Ponsen

Updated 10/5/21 by Leigh Hutchens

Bewerk tijdstempels

Ga naar het zijpaneel "Pons bewerken" door de pons te selecteren en op "Meer opties" te klikken in het dialoogvenster "Pons bewerken" dat verschijnt. In het zijpaneel, onder de kop "Bewerk punch", kunt u eventuele waarschuwingen zien die verband houden met de punch.

In het zijpaneel kunt u ook de volgende details bekijken en bewerken:

• Datum en tijd van punch / beginwaarde van punch
  • Attest punch
  • Punch informatie
    • Kostenplaats
    • Project
    • Overeenkomst
  • Punch commentaar
  • Overwerk / extra tijd type
    • Betaald
    • Opgeslagen als tijd in plaats
  • Selecteer de "Delete punch" knop om de punch volledig te verwijderen.
  • Selecteer "OK" om uw wijzigingen op te slaan of "Annuleren" om het venster te sluiten.

Hoort bij

Deze sectie bevat de shift waaraan deze punch is gekoppeld. U kunt de ploeg bewerken met behulp van het vervolgkeuzemenu.

Datum Tijd

Deze sectie toont en stelt u in staat om de start- en eindtijden van de punch te bewerken. De tijd die wordt weergegeven onder de begin- en eindtijden van de ploegendienst is de beginwaarde van de slag:

• Open: Vink dit vakje aan om dit een open slag te maken, wat betekent dat het eindigt wanneer de werknemer besluit om uit te slaan.

Attest punch

Dit gedeelte bevat de selectievakjes voor het attesteren van stempels door medewerkers en managers. Afhankelijk van uw instellingen, moet de werknemer zichzelf bevestigen, of de manager kan zowel voor de werknemer als voor de manager getuigen:

Een blauw ponsvakje met een wit vinkje in het roosteroverzicht geeft aan dat de dienst is bevestigd door zowel medewerker als leidinggevende, terwijl een leeg vakje betekent dat er attesten ontbreken van minimaal één van de partijen:

Punch informatie

• Kostenplaats: Met dit menu kunt u de kostenplaats instellen die de punch zal debiteren. De standaardwaarde is hier de kostenplaats die is ingesteld in de werknemersovereenkomst, maar dit kan voor specifieke ploegen worden gewijzigd met behulp van dit vervolgkeuzemenu.
  • Project: Met dit menu kunt u instellen aan welk project deze punch moet worden gekoppeld (optioneel).
  • Overeenkomst: hier kunt u aangeven welke overeenkomst op deze punch van toepassing moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld van invloed zijn op welk salaris, on-sociale tijdcompensatie en dergelijke worden uitbetaald voor deze specifieke stoot:

Punch commentaar

Het achterlaten van een opmerking over de punch kan bijvoorbeeld handig zijn als de geselecteerde kostenplaats voor de punch anders is dan de kostenplaats die gewoonlijk voor deze werknemer wordt gebruikt. In dit soort gevallen kan de punchcommentaar helpen om jezelf en andere beheerders eraan te herinneren waarom deze specifieke punch zo was opgezet.

Overwerk / extra tijd type

In dit gedeelte kunt u keuzevakjes aanvinken om aan te geven of overwerk of extra tijd in deze ploeg moet worden betaald of gecompenseerd als in plaats daarvan bespaarde vrije tijd. Net als in andere secties wordt hier de standaardwaarde opgehaald uit de geldende overeenkomst. Elke selectie die u hier maakt, heeft echter voorrang op de geldende overeenkomstinstellingen voor compensatie voor overuren. Als de overeenkomst die voor Gregory Payne wordt gebruikt, bijvoorbeeld specificeert dat overuren en extra tijd moeten worden betaald, maar u in deze sectie specificeert dat dit moet worden gecompenseerd door in plaats van bespaarde vrije tijd, zal dit laatste van toepassing zijn, maar alleen voor deze punch specifiek.

Voeg een vuistslag toe aan een dienst

U kunt stoten toevoegen in Quinyx door +> Punch te selecteren in de schemaweergave.

Begin met het selecteren van werknemer en datum, daarna kun je de punch koppelen aan een ploegendienst.

U kunt ook een open punch maken, bijvoorbeeld als een werknemer is vergeten in te punchen en een lopende ploeg heeft, kunt u de punch toevoegen tijdens de lopende ploeg zodat de werknemer kan punchen wanneer de ploeg eindigt.

Voeg een vuistslag toe aan een taak

U kunt stoten aan taken koppelen.

Hoe:

1. Klik in de schemaweergave op +> Punch:
  1. Klik in het paneel Perforatie toevoegen op de medewerker waarvoor u een punch wilt toevoegen.
  2. Selecteer de taken uit de vervolgkeuzelijst, net zoals u een ploeg zou selecteren.
  3. Kies de datum en tijd.
  1. Stel alle andere parameters in die u aan de punch wilt koppelen, zoals het vereisen van een attest van een werknemer en / of manager, kostenplaats, project, enz.
  1. Klik op Opslaan.
  2. Nu is de punch op de taak zichtbaar in de schemaweergave:
Merk op dat u punches kunt toevoegen aan individuele taken in die ploeg:

Gespleten stoten op taken

Voorwaarde : deze functie werkt alleen als een specifieke combinatie op de overeenkomst is ingeschakeld.
  • Tijd> "In en uit ponsen zonder pauzes".
  • Tijd> "Sta ponsen op taken toe".
  • Mobiele stootstroom> "Gespleten stoot op taken".

Als een werknemer gepland staat om te werken, maar om de een of andere reden gedurende de dag geen taken kan in- en uitschakelen, kan de manager dit in Neo doen:

• Klik op punch ontbreekt onder de shift:
  • Ponsen worden toegevoegd op basis van de geplande tijd van de dienst en taken. Bijvoorbeeld:
    • 10: 00-11: 00 - Punch op moederdienst.
    • 11: 00-14: 00 - Pons op taak 1.
    • 15: 00-17: 00 - Pons op taak 2.
    • 17: 00-19: 00 - Punch op moederdienst.
Bekijk een korte video tutorial over stoten en getuigen hier !