Versie 0107

Updated by Leigh Hutchens

Release datum 5 mei 2021

In april 2021 hebben we officieel de ondersteuning voor Microsoft Internet Explorer 11 stopgezet ten gunste van zijn opvolger Microsoft Edge. Dit betekent dat we niet langer kunnen garanderen dat Quinyx werkt in Internet Explorer 11, en we zullen geen pre-releasetests van Quinyx meer uitvoeren in Internet Explorer.

Update voor browserprobleem met het bewerken van shift / punch / afwezigheidstijden

Een paar weken geleden deed zich een probleem voor vanwege een bug in Chromium, de browsermotor die wordt gebruikt door populaire browsers zoals Google Chrome en Microsoft Edge. Dit zorgde ervoor dat de tijdinvoer in Quinyx niet werd gemarkeerd wanneer erop werd geklikt. Dit was het duidelijkst bij het bewerken van de begin- of eindtijden op ploegendiensten, stoten en afwezigheden. Het probleem is nu opgelost door het chroomproject . Door de browser bij te werken, zorgt u ervoor dat deze correctie wordt toegepast op de browser, en de uren worden dan opnieuw gemarkeerd.

Nieuwe functionaliteit

Overwerkmethoden

Met deze release voegen we de eerste ondersteuning toe voor het beheer van overwerkmethoden. U kunt nu de lijst met beschikbare overurenmethoden bekijken en op naam zoeken.

Lijst met methoden voor overuren

U vindt een sectie met de naam 'Overwerkmethoden' onder de kop overeenkomsten in de accountinstellingen. Wanneer u naar dat gedeelte navigeert, ziet u een lijst met alle beschikbare overwerkmethoden:

Met deze release is het alleen mogelijk om de lijst te bekijken. In komende releases voegen we ondersteuning toe voor het toevoegen en bewerken van overwerkmethoden.

Updates en prestatieverbeteringen

Verbeterde tellogica voor werknemersstatistieken in Schedule

Tot deze release telden de personeelsstatistieken in Schedule en toonden ze gegevens van Time-daybreak tot Time-daybreak voor een bepaalde medewerker. Met Time-daybreak verwijzen we naar de waarde in het Daybreak-veld in Agreement> Advanced setting categories> Time> Rules for time punching> Daybreak. In het onderstaande voorbeeld heeft gebruiker Gregory Payne Time-daybreak 01:00, en zoals je kunt zien, worden alleen de uren vóór 01:00 in de geselecteerde periode van maandag 3 mei geteld in de personeelsstatistieken:

Zoals u kunt zien op de tijdkaart, is het probleem dat als u alleen deze datum naar de loonlijst zou overboeken, u 3,5 uur zou overboeken en niet 0,5.

De reden voor deze logica in de Tijdkaart is dat Quinyx bij het overzetten naar de loonlijst de uren van alle ploegen zal overdragen die beginnen vóór het begin van de tijd van de overgedragen datums. De personeelsstatistieken zijn bedoeld om u te helpen het aantal uren bij te houden en uiteindelijk om extra tijd en / of compensatie voor overuren te verminderen - wat betekent dat deze discrepantie tussen de statistieken en de uitkomst van de tijdkaart / salarisadministratie suboptimaal is wanneer er ploegendiensten zijn die de dag aanbreken. .

Dus om beter rekening te houden met de berekeningen die door Quinyx zijn uitgevoerd bij het uitvoeren van de salarisadministratie, tellen de personeelsstatistieken in Schedule vanaf deze release in plaats daarvan de uren van alle ploegen die beginnen vóór de Time-daybreak. Dit betekent dat we, voor dezelfde gebruiker, Time-daybreak, date en shift, dit resultaat krijgen:

We hebben de bovenstaande wijzigingen uitgelegd aan de hand van de 'geselecteerde periode' van de werknemersstatistieken, maar dezelfde wijziging is van toepassing op 'planningsperiode' en 'saldoperiode' in diezelfde statistieken. Bij eventuele waarschuwingen over nominale uren, weekuren etc. wordt nu ook rekening gehouden met deze nieuwe tellogica.

Het bovenstaande is alleen van toepassing op het schema - dezelfde wijziging komt zeer binnenkort in het basisschema.

Waarschuwing voor opnieuw uitrollen van basisschema

We hebben een kleine verbetering aangebracht in de waarschuwing voor opnieuw uitrollen in het basisschema:

• Vanaf deze release toont Quinyx alleen het waarschuwingsbericht voor opnieuw uitrollen (zie onderstaande afbeelding) als er een overlap is van werknemers tussen de huidige uitrol en de vorige.
  • Voorbeeld: Als u de eerste keer 15 werknemers uitrolt, en vervolgens wordt een van die 15 werknemers een tweede keer in dezelfde of gedeeltelijk dezelfde periode uitgerold, wordt het waarschuwingsbericht weergegeven:

Bugfixes

• Een probleem opgelost waardoor een bericht van interesse niet werd verwijderd na het toewijzen van een dienst totdat de pagina werd vernieuwd.
  • Een probleem opgelost dat van invloed was op ploegen rond middernacht en ervoor zorgde dat een taak na middernacht werd verwijderd als een deel van de ploeg vóór middernacht afwezig was.
  • Een probleem opgelost dat de foutmelding "Geen actieve overeenkomst" veroorzaakte bij het toevoegen van een ploeg aan een datum en deze vervolgens naar een andere datum verplaatste.
  • Een statistiekprobleem opgelost waardoor de werkelijke verwachte verkoopwaarde verdubbelde.
  • Een probleem opgelost waardoor het rapport Salarisgegevens niet correct in alfabetische volgorde werd gesorteerd.
  • Een probleem opgelost waardoor er geen 24-uurs ploegendienst aan het rooster werd toegevoegd.
  • Een probleem met het basisschema opgelost waarbij uren niet correct werden geteld toen een ploeg werd toegevoegd aan de laatste dag van een tewerkstellingsperiode.
  • Een probleem opgelost dat een waarschuwing produceerde dat de tijd de geplande tijd per dag / week overschreed bij het uitrollen van een basisschema of het rechtstreeks toevoegen van een ploeg aan het schema.
  • Een probleem opgelost waarbij, wanneer de instelling 'Salaris genereren voor taken' was ingeschakeld, het plannen van waarschuwingen zoals 'Max. Geplande uren per week overschreden', 'Minimale dagelijkse rusttijdvereiste niet vervuld' en 'Minimale wekelijkse rusttijdvereiste niet vervuld' werden beschouwd als even ploegen specifiek ingesteld om niet als geplande tijd te tellen.
  • Een probleem opgelost dat een 500-fout veroorzaakte bij het verbinden van een eerder toegevoegde punch zonder een ploegendienst.
  • Een probleem opgelost waarbij waarschuwingen gegenereerd door het kopiëren van ploegen in batches niet verdwenen bij "Opslaan".
  • Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat een ingeslagen pauze in de tijdkaart langer was dan de daadwerkelijke pauze.
  • Een probleem opgelost dat een 403-fout veroorzaakte wanneer twee managers dezelfde ploeg tegelijkertijd aan het bewerken waren en één de ploeg verwijderde voordat de andere manager had opgeslagen.
  • Een probleem opgelost waarbij de uurkoppen werden gedupliceerd in statistieken in de dagweergave van het basisschema.
  • Er is een probleem opgelost waarbij uren die tot nu toe in dienst waren van een werknemer die stopte, niet meetelden voor de werknemersstatistieken door de avatar van de werknemer.
  • Probleem opgelost met vakantie-uren niet correct verdeeld over wettelijke / bovenwettelijke uren in geval van nieuwe overeenkomst in de toekomst in hetzelfde perioded jaar
  • Correctie van wsdlMoveEmployee waarbij de actieve vlag in sommige scenario's wordt bijgewerkt naar 1.
  • Correctie van ploegen die niet als geplande uren worden geteld, worden als geplande uren weergegeven in het rapport Analytics> Werknemersuren.
  • Een probleem opgelost waarbij berekende variabele en bewerkte prognosegegevens niet werden weergegeven op dashboardwidgets.

Nieuwe HelpDocs-artikelen

Updates van de REST API / webservice

Geen op dit moment.

SOAP API / webservice-updates

Geen op dit moment.

HTTPS-informatie

Bij Quinyx zijn we overgestapt naar HTTPS voor al onze klanten, met uitzondering van één eindpunt voor achterwaartse compatibiliteit. Dit eindpunt is voor WSDL-integraties en alleen beschikbaar op het adres apiftp.quinyx.com. Om ervoor te zorgen dat uw klantgegevens veilig en beveiligd zijn, wordt dit HTTP-eindpunt verouderd. De gedocumenteerde URL voor Quinyx WSDL is: https://api.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Dit is de reden waarom we op 1 mei 2021 in de productieomgeving poort 80 uitschakelen en alleen 443 (HTTPS) toestaan op de volgende eindpunten:

apiftp.quinyx.com/FlexForceWebServices.php

Wat voor invloed heeft dit op jou?

Eindpunten worden verouderd en verwijderd

Als u nog steeds naar dit eindpunt op poort 80 verwijst, moet u deze integraties wijzigen in poort 443, dat wil zeggen HTTPS. U kunt dit al doen en testen of alles werkt zoals verwacht.

De volgende SOAP API-eindpunten worden stopgezet en verwijderd uit Quinyx WFM augustus 2021 Ze zijn nu al vervangen door REST API-eindpunten voor Quinyx Forecast of verouderd. Lees meer over Quinyx Voorspelling en de verbeterde functionaliteit hier en over de nieuwe REST API's hier .

6.2 wsdlGetForecasts

6.3 wsdlUpdateForecasts

6.5 wsdlGetMonthlyView

6.6 wsdlUpdateForecastV2

6.8 wsdlUpdateForecastsV3

6.4 wsdlGetSalesData

6.9 wsdlGetSalesDataV2

6.7 wsdlGetOptimalStaffing

4.6 wsdlUpdateAdminGroupRelationships <- niet van toepassing op Quinyx WFM

Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service-documentatie te bekijken. U kunt hier nog meer informatie over webservices vinden .
We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat de informatie up-to-date is. Om schaalbaarheid van onze API's te garanderen en tegelijkertijd ons klanten- en gebruikersbestand te laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP-API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen en houden in dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant afdwingen. U kunt antwoordcode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en u wordt aangeraden een mechanisme voor uitstel en opnieuw proberen te implementeren om de limiet af te handelen. Merk op dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Wanneer u de komende jaren van SOAP naar Rest gaat, worden eventuele limieten in de API ingebouwd. Zorg ervoor dat u deze informatie doorstuurt naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.