvangen, is om rekening te kunnen houden met eerlijkheid in de roosters die zijn gemaakt door de Quinyx Automatisch toewijzen-oplossing, omdat eerlijkheid naast arbeidsregels en bedrijfsregels een belangrijk aspect is van een goed rooster. Daarom hebben we nu drie eerlijkheidsregels toegevoegd die kunnen worden overwogen in uw rooster bij het gebruik van Automatisch toewijzen. In deze context wordt eerlijkheid beschouwd tussen werknemers in een rooster.

1. Gelijkwaardige relatieve contractvervulling: we hebben een regel toegevoegd die tot doel heeft ervoor te zorgen dat wanneer er niet genoeg diensten zijn om alle contracturen te vervullen, we streven naar een gelijkwaardige relatieve contractvervulling. Bijvoorbeeld, we geven er de voorkeur aan om ervoor te zorgen dat meerdere werknemers 80% van hun contracturen vervullen, in plaats van sommige werknemers 100% vervullen terwijl anderen 60% vervullen

2. Gelijkmatige verdeling van diensttypes: we hebben een regel toegevoegd die tot doel heeft specifieke diensttypes gelijkmatig te verdelen over beschikbare werknemers. Bijvoorbeeld, we geven er de voorkeur aan om ervoor te zorgen dat een specifiek diensttype dat fysiek meer beperkend is, gelijkmatig wordt verdeeld.

3. Rotatie van diensten van een specifiek type: we hebben een regel toegevoegd die tot doel heeft ervoor te zorgen dat specifieke soorten diensten worden geroteerd en gelijkmatig worden verdeeld over werknemers. Bijvoorbeeld, we geven er de voorkeur aan om ervoor te zorgen dat nachtdiensten worden verdeeld en geroteerd over beschikbare werknemers.

Deze eerlijkheidsregels zijn alleen beschikbaar binnen onze Automatisch toewijzen oplossing (binnen Labour optimization) en hebben ondersteuning nodig van Quinyx om op te nemen in onze Automatisch toewijzen-regeloverwegingen.

Als je een superuser bent en meer informatie wilt, neem dan contact op met Quinyx Support of je Customer Success Manager.

Update en prestatieverbeteringen

Waarschuwing bij handmatige planning voor absentie-afschrijving (als manager)

Een van de meest voorkomende feedback die we van onze gebruikers krijgen, is de wens dat Quinyx acties voorkomt die leiden tot maximale en/of minimale afschrijving overschrijding, d.w.z. TimeTracker-waarden. Met deze release maken we dit mogelijk voor absentie-afschrijving. Het doel van deze verbetering is om ervoor te zorgen dat u als werkgever of manager niet meer absentie aan uw werknemers toewijst dan waar ze volgens hun werknemerovereenkomst recht op hebben.

Configuratievereisten

Merk op dat uw bedrijfsaccount van Quinyx echter als volgt moet zijn geconfigureerd om gebruik te kunnen maken van deze functie:

1. Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw afwezigheid Time Trackers gebruikmaken van 'Tijdtracker koppelingen' overeenkomstsjablonen in plaats van verbinding te maken met 'salaristypen'. TimeTrackers die verbonden zijn met salaristypen zullen om technische haalbaarheidsredenen nu en in de toekomst de betreffende waarschuwing niet activeren. Als u hulp nodig hebt bij het opnieuw configureren van uw TimeTrackers om de bovengenoemde Time Tracker-associaties te gebruiken, neemt u contact op met uw Quinyx-contactpersoon of met onze. 'Ondersteuningsafdeling'.
  2. De TimeTracker-koppeling in kwestie wordt gemaakt met behulp van een van de opbouwstuurprogramma's genaamd Elk verlofverlofdag of Elk verlofverlofuur en het gebruikte absentietype is ingesteld op Type afwezigheidsreden verlof.
    1. In een toekomstige release die binnenkort verschijnt, zal de betreffende waarschuwing ook werken met Elk 'absentietype' verlofdag en Elk 'absentietype' verlofuur, die niet vereisen dat het absentiereden-type verlof is. Dit stelt u in staat om de waarschuwing te krijgen met verschillende absentietypes. Daarom raden we u aan om Elk 'absentietype' verlofdag en Elk 'absentietype' verlofuur te gebruiken in plaats van Elk verlofverlofdag of Elk verlofverlofuur in uw instellingen.
  3. Het vakje Waarschuwingen weergeven moet worden aangevinkt op de bijbehorende Time Tracker in Accountinstellingen > Tijdtrackers:
  1. Let op dat het al dan niet aanvinken van de instellingen Count as scheduled hours en Count as worked hours van de absentiedienst niet wordt overwogen door de betreffende waarschuwing.
Functionaliteit

Als aan de bovenstaande criteria is voldaan, ontvangt de gebruiker in het managerportaal een waarschuwing die aangeeft dat de gegeven TimeTracker wordt overschreden bij het proberen een absentie te creëren, en zal worden geblokkeerd om door te gaan

absence, the warning will display.) Tot deze release werd deze waarschuwing al weergegeven aan werknemers bij het verzenden van een absentieverzoek in de mobiele app, maar nu wordt deze ook weergegeven aan managers in het managerportaal bij het goedkeuren van een absentieverzoek, het aanmaken van een absentie of het bewerken van een bestaande absentie. De waarschuwing geldt ongeacht of er wel of geen absentieplanning wordt gebruikt. In een binnenkort te verschijnen volgende release geldt deze waarschuwing ook als 'Het uitrollen van een basisrooster over een bestaande absentie'.

Tijdelijke onregelmatigheden

Let erop dat er op het moment van schrijven enkele onregelmatigheden zijn met betrekking tot deze waarschuwing. Deze onregelmatigheden doen zich al langer voor bij werknemers bij het aanvragen van absenties in de mobiele app, maar we richten ons nu op het oplossen van deze onregelmatigheden zowel in de mobiele app als in het managerportaal:

• Als de driver voor het verdienen van vakantie-uren wordt gebruikt voor een bepaalde absentie, en het saldo is momenteel positief, maar de betreffende absentie brengt het saldo in het negatieve, wordt de waarschuwing niet weergegeven zoals deze zou moeten. (Als u echter een niet-hele-dag-absentie toevoegt, wordt de waarschuwing wel weergegeven.) Absentie: als het saldo momenteel negatief is, treedt deze bug niet op.)
  • Als het vakje voor de hele dag op de absentie niet is aangevinkt en het saldo momenteel positief is, maar de betreffende absentie het saldo negatief maakt, wordt de waarschuwing niet weergegeven wanneer dat wel zou moeten. (Als u echter een niet-hele dag absentie toevoegt wanneer het saldo momenteel negatief is, treedt deze bug niet op.)
  • Als er een absentieverzoek wordt gemaakt en/of goedgekeurd en dat verzoek zich bevindt tussen twee bestaande afwezigheden in de tijd.
  • Als de instelling Volgende voorkomen van Tijdtracker wordt gebruikt, wordt de waarschuwing niet weergegeven wanneer dat wel zou moeten.
  • Als de driver Elk vakantieuur verlof wordt gebruikt voor een bepaalde afwezigheid en de Tijdtracker-koppeling is geconfigureerd om de instelling Niet op geselecteerde dagen van de week te accumuleren te gebruiken, wordt de Tijdtracker niet op meer dagen opgebouwd dan gespecificeerd in genoemde instelling, wat betekent dat de betreffende waarschuwing wordt weergegeven wanneer dat zou moeten.

Als u een van de bovenstaande bugs ervaart, hoeft u deze niet te melden bij onze ondersteuningsafdeling / in het ondersteuningsportaal, omdat we al bezig zijn met het oplossen ervan. Let ook op dat de bovenstaande bugs allemaal inhouden dat gebruikers de waarschuwing niet krijgen wanneer ze zouden moeten, maar in geen geval krijgen ze de waarschuwing wanneer ze dat niet zouden moeten krijgen.

set maximum or minimum limits for working hours or rest periods. In these cases, Quinyx will not show any warning messages. We believe that this change will improve the scheduling experience for managers and make it easier to ensure compliance with labor laws and agreements. Betere planningservaring met verbeterde waarschuwingsberichten (derde release)

We lanceren het derde deel van het initiatief, dat tot doel heeft om waarschuwingsberichten die aan managers worden gepresenteerd tijdens het plannen van diensten te verbeteren. We hopen dat managers met deze verbeteringen minder tijd zullen besteden aan werken in de planningsweergave omdat ze meer informatie zullen hebben over ontbrekende vaardigheden, overschrijding van uren en andere soorten waarschuwingen. Dit initiatief zal worden uitgebracht in verschillende opeenvolgende releases.

Met deze release hebben we waarschuwingsberichten verbeterd voor Overmatige maximaal aantal uren per week, Minimale dagelijkse rust en Minimale wekelijkse rust.

Vanaf deze release zal Quinyx binnen het waarschuwingsbericht informatie verstrekken over de afgesproken en daadwerkelijke uren die hebben geleid tot het verschijnen van de waarschuwing. Daadwerkelijke uren worden altijd weergegeven tussen haakjes aan het einde van het waarschuwingsbericht.

Hier zijn voorbeelden van de verbeterde berichten:

Er is één uitzondering voor deze nieuwe waarschuwingsberichten, en dit geldt voor alle gevallen waarin managers geen maximum- of minimumlimieten hebben ingesteld voor werkuren of rustperiodes. In deze gevallen zal Quinyx geen waarschuwingsberichten tonen. We geloven dat deze wijziging de planningservaring voor managers zal verbeteren en het gemakkelijker zal maken om te voldoen aan arbeidswetten en overeenkomsten Opgeloste waarschuwingen bij het uitrollen van een basisrooster. Als waarschuwingen bij de uitrol niet waren opgelost vóór deze release, zal Quinyx de oude waarschuwingsmelding tonen bij het openen van dat specifieke basisrooster.

Bugfixes

• Een probleem opgelost dat ten onrechte een Klokactie ontbreekt foutmelding genereerde bij een vrije dagdienst.
  • Een probleem opgelost met betrekking tot handmatige salarisvermindering en -toevoeging voor feestdagen.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

SOAP API / Webservice-updates

• Geen updates in deze release.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt nog meer informatie over webservices vinden hier.
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet zullen opleggen van 10 gelijktijdige oproepen per klant U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhaalmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overstap van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.