Sjabloonovereenkomsten - Absentietypes

Updated by Daniel Sjögren

Absentietypes zijn verschillende soorten afwezigheden, zoals vakantie, ziekte, ouderschapsverlof, persoonlijke dagen, langdurige ziekte, enz. Absentietypes worden gebruikt tijdens het daadwerkelijke afwezigheidsrapportageproces en zijn zichtbaar voor werknemers en managers op verschillende plaatsen in het systeem. De reden voor afwezigheid draagt de afwezigheidscode die moet overeenkomen met wat is ingesteld in uw payroll-systeem. U kunt ook salaristypes koppelen aan een afwezigheidsreden om de output te zien in de Tijdkaart; dit is ook nodig als u kostencalculaties wilt gebruiken in Quinyx.

1. U kunt specifieke absentietypes inschakelen in een overeenkomst onder Account > Overeenkomstsjablonen > [overeenkomst] > Absentietypes.
  2. Omdat verschillende absentietypes mogelijk alleen van toepassing zijn op bepaalde soorten dienstverband of subsets van werknemers, kunt u op het niveau van een overeenkomstsjabloon configureren welke absentietypes beschikbaar moeten zijn in de gebruikersinterfaces van Quinyx. Het selectievakje Werknemer van een bepaald absentietype heeft invloed op of dit absentietype al dan niet verschijnt in de vervolgkeuzelijst Absentietype in de Mobiele en Personeelsportal wanneer de werknemer bezig is met het maken van een afwezigheid.
    De Manager checkbox van een bepaald type absentie zal beïnvloeden of het type absentie verschijnt in de Absentie type dropdown in het admin portal wanneer de manager bezig is met het creëren of bewerken van een absentie namens een werknemer.
Let op dat, momenteel, als een werknemer geen geldige overeenkomst heeft, alle soorten absentie beschikbaar zullen zijn in de bijbehorende gebruikersinterfaces. We streven ernaar dit binnenkort te verbeteren.

Als de absenties die u wilt gebruiken in de overeenkomst al geconfigureerd zijn op een andere overeenkomst, kunt u tijd besparen door die overeenkomst te vinden onder Selecteer sjabloon om van te kopiëren.

Als u een aangepast type absentie wilt maken, ga dan naar Accountinstellingen > Absentiebeheer > Absentie-instellingen.

Lees meer over de details van hoe en waarom u een absentietype moet maken hier.