Versie 0182

Updated by Leigh Hutchens

Releasedatum 20 maart 2024

Release samenvatting

Weinig tijd en behoefte aan een samenvatting op hoog niveau?

Quinyx web app Versie 0182

Nieuwe functionaliteit

• Introductie - Gewerkte uren voor Geavanceerde Analytics: Compliance

Updates en prestatieverbeteringen

• Gebruikers van Geavanceerde Analytics: Compliance kunnen nu regelnamen aanpassen om hun specifieke bedrijfsbehoeften nauwkeuriger weer te geven.
  • In ons streven naar verbetering van onze "Labor standards", introduceren we verbeterde Dynamische Regels in deze release.
  • We hebben twee nieuwe kolommen toegevoegd in de rapportage "Gedetailleerde pauzes en taken" om de manager controle te geven over de vrijstellingen en toeslagen omtrent maaltijden.
  • Met deze release hebben we de Auto Assign-regels verfijnd om de vereisten voor dagelijkse rusttijden, zoals gedefinieerd in overeenkomstsjablonen, te integreren.
  • Regels Specifiek voor Eenheid in Geavanceerde Analyse: Compliance

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

Belangrijke informatie

• Roostervoorkeur (Notice of interest) - End-of-life datum 31 maart 2024.
  • Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Classic en Mobile) zal worden verwijderd in 2024.

Frontline Portal Versie 0182

Nieuwe functionaliteit

• Op dit moment geen.

Updates en prestatieverbeteringen

• Op dit moment geen.

Bug fixes

• U bent misschien geïnteresseerd in een van onze bug fixes in deze release. Voor meer informatie, klik hier.

SOAP API / Webservice updates

• Op dit moment geen.

Belangrijke informatie

Laatste aankondiging! Roostervoorkeur functionaliteit

Wegens het vakantieseizoen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor onze klanten, hebben we ervoor gekozen om niet door te gaan met het eerder gecommuniceerde plan om de Roostervoorkeur (NOI) functionaliteit in december 2023 te beëindigen.

In plaats daarvan hebben we besloten om de end-of-life datum voor NOI te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

In plaats daarvan hebben we besloten om de end-of-life datum voor Roostervoorkeur te verlengen tot het einde van het eerste kwartaal van 2024, specifiek tot 31 maart 2024.

Gedurende deze verlengde periode moedigen we al onze klanten aan om over te stappen op het gebruik van de functionaliteit: Beschikbaarheid. "Beschikbaarheid" is een gebruiksvriendelijke functie die tegemoetkomt aan een breder scala aan gebruiksscenario's in vergelijking met Roostervoorkeur (NOI). Enkele interessante mogelijkheden van de "beschikbaarheid" zijn onder andere de mogelijkheid om een beschikbaarheidsitem om te zetten in een dienst in de Planning van de Quinyx web app. Daarnaast ondersteunt Quinyx secties met "beschikbaarheid" en het selecteren van zowel units als secties bij het creëren van beschikbaarheid als gebruiker. Gebruikers kunnen hun eigen beschikbaarheidsuren zien, creëren, bewerken en verwijderen met behulp van onze mobiele app.

We waarderen uw begrip en medewerking tijdens deze overgangsperiode. Als u vragen heeft of verdere ondersteuning nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Support Team.

Einde van Classic en mobiele SSO op 31 maart 2024

Quinyx heeft besloten dat de ondersteuning voor de oude SSO-configuratie (Klassiek en Mobiel) zal worden stopgezet in 2024.

Nieuwe configuraties zijn al beschikbaar in de manager portal en u heeft nu slechts één configuratie nodig voor alle Quinyx-toepassingen. We raden klanten die nog steeds de oude configuratie gebruiken aan om te beginnen met het plannen van de nieuwe configuratie.

De nieuwe configuratieprovider ondersteunt zowel SAML 2 als OPEN ID-standaarden.

U kunt informatie vinden over hoe gebruikers inloggen met de mobiele app met de nieuwe SSO-configuratie hier.

Quinyx web app Versie 0182

Releasedatum 20 maart 2024

Nieuwe functionaliteit

Gewerkte uren voor Geavanceerde Analyse: Compliance

We zijn verheugd om de functie Gewerkte Uren in Geavanceerde Analyse: Compliance te introduceren. Deze nieuwe functionaliteit stelt managers in staat om daadwerkelijk gewerkte uren bij te houden, naast de geplande uren, wat ervoor zorgt dat wordt voldaan aan arbeidswetten en interne beleidsregels. Door tijdregistraties vast te leggen die gerelateerd zijn aan toegewezen diensten, biedt de Compliance Checker nu een nauwkeuriger en uitgebreider overzicht van de nalevingsstatus.

Deze functie is toegevoegd om een dieper niveau van nalevingsmonitoring te bieden. Het voldoet aan de behoefte van bedrijven om personeel in te plannen volgens de nalevingsregels, maar ook om te verifiëren dat de daadwerkelijk gewerkte uren overeenkomen met de planning. Deze dubbele controlelaag verbetert de mogelijkheid om naleving van arbeidswetten te handhaven en kostbare overtredingen te voorkomen.

Om deze nieuwe gegevens te bekijken, gebruik de Filter binnen het Dashboard voor Planning Compliance in Analytics en selecteer Gewerkte Uren.

De toevoeging van het bijhouden van Gewerkte Uren is een game changer voor nalevingsbeheer. Klanten moeten dit belangrijk vinden omdat het:

• Een nauwkeuriger maatstaf biedt voor naleving, waardoor het risico op juridische boetes wordt verminderd.
  • Inzichten in arbeidspatronen geeft, die beleidswijzigingen of wijzigingen in de planning kunnen aangeven.
  • Op data gebaseerd bewijs biedt om beslissingen over personeelsbezetting en bedrijfsvoering te ondersteunen.

Door gebruik te maken van deze functionaliteit kunnen bedrijven proactief hun personeelsbestand beheren, ervoor zorgen dat ze niet alleen binnen de naleving plannen, maar er ook binnen opereren.

Updates en prestatieverbeteringen

Aangepaste Regelnamen in Geavanceerde Analyse: Compliance

Gebruikers van Geavanceerde Analyse: Compliance kunnen nu regelnamen aanpassen om hun specifieke zakelijke behoeften nauwkeuriger weer te geven. Bijvoorbeeld, als een regel is ingesteld om overtredingen te markeren wanneer minderjarig personeel is ingepland tijdens bepaalde uren - waarbij filters voor leeftijd en specifieke diensttijden worden samengevoegd - dan kan de standaard regelnaam mogelijk niet adequaat de functie ervan overbrengen. Door aangepaste regelnamen te configureren, kunnen gebruikers ervoor zorgen dat het doel van elke regel duidelijk en beschrijvend is, wat het algehele beheer- en nalevingsproces verbetert.

Neem contact op met ons implementatieteam of de Support om deze regelnamen te configureren.
Labor Standards

In ons streven naar verbetering van onze "Labor Standards", introduceren we verbeterde Dynamische Regels in onze aankomende release. Met deze regels ondersteunen we complex personeelsbeheer, met niet-lineaire berekeningen voor een nauwkeurigere personeelsbezetting, tijdens variërende productiviteitsniveaus en inclusief piektijden. Bovendien kunnen gebruikers met alleen-lezen toegang nu specifieke arbeidsregels bekijken, maar niet bewerken. Hierdoor wordt de transparantie verbeterd, zonder de controle in gevaar te brengen. Deze update heeft tot doel de bestaande Dynamische Regels in Quinyx te vervangen, wat een aanzienlijke verbetering met zich meebrengt.

Lees ons bijgewerkte artikel Optimale personeelsbezetting en arbeidsnormen NIEUW voor meer informatie.
Nieuwe kolommen toegevoegd aan de "Gedetailleerde pauzes en taken" rapportage

Om de maaltijdpauze functionaliteit in Quinyx meer compliant te maken, hebben we twee nieuwe kolommen toegevoegd aan de "Gedetailleerde pauzes en taken." rapportage, zodat de manager de vrijstelling en toeslag kan controleren.

Stroomlijning van AI Dagelijkse Rustberekeningen met Overeenkomstsjablonen

In de meest recente update hebben we de Auto Assign-regels verfijnd om dagelijkse rustvereisten te integreren zoals gedefinieerd in Overeenkomstsjablonen. Deze toevoeging draait om de optie "Minimale rust/dag", die, wanneer geactiveerd, onze algoritme aanzet om nauwkeurig de dagelijkse rust van elke werknemer te berekenen in overeenstemming met de specificaties van hun individuele overeenkomsten.

Regels Specifiek voor Eenheid in Geavanceerde Analyse: Compliance

We zijn verheugd om de functie Regels Specifiek voor Eenheid te onthullen in Geavanceerde Analyse: Compliance, ontworpen om managers de mogelijkheid te geven om nalevingsregels aan te passen voor verschillende bedrijfseenheden. Deze update zorgt ervoor dat het personeelsbeheer in lijn is met zowel de wereldwijde bedrijfsbeleidsregels als lokale voorschriften.

Deze verbetering is gemaakt om meer flexibiliteit en precisie te bieden in het beheer van naleving. Het stelt bedrijven in staat om regels aan te passen aan specifieke eenheden, waarbij de complexiteiten van regionale wetgeving en operationele behoeften worden aangepakt, terwijl tegelijkertijd wordt gewaarborgd dat aan wereldwijde nalevingsnormen wordt voldaan.

Geïnteresseerd in Regels Specifiek voor Eenheid voor uw bedrijf? Neem vandaag nog contact op met een Quinyx Expert om uw nalevingsbeheer af te stemmen op de unieke behoeften van elke eenheid.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de functionaliteit voor het ruilen van diensten de werktijden verkeerd berekende.
  • Een probleem opgelost dat een manager ervan weerhield om een verlofaanvraag vanuit de tijdskaart goed te keuren en de foutmelding "Er is iets misgegaan" produceerde wanneer een verlofaanvraag werd geopend.
  • Een probleem opgelost binnen het handmatig bewerken van voorspellingswaarden op het scherm voor planningsstatistieken dat ervoor zorgde dat de bewerkte waarden verkeerd werden verdeeld.

Nieuwe Quinyx HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
Interactieve tutorials
  • Geen op dit moment.

Frontline Portal Versie 0182

Releasedatum 20 maart 2024

Nieuwe functionaliteit

Geen op dit moment.

Updates en prestatieverbeteringen

Geen op dit moment.

Bug fixes

• Een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat vastgezette conceptverhalen zichtbaar waren op de Homepage, voordat ze naar het publiek werden verzonden.
  • Een probleem opgelost waardoor niet-dynamische lijsten met groepstype doelgroep als dynamisch werden gemarkeerd.
  • Probleem opgelost waarbij het voorbeeldnummer van de ontvanger voor opgeslagen audiences met groepstype/roltype werd weergegeven als '0'.

Nieuwe Frontline Portal HelpDocs inhoud

HelpDocs artikelen
  • Geen op dit moment.
Interactieve tutorials
  • Geen op dit moment.

SOAP API / Webservice updates

• Geen op dit moment.
  • Er zijn momenteel geen eindpunten verouderd en gepland voor verwijdering.
    Klik hier om de nieuwe Quinyx WFM Web Service documentatie te bekijken. U kunt zelfs meer informatie over webservices vinden hier.
    We moedigen al onze klanten aan om gebruik te maken van onze API's om gegevens te onderhouden en ervoor te zorgen dat informatie up-to-date is. Om de schaalbaarheid van onze API's te waarborgen terwijl we onze klanten- en gebruikersbasis laten groeien, hebben we besloten beperkingen toe te voegen aan het gebruik van onze SOAP API's. Deze beperkingen worden programmatisch afgedwongen, wat betekent dat we een limiet van 10 gelijktijdige oproepen per klant zullen handhaven U kunt een reactiecode 429 verwachten als u deze limiet overschrijdt, en het wordt aanbevolen om een backoff-herhalingsmechanisme te implementeren om met de limiet om te gaan. Houd er rekening mee dat de limiet alleen van toepassing is op SOAP. Bij de overgang van SOAP naar Rest in de komende jaren zullen eventuele limieten in de API worden ingebouwd.

Gelieve deze informatie door te sturen naar de partij binnen uw bedrijf die verantwoordelijk is voor integraties.